Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 188
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Mitak
Odesláno (upraveno)

Hele, tak zkus třeba dát odkaz na nějakou literaturu a tak...

V rámci zjednoduššení třeba toto:

http://www.fasteners-cz.cz/druhy-nerezove-oceli-priklady-jejiho-uziti

Martenzitická nerezová ocel

Tato kategorie oceli vzniká z rychlého ochlazení austenitické oceli. Je magnetická a její pevnost lze zvýšit teplem, obvykle kalením nebo temperováním. Martenzitická ocel neobsahuje nikl (kromě speciálních jakostí pro ještě větší tvrdost a pevnost) a používá se všude tam, kde je kladen důraz na extrémní pevnost.

Právě na úkor pevnosti má tento druh oceli mírně zhoršené antikorozní a kujné vlastnosti ? ty však lze ovlivnit během výrobního procesu. Ocel se nejprve zahřeje na kritickou teplotu 870 stupňů Celsia a pak se krátce vystaví teplotám v rozsahu 149-371 stupňů Celsia. Hlavní výzvou pro výrobce je čelit nebezpečí křehnutí oceli během zpracovávání.

Upraveno uživatelem Mitak
Odesláno (upraveno)

Hele, zkus hledat a studovat. Ukolovat jine umi kazdy. Nikdo si tu nenarokuje, aby vsichni vedeli vsechno, ale je treba ubrat na procentech a na jistote ve svych tvrzenich, jinak je pak clovek za blazna. Ber to jako dobre minenou radu. Ja treba, kdyz mluvim o necem, o cem vim prd, tak se radeji vyhybam kategorickym tvrzenim. Funguje to. Jinak samozrejme peace, o nic nejde.

Upraveno uživatelem Hasňa
Návštěvník Mitak
Odesláno

Pokud tomu rozumíš, tak proč nepředložíš nějaké věcné argumenty? Já nevím, třeba si machr v oboru nerezky, ale z věty "to je naprostá hovadina" to nezjistím. Já si nenárokuju nějaké zvláštní znalosti. Živí mě obchodování kovů, mimo jiné nerez, ale zajímá mě jen chemické složení, abych ho mohl sdělit zákazníkovi a jak ten s tím naloží už mě moc nezajímá. Z ekonomického pohledu šroťáka je pro mě nerez bez niklu levné blato na úrovni jakéhokoliv jiného železa.

Odesláno (upraveno)

...nerez bez niklu levné blato na úrovni jakéhokoliv jiného železa.

Tohle vlakno jsem nalinkoval Aldovi. Smeje se jak zkoureny a hned se jen tak mezi reci zeptal, jestli DIN 1.4456 pro lekarske implantaty a absolutne bez niklu je taky blato na urovni zeleza? No humor. Doktor na korozi sice su, ale tady zadne vecne argumenty predkladat nebudu. Stejne jako doktor na telo nebude predkladat, navic na hodinkove forum, vecne argumenty nejakemu naruzivemu homeopatovi. Je to zbytecne, takova diskuze je pro obe strany ztrata casu. Prusecik je v takovem pripade neexistujici. Ale jak rikam, nikdo nemusi vedet vsechno. Ja Grygara taky posloucham s hubou otevrenou a hlava mi to nebere. Ale proste nebudu naruzive tvrdit, ze vsechny meteority jsou male a cerne, protoze presne takovy jsem videl na vystave. Delat z maleho mnozstvi dat obecny postulat se proste nevyplaci.

Zakoncil bych to tim, ze na nerezovem hodinkovem pouzdre, obzvlaste pak ve sterbinach kolem korunky a dynka se koroze obcas vyskytuje a zpusobene to muze byt mnoha faktory, jak prostredim, tak materialem. Nic svetoborneho, nic na zaklade cehoz by slo delat jakekoliv obecne zavery, nedej boze tvrdit podobne veci, jako ze "nerezi nez niklu jsou blato, co casem vzdycky zrezne". To bych nerikal radsi nikdy a nikde. Toz tak.

Odesláno (upraveno)

Ne. Nepravdy je treba vyvracet. Je to muj obor, tak mi to rvalo usi. Nickel-free nerez samozrejme neni zadne blato, ktere rezavi, jako obycene zelezo. To by se z takovych materialu nedelaly telni implantaty. To je vse. Jako Damaskokot, se samozrejme musim ozvat, vzdyt prece vsechny Damasko hodinky maji nickel-free pouzdro!

Návštěvník Mitak
Odesláno

Zvrhlo. Můj argument, že běžný člověk se obvykle setkává s jinou nerezkou než pro implantáty byl ignorován.

Návštěvník Mitak
Odesláno

U Damaska je to ale věc výroby a ne chemického složení, ne?

Odesláno

Nedávno jsem zjišťoval, jak je to s holícími strojky, běžně jsou pochromované a jen ty dražší bývají z nerezu. Povolanějšími jsem byl poučen, že se našlo pár expertů v USA, kterým top strojky z nerezové oceli začaly reznout :D, hádám, že ležely na vlhkém místě a po použití nebyly ani trochu osušovány.

Klidně to můžem zkusit empiricky - ochotní členové, nechť zapůjčí hodinky, pošlem je na skladování do USA vedle strojků na holení. Tady od stolu to prostě nerozseknete :D.

Odesláno

Zase krásná debata o vodě v hodinkách. Rád bych zhlédnul test ve vodě, tam se hned pozná co se děje.

Pokud je vlhkost v hodinkách z výroby tak to bude asi fejk nepředpokládám že bude ve výrobě vlhko.

Pokud jsou hodinky určený pro jiný trh než je Evropa může být rozdíl v materiálech co jsou použity. Těsnění nemusí rychle reagovat na změnu teploty. Stačí dát hodinky do mrazáku a hned se pozná. A co se týká toho niklu tak se taky jedná o místo kam jsou určený. V Evropě se nesmí používat nikl ve světě jo. Tím pádem jsou jedny a tytéž hodinky po světě v ceně rozdílné. Jedny mají v pouzdře nikl a druhý ne.

Odesláno

.... A co se týká toho niklu tak se taky jedná o místo kam jsou určený. V Evropě se nesmí používat nikl ve světě jo. Tím pádem jsou jedny a tytéž hodinky po světě v ceně rozdílné. Jedny mají v pouzdře nikl a druhý ne.

takže co, 904 má 0 obsahu niklu??? Takže tohle složení kecá a nebo jsou Rolexky určeny mimo Evropu. Kde si čerpal informace o tom niklu?

Fe, <0.02% C, 19-23% Cr, 23-28% Ni, 4-5% Mo, <2.0% Mn, <1.0% Si, <0.045% P, <0.035% S, 1.0-2.0% Cu

Odesláno

Já neříkám že má něco 0 obsahu niklu. Já říkám že NĚKTEŘÍ JAPONŠTÍ výrobci dělají jednu a tu samou věc z různých materiálů do různých částí světa.

Odesláno

Nechci zde drbat soukromé informace ze školení. Stačí se kouknout na potraviny a drogerii prodávanou zde a v Německu. Taky jedna věc a každá je určená do jiné části světa. A pokud je nikl nutnou součástí nerezu proč se uvádí zboží jako nezniklové?

Odesláno (upraveno)

Zvrhlo. Můj argument, že běžný člověk se obvykle setkává s jinou nerezkou než pro implantáty byl ignorován.

Bezny clovek se setkava s beznou "nerezkou" a ta zcela jiste nema 1 % uhliku. To co pises neni zadny argument, zadne cislo, zadna norma, zadna znalost. Bezny clovek, bezna "nerezka", co to je za argument? Akorat tak prd do vetru. Tady neni proti cemu argumentovat.

U Damaska je to ale věc výroby a ne chemického složení, ne?

Co?? Jako ze nickel-free slozeni je "vec vyroby a ne chemickeho slozeni"? Co? Jako ze kalenim ten nikl zmizi, nebo co? Nebo se vypari pri obrabeni? Neutudom. Pletes ruzne veci dohromady a o ani jedne toho moc nevis. Fakt bych to tu byt tebou uz moc nerozmazaval.

Odesláno

Někteří japonští ... říkáš až teď do hlavy Ti nevidim, ale jestli platí tvoje věta:  V Evropě se nesmí používat nikl ve světě jo. ... tak platí i moje otázka:   takže co, 904 má 0 obsahu niklu???

nějaký tajný info ze školení mi nepřijde jako odpověď

Odesláno (upraveno)

Zase krásná debata o vodě v hodinkách. Rád bych zhlédnul test ve vodě, tam se hned pozná co se děje.

To prave casto ne. Casto to trva dlouho a urychlene testy nejsou idealni. Navic chovani ve sterbine pod korunkou se simuluje dost spatne. Tam se nasbira tolik bordelu, ze bys koukal a pokazde je ten bordel jiny, ze duvod k tomu koroznimu napadeni muze byt klidne taky pokazde jiny. Nehlede k tomu, ze casto je to zpusobene materialem samym a treba jen v tom miste, lokalnim ochuzenim na hranicich zrn, tvorbou karbidu chromu pri tepelnem zpracovani, proste tech duvodu tam muze byt more. Casto to jsou veci, ktere vyrobce proste neni schopen ovlivnit. Je treba proste zit s tim, ze je to kov, ze neni idealni,, ze korozni odolnost zavisi na nanometrove vrstvicce oxidu chromiteho, ze ta neni ve vsech prostredich stejne stabilni, ze prostredi se meni a ze to nekdy proste zrezne. Tecka.

Pokud je vlhkost v hodinkách z výroby tak to bude asi fejk nepředpokládám že bude ve výrobě vlhko.

Mozna i jo, ale chyba se vloudi kazdemu vyrobci. Na zaklade zamlzeneho sklicka bych teda fejkem nic z fleku neprohlasoval.

Pokud jsou hodinky určený pro jiný trh než je Evropa může být rozdíl v materiálech co jsou použity.

Pochybuji.

Těsnění nemusí rychle reagovat na změnu teploty. Stačí dát hodinky do mrazáku a hned se pozná. A co se týká toho niklu tak se taky jedná o místo kam jsou určený. V Evropě se nesmí používat nikl ve světě jo.

Blbost.

Tím pádem jsou jedny a tytéž hodinky po světě v ceně rozdílné. Jedny mají v pouzdře nikl a druhý ne.

Blbost. Upraveno uživatelem Hasňa

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...