Přejít na obsah

LCD digitálky 70. a 80. let

siwi

Doporučené příspěvky

Mám taky několikery digitálky, mezi nimi také jeden typ, o kterém se zde myslím zatím nemluvilo. Neumím fotit, tak je popíšu. Obdélníkové, ve větší horní části ciferník analogového vzhledu, ale digitálně provedený, v dolní části digitální údaje dalších funkcí v běžném řádku. Bez baterky na hodinkách zůstávají indexy v kruhu. Jsou moc pěkné, ale ručičky se na první pohled špatně od sebe rozeznávají, vteřinovka je stejná jako minutovka a musíš se na odečtení času soustředit.

Ty mám taky. Kupoval jsem je někdy v roce 85 v bazaru a nešel zvuk. Tak jsem je rozebral, přiletoval vlasovitý drátek od malíčké cívky a už pípaly. Neměly dolaďovací kondenzátor, ale pevný, tak jsem ho vyměnil z jiných hodinek a doladil jsem je asi na 1 s měsíčně. Jo letovat SMD součástky pistolovou pájkou, to byl zážitek :D Ale potom byl problém sehnat baterku, protože byla tlustá snad 1 mm a nikde ji neměli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já když letuju v digách, tak na to používam vypalovačku (Made in CCCP), který kdysi sloužily na vypalování ornamentů, nebo nápisů třeba do překližky, nebo dřeva. Má to tělo jako větší propiska a mnohem tenčí špičku, než běžná pistolová pájka.

Odkaz ke komentáři

No já když letuju v digách, tak na to používam vypalovačku (Made in CCCP), který kdysi sloužily na vypalování ornamentů, nebo nápisů třeba do překližky, nebo dřeva. Má to tělo jako větší propiska a mnohem tenčí špičku, než běžná pistolová pájka.

Tenkrát byla mikropájka jen nedostupný sen. Jediná možnost vyrobit podle AR, namotat spirálku z odpoorového drátu, zalít do bílé tuše, vsadit do kovové náplně z propisky...... K tomu stabilizovaný zdroj s regulací teploty :)

Odkaz ke komentáři

Tak tady jsou ty slíbený další obrázky z cat 85. taky tu mám ty moje "nový" kombi G-SHOCKy. Ale kuli neschopnosti obchodníků nemám stále řemínek. servis a náhradní díly jsou prostě v praze problém i na obyč verze natož na Géčka. kámoš rok nesehnal bílej koženej řemínek k Géčkům a pak toho nechal. já sháním jen na dva obyč modely CMD 10 a myslím JE 50W a nelze sehnat.na ty druhé ani těsnění. nic speciálního jsou wr50m.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

tak nastal zlom ve shánění řemínku k Gěčkám. Teď už by to šlo, ale jen na zakázku a za cenu jenž se rovná té kterou jsem zaplatil za hodinky. Což je teda dost hrůza za kousek gumy. Smůla je,že je to atyp a jinej tam prostě nesedne tak jak má.

ještě že jsou i jiné hodinky. Tyhle jsou stejně tlusté jako řemímek na Géčka. Jsou prostě super. Jejich tloušťka je vidět na obrázku ve vlákně swatch v quartzovejch hodinkách. Tam jsou sice analog, ale ten rozměr je stejnej.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po měsíci...
  • po měsíci...

Omlouvám se za delší nepřítomnost. pro PANCEA: ty titanky stály původně 3100 ale ukecal jsem je na 2700,- a teď k aktuálním věcem: jestli se nedomluví terpentyn s nuvolarim tak bych se podíal na ty starý digi a třeba bych měl taky zájem.tak doufám,že jsem v pořadí.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
Dobrý,

tak jaké značky bys chtěl?A z jakých let? Casio sbírám já, tak těch bych se zbavoval nerad. Ale jinak by se leccos našlo. Sice už jsem toho hodně, co neni Casio, rozprodal, ale pořád mám dost. (Timex, National Semiconductor, MBO, Citizen, Meister-Anker, atd....)

DOBRY DEN: POKUD MATE NA PRODEJ NEJAKE STARE LED DIGITALKY (NEJLEPE 70. - 80. LETA), POSLETE PROSIM FOTO + CENY. DIKY!!!!!!!!!!!!!!! LUCIE

fad@volny.cz

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ahoj, sháním hodinky CASIO AE-9W. Jsou z roku 1984. Jsou hranaté, mají displej rozdělený na analogový a digitální, ručičky jsou LCD. Celé v černém plastouvém pouzdře. Modulové číslo je 188. Dole na sklíčku mají nápis WATER 50M RESIST, nad tím pod číselným displejem volby TIME - DATE - ALM - DUAL - TMR - CHR. Nikde nejsou k sehnání, u nás se nikdy neprodávaly.

Fotka je tady:

3-188-2.jpg

Pozor, v roce 1987 se dělala ještě (funkčně asi stejná) řada AE-11W, 12W atd, která je podobná ale liší se v některých detailech od 9W.

Pozná se tak, že modely 1984 mají funkce stopek ozačeny jako CHR, kdežto 1987 mají místo toho nápis ST.W., takže spodní "menu" zní

TIME-DATE-ALM-DUAL-TMR-ST.W. (místo CHR). Také nemají zářez na horním a dolním úchytu řemínku, trochu jinak graficky řešené sklíčko

a mezi horním a dolním tlačítkem na každí straně nemají stylové žebrování.

Fotka:

694.jpg

Modulové pouzdro tohoto typu v roku 1987 mělo číslo 694.

Nemáte jě někdo na prodej? Stačil by mi jen funkční vnitřek nebo jen displej (mě bohužel praskl a vytekl).

Byly to skvělé hodinky se skvělým designem, nevím, proč dnes Casio vyrábí ty hnusné kulaté "budíky" všechny na jedno brdo.

Kdyby někdo měl/věděl kde je sehnat, pište na mail: fcr6[e]seznam.cz

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po měsících...

Vzhledem k tomu, že při překlápění tohoto fóra do nového systému došlo ke ztrátě většiny obrázků u starších vláken, upadá i toto kdysi slavné :) vlákno pomalu v zapomnění. Pokusím se ho tedy trochu oživit pár obrázky.

post-97-1221561229.jpg

post-97-1221561268.jpg

post-97-1221561345.jpg

post-97-1221561457.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...