Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

S tim musim bohuzel souhlasit, protoze kdyz dam vedle sebe B SOH a ty R GMT, tak je vitez naprosto jasnej i kdybych mel sedej zakal.

• Odpovědi 710
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Protože nesnídám s CEO Rolexu, tak jenom píšu krindypindy, co jsem načetl na zahraničních fórech:

Prý proto, že:

1. vnější antireflex je choulostivý a dříve nebo později jsou na něm zásahy vidět (pod kyklopem, kde AR je se pochopitelně nic stát nemůže)

2. je to klasika z doby, kdy se AR nepoužíval a je potřeba to zachovat, a dělá to "ledový odraz"

Obecně: proč se nedělá vnitřní AR? Funguje to opticky jinak?

Odesláno

Naprostá většina hodinek má vnější antireflex a nikdo s tím nemá problém, když už se jim nechce vnější, mohli alespoň vnitřní.

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Antireflex je ficura za par supu, asi vedej, proc to tam nedavaj. Kdysi sem tady snad cet, ze jejich argument je, ze sklicko ma bejt videt a tak sem to prijal. AR je efekt jen a jen na voko, vnejsi teda jeste k vzteku.

PS: Antireflex pod kyklopem je jedna z nejvetsich pitomosti, vo jakou sem kdy skobrt.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Já osobně si myslím (a urči mi bude dost lidí oponovat) že vnější AR je na sportovních hodinkách píčovina, prostě Rolády ať už v dnešní době spíš luxus, tak jsou to furt tool hodinky a vojebanej AR by mě tak akorát sral.

Odesláno

Tvl Josef tobě někdo leze za klávesnici? Rolex jsou na rozdíl od jiných značek hodinky na dyl než 10 nebo 20 let. Po takové době by nevypadal pěkně. Hasna to napsal dobře.

Odesláno
  V 29. 7. 2015 v 22:25, Josef01 napsal:

Na vnitřní straně by nic netrpělo, ale je to jedno, ušetří desítky mil USD a to se vyplatí.

To máš samozřejmě pravdu. Mluvil jsem pochopitelně o vnějším AR.
Odesláno (upraveno)

Pokud se budeš k hodinkam chovat jak k optice tak třeba 110 let. Já ale nosím hodinky na ruce a znám pár lidí co taky. Blbost mi přijde tvrdit že to dělají aby ušetřili. Si přestřelil.

Upraveno uživatelem SCIFI
Odesláno (upraveno)
  V 29. 7. 2015 v 22:37, Josef01 napsal:

Píšeš blbosti AR vydrží klidně 100 let mám optiku s AR 60 let a vypadá jako nová.

To je pro změnu kravina. Optiku nenosíš 12 hodin denně na vnější straně zápěstí v těsné blízkosti kolem zárubní, zipů, omítek, karoserií a jiných tvrdých předmětů. Co se týče výdrže "kvalitních", jak píšeš, vnějších AR na hodinkách, tak žiješ v bludu. Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

AR na lupě byl od roku 2005 pouze vnitřní a od roku 2009 vnitřní i vnější.

Nechce se mi nic fotit, ale tady je snad jasně vidět vnější AR.

post-235-0-59617000-1438212559_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Hasňa, Scifi : už potřetí píšu, že mluvím o vnitřní AR. Přikládám simulaci pohledu na hodinky bez AR a s AR.

here: přikládám obrázek, kde je vidět vnější povrch bez AR a vnitřní povrch s modrým AR (Submariner 2012)

post-11110-0-65540700-1438235237.jpg

post-11110-0-17041800-1438235408_thumb.jpg

post-11110-0-56721200-1438235408_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Josef01

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...