Jump to content

Kamera do auta

Recommended Posts

před 4 hodinami, Prochy68 napsal:

Jen k tem magnetum, mam dva roky a nikdy mi jeste nespadla.

Já bych tomu věřil, původně mně taková varianta nadchla, ale zase v některých recenzích je, že jim na hrbolech padá - a i když to samozřejmě může být kus od kusu jinak, raději bych volil jistotu ...

před 28 minutami, potapec napsal:

Asi rok a půl vozím MiVue J85.

https://www.mio.com/cs_cz/mivue-j85

Krásně se schová za zrcátko, kvalita záznamu parádní. Trochu jsem se bál ovládání přes appku v mobilu, ale nakonec je to uplně v pohodě.

Díky za tip. Taky jsem ji měl v užším výběru, ale přiznám se, že mi trochu vadí ten automatický záznam GPS (neva) a rychlosti (va). Abych to uvedl na pravou míru - nejezdím rychle, považuji se za poměrně opatrného a poctivého řidiče, ale nemůžu na 100% říct, že vždy na každé přehledné padesátce jedu 50, ale třeba 52. A teoreticky pokud se stane něco mimořádného, pak je  argument "jel 51 na padesátce, takže překročil rychlost, smolík" v dnešní šílené době dosti zásadní - jestli mi rozumíte ...

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

před 6 minutami, MaS napsal:

Já bych tomu věřil, původně mně taková varianta nadchla, ale zase v některých recenzích je, že jim na hrbolech padá - a i když to samozřejmě může být kus od kusu jinak, raději bych volil jistotu ...

Díky za tip. Taky jsem ji měl v užším výběru, ale přiznám se, že mi trochu vadí ten automatický záznam GPS (neva) a rychlosti (va). Abych to uvedl na pravou míru - nejezdím rychle, považuji se za poměrně opatrného a poctivého řidiče, ale nemůžu na 100% říct, že vždy na každé přehledné padesátce jedu 50, ale třeba 52. A teoreticky pokud se stane něco mimořádného, pak je  argument "jel 51 na padesátce, takže překročil rychlost, smolík" v dnešní šílené době dosti zásadní - jestli mi rozumíte ...

Záznam GPS i Rychlosti jde vypnout v aplikaci. 

Právě teď, MaS napsal:

Aha, díky ...

Teda takhle - jde vypnout/zapnout jestli tyhle informace budou v obraze. Jinak IMHO každá nová kamera tyhle informace zaznamenává a budou někde v metadatech, MIO tuším při exportu dává separátně soubor pro obraz a separátně pro tyhle informace, takže je pak na tobě co předáš dál.

Právě teď, Prochy68 napsal:

Lamax to vklada do obrazu, ale jde to tusim vypnout

Já bych si tipnul že fakt většina kamer to vkládá nejen do obrazu (což jde často vypnout) ale i někam do metadat, takže bacha na to...že to není vypálený v obrazu neznamená že to nejde zjistit.

před 10 minutami, ragu napsal:

Já bych si tipnul že fakt většina kamer to vkládá nejen do obrazu (což jde často vypnout) ale i někam do metadat, takže bacha na to...že to není vypálený v obrazu neznamená že to nejde zjistit.

Myslis jako do nejakych metadat videosouboru?

Takze asi mas pravdu

https://www.exprodat.com/blogs/using-dash-cam-video-data-in-the-arcgis-platform/

Edited by Prochy68

před 25 minutami, Prochy68 napsal:

Myslis jako do nejakych metadat videosouboru?

Takze asi mas pravdu

https://www.exprodat.com/blogs/using-dash-cam-video-data-in-the-arcgis-platform/

Jojo, to Mio to dělá separátně tuším. Samozřejmě ty metadata se dají odstranit i kdyby to bylo v jednom souboru, ale je dobrý vědět že tam něco takovýho je.

před 9 minutami, ragu napsal:

Jojo, to Mio to dělá separátně tuším. Samozřejmě ty metadata se dají odstranit i kdyby to bylo v jednom souboru, ale je dobrý vědět že tam něco takovýho je.

Ja se schvalne vecer kouknu doma, jestli na to vzpomenu