brut12358 Odesláno 19. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2017 V 19. 8. 2017 v 18:40, Jarett napsal: Moje oblíbený taky je mám, dokonce v NOS kompletu Moje taky, jako děcko jsem na ně slintal, tak alespoň teď si je užívám. Když jsem je kdysi kupoval byly nenošené, komplet a za ještě rozumnou cenu.
5etter Odesláno 24. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2017 Tady jsem prezentoval první průběžné výsledky měření přesnosti vintážních digitálek. Od té doby uběhl měsíc a je tedy čas na další aktualizaci.Průměrnou měsíční odchylku přepočítávám na s/30 dnů. Postřehy:O co se Casio Marlin předběhne, o to se atletické hodiny Seiko zpozdí.Montana z vietnamské tržnice jsou nepřesné, ale MONTANA jsou ultrameganepřesné (4 minuty za měsíc)Zanedbávaje MONTANU, vykazují všechny hodinky za obě měřená období konzistentní odchylku - rozdíl mezi červencem a srpnem je max. sekundu. Výjimkou jsou Seiko A259, které se za prvních 38 dnů předběhly o 7 sekund, ale za další měsíc už jen o sekundu. Důvodem bude asi to, že jejich baterka je na konci životnosti, což hodinky dávají najevo blikáním všech údajů na displeji v sekundových intervalech. Nechám je jít, dokud nezhasnou, aspoň se ukáže, jak dlouho před smrtí ten displej začne blikat. Začalo to někdy minulý týden, nevím přesně, protože jsme byli na dovolené. Při výměně baterky asi zkusím o čtvrt otáčky pomlet trimrem, uvidíme, co to udělá.Toť zatím vše, děkuji za pozornost.
filo-boxer Odesláno 24. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2017 A co tvoje B640? Ty nehrajou? W-39 a domaci pohoda. Clovek odlozi nadbytecne zavazi, nalije si panaka dobre single malt...
Frostie Odesláno 24. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2017 V 24. 8. 2017 v 18:13, filo-boxer napsal: A co tvoje B640? Ty nehrajou? Po tom, co jsem viděl minulý měsíc, tak bych je ani hrát nenechal. Absolutně nejhorší výsledek, hned za montanami...
5etter Odesláno 24. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2017 Hrajou v jiné kategorii, kvarcky od devadesátých let dál. Tahle kategorie začínala soutěžit, když jsem ještě neměl svoji rozsáhlou sbírku vintage digi. Píšu o tom v prvním příspěvku.
filo-boxer Odesláno 24. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2017 A jo. Jsem zase jednou nedaval pozor.
5etter Odesláno 24. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2017 Za to můžu já, že je v tom takovej zmatek. Měl jsem v klidu všechno nakoupit a pak spustit experiment. Jenže já to spustil a pak začal dokupovat vintážky...
AndyAaron Odesláno 24. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2017 Ty mas vic digitalek nez ja fusekli ale good job
5etter Odesláno 25. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2017 Ale před tou tvou se může jít schovat do kouta. to bych chtěl někdy vidět pohromadě. Máš to po šuplíkách, nebo někde na výstavce?
siwi Odesláno 25. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 25. srpna 2017 Ty novější v krabičkách mám vystavené na hodinkovnici, ale většina leží v krabici. No, a jinak já bych zase rád viděl tu tvou sbírku, páč tam máš samý unikáty.
5etter Odesláno 25. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2017 Všechno, co mi prošlo rukama, je zachyceno v mém vlákně. Unikátního tam, myslím, není nic, jsem jen prostý pobíječ much. Ale díky za lichotku
Harwey Odesláno 26. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2017 Paradne su.Akurat ten stylus k nim nemam, takze zhanam:)
Hantronix Odesláno 28. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2017 V 24. 8. 2017 v 22:09, AndyAaron napsal: Ty mas vic digitalek nez ja fusekli ale good job To je námět k zamyšlení. Jak o tom tak přemýšlím, tak mám cca 130 kalkulačkových digitálek a tolik nemám ani fuseklí se spoďárama dohromady.
code2 Odesláno 30. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2017 V 19. 8. 2017 v 16:08, Btrokan napsal: Moje nove Casio TS-2000 vsetko funkcne uz len prist na to ako sa prepina na rezim 24h. Ty jsou krásný, měří ten teploměr přesně?
Btrokan Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2017 Dakujem, porovnaval som s T touch expert a meraju s rozdielom pol stupna ale tak isto tissoty nemusia merat presne.
code2 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2017 Btrokan: Není špatný to položit vedle nějakého přesného stolního teploměru a pak hned víš jak to měří
5etter Odesláno 22. září 2017 Nahlásit Odesláno 22. září 2017 Děcka začaly chodit do školy, padají kaštany, když ráno šlapu na kole do práce, tak trochu mrznu - zkrátka od minulého měření utekl měsíc.Tento týden definitivně zhasly Seiko A259. Naposledy jsem je kontroloval začátkem týdne a dělaly 3s do plusu, což je poprvé během testu zpomalení. Asi už to slabá baterka neutáhla. Blbý je, že nemám novou, abych je hned nahodil a mohly pokračovat s ostatníma. Myslel jsem, že mám, ale ta je jiná. Objednáno.Oboje další seika jdou furt stejně rychle. Dokonce i stolní hodiny a (M)montany od Vietnamců vykázaly stejnou odchylku jako v minulém měsíci. Akorát u marlinů se mi zdá, že se postupem času mírně zrychlují.Tak počkejme do změny času, kdy to buď ukončím, nebo začnu ladit rychlost modulů trimrama.
Frostie Odesláno 3. října 2017 Nahlásit Odesláno 3. října 2017 V 3. 10. 2017 v 15:24, 5etter napsal: Dal jsem novou baterku Parádní kousek
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se