hufnor Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 Vážené osazenstvo, řeším zapeklitý problém a prosím o radu.Úvod do situace - na jaře jsme pořídili dřevostavbu, postavenou v roce 2009, od té doby obývanou. Původní majitel poslal rodinu do exekuce a já jsem dům koupil od makléře, který jej vydražil v aukci. Výsledkem je minimum informací a dokumentace ke stavbě a různým řešením v domě.Dům má elektrické podlahové vytápění a krb, který byl údajně používán a já jsem ho plánoval mít jako hlavní zdroj tepla - kvůli financím.Jak se ukázalo po revizi kominíkem, krb má mnoho nedostatků, protože byl pravděpodobně postaven svépomocí a přitom řádně dobastlen. Problém 1. Krb má boky, zadní část a horní desku obezdívky tvořenou pouze sádrokartonem a není nijak zásadně tepelně izolován od konstrukce domu, která je tvořená sendvičem z OSB desek. Problém 2. Mé finanční rezervy jsou vzhledem k nákupu nemovitosti v podstatě mínusové a topení dřevem mělo ulehčit rodinnému rozpočtu. Kontaktoval jsem pár kamnářů v okolí a ti, kteří se se mnou měli vůbec čas bavit, jdou v odhadech nákladů na sanaci obezdívky do desítek tisíc korun. Co bych potřeboval. Kontakt na kamnáře/topenáře, který by se mi nesnažil prodat maximum svých služeb, ale v rámci parametrů mé situace mi byl ochotný, ideálně na místě (Prostějovsko) nebo virtuálně, za rozumnou odměnu poskytnout konzultaci ohledně reálnosti/možnosti dokončení obezdívky svépomocí, tentokrát za použití správných materiálů, technik a konstrukce. Pokud o někom takovém víte, budu velmi vděčný za kontakt.Předem díky.
Gustaf Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 a co zrušit krb a koupit krbova kamna s vymenikem?
Gustaf Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 tak já myslím, že se daj pořídit za rozumnou cenu...než obezdivat sadros...
exBURN Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 Tak krbovky za pár peněz bude zalezitost na chvilku. Navic bez rozvodů tepla to bude u krbovek pretopeny a v odlehle casti baraku bude kosa. Dále malé ohniště, takže časté přikládání a bordel v baráku. Výměník asi nehrozí když nejsou radiátory ani rozvody. Vyjde to topení tou podlahovmou tak draho? Jestli je dobre zatepleno tak by to nemuselo byt tak hrozny. Tarif máš předpokládám nastaven na topeni el.
bohus76 Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 Topením v podlaze ten barák nevytopí,je to jen temperace podlahy.Jako nejschůdnější vidím opravit ten krb do schopného,tedy funkčního stavu.Chápu,že se nikomu nechce opravovat cizí práci.Za slušné krbové kamna dá tak 20táců a výš.Chce to opravdu někoho,kdo rozumí krbům a bude ochoten a schopen to opravit,nebo alespoň dobře poradit co se s tím dá a nedá dělat.
Ondrej71 Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 Posilam kontakt do SZ. Je to pan co nam delal zapojeni krbove vlozky, obezdeni i rozvody. Je z Hranic na Morave, zkus mu zavolat, jestli bude ochoten poradit..
Gustaf Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 Tak krbovky za pár peněz bude zalezitost na chvilku. Navic bez rozvodů tepla to bude u krbovek pretopeny a v odlehle casti baraku bude kosa. Dále malé ohniště, takže časté přikládání a bordel v baráku. Výměník asi nehrozí když nejsou radiátory ani rozvody. Vyjde to topení tou podlahovmou tak draho? Jestli je dobre zatepleno tak by to nemuselo byt tak hrozny. Tarif máš předpokládám nastaven na topeni el.krbem bez rozvodu a napojení na radiátory stejně celej barák nevytopi....
exBURN Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 Já pochopil že nemá radiátory a ani rozvod což nebude nic levnéjo dodělat.
bohus76 Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 Od něčeho se musí začít a primárně bych začal s tím krbem,ať alespoň někde je teplo.V kombinaci s tím podlahovým by v domě mohlo být alespoň "snesitelně".
hufnor Odesláno 9. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 Ondrej71, díky za kontakt, zkusím. Jinak malé doplnění informací. Omlouvám se za mírnou dezinformaci, jako správný laik samozřejmě říkám zkráceně krb tomu, co je vlastně obezděnou teplovzdušnou krbovou vložkou. Viz foto. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. V domě jsou taky ve stropech natahané trubky pro instalaci rekuperace, kterými jsem to teplo chtěl honit po baráku, zatím v základní formě - krabice s jednoduchým ventilátorkem a vývody, než nějak tu rekuperaci pořeším.
bohus76 Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 Když už to máš v takovém stavu,chtělo by to dovézt do zdárného konce,samo postupně,aby jsi měl teplo a co do huby :-) Přeju hodně zdaru.
Wanderer Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 Tady je aspoň jakás takás jistota, že to nebude švidlíř... http://www.cechkamnaru.cz/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se