Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na pilotky malé, divná korunka, divné logo a hlavně quartz. Když už se firma zaměřila na malovýrobu pro fandy, tak by to chtělo osazovat i manuální nátah, s tím by byly super. A taky by je mohli nabízet na řemenu.

• Odpovědi 165
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
  V 18. 9. 2015 v 6:38, maxipesfik napsal:

Vidíš tam někde Czech Made?

By som sa velmi ani nedivil keby tam bolo Czech Made a urobeny v Cine :D

Comu verim je napis CSSR :D

Upraveno uživatelem EngineerHack
Odesláno

Tady je trošku zvykem házet špínu na všecko nové od Eltonu. Mě to přijde jako krok správným směrem. 40mm je pohodlná velikost pro hodně lidí. Proč by pilotky musely být obří? To byly beobachtungsuhr, ale třeba Eterny, Longiny, britské pilotky nebo PSII letecké jsou taky pilotky a nejsou nijak obrovské. A tady žádný odkaz k luftwaffe nevidím. Deset tisíc je docela příjemná cena za solidně udělané hodinky se safírem, myslím že by se mohly prodávat. A kdyby udržely podobný odskok k mechanice jako konkurence, tak za cenu kolem 20 - 25 tisíc bych o nich uvažoval a myslím, že bych nebyl sám. Samozřejmě je to chce vidět naživo, ale líbí se mi. 

Odesláno (upraveno)

Zadna Čína v tom není.

Strojek je swiss a zbytek hodinek je dělaný v Česku. Teda kromě remenu.

Povrchovka má tvrdost cca 2800 Vickersu a letadýlko je vypaleny laserem.

Teoreticky by sly udělat i s mechanicky strojkem, cenovka by se pohybovala na úrovni modelu Linea.

Upraveno uživatelem financ
Návštěvník maxipesfik
Odesláno

Má někdo fotku palubního přístroje na který tyto hodinky designem odkazují?

Odesláno (upraveno)
  V 18. 9. 2015 v 8:22, maxipesfik napsal:

Má někdo fotku palubního přístroje na který tyto hodinky designem odkazují?

Tuším, že by to měl být zejm. charakter písma (třeba číslice 1, ale odlišná 3), minutovými / hodinovými indexy, barevností...

Tady je kokpit Migu 31 z wiki

Mě třeba docela mrzí to zprasené logo (3 druhy písma, čtvrté na dýnku ? proč?)

Upraveno uživatelem Tea
Odesláno

Quartz mi nevadi, design ma neuraza, korunka,... no uvidime, ak by bola nejaka superrobustna a vodotesna tak OK, ale skor mam za to ze to bude viac o designe nez o robustnosti, viz WR na outdorove hodinky smiesnych 5ATM. Chcelo by ich to vidiet nazivo, ale co ich uz teraz u mna hodne zabija je to logo, respektive nelogo :D ,.... no a cena?... uplny ulet to nie je, cakal som to horsie, ale aj tak za tie peniaze clovek ziska u konkurencie predsa len trochu viac,... namatkou: http://www.hodinkytraser.cz/traser-officer-pro/

Odesláno (upraveno)
  V 18. 9. 2015 v 7:41, prischera napsal:

Tady je trošku zvykem házet špínu na všecko nové od Eltonu. Mě to přijde jako krok správným směrem. 40mm je pohodlná velikost pro hodně lidí. Proč by pilotky musely být obří? To byly beobachtungsuhr, ale třeba Eterny, Longiny, britské pilotky nebo PSII letecké jsou taky pilotky a nejsou nijak obrovské. A tady žádný odkaz k luftwaffe nevidím. Deset tisíc je docela příjemná cena za solidně udělané hodinky se safírem, myslím že by se mohly prodávat. A kdyby udržely podobný odskok k mechanice jako konkurence, tak za cenu kolem 20 - 25 tisíc bych o nich uvažoval a myslím, že bych nebyl sám. Samozřejmě je to chce vidět naživo, ale líbí se mi. 

Jo, s tím se dá souhlasit. Pokud mi něco vadí, tak vzhledově především korunka a funkčně WR 5 ATM - zejména s přihlédnutím k prezentaci, že potěší příznivce sportu a outdoorových aktivit. Korunku bych asi zvádl, ale tu WR u hodinek na lítačku bohužel asi ne.

Edit: cali mě částečně předběhl

Upraveno uživatelem warann
Odesláno
  V 18. 9. 2015 v 8:35, cali napsal:

Quartz mi nevadi, design ma neuraza, korunka,... no uvidime, ak by bola nejaka superrobustna a vodotesna tak OK, ale skor mam za to ze to bude viac o designe nez o robustnosti, viz WR na outdorove hodinky smiesnych 5ATM. Chcelo by ich to vidiet nazivo, ale co ich uz teraz u mna hodne zabija je to logo, respektive nelogo :D ,.... no a cena?... uplny ulet to nie je, cakal som to horsie, ale aj tak za tie peniaze clovek ziska u konkurencie predsa len trochu viac,... namatkou: http://www.hodinkytraser.cz/traser-officer-pro/

Hodinky s trithiem jsou trochu jiná liga..

Odesláno

Z mě dobrý, konečně něco dostupného pro volný čas, Čechíno 41 mě nikdy moc nebral :). Musím naočkovat ženu, aby mě jima obdarovala k nějaké vhodné příležitosti :).

Odesláno

To "logo" je dost neštastné. Proč prostě nezůstanou u značky ELTON, která na cifru dobře vypadá a cpou tam toho kočkopsa "Prim Manufacture 1949". Ale jinak hodinky hezké - s velikostí problém nemám. Archimede má B-Uhr už od 36mm, takže nic neobvyklého to není. Současně to ale s Etou umí za 15k, tak proč by Primky měly stát 35k jako Linea?

Odesláno (upraveno)

U mě tedy výtečný !! Gratuluji primu 

Quartz je podle mne správné řešení, nejsou to fliegerbombry, ale moderní pilotky, takže moja volba jednožnačná

Velikost akurátní, naddimenzovaná korunka efektní a zdůrazňuju - krátké (spíš neprodloužené) nožky !! Jako by četli chronomag, nebo poslouchali primteam.

Bez data - óléééééé

Nové logo - ukecané, ale o hodně lepší, než onbloučkové. Na tyhle tool hodinky sedí primasimis

Cena je u mě za PVD nebo co a safír docela v pohodě, nějakou tu stofku, co se oproti konkurenci ušetří, si naštěstí mohu dovolit oželet.

Nějakou tu hnidu časem najdu, jo, už to mám - nesnáším ta čísla 03, 06, 09 - je to nesmysl a moc mi vadí, že pak nejdůležitější 12 není nejvýraznější, ale zas to teda opticky řeže , né že né. Ale mám obavu, estli ty nato strapy nesmáznou záhy tu povrchovku. I tak se už za tu chválu stydím, co na to zas řeknete. :)

Jen se chci zeptat, jaký přesně tam je strojek ? Je to swiis made grade 715, když má zlacenou základnu ??

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Narovinu třeba já sem za 40 rád, protože s pilotkama 44 - 47 vypadám jak mutant s nádorem, takže toto kvituji.

Samozřejmě otázka ceny ... ale to nemá cenu řešit, za o několik tisíc levnější cenu mám na podobné úrovni pracovní quartzky piloty limitku od Junkersu a o něco dráž má člověk automat od Steina .. pilotky ... ale každopádně se na ně rád podívám naživo

super krok kupředu ... jako pracáče bych je za půlku z druhé ruky zvážil :-d

Odesláno (upraveno)

Dobrý! Rozměr 40mm je v pohodě, tohle zjevně nejsou nějaký 47 pilotky na parádu, jako spíš jednoduchý malý toolwatche do přírody. V tomhle kontextu dává smysl jak nepřekážející rozměr, tak i quartzovej pohon a distribuce na nato strapu. 50m vodotěsnost podle mě bohatě stačí.

Možná bych udělal tlustší ručky, ale těžko říct, jak to vypadá v reálu.

Cenově je to bohužel zase nastavený pro fanoušky značky, protože pragmatickej zákazník by si přece jenom vybral jinde.

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

"Rovněž označení CZECH MADE je jedním z mnoha důvodů proč se lidé stále více a více zajímají o hodinky PRIM. V době, kdy je většina značkových hodinek vyráběna pod ?švýcarskou vlajkou? a další "bezejmenné" zboží v Asii (zejména v Číně a Hong Kongu), tradice a historická kontinuita výroby jsou významné hodnoty, které stojí za připomenutí."

Nikde nevidím CZECH MADE ?

A ještě to debilní logo, jestli se to tak dá vůbec nazvat , ještě, že tam nedali IČO.

Odesláno

Trefa do černého. Spousta designovek má minerál, takže safír je velké plus. Mít AR, bylo by to ještě lepší. Baterka je samozřejmě logická volba, žádný frikulín nechce automaty a pokud přece, sáhne po skeletonech Made in China. Rozumnou cenu bych viděl tak 6500 Kč. Myslím, že na NATO strapu osloví mnoho slečen, které kupují DW, ale tam vidím trochu problém v ceně (DW stojí cca třetinu).

Odesláno

Hezky to shrnul cigi a nezbývá než souhlasit v téměř všech bodech. Jen mě kombinace 03 - 06 - 09 - 12 v této formě na číselníku nevadí. Za mě vcelku povedený počin od Primu. Uvidíme co časem to PVD, přeci jen nato strapy mu dávají zabrat. Také nechápu proč stále jen WR 5 ATM. Řekl bych největší slabina, ale zase na potápění to hodinky nejsou a sprchu, bazén by měly bez problémů ustát.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...