farkyostrava Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 Zdravím všechny účastníky ,Na fóru se už nějakou dobu pohybuji a děkuji místní komunitě za skoro 2 roky spokojené přítomnosti na tomto fóru.Našel jsem tady nové přátele a kamarády a vůbec mi to nějak prosvětlilo můj život. Férovost, gentlemanství, nezištnost a slovo chlapa to jsou pojmy, které tady fungují více než kde jinde a tak ještě jednou díky Všem, co se na tom všem tady na fóru podílejí. Jsem si jistý, že o značce/výrobci je tu již napsáno dost, ale aspoň tedy něco málo: Jeden zdroj píše toto:Zakladatel firmy pan Kintaro Hattori otevírá svůj první obchod s hodinkami a šperky v Tokiu již roku 1881. O dalších 11 let později pak dává svému obchodu název Seikosha, který se časem mění na jméno Seiko. Tento výraz v japonštině znamená ?nádherný? nebo ?úspěch?. (Google překládá SEI KO jako sexuální dítě tak nevím nevím ). Úplně první náramkové hodinky značky Seiko pak přicházejí na trh roku 1924. Jiný zdroj uvádí datování ještě jinak :Společnost Seiko byla založena v roce 1881, první kapesní hodinky vyrobila v roce 1895, první budíky v roce 1899 a první náramkové hodinky v roce 1913. V roce 2013 Seiko oslavila 100 let výroby náramkových hodinek a tato japonská společnost k této příležitosti představila mimo jiné speciální edici Seiko Ananta Chronograph.Jelikož značka SEIKO je drtivou části spotřebitelů vnímána jako kvalitní, ale levný výrobce hodinek, společnost se snaží toto obecné povědomí aktivně změnit a to uvedením na trh prémiovými řadami hodinek namátkově PROSPEX, PREMIER, ASTRON, ANANTA a dalšími rozvíjenými značkami jako CREDOR, GRAND SEIKO. Pár prvenství Seiko zde :http://www.altro.cz/hodinky/story/worlds_firsts/index.html#p1990 Z oficiální tiskové zprávy SEIKO:ANANTA spojuje dvě bohaté tradice. Více než 100 let cizelovaných hodinářských dovedností SEIKO se spojuje s kulturní historii Japonska a vytváří kolekci, která spojuje jeden se symbolů Japonska a to meč KATANA a jeho legendární technologii výroby s hodinkami, které jsou neomylně ?SEIKO?.Přesnost, umění, křivky a ostrost jsou poznávací znaky Ananta kolekce.Pouzdro má typický oblouk KATANY a použití procesu třístupňového `Blade` leštění dodává Ananta pouzdrům pozoruhodný zrcadlový povrch. To je stejně hladký a plochý jako meč katana. Řada ANANTA byla první high?grade hodinkami určena pro světový trh a to od roku 2009 až do roku 2011, kdy se GRAND SEIKA začaly prodávat oficiálně i mimo japonský trh.Z tohoto pohledu můžeme říci, že ANANTA připravila půdu pro úspěch značky GRAND SEIKO.Ananta je sanskrtské slovo a znamená "nekonečný". Malá odbočka - meč KATANA.Samurajský meč - katana je považována za nejdokonalejší typ chladné zbraně dané velikosti.Podle legendy byl japonský meč vynalezen kovářem Amakunim (700 n.l.) a s ním také jedinečný způsob zpracování oceli. Ve skutečnosti se ale způsoby zpracování oceli a meče s jedním ostřím dostaly do Japonska z Číny na začátku 10. století.Z rovného oboustranně broušeného čínského meče ?Tai Chi? vznikl zakřivením čepele s pouze jedním ostřím první japonský meč ?Tachi? zhruba v 10. stolení, tehdy byl obvyklý boj ve zbroji z koně. Od 15. století používali samurajové katanu, v překladu ?jméno pána?. Ta je oproti Tachi obvykle kratší, méně zakřivená, ale hlavně se nosí ostřím nahoru a tasí se shora dolů. Katana byla symbol postavení samurajů a jejich hlavní zbraní. Byla nošena v páru nazývaném ?Daisho? společně s krátkým mečem ?Wakizaši?. Třetí ještě kratší osobní zbraní stejné konstrukce bývala ?dýka? asi 30 cm dlouhá, nazývaná ?Tanto?. Součástí meče mohla být i malá čepel ?kozuka? a jehlice do vlasů ?kogai? zasunutá v ?Saya? vedle meče.Katana je tedy staleté umění meče tvorby.Legendární ostří je v důsledkem použití jedinečného oceli a speciálního procesu kování, které se vyvíjely po staletí a kombinuje výjimečné technické dovednosti s nejvyšší technologií. Ale pojďme k hodinkám. SEIKO SPB015 řada ANANTA přezdívané KATANASuché technické data :Automatický kalibr 6R24Pouzdro z nerezové oceli o průměru 46 mm100 m voděodolnostAnti-reflexní safírové skla ( ciferník i dýnko) Ciferník :Hodinky mají tři komplikace. První je indikátor rezervy nátahu (cca 45 hodin). Druhý je ukazatel dne a poslední třetí je ukazatel data. Jak název napovídá, jsou tu dva retrográdní ukazatele, které se automaticky vrátí zpět do původní startovací polohy, jakmile dosáhne konce pohybového cyklu. Ciferník má jemné kružnicové drážkování, komplikace jsou pak zapuštěné a mají drážkování orientované ve své vlastní ose. Navíc každá komplikace má své zajímavé dekorování i potisky.Jsem až v úžasu, že to nakonec spolu ladí a navzájem se doplňuje. Dle mně je to proto, že ty detaily jsou opravdu filigránské.Ručičky jsou vysoce leštěné, elegantně vyřešené vteřinovka, detail který potěší: nejde vidět hřídelka strojku .Uspořádání je velmi rovnovážné a symetrické. To tyto hodinky dělá opravdu atraktivní, moderní a mají velmi originální vzhled (retrográdní ciferníky vypadají fantasticky).Mohutné indexy, mající dvojí povrchovou úpravu, vrchní drážkovanou ? ta rozbíjí světlo do duhového spektra a zkosené boky indexů jsou opět vysoce leštěné. Lumi je. Lumi je a svítí. Lumi je a svítí silně. Nicméně, protože plochy jsou poměrně malé a ne silné, rychle vadne a čitelnost ve tmě je jen pár hodin, tedy tak dvě ne více. Tady dlužím ještě foto...až bude vhodná příležitost nafotím . Safír je plochý a lehoulince přečnívá nad ?lunetu?, antireflex je vnitřní, takže se safír moc nepatlá.Push-in korunka je velká 7 mm. Lze tak natahovat hodinky, i když jsou na ruce. Má dvě pozice, první poloha datum a den, zde záleží na směru otáčení korunky, druhá pozice nastaví čas a jo hen ten hacking je přítomen.Přestože se nejedná o šroubovací korunku, vodotěsnost hodinek je sympatických 100 metrů vodní sloupce. Kalibr :Uvnitř Double Retrograde Automatic tepe in-housový automatický kalibr Seiko 6R24. Má rezervu nátahu cca 45 hodin. Skládá se v 224 částí vč. 31 kamenů. Přesnost hodinek je mnou vypozorována kolem cca 3 sek/den. Hodinky z této řady jsou osazeny vláskem SPRON, který má lepší vlastnosti jako jsou například pevnost, elasticita či non magnetismus ve srovnání s klasickými ocelovými vlásky. Pouzdro:Dlouhý, elegantní oblouk tvaru pouzdra je možné díky unikátní konstrukci, kdy je spodní část pouzdra a boky vyrobeny z jednoho kusu oceli. Tah je masivní, pohodlný a netrhá, články tahu do sebe netradičně ?zapadají?. Unikátní tvar spodní části pouzdra/dýnka a jeho ?plochost? v kombinaci s tímto pohodlným tahem dává pocit, že hodinky prostě padnou na ruku a drží. U pouzdra je tah široký 24 mm a zužuje se ke sponě na 20 mm. Spona samotná je široká 22 mm.Pokud byste se těšili, tak jako já, na hrátky s řemeny, tak na to zapomeňte.Díky tvaru pouzdra plynule přecházejícího do nožiček a umístění osiček až úplně na konci, je nutno používat pouze originální, speciálně tvarované řemeny.Ovšem ty jsou skutečně kvalitní s nádhernou sponou, bohužel nové stojí kolem 5 tisíc, teda aspoň na ebay. Musím říct, že i přes celkovou velikost až mohutnost pouzdra se díky zakřivení a naprosté plochosti dýnka (tj. rozložení hmotnosti na větší plochu) se výborně nosí a ač mi to nebudete věřit, vklouzne pod košili jako nic. Jako všechno i tady se najde pár negativ. Za největší mínus považují čitelnost. Bílý cifr a leštěné ručky jsou v horším světle problematická kombinace, takže se musíte někdy snažit ručky ?najít?. V pološeru bez šance.Vyčnívající safír taky není ideální. Nemožnost blbnout s řemeny. A rezerva 45 hodin? 60 hodin je prostě lepší no? ALE tyto hodinky jsou skutečně originální a do detailu propracované. Detaily jsou velmi líbivé, opravdu nadchnou a jejich hodně . Na ruce působí masivně, ale díky konstrukci lehce. Značka i příběh je dělají velmi zajímavé a pro milovníky hodinek prostě snové.
tombed Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 20kg za půl roku dole, 20% nárůst svalové hmoty, fajne hodinky, fajna recenze, dík, Bláža se má!
nickolas Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 Kurňa to je román! Si se musel úplně vyčerpat. Abys došel na ten večurek! Fajne čtení, díky za to!
McStinger Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 Fajn hodinky. Mal som ich na ruke a nerád som ich dával dolu
ProF3T Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 Dík za predstavenie. Ananta je naozaj špecifická high-end rada od Seiko. Kedysi som uvažoval o Spring Drive GMT, ale odradila ma veľkosť. Gratulujem ku krásnemu a zaujímavému kúsku.
AndyAaron Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 Musim se priznat, ze pri pohledu ze predu me ty hodinky takhle na fotce moc neoslovuji. To vse se ale meni pri pohledu na pouzdro z boku. To je fakt parada. A skvele pocteni k tomu! Gratuluju k nakupu a at slouzi!
JaRooN Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 Jo jo, také jsem je měl na ruce a obdivoval. A chvilku nad nima i uvažoval, dokonce jsem měl nabídku chvilku před tím, než tady šly do prodejního vlákna a doteď lituji, že zrovna nebylo střelivo...Gratuluji ke krásným hodinkám!
stepecken Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 Jeej moje staré hodinky.. Boli super ale choroba bola silnejšia
Návštěvník YPO Odesláno 8. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2016 to pouzdro je skvělý .... ne pro každýho, ale skvělý .... přijde mi ale že se nad anantama nějak zavírá voda .... žádné nové modely
farkyostrava Odesláno 10. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2016 diky pánové...vypadl mi obrázek k : " Hodinky z této řady jsou osazeny vláskem SPRON, který má lepší vlastnosti jako jsou například pevnost, elasticita či non magnetismus ve srovnání s klasickými ocelovými vlásky."
Vit Odesláno 10. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2016 Díky za zajímavou recenzi.Hodinky jsou suprové, na srazu jsem je zkoušel.Pro mě se zápěstím 17,5 bohužel nenositelné (velký průměr i výška).Kratší rezerva chodu by mi nevadila, je tam přece ukazatel.
jacob Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 Jsou parádní a pouzdro je umělecké dílo :-)! Rezervu nátahu bych neřešil, škoda té nemožnosti experimentů s řemeny.
vladacr Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 Hattori Hanzo steel. (Domo) arigatou, watashi no y?jin.
sharz Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Ten bočný pohľad na púzdro je naozaj parádny. Diky za recenziu...
instant Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 pekna recenzia aj hodinky. tato prva generacia Ananta bola vynimocna, skoda ze v Seiku zvitazil pragmatizmus. Verim ze nakladnost vyroby tychto modelov bola na urovni GS, a to bol aj dovod preco sa presunuli k usadenejsim dizajnom. Ale pre tych co ich uz maju je to z dlhodobeho hladiska plus, no..
wizard-ov Odesláno 13. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2016 Hezká recenze, pořádně si ji přečtu až u kafíčka. Užívej Ananty, na Tvou pazouru padnou jak ulité. Tohle jsou hodinky s jedním z nejkrásnějších výhledů zboku. Přísně pukózní jádro pouzdra zasazené do katanózního zvlněného spodního deklu - toť věru designová lahůdka. Normálně jsem na stranu hodinek koukal častěji než na cifr. I když ten je taky vymazlený, zejména pokud na něj mrknete pod lupou. Ocenil jsem i možnost dotáhnutí strojku bez vyšroubování korunky. Ve spojení s ukazatelem rezervy to je mocný argument pro hodinky, které bych nosil v pracovním týdnu a na víkend odkládal. Banzai !!!!
daur Odesláno 13. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2016 Krásné čtení u kafíčka.... děkuji. Škoda té nemožnosti s řemeny. Rejnoka tam šoupnout uuuu .... zavřu oči a je tam
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se