Přejít na obsah

Doporuč dobrého hodináře

Doporučené příspěvky

Zdravím vás. Neporadil by mi někdo znalý, na koho se mohu obrátit ve Východních Čechách (Rychnovsko)?

Konečně jsem sehnal své vysněné Prim Sport 1 v poměrně zachovalém stavu a nechal je vyčistit a seřídit u místního hodináře. Od té doby bohužel mají problém s nátahem (jde těžko) i se samotným chodem (po chvíli se zastaví). Při manipulaci s korunkou se hýbe celý strojek s ciferníkem. Reklamovat opravu nechci, bojím se, že by to mohlo dopadnout ještě hůře.

Nebo nevíte o někom zdatném, schopném mezi zdejšími členy?? Jsem tu krátce, teprve pročítám, poznávám a vstřebávám. Předně děkuji za případnou odpověď. Hezké dny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny, má někdo zkušenost s panem hodinářem Zdeňkem Kodýtkem z Plzně Doubravky? Dnes jsem tam byl nechat vyměnit baterku na moje Seika + demagnetizovat moje Omegy Speedmaster a ze zvědavosti jsem se optal na jejich servis (Omeg), prý by to zvládl přes víkendy v červnu, aby na to byl klid a že bez problémů včetně přetěsnění, tlakovky, prostě velký servis. Někde jsem na něj slyšel samou chválu, jak dal dokupy předválečné kapesní hodinky atd., ale stejně bych se rád zeptal i zde. Kdybych na ně prý potřeboval díly, tak není problém je sehnat přes kolegu z učení, který dělá v autorizáku v Německu.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se nechal inspirovat a dneska jsem mu odnesl svoje Sportky na generálku. Za dva týdny by měly být, tak uvidíme. Co mě překvapilo je, že na to, jak lidi dneska skoro nenosí hodinky, měl v krámku narváno.

Dneska jsem si bl své Primky vyzvednout a hned v úvodu musím říct, že jsem nadšený. Původně jsem je tam odnášel kvůli prasklému peru. Chtěl jsem tedy jen generálku strojku. Ale když mi je dneska pan hodinář předával, na první pohled bylo vidět, že oprava se neomezila jen na strojek. Hodinky byly celé takové jasnější. Ciferník i ručky perfekně vyčištěné, sklíčko přeleštěné a i pouzdro se mi zdá takové lesklejší. Zkrátka a dobře, maximální spokojenost. 

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

No, já jsem nedávno poznal hodináře v Uherském Brodě. Mladý kluk. Z něho vylezlo, že již běžně opravoval ETA automaty a kdysi někomu udělal kompletní generálku Breitlingů chronografů. Říkal sice, že to byla strašná práca, ale chlap když to uviděl, tak se mu tam málem radostí rozbrečel. Chtěl za to asi 1500 Kč. Když jsem se ho zeptal, kolik by stála generálka automatu ETA tak mi řekl 300Kč. U nás v Hradišti by za tu ETu pod 500 Kč nešli a pražáci by šli za generálku Braitlingů určitě blízko 10 litrům.

No v Hradisti bacha.

Jezdim do CR asi jednou rocne tak uz nevim jak se to hodinarstvi jmenuje je tam hoooodne dlouho(puvodne na Zelnaku).Jsou tam asi dve, myslim to stare puvodni

vedle je asi sklenar.Kdyz vejdes smrdi to jak v hospode.ta zenska co to opravuje u toho snad huli, mozna kouri vsechny 3 nebo kolik je jich tam.

Nebyla schopna opravit starsi Seika 7002-7000 4x jsem jim to vracel naposled me vratily prachy, protoze uz jsem zacal kurvovat.samozrejme hodinky slapaly 2 mesice a bylo po nich.Druhe Seika Skx399 jsem  radsi poslal panu Kodytkovi sice to trochu trvalo, cena vyssi ale slapou.

Upraveno uživatelem rene
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

tak jsem si tu přečetl o přístupu k zákazníkovi v Hodinářství U Aleše, Stodolni Ostrava, tak teď trochu z jiného soudku.

Hodinářství Vyšehradská

pro místní asi známé hodinářství, které provozovala paní Pečánková, která dle sdělení na netu:  "Po 27 letech postupně přenechala již celý provoz Hodinářství ve Vyšehradské ulici č.17 svým novým, mladším kolegům -  Zdeněk Rott a Faruk Mahrezi." 

Včera otvírám dveře krámku, vchází dovnitř, pozdravím, ozývá se pozdrav a dotaz co nám nesete. To již ke mně přistupuje pán s bradkou (Z. Rott). Z dílny se ozývá druhý hlas - "malý nebo velký?". Odpovídám:  "velký problém" a vytahuji náramkové hodinky. pan Rott se na ně podívá a odpoví dozadu "malý" a pak jako by s omluvou ukazuje dozadu na stěnu na sebou, kde jsou stolní hodiny a povídá, že on dělá ty velký. :-). I nadále se mi však věnuje a ptá se na můj problém. Po malé chvilce přichází druhý z pánů, vyslechne si můj problém, poté si opisuje typ hodinek a jde na net, kde se dívá na příslušný stojek. Pak bere hodinky a odnáší je do dílny a za moment mě zve dovnitř. Zde má hodinky na vibrografu a mě dopodrobna seznamuje s problémem. Krátká diskuze, vstřícnost, doporučení, zvážení možností opravy, návrh na opravu, na který přistupuji. Takže přístup k zákazníkovi  hodnotím jako výborný. A nepochybuji, že i kvalita odvedené práce bude odpovídat přístupu k zákazníkovi. 

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Kolegyne pritelkyne by chtela poradit hodinare na stare omegy (naramkove, cca 60.leta). Podle vseho je ohla osicka ke korunce, jinak ok.

Pani sice povidala, ze jde o "rodinne stribro", ale soucasne by to chtela levne, klasika :-) no, neberte to v potaz, myslim, ze bude nakonec rada, ze to vubec nekdo udela.

Dela v Praze, bydli v Koline, takze tyto lokality.

Predem diky za Vase tipy.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...