Snekofon Odesláno 12. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2021 před 4 minutami, Kristian.nov napsal: To spíš právě naopak, dýnko dělá zkrat, odizoluj ho od baterie... Díky zkusím a dám vědět, ale až večer, teď už musím zase dělat něco jiného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 12. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2021 před 4 hodinami, Kristian.nov napsal: Hlásím dva nové přírůstky... ....Zajímalo by mě kdo je vyráběl... A co todle.... -uz sem myslim nekdy zminil.... Fakt to neni od nich??? Casio jsou uplne excelent !! (a odizolaci zkus, taky mne uz nekde pomohla) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 12. května 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2021 před 23 hodinami, akai napsal: Perfekt, to je vono. Takze se to lisi dle provedeni v tom ciselnem zakonceni a "prefixu". Zajimave, ze u tech totoznych solaru (az na barvu modra/cerna) -to odlisene neni. A ty gold vyse by mohly byt modulove 6411xx.. -nebo mi prijdou jeste snad i starsi. Jsem zkusil menit dopadajici svetlo.... Tohle je opravdu nádhern sbírka. Vždycky jsem obdivoval digitálky se "zahnutými" sedmičkami. A nikdy ždné neměl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 12. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2021 Před hodinou, akai napsal: A co todle.... -uz sem myslim nekdy zminil.... Fakt to neni od nich??? Sakra to bude vono Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2021 Ten modul tu obcas prijde na pretres... Ja to zminil nedavno na popud Gomba zde.. V 24. 2. 2021 v 21:54, akai napsal: Taky mam nefunkcni. Toto se Hitachi nepovedlo. Aspon dle loga (napovida i HT ) by to moho byt jejich.? Chova se to fakt divne vse vypada ok a dela si to co chce. Chvili blika pak nic pak tam naskace "neco" atp... A pritom by to bylo tak pekne... . A casiotron zde.. V 31. 5. 2017 v 10:21, casiotron napsal: Tak se mi konečně podařilo získat první oficiální informaci o jedněch z mála necasiáckých Casio. Jedná se o typ A650, na víčku jsou značené S011, modul 129. Obrázek je z Casio katalogu z roku 1981 a tyto hodinky jsou zajímavé tím, že použitý modul není Casio. Casio dodávalo své moduly mnoha výrobcům, mj. Tissot, Hamilton, Radiant, Junghans, Timex, co si jen teď vybavuji, ale aby použilo cizí moduly do svých hodinek, to je zcela výjimečné. Kromě zmíněných A650 jsou ještě jedny mě známé Casio s obdobným modulem a tyto oba moduly se na přelomu 70. a 80. let montovaly do hodinek značek Meister - Anker, MBO, Dugena a mnoha dalších. Moje zkušenost s těmito moduly je, že nejsou zrovna spolehlivé, ze všech, co mi prošly rukama, šla necelá polovina, i když konstrukce i zpracování je poměrně kvalitní (aspoň co člověk posoudí pouhým okem). Kromě toho Casio katalogu se informace o tomto typu jinde neobjevuje, ani na servisním CD ani na seznamu modulů. Zde kromě fota z katalogu ještě foto mých ze sbírky. . . před 3 hodinami, siwi napsal: Tohle je opravdu nádhern sbírka. Vždycky jsem obdivoval digitálky se "zahnutými" sedmičkami. A nikdy ždné neměl... Tohle je jeden exemplar pod ruznym svetlem, tak to asi myslis dohromady s temi o neco vyse... Jo je fajn, ze se aspon neco (jeste za slusny peniz) semtam objevi, a v tom Japonsku je to lepsi nez na ebay. Zahnute 7 jsou dobry a i Citizen u nekterych starsich pouzil "font" - horni segment tak, ze to ono zahnuti simuluje. A dalsi... Jeden budik v pipani druhy s melodii, DT je oznaceni datum, dualtime je "letadelko vlevo" a lze nastavit na libovolny den v roce -smysl mi unika.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2021 (upraveno) Este k tym Orientom. Zahnute sedmicky maju vsetky moduly. Dokonca aj damske. Upraveno 13. května 2021 uživatelem Gombo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2021 @akai paráda zase sem chytřejší...:-) Ještě k těm jak píšeš, že si dělají co chtějí. Zmáčkni všechny tlačítka najednou. U těch mých se tím udělal reset a pak už šlo všechno v pohodě. Předpokládám, že to tak bude u všech jejich modulů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 14. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2021 V 16. 9. 2015 v 11:26, george69 napsal: I když to nejsou 70.-80. léta, ale současnost... Kdo pozná co to umí?.... Jen tak ze srandy, vím, že to víte.... Hezký den!!!! Tiež ich mám a fungujú dobre. Programy, zvuk, vypnúť/zapnúť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 14. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2021 V 9. 5. 2021 v 21:58, t2 napsal: Myslím, že technicky to vzniklo u Junghansu. Prodávalo se to pod více značkama: Eurochron, Meister Anker nebo Special Edition. Bylo víc variant modulů i pouzdra. Ja mám presne tie prvé, ale moje sú Commodore Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 16. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2021 Tak hlásím, že Casiotrony už fungují...vložení izolantu pod kryt baterky nepomáhalo. Rozhodil jsem teda pouzdro, celé vyčistil, ikdyž modul jsem nedemontoval. Po složení opět stejný výsledek. Nakonec pomohlo použití jiné baterie. Póřád jsem tam cpal SR43, kterou jsem vytáhl z jiných Casiotronů. Vypadalo to, že pasuje akorát, ale po lehkém tlaku na baterku displej pohasl...pokud byla jen lehce osazená všefungovalo. Nasadil jsem nižší G10, u které jsem se bál, že bude moc nízká a problém je vyřešen... tak alespon foto modulu, když už jsem to otevřel...stejně ale budu muset otevřít ještě jednou, nechal jsem pod sklem smítko a tuze me štve.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 17. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2021 Zaverecne smitko zname asi vsichni, a ano je to vzdy velmi potesujici...)) Hlavne ze vsechno slape, konec dobry vsechno dobre. Asi uz to tu bude, ale opakovani je ... cas batt mod.pdf -pro takovy rychly nahled ktera bat. do ktereho modulu je dobre mit po ruce toto... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2021 U me po novu tyto krasavice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 19. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2021 Tohle jsem vyhrabal ze šuplíku. Jen nevím, jestli to ještě patří sem a nebo už do devadesátek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 19. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2021 Já je měl v 90, ale k nám vždy všechno chodilo později. Pěkná vzpomínka! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 19. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2021 Mam dvoje s radiom, ale tiez si netrufam urcit z akej su doby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 19. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2021 A kluci, na tom rádiu lze něco poslouchatelně naladit? Má to i VKV, nebo jen AM? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 19. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2021 Ty vpravo na Gombově obrázku jsou FM v běžném pásmu. Ty odhaduji na 90tky. Ty vlevo mají AM a budou z 80tek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 20. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se