rekib1 Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 V 8. 7. 2015 v 19:30, prischera napsal: Ono je taky potřeba juknout na různé generace bondovek. Ta poslední je v kvalitě zpracování opravdu o dost výš. Dobře je to vidět třeba na tahu.....jsem rád, že máš na to stejný náhled..
prischera Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 Mám možnost porovnávat oboje pravidelně (tedy suby a smp), má je Frak. Bylo nás u stolu pět v a v přímým srovnání jsme se shodli, že z hlediska zpracování je to vyrovnaný... Takže podle mě je to jen o pocitu.
HDS1200 Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 Mne u bondovek vadi jen mirna vule lunety, tzn., kdyz za ni vezmu, jde s ni hnout krapet do stran. Treba u superoceanu se mi nehla ani o pid.
rekib1 Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 V 8. 7. 2015 v 19:47, HDS1200 napsal: Mne u bondovek vadi jen mirna vule lunety, tzn., kdyz za ni vezmu, jde s ni hnout krapet do stran. Treba u superoceanu se mi nehla ani o pid.U nových SMP je luneta přesná, tvrdá a bez vůle a jak psal Prischera jde akorát hůře chytnout, ovšem tohle neplatí u Planet Ocean..
railmaster Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 Osobne si myslím, že ani prvej generácii automatických bondoviek nič nechýba. Dlho boli na zahraničných fórach referenčnými potápkami. Treba vždy porovnávať modely v čase uvedenia do predaja. Nie s konkurenčným modelom o 20 rokov mladším.
HDS1200 Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 V 8. 7. 2015 v 19:54, rekib1 napsal: U nových SMP je luneta přesná, tvrdá a bez vůle a jak psal Prischera jde akorát hůře chytnout, ovšem tohle neplatí u Planet Ocean..Mam nove smp.
Mechac Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 Ja taky a vuli teda fakt zadnou nemam. Srovnani s lunetou skx je uplne mimo. Vubec by me zajimalo, v cem spatrujete tu zaostalost a nedokonalost SMP, nepochybuji nad kvalitami BB ani Subu, ale nerozumim v cem jsou SMP o tolik horsi?
railmaster Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 Stačí si spomenúť na začiatky tohto fóra a na vtedajšie debaty o bondovkách...
Denjl Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 hele každý na to má asi jiný názor.... já jsem si Black Baye kupoval jakože na líatčku - ten účel splnily, jsou to dobrý hodinky, skvěle provedený, ale věř tomu, že součsné bondovky jsou prostě lěpší.... mám je taky.... no a Black Baye už teda ne, prodal jsem je.... V 8. 7. 2015 v 19:28, tano napsal: Ani nahodou, Tudor BB je zpracovani je nekde jinde. Sakra chlapi, pokud jste nemeli oboje, zajdete si do hodinarstvi. Ok Omega dobry, ale je to takova ..( nebudu radeji nic pisat), ale Tudor je krapanek jinde.
Denjl Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 (upraveno) týjo, střídám pravidleně černý keramický bondovky a keramický suby a pocitově jsou pro mě líp udělaný ty suby... ale je fakt, že jen v detailech (spona, tah, luneta).... I když.....když se na to podívám aktuálníma cenikovkama, tak ty Suby asi nejsou o kilo lepši.... to je fakt no.... V 8. 7. 2015 v 19:36, prischera napsal: Mám možnost porovnávat oboje pravidelně (tedy suby a smp), má je Frak. Bylo nás u stolu pět v a v přímým srovnání jsme se shodli, že z hlediska zpracování je to vyrovnaný... Takže podle mě je to jen o pocitu. Upraveno 8. července 2015 uživatelem Denjl
Ondras_CZ Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 V 8. 7. 2015 v 13:54, JKsro napsal: Ahoj napadlo mě vzít Seamastry jako výchozí bod kvality a srovnat je s jinými potapkami, které nesmí být v žádném ohledu zpracování horší(nepočítám strojek), ale na sekundárním trhu musí být levnější. Tak co vás napadá? :-)LHC
JKsro Odesláno 8. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. července 2015 Mě by zajímalo jestli jsou vůbec horší. Co se týče tahu nových SMP co se zmenilo?
railmaster Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 ešte k tej lunete... na potápkach má svoj primárny účel a má sa točiť primeranou silou bez rizika zachytenia o niečo drsné a následného pootočenia.
parnistroj Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 A jeste k lunete: nejlepsi lunetu maji Borealis Scout Sniper, protoze kdyz soudruzi v Portugalsku vybirali zda 60, 120 nebo co vlastne, tak zjistili, ze zdaleka nejkrasnejsi zvuk ma 90, takze tam je. Nejen chlebem ziv je clovek...
tano Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 V 8. 7. 2015 v 20:41, Denjl napsal: hele každý na to má asi jiný názor.... já jsem si Black Baye kupoval jakože na líatčku - ten účel splnily, jsou to dobrý hodinky, skvěle provedený, ale věř tomu, že součsné bondovky jsou prostě lěpší.... mám je taky.... no a Black Baye už teda ne, prodal jsem je....Ok, respekt. Kazdy to mame trosku jinak a o tom to je, jinak by nas to ani nebavilo.Ja to mam tak: 1) Rolex, 2) Tudor a 3) Omega. Jeste by se mezi 2) a 3) neco veslo, jako Seiko GS a Zenith.
Karussell Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 Vnímáte jako konkurenci SMP a ostatních i IWC Aquatimer?
prischera Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 V 8. 7. 2015 v 20:55, JKsro napsal: Mě by zajímalo jestli jsou vůbec horší. Co se týče tahu nových SMP co se zmenilo? Tah je o něco silnější, šroubovací. Spona je kratší, lépe sedí na ruce. Keramická luneta je posun kupředu jednoznačně, keramický ciferník je diskutabilní, někdo radši vlnky, mě se líbí víc nový.
Exiztence Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 Mě třeba přišli BB jako srovnatelné s SMPc, jsou více toolove udělané, lip se chytá luneta, s korunkou je větší potěšeni pracovat, v základu k nim ten super NATO kterej prebije mozna jen BP Bathyscaphe. Celkově jsou skvěle zpracované. Na druhou stranu SMP jsou více uhlazene, keramická luneta je plus, i kdyz červenou matně keramicckou lunetu asi nikdo nema v dnešní době. Taky tah je moc fajn, BB tah dost masivní.Jsou to hodne rozdílné hodinky, SMP jsou větší ikona BB je spis odkaz na historii, jo a taky jestli BB jdou za 55 a SMP za 70.
Josef01 Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 (upraveno) Pěkné zpracování mají hodinky Corum, cenově nejblíže asi Romulus (ROMVLVS). Upraveno 9. července 2015 uživatelem Josef01
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se