jezovec Odesláno 1. června 2006 Nahlásit Odesláno 1. června 2006 Binární hodinky fungují jednoduše: ukazují čas ve dvojkové soustavě. Každý světelný bod = jeden bit, buď svítí a nebo nesvítí, poloha bodu je jeho "řád". Čili 14:30 by bylo asi takhle 01110 11110 protože to ale není úplně jednoduché naučit se taková čísla číst, dělají se různé jakoby-binární hodinky, kde je ve skutečnosti např. dvanáct světelných bodů které se postupně po hodině rozsvěcí. - takže čas není ve skutečnosti indikován ve dvojkové soustavě, ale jakýmsi "progress barem" čili česky "teploměrem". Pro uživatele posledních verzí Firefoxu mám na webu názornou demonstraci binárních hodinek v SVG a javascriptu (bral jsem to jako jednoduchý test kombinace SVG a javascript technologie, nikoli designovou studii) http://termit.gingerall.cz/~jezovec/testclock.xhtml Pro ostatní přikládám statický screenshot...
Dynno Odesláno 11. června 2006 Nahlásit Odesláno 11. června 2006 šarik napsal: Tak má tady tyto: http://xs37.xs.to/pics/05282/G-300-2AVER.jpg.xs.jpg Aj keď ma v poslednom čase pochytilo vrátiť sa k pekne tikajúcim hodinkám, nedá mi aby som Vám nadšencom digitáliek ukázal svoje, ešt estále funkčné Casia z roku 1992. Síce už dávno prestali "pípať", minulý rok ukončili svoju vodotesnú púť svetom. ,to je vidieť na poslednom obrázku. To čo je ešte veľmi zaujímavé, je to, že veko bolo obyčajné zaskakovacie. No trebalo ho pritlačiť celou váhou tela, aby zaskočilo. Garancia výrobcu je 50M water resist. Verte, neverte, ale kúpal som sa s nimi aj v mori a vydržali to. Nikdy neprotestovali proti vode, ale minulý rok sa už rozpadlo tesnenie. Presnosť tiež nebola exelentná, ale postačovala. cca + 1 sekunda za tri dni.
t2 Odesláno 24. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2006 Tak jsem měnil batt v jedněch ze svých casií a to co jsem viděl uvnitř mě docela překvapilo. Takle "složitej calibr" jsem ještě neviděl.
šarik Odesláno 25. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2006 A nevíš tak rok výroby? Že je tam ještě dolaďovací kondenzátor na přesnost chodu.
t2 Odesláno 26. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2006 Kupoval jsem je v roce 2000 jako aktuální model. Baterka měla žít pět let, ale vydržela až do teď . Takže cca šest a půl. Nemají pípák takže ani budík nebo timer, ale mají šetřič dysplaye.
t2 Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 mají grafiký dysplay jako starší mobily a na něm se po vteřině střídají různé obrazce. Jsem lajdák už mám batt ale ještě jsem jí tam nedal. Nafotím pak pár obrázků v akci.
jezovec Odesláno 9. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2007 http://www.thinkgeek.com/tshirts/generic/8dcc/
gl1200 Odesláno 8. února 2008 Nahlásit Odesláno 8. února 2008 ramon napsal: Co říkáte na tyhle Casio Futurist? Zajímavý, to pouzdro je kov?
afrikab Odesláno 8. února 2008 Nahlásit Odesláno 8. února 2008 Me prijdou jako zajimave retro inspirovane 80. lety.
Rorr Odesláno 27. března 2008 Nahlásit Odesláno 27. března 2008 Jak se vam libi tyto: -PVD černěná ocel -Mineralni sklo
TomasHakl Odesláno 1. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2008 šarik napsal: Šmárja, to bych nedal na ruku! Hej ty jsou kruty!Tak trochu jako atomovky.
TomasHakl Odesláno 1. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2008 t2 napsal: mají grafiký dysplay jako starší mobily a na něm se po vteřině střídají různé obrazce. Jsem lajdák už mám batt ale ještě jsem jí tam nedal. Nafotím pak pár obrázků v akci. jak se to triko pere?
JJ Odesláno 3. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2008 Rorr napsal: Jak se vam libi tyto: -PVD černěná ocel -Mineralni sklo Hodinky jako takové nevypadají špatně, ale nelíbí se mi display. Je to takový bastard, ani dot-matrix ani klasické sedmisegmentové znaky...
cigi Odesláno 13. května 2008 Nahlásit Odesláno 13. května 2008 Můžu se zeptat, existují ještě digitálky s těmi svítícími čárkami - snad diody - jako na tom tričku? Tím myslím, že display není LCD. Znáte někdo nějaký strojek nebo hodinky s analogovým časem a tímto (diodovým ??) multifunkčním displayem ? Považuju totiž LCD za největší slabinu digitálek (ale i mobilů, notebooků...) Umíte někdo srovnat výhody a nevýhody diod a LCD ? snad spotřeba energie, cena ?? Proč se ty hezčí a čitelnější přestaly vyrábět?
Radimk Odesláno 13. května 2008 Nahlásit Odesláno 13. května 2008 myslíš něco takového? http://www.ledhodinky.cz/?p=p_19&sName=Úvod
cigi Odesláno 13. května 2008 Nahlásit Odesláno 13. května 2008 (upraveno) Jo, to je přesně ono, díky Radimek - LED se tomu říká. Existují i s analogovým ukazatelem a LED displayem ? - to by byla bomba pro mě ! Upraveno 13. května 2008 uživatelem cigi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se