deewy Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Ahoj, potřebuji poradit, už mi z toho vážně hrabe...Hledám druhé hodinky, které na ruku nasadím, vždy když odložím Suby, tj. každý den po práci, nebo při činnostech, kdy je vyšší pravděpodobnost poškození RLX, tj. sport., volnočasové aktivity s rodinou apod. Cena Max. do 30k Kč. Hodinky by měly být co možná nejuniverzálnější, ke košili i ke kraťasům, když by nebylo zbytí. Supl funkce otloukánků. Pan Europy jsem byl nucen vrátit, jelikož mi pro tyto účely přišly moc křehké... Svůj výběr jsem zúžil na tyto dva modely: Sin 104 Sa St - zdají se být dost univerzální, slušné WR 200m, dobrá velikost pouzdra, cena cca 28k Kč a nebo Alpina Chrono Big Date - slušné WR, zpracováni se zdá býti solidní, Quartz- žádné natahování a zastavení hodinek, ale Quartz za 19k ? Větší velikost pouzdra 44 mm, zvykl jsem si na menší hodinky. Cena cca 19k Kč při koupi z DE. Do jakého modelu byste šli Vy? Díky za postřehy Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
kuncák7 Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Mas to dost pestry - chrono a v baterce proti automatu bez chrona. Sel bych do automatu,jestli mas vrtic,jinak by ti mohlo vadit stelovani,kdyz je budes nosit obcas. Ale to je tim,ze mam ted obdobi proti pohonu na baterii. Zkousel sis je na ruce,co ti sedi vic?
deewy Odesláno 4. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Zatim nezkoušel, zítra mám jednání v Praze a když se poštěstí, tak bych se alespoň na ty Alpiny stačil podívat. Pilotky chrona v téhle velikosti jsem měl, byly to Archimedy, ale jak řikám, jsem poslední dobou přivykl na menší hodinky... Vrtič nemám prodal jsem ho, poněvadž jsem byl buď línej do něj hodinky dávat a nebo se zakuckával pod jejich váhou (Omega PO cal. 8500). Sinny se mi líbí více, jak designem, velikostí pouzdra WR. Ale jak řikáš, chvilku je nosit nebudu a hned budu muset štelovat datum a čas a to mě popravdě nebaví. Jsou situace, kdy potřebuji hodinky vzít a jít a né se zdržovat s nastavováním. Rozhodovací paralýza.....rád bych si vybral dobře, poněvadž tohle střídání hodinek je fajn v ohledu poznávání, ale čeho je moc, toho je příliš
kuncák7 Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Tak z tveho pohledu by volba mela padnout na alpiny. Tam nebudes nic serizovat,ale za sebe rikam - sinn. Zkus je a uvidis. Myslim si,ze ty sinn za tu cenu nebudes jako otloukanky brat a budes shanet na " niceni" levnejsi kousek.
kuncák7 Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Jo a jestli jsi mel PU tak se velikosti alpin neboj,mam je taky a alpiny jsou velikostne dost podobny.
Bembeg Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Tak já nevím!Sinny jsou fajnové ale zas z praktického hlediska spíš Alpiny.Tak vono když to člověk chce stejně jako otloukánky bych asi zvolil stejně něco z druhé ruky.Třeba toto je podobné tvému výběru http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/86906-alpina-startimer-pilot-big-date/Nebo pak nějaké Trasery v quartzu...
deewy Odesláno 4. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Jako ty mam jiste zabrany vuci baterkam,ale jako hodinky na litacku mi je radis jako druhy clovek. Snad se dostanu do toho obchodu...
deewy Odesláno 4. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Tak já nevím!Sinny jsou fajnové ale zas z praktického hlediska spíš Alpiny.Tak vono když to člověk chce stejně jako otloukánky bych asi zvolil stejně něco z druhé ruky.Třeba toto je podobné tvému výběru http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/86906-alpina-startimer-pilot-big-date/Nebo pak nějaké Trasery v quartzu...Tak to zatim vypada na 2:0 pro Alpiny. Dik za postreh. Nevadi mi dat 19 za ty Alpiny jako za otloukanky,u tech Sinnu uz se trochu cukam. Ale nevim jestli se smirim s tim kvarcem posledni roky mam jen mechaniky...
Bembeg Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 (upraveno) Pokud chceš automat na lítačku a nevyhodit 30 oknem a strachovat se o ně, tak leda něco od Seika.(SKX,Monstra apod)Citizen?Prostě hodinky za pár kaček za které se stydět nemusíš a při destrukci jen pokrčíš rameny a pujdeš koupit další ;-) (a nebo quartz) Jinak si moc nedovedu představit přechod z 40mm(RLX) na 44mm(Alpina),mám pocit že až je zkusiš tak ti přijdou strašně velké.No a já to mám obráceně ten RLX je pěknej ale prťavej.:-) Upraveno 4. srpna 2015 uživatelem Bembeg
tano Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Osobne bych vzal Sinn, chrona nemusim a pak ta velikost Alpina, tu bych nedal. Myslim, ze to stelovani, kdyz se zastavi, neni az takova namaha. Kazdy to mame jinak, ze:). Jak Ti pisali kolegove, co nejaka Seiko? Usetris a pak jsou to super hodinky a maji mraky modelu.
JAJA Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Z těch dvou uvedených jednoznačně Sinn! Pěkný, jednoduchý a univerzální vzhled, tedy ke košili i na sport v pohodě, dobrá velikost a ty alpiny jsou divné nemluvě o tom, že já bych se na baterku vy...
deewy Odesláno 4. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 Diky vsem za nazory,zitra si udelam cas a oba modely ozkousim. Uvidim jak sednou na ruku a posoudim kvalitu zpracovani,prachy budou az druhym hodnoticim kriteriem.
Moty Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2015 A kde jsou Hamiltony?Za me taky SINN:-)Alpiny jsem mel, a bylo to pro me, ač mely oranžové časti šílený nuda
Daemonultimate Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 Quartzky. Chrona se můžou hodit k tříručkám dobrá volba. Ale, zvážil bych baterky od Sinnu, klidně bych poptal jetý tady. A když jsme u jetejch baterek, bondovky by byly dobrou volbou.
VitekB Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 (upraveno) Zvážil bych třetí možnost, protože oboustranný antireflex na otloukánkách by mohl přijít k újmě. Kde jsou v DE takový dobrý ceny? Upraveno 5. srpna 2015 uživatelem VitekB
Bells Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 Alpiny jsou super, zkousel jsem je nedavno v Koscomu, protoze o nich sam uvazuji a byly vazne skvele, jen skoda te baterky (me nijak extra nevadi, ale je to proste skoda, tuplem za tu cenu, kde uz se toho da poridit pomerne dost i v automatu). Kazdopadne jestli hledas neco opravdu univerzalniho, tak ty Sinny budou asi lepsi, ty mi prijdou jako opravdove univerzaly, ke vsemu a za kazdych okolnosti.
deewy Odesláno 5. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 Prave jdu z Koscomu,takhle to sedi na ruce. Tes jeste omeknout ty Sinny. Sent from my iPhone using Tapatalk
deewy Odesláno 5. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 No a takhle to dopadlo, padly mi nejlip,tak sem si je rovnou odvezl. Jeste jim asi poridim gumu... Sent from my iPhone using Tapatalk
horal Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2015 Dobrý tah na branku, dobrý výběr, gratuluji.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se