grga_pitic Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 Tenhle prispevek mozna neni ani tak o techto hodinkach, ale spise zamysleni, kam az jsem v tehle hodinarske vasni za ta leta dosel a co se v mem pohledu na hodinky zmenilo - a take, proc jsem se v zaveru rozhodl si poridit prave Marathon GSAR. Za leta co jsem stravil na foru jsem mel ruzna obdobi - zpocatku jsem beze smyslu hromadil, nakupoval temer vse, kvalitu nahrazovala kvantita. Tesilo me mit padesatero hodinek, ackoli jsme s bidou nosil troje. Casem tahle vasen upadla, vetsinu veci jsem prodal a zacal nakupovat trochu z rozmyslem, hodinky rekneme "stredni kategorie" - ma sbirka se zmensila, stale se pocitala v desitkach. Pak se mi narodilo prvni dite, a ja jsem zjistil, ze jeho mechanicke vlastnosti jsou zajimavejsi nez jakykoli kalibr, co jsem zatim videl a na par let jsem forum sledoval jen minimalne. Stara laska ale nerezavi, a znovu jsem se pred par lety na forum vratil, abych se stal obeti nejprve manie IWC, Rolex a nakonec Zenith. Ma sbirka zestihlela, ale na oplatku se v ni objevily jmena jako Rolex, IWC, Jacquet Droz, Ulysse Nardin a jine. A prave v te chvili kdyz by se mohlo zdat, ze jsem dosel nekam kde nastane urcite uspokojeni nebo mozna touha jit jeste dal, a poridit si opravdu neco exkluzivniho. Jenze se stalo neco uplne opacneho - ty hodinky co jsem mel me zacaly neskutecne stvat - zacal me stvat Rolex, ktery se tvari jako hodinky pro dobrodruhy a potapece - ale kolik opravdovych potapecu je ma na ruce - kolik z nich riskne to, ze je odre na utesu, poskodi lunetu, skrabne pouzdro. Dobrodruzi zustali jen na papire, mozna v reklamach v casopisech - na co je vodotesnost 3000 metru, kdyz si s nima ani nemyji ruce, abych nahodou netukl o keramiku a modly za 200 000 neztratily neco ze sve hodnoty. Ja sam jsem hodinky nikdy nemel za modlu, obcas je vezmu o futra, to je proste zivot, ale na druhe strane kdybych se sel potapet, asi bych si sve Sea Dwellery na ruku nedal. Byl bych stejny srab jako vetsina ktera tyhle hodinky pro drsne chlapy radeji schovava pod rukavem kosile. Ten samy pripad Inzenyru, 50 Fanthoms a spousty jinych. Kdyz jsem o tom vsem tak uvazoval, prestaly me nejak ty hodinky tesit. Kdyz jsem byl v tomhle stavu vnitrniho zklamani vzpomnel jsem si na GSAR od Marathonu. Hodinky jez opravdu nosi potapeci, letci, vojaci (viz facebookove stranky). Hodinky, ktere plni porad puvodni ucel ke kteremu byly vyrobeny - byt nositelne, odolne a vydrzet temer cokoli a ukazovat cas. zadna masirka, zadne ukazovani na co mate nebo nemate - proste jen dobre mechanicke hodinky. Tak jsem si jedny objednal z USA - v Cesku byly za 4 dny posta je clila dalsich 10 dni - v obalce jsem dostal papundelkovou modrou krabicku, vycpanou molitanem, a v ni byly pouze hodinky a pak neco jako navod (proste barevny letak jak se steluje Eta co je uvnitr). Nic vice a nic mene. Dal jsem si je na ruku a po dlouhe dobe jsem mel pocit, ze muj chronobudnus je ukojen. Cim dele je nosim (mam je zatim jen par dni) tim vice mam pocit, ze jsme dosel na konec sve chronomagorske pouti - a pokud je to tak, a opravdu je tohle konec, je to cele prinejmensim trochu absurdni...
JaRooN Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 Ahoj, nevím jestli gratulovat. Ale jsem na stejné cestě i když u mne je vývoj jiný. Na GSAR koukám od svých počátků tady a teď jsi mě přinutil se zamyslet, proč je vlastně ještě pořád nemám. Asi musí v každém z nás dozrát ten spravný čas...
kdojinej Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 (upraveno) Pro obdobné účely jsem pořídil Fortis B42 OC Day/Date. Hodinky, které jsem měl již dvakrát, nyní po třetí - rozhodl jsem se je nikterak nešetřit. Tomu předcházel servis, čistění, mazání, výměna těsnění, krčku, tlakovka, zkrátka abych měl jistotu, že se něco nepodělá. K tomuto počinu mě inspirovaly zejména nádherné fotografie člena StanoBare, které se nyní skrývají někde vzadu ve fotogalerii, daleko za onanistickými vlákny typu Krvavej Joe a obsah jeho hodinkovnice. Stejně tak vlákna člena Harry v sekci Fortis, nyní již bohužel bez fotek. S hodinkami plavu, běhám, jezdím na kole, hraju fotbal, sprchuju se, chodím do hor atd. atd. Je to pro mě jenom věc, i když drahá, tak jenom věc, slouží k tomu, že vím kolik je hodin a navíc mě dělá radost na ně pohledět. V poslední době se mi líbí Rolex Explorer a Submariner, ježto jsou zatím mimo můj reprezentační fond, zůstává u pokukování, ale měl-li bych je na ruce, rád bych se k nim choval stejně a přesvědčil se, jestli ta omáčka o dobrodruzích není zkyslá. Fortisácká omáčka o kosmonautech zatím zkyslá není... Upraveno 29. července 2015 uživatelem kdojinej
villain83 Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 Ale jo,proc ne,po vsech tech megadrahejch hodinkach sis koupil de facto profi all round hodinky,ktery se nemusis bat vzit kamkoli a na cokoli...myslim,ze budou slouzit dobre.
yohoho Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 asi by me na nich sr*lo to U.S. Goverment na ciferniku ale jinak jsou suprovy! taky jsem se na ne dival, nakonec jsem zvolil japonskou obdodu (cti hodinky na vsechno), ktere zatim slouzi presne podle predstav, tzn. prakticky je nesundavam z ruky. gratuluji a at delaji radost.
Vit Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 Díky za pěkný popis strýčku Grgo (matadoři si jistě na tento typ oslovení vzpomenou (kdo ti tak vlastně říkal?))Já jsem (co se nákupů týče) zatím pořád na cestě nahoru.Na druhou stranu se nebojím měsíc po nákupu R koupit Seagull a mám z nich také radost.Pojem hodinky na hrubé zacházení je mi cizí, pokud vím že bych hodinkám mohl ublížit, tak je prostě sundám.Na druhé straně sem se nebojím hodinky nosit (Expy na průzkum do Asie, ...), jistou útěchou je mi, že už dávno nekupuju funglovky a tak neoplakávám každý nový mikroškrábanec.Omlouvám se za nesouvislé kecy.
bohus76 Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 a pokud je to tak, a opravdu je tohle konec, je to cele prinejmensim trochu absurdni...
qwecko Odesláno 30. července 2015 Nahlásit Odesláno 30. července 2015 Marathony su vyborne hodinky...ja som skor na quartz a tak som si zadovazil Marathon TSAR (bez napisu U.S. Goverment) ...su skvele a co ma na nich najviac tesi je presnost...je to skoro neuveritelne ale za cca 5 mesiacov mi urobili 1s do plusu ...ano ano jednu jedinu sekundu...mozno som mal stastie na kus...prislo mi to vhod kedze som dost zatazeny na presny cas a preto sa pohravam s myslienkou ze si necham jedny radiove G-shocky a tieto Marathony a ostatne pojde z domu...aj tak nie som ochotny platit horibilne sumy za hodinky ktore casom a uzivanim urcite nejaky ten sram pochytia...Marathony ma proste chytili za srdce a co sa tyka quartzu nic viac nepotrebujem...ak by som sa niekedy v buducnosti konecne odhodlal na kupu nejakych automatov tak by som urcite riesil Marathony...takze grga_pitic gratulujem k hodinkam a k triezvemu pohladu na hodinkovy svet
lebowski Odesláno 30. července 2015 Nahlásit Odesláno 30. července 2015 Ahoj, moc rád jsem si v tomto chronopanoptiku přečetl příspěvek od člověka, který má (alespoň podle mě) rozumně srovnané životní priority a nepotřebuje projektovat svoji osobnost skrze hodinky, kterými běžný člověk zruinuje rodinný rozpočet. Je to pořád jen nástroj k měření času, i když připouštím že fascinující. S tím koncem chronocesty bych si dovolil nesouhlasit. Je to jen konec zbytečného bažení a teď se Ti otevřela cesta k tomu, aby sis začal hodinky opravdu užívat...
yohoho Odesláno 30. července 2015 Nahlásit Odesláno 30. července 2015 Ahoj, moc rád jsem si v tomto chronopanoptiku přečetl příspěvek od člověka, který má (alespoň podle mě) rozumně srovnané životní priority a nepotřebuje projektovat svoji osobnost skrze hodinky, kterými běžný člověk zruinuje rodinný rozpočet. Je to pořád jen nástroj k měření času, i když připouštím že fascinující. S tím koncem chronocesty bych si dovolil nesouhlasit. Je to jen konec zbytečného bažení a teď se Ti otevřela cesta k tomu, aby sis začal hodinky opravdu užívat... amen
zekon7302 Odesláno 30. července 2015 Nahlásit Odesláno 30. července 2015 Měl jsem je, koukám že ty už máš ten nový model, tritium na vteřinovce a jiný číselník, každopádně skvělé tool hodinky.
Pavel FK Odesláno 30. července 2015 Nahlásit Odesláno 30. července 2015 Tenhle prispevek mozna neni ani tak o techto hodinkach, ale spise zamysleni, kam az jsem v tehle hodinarske vasni za ta leta dosel a co se v mem pohledu na hodinky zmenilo - a take, proc jsem se v zaveru rozhodl si poridit prave Marathon GSAR. Za leta co jsem stravil na foru jsem mel ruzna obdobi - zpocatku jsem beze smyslu hromadil, nakupoval temer vse, kvalitu nahrazovala kvantita. Tesilo me mit padesatero hodinek, ackoli jsme s bidou nosil troje. Casem tahle vasen upadla, vetsinu veci jsem prodal a zacal nakupovat trochu z rozmyslem, hodinky rekneme "stredni kategorie" - ma sbirka se zmensila, stale se pocitala v desitkach. Pak se mi narodilo prvni dite, a ja jsem zjistil, ze jeho mechanicke vlastnosti jsou zajimavejsi nez jakykoli kalibr, co jsem zatim videl a na par let jsem forum sledoval jen minimalne. Stara laska ale nerezavi, a znovu jsem se pred par lety na forum vratil, abych se stal obeti nejprve manie IWC, Rolex a nakonec Zenith. Ma sbirka zestihlela, ale na oplatku se v ni objevily jmena jako Rolex, IWC, Jacquet Droz, Ulysse Nardin a jine. A prave v te chvili kdyz by se mohlo zdat, ze jsem dosel nekam kde nastane urcite uspokojeni nebo mozna touha jit jeste dal, a poridit si opravdu neco exkluzivniho. Jenze se stalo neco uplne opacneho - ty hodinky co jsem mel me zacaly neskutecne stvat - zacal me stvat Rolex, ktery se tvari jako hodinky pro dobrodruhy a potapece - ale kolik opravdovych potapecu je ma na ruce - kolik z nich riskne to, ze je odre na utesu, poskodi lunetu, skrabne pouzdro. Dobrodruzi zustali jen na papire, mozna v reklamach v casopisech - na co je vodotesnost 3000 metru, kdyz si s nima ani nemyji ruce, abych nahodou netukl o keramiku a modly za 200 000 neztratily neco ze sve hodnoty. Ja sam jsem hodinky nikdy nemel za modlu, obcas je vezmu o futra, to je proste zivot, ale na druhe strane kdybych se sel potapet, asi bych si sve Sea Dwellery na ruku nedal. Byl bych stejny srab jako vetsina ktera tyhle hodinky pro drsne chlapy radeji schovava pod rukavem kosile. Ten samy pripad Inzenyru, 50 Fanthoms a spousty jinych. Kdyz jsem o tom vsem tak uvazoval, prestaly me nejak ty hodinky tesit. Kdyz jsem byl v tomhle stavu vnitrniho zklamani vzpomnel jsem si na GSAR od Marathonu. Hodinky jez opravdu nosi potapeci, letci, vojaci (viz facebookove stranky). Hodinky, ktere plni porad puvodni ucel ke kteremu byly vyrobeny - byt nositelne, odolne a vydrzet temer cokoli a ukazovat cas. zadna masirka, zadne ukazovani na co mate nebo nemate - proste jen dobre mechanicke hodinky.tak jsem si jedny objednal z USA - v Cesku byly za 4 dny posta je clila dalsich 10 dni - v obalce jsem dostal papundelkovou modrou krabicku, vycpanou molitanem, a v ni byly pouze hodinky a pak neco jako navod (proste barevny letak jak se steluje Eta co je uvnitr). Nic vice a nic mene. Dal jsem si je na ruku a po dlouhe dobe jsem mel pocit, ze muj chronobudnus je ukojen. Cim dele je nosim (mam je zatim jen par dni) tim vice mam pocit, ze jsme dosel na konec sve chronomagorske pouti - a pokud je to tak, a opravdu je tohle konec, je to cele prinejmensim trochu absurdni...Mohu tě uklidnit, že jsem na tom úplně stejně. Proběhla fáze nakupování jak nových tak jetých drahých hodinek. Vzdycky se mi líbily GSAR. No a kdyz jsem si koupil Bally, tak jsem věděl, že asi chci GSAR právě z těch důvodů, že těchto hodinek mi nebude líto až je opřu o skálu nebo se budu potápět v moři. Těším se na ně. Objednal jsem i tah. Tritium je pecka. Kdo má v trezoru bouchačku měl by mít i Utona nebo Esee v kuchyni a GSAR na ruce
jacob Odesláno 31. července 2015 Nahlásit Odesláno 31. července 2015 Čau kamaráde! Docela Ti rozumím. Také jsem se již distancoval od zbytečných nákupů nejrůznějších hodinek, které jsem kupoval jen proto, že se mi líbily na fotkách a občas ani to ne. Marathon GSAR jsem měl někdy v roce 2007 nebo 2008, když jsem tady byl chvíli a rád na ně vzpomínám. Často přemýšlím, že se vrátím ke quartz Bondovkám a vykašlu se na to, ale zatím jsem nenašel adekvátní náhradu, kam cpát prachy :-).
nickolas Odesláno 31. července 2015 Nahlásit Odesláno 31. července 2015 Zdaleka jsem neprotocil takove mnozstvi hodinek a uz vubec nezabrousil do podobne slovutnych znacek...ale i tak mam doma o ctvero hodinek vic, nez jsem realne schopny unosit. Uplne zbytecne jsou sice jen dvoje, ale i tak... Proc si proboha kupuju Géčka, kdyz mam odolne Déčka? Nehlede na to, ze mam stale funkcni a nadupanejsi Suunta, ktere uz se mnou ledacos zazily... Naco mi jsou PS2, ktere pravdepodobne stejne nikdy nosit nebudu? A presto furt cumim na dalsi...SKX, SARB, Monstra, Igeny, bla bla bla...Asi si tim musime projit. Ale diky za pekne shrnuti! A preju, aby ti to vydrzelo!
Kluk jako buk Odesláno 31. července 2015 Nahlásit Odesláno 31. července 2015 Krásnej příspěvek, takovej ze života... Napadá mě, že někteří zdejší pacienti by si ho měli vytisknout, vylepit nad postel a každej večer před spaním přeříkávat.
hanni Odesláno 13. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2015 Konečne som si tu prečítal diskusiu, ktorá ma naozaj zaujala a potešila. Úvodný príspevok a príspevok od Lebowskeho vytlačiť a zarámovať do zlatého rámu. Palec hore a úplný súhlas.
farkyostrava Odesláno 14. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2015 nad vykrikem zfrustrovaneho clovicka Lebowskeho se lze jen utrpne usmat.....Jinak bezva toolky s trosku precislickovanym dialem...libi se mi luneta... ta vypada drsne.
lebowski Odesláno 14. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2015 nad vykrikem zfrustrovaneho clovicka Lebowskeho se lze jen utrpne usmat.....Jinak bezva toolky s trosku precislickovanym dialem...libi se mi luneta... ta vypada drsne.Ha! Provokace zabrala. Jsem si říkal, kdo se první pozná... Ale teď vážně, po vložení mého extra moralizujícího příspěvku jsem čekal, že se spustí sprška kritiky na moji hlavu. Že budu obviňován ze závisti, z toho, že jsem ubožák co nemá na pořádný hodinky (a upřímně, to fakt nemám... holt živím rodinu, dvě zvířata a 3 banky). Jsem celkem zaskočený tím, že pozitivní reakce převládají. Asi to moc lidí nečetlo... Každopádně bych nerad byl na někoho zlý a někoho urazil (to se na internetu nemá dělat). Takže z moji představy "člověka projektujícího osobnost skrze cenově náročnější hodinky" vylučuju následující případy:1. Případ s vyššími příjmy, pro kterého 100 litrů a víc za hodinky není problém... (prachy jsou fajn, užívej si je a utrácej, tak to má být...)2. Případ, který se třeba zadluží, aby si mohl pořídit vysněný stroj, ale pak z něj má až dětinskou radost... (provádí věci jako je poslouchání tikání, až příliš časté leštění pouzdra, posílání fotek do fóra, prostě takový hezký zvrhlůstky)3. A určitě je spousta dalších rozumně odůvodnitelných případů... Jen tak mimochodem. Pokud někoho napadne logické zdůvodnění pořízení hodinek nad cca 50 tisíc, zareagujte prosím. Ale ať to dává smysl. Manželka se rohlíkem opít nedá (a nápady jako vodka ani nepište, funguje to jen pár hodin a pak je to ještě horší)
azeppelin Odesláno 15. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2015 Ha! Provokace zabrala. Jsem si říkal, kdo se první pozná... Ale teď vážně, po vložení mého extra moralizujícího příspěvku jsem čekal, že se spustí sprška kritiky na moji hlavu. Že budu obviňován ze závisti, z toho, že jsem ubožák co nemá na pořádný hodinky (a upřímně, to fakt nemám... holt živím rodinu, dvě zvířata a 3 banky). Jsem celkem zaskočený tím, že pozitivní reakce převládají. Asi to moc lidí nečetlo... Každopádně bych nerad byl na někoho zlý a někoho urazil (to se na internetu nemá dělat). Takže z moji představy "člověka projektujícího osobnost skrze cenově náročnější hodinky" vylučuju následující případy:1. Případ s vyššími příjmy, pro kterého 100 litrů a víc za hodinky není problém... (prachy jsou fajn, užívej si je a utrácej, tak to má být...)2. Případ, který se třeba zadluží, aby si mohl pořídit vysněný stroj, ale pak z něj má až dětinskou radost... (provádí věci jako je poslouchání tikání, až příliš časté leštění pouzdra, posílání fotek do fóra, prostě takový hezký zvrhlůstky)3. A určitě je spousta dalších rozumně odůvodnitelných případů... Jen tak mimochodem. Pokud někoho napadne logické zdůvodnění pořízení hodinek nad cca 50 tisíc, zareagujte prosím. Ale ať to dává smysl. Manželka se rohlíkem opít nedá (a nápady jako vodka ani nepište, funguje to jen pár hodin a pak je to ještě horší)Tobě připadá zadlužení se za účelem koupě hodinek jako jeden z "rozumně odůvodnitelných případů"?
farkyostrava Odesláno 15. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2015 Kolego Lebowski ty evidentne nechapes co znamena zapaleni do sveho konicku/touha splnit si svuj sen. znam lidi co prodali vsechno a pujcili si more penez pak odjeli lezt na nejakou pitomou horu mrzli zrali susene smradlave jidlo nemohli dychat a svete div se byli stastni.Jsou blazni co vyvali love aby mohli fotit rybicky v antartktide....desitky tisic stovky tisic v podstate za zazitek a par fotek. Takto vypada vasen .. na to se proste nejde koukat pres penize (a uz vubecne tech druhych). Jsou to blazni ale krasni blazni a nekteri z nich jsou i tady .... a to je moc dobre !!!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se