Maxel Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 (upraveno) ...Laka me to je vyzkouset, ale nechci se jich za tyden zbavovat... Je vem a pak si to prohodíme, taky je chci minimálně zkusit. Já Tobě pilotky, ty mně GMT-O1 edit: ale jedině Pepsiny Upraveno 21. ledna 2016 uživatelem Maxel
AndyAaron Odesláno 21. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 Možno iba do počtu Davosa Vigo Dual Time, podľa mňa celkom vydarené hodinky za rozumnú cenu. d6508d.jpg d4964446_davosa-vigo-review_t5d6e5c19.jpg dDavosa_Vigo_Dual_Time_161.475.14-02.jpgDik, ty vypadaji taky zajimave.
AndyAaron Odesláno 21. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 Je vem a pak si to prohodíme, taky je chci minimálně zkusit. Já Tobě pilotky, ty mně GMT-O1 edit: ale jedině Pepsiny To je slovo do pranice!
Maxel Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 To je slovo do pranice! Že jo... Tak to rozmysli a případně dej vědět. Protože u mně to zatim na větší sblížení nevypadá - po příchodu domu z práce šly do hodinkovnice, což neni dobré znamení ; kor když je mam druhý den.
xjr1 Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 Možná zbytečná poznámka, pač to asi všichni vědí, ale nedá mi to. Pokud chceš GMT funkci opravdu používat, je dobrý se napřed rozhodnout, jestli má domácí čas ukazovat standardní (12ti)hodinová ručka, zatímco nezávisle štelovatelná je 24h GMT ručka a nebo naopak. První případ je obvykle eta s gmt nástavbou, druhý (někdy se mu říká true GMT) používá rolex, ale i jiní, teď z hlavy neumím jmenovat. Někdo to třeba neřeší, ale mně to přijde důležitý. Před lety jsem málem koupil doxy s GMT, naštěstí jsem si v nějaký videorecenzi těsně před koupí všiml, že to mají ty hodinky obráceně, než chci;-).
AndyAaron Odesláno 21. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 Možná zbytečná poznámka...To si myslim, ze je pomerne dulezita poznamka a diky za ni!Co jsem se zatim jen tak zbezne dival, tak napriklad ty levnejsi Orienty maji tu ctvrtou rucku spis jako ukazatel 24h casu a GMT funkce se u nich dosahuje jeste pomoci lunety (GMT rucicka se nenastavuje nezavisle, ale spolu s hodinovou, pokud to spravne chapu). Takze to je takove GMT jen napul.Funkcnost, kterou ja bych si predstavoval je ta, ze muj aktualni cas bude standardne ukazovat hodinova rucicka a na GMT rucicku si nastavim napriklad cas pro stredni Evropu. Priklad: v New Yorku (kde ted bydlim) je 9h rano, takze mala rucicka ukazuje 9h. GMT rucicka ukazuje 15h odpoledne (aktualni cas v Brne). Kdyz poletim ke klientovi do Californie, tak bych si predstavoval, ze GMT rucka zustane porad na 15h, ale hodinovou rucicku posunu nezavisle (nejlepe aniz bych musel hodinky zastavovat) na 6h rano (Californie vs Brno -9h). Tohle je moje predstava pouziti hodinek s GMT funkci. Jinak receno hodinova raficka bude ukazovat cas v casovem pasmu, kde se zrovna pohybuji a GMT rucicka bude ukazovat cas vuci jinemu casovemu pasmu. Otazka je, jestli si to tak myslim spravne a nebo jestli jsem uplne mimo. A druha otazka, co mi z toho vyplyva: jestli takhle funguje jen Rolex a par vybranych, tak mam asi po srande
pebe Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 true GMT má taky Seiko, ale v automatu to do 600USD asi nebude, nejlevněji bych viděl tady v inzerci LandmasteryDnes tam proběhly Landmastery s Kinetic strojkem
McStinger Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 Tak to máš po srande . Najlacnejšie o čom viem je Edox Geoscope, nedávno ešte na Ashforde cca tisíc USD, teraz už viac.
pebe Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 To si myslim, ze je pomerne dulezita poznamka a diky za ni!Co jsem se zatim jen tak zbezne dival, tak napriklad ty levnejsi Orienty maji tu ctvrtou rucku spis jako ukazatel 24h casu a GMT funkce se u nich dosahuje jeste pomoci lunety (GMT rucicka se nenastavuje nezavisle, ale spolu s hodinovou, pokud to spravne chapu). Takze to je takove GMT jen napul.Funkcnost, kterou ja bych si predstavoval je ta, ze muj aktualni cas bude standardne ukazovat hodinova rucicka a na GMT rucicku si nastavim napriklad cas pro stredni Evropu. Priklad: v New Yorku (kde ted bydlim) je 9h rano, takze mala rucicka ukazuje 9h. GMT rucicka ukazuje 15h odpoledne (aktualni cas v Brne). Kdyz poletim ke klientovi do Californie, tak bych si predstavoval, ze GMT rucka zustane porad na 15h, ale hodinovou rucicku posunu nezavisle (nejlepe aniz bych musel hodinky zastavovat) na 6h rano (Californie vs Brno -9h). Tohle je moje predstava pouziti hodinek s GMT funkci. Jinak receno hodinova raficka bude ukazovat cas v casovem pasmu, kde se zrovna pohybuji a GMT rucicka bude ukazovat cas vuci jinemu casovemu pasmu. Otazka je, jestli si to tak myslim spravne a nebo jestli jsem uplne mimo. A druha otazka, co mi z toho vyplyva: jestli takhle funguje jen Rolex a par vybranych, tak mam asi po srande popisuješ true GMT, tedy s ETOu to asi nepůjde. Nejlevněji bych to viděl na Seiko s Kinetic strojkem
xjr1 Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 (upraveno) Tak to potřebuješ Rolex;-)). Ale najdou se i jiní, myslím Seiko něco má, i když v automatu to taky asi nebude za 600usd:-(. Každopádně to vyřazuje steinharty a spol s etou a gmt nástavbou. Edit: Pebe a McStinger byli rychlejší:-) Upraveno 21. ledna 2016 uživatelem xjr1
tano Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 (upraveno) Tak to potřebuješ Rolex;-)). Ale najdou se i jiní, myslím Seiko něco má, i když v automatu to taky asi nebude za 600usd:-(. Každopádně to vyřazuje steinharty a spol s etou a gmt nástavbou. Edit: Pebe a McStinger byli rychlejší:-)Tak ja se priznam, jsem uplne blbej , taky jsem si to myslel. To mam nekdy do budoucna po radosti. Kazdopadne diky za vysvetleni. Edit: diky i tem 2 x rychlejsim. 1 dotaz bych mel, u Rolex Exp. 2 neni, nebo je ten true GMT? Upraveno 21. ledna 2016 uživatelem tano
AndyAaron Odesláno 21. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 To se nam to hezky vyresilo Cestou Seika by mi jit nevadilo ale:- Chtel bych zustat u automatu- Vybrana Seika uz jsou obrovska na moji malou ruku Takze zbyvajici moznosti:1. Nasetrit na Rolex2. Odpoutat se od toho, jak bych si to predstavoval a prevzit predstavu daneho vyrobce. Tedy ze bych GMT rucicku pouzival jako hodinovou v mem aktualnim pasmu (NY) a hodinovou ve srovnavanem casovem pasmu (Brno). Coz nevim, jestli bych z toho mel az takovou radost pak Ach jo. Tak jak jsem to popisoval, tedy true GMT mi prijde naprosto logicke. Nechapu, proc by se nekdo zahazoval s vyvojem a vyrobou strojku (ETA), aby fungoval jinak a nelogicky. To je asi ale na jinou debatu.No dobre, tak GMT hodinky byl jen muj rozmar. Zamknu to tu a jdu zalozit nove vlakno: "Hodinky s vodotryskem". Treba budu uspesnejsi, staci aby z toho tryskala voda, nemusi hned sampano
African Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 Co ta Alpina Gmt 4, ta není nějak drahá anebo? Mě se tedy líbí a myslím, že mají taky nezávislou hodinovku, jinak jak píšou kluci, jiné Gmt nemá smysl :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
xjr1 Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 Tak je to samozřejmě o zvyku, použitelný je oboje, ale mně přijde true gmt logičtější. A jak už jsem psal, před lety u mě málem přistály doxy s etou, strašně jsem je chtěl a vůbec jsem netušil, že existujou rozdíly v gmt kalibrech. Až na videu jsem si toho všiml a něco si o tom přečetl a zjistil, že potřebuju true gmt. Další věc je, že stejně jak se s potápkama málokdo opravdu potápí, tak gmt komplikaci málokdo využije. Ale zrovna ty jakožto žijící v juesej bys to využít mohl:-)
African Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 Jinak ohledně ty Ety, mám ji v Omega Seamaster Gmt a je to klasické true GMT, takže chce hledat, určitě ji cpou s tou nástavbou i do levnějších hodinek.
xjr1 Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 Afri Alpiny vypadají dobře a jestli mají nezávislou hodinovku tak super;-) Jen mi někdo vysvětlete, k čemu je na lunetě stupnice do 36?
Liqid Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 Jen abys viděl ten rozdíl https://www.youtube.com/watch?v=RG4cZPgN9Oc Jo a řeším pro tebe budou asi digi
AndyAaron Odesláno 21. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 Co ta Alpina Gmt 4, ta není nějak drahá anebo? Mě se tedy líbí a myslím, že mají taky nezávislou hodinovku, jinak jak píšou kluci, jiné Gmt nemá smysl :-)Ty Alpiny jsou krasny, koukal jsem na ne nekolikrat. Musel bych je nekde vyzkouset, protoze uz jsou fakt velky. Jak jsem psal pred tim, mam malou ruku (16,5cm) a mam zjisteno, ze nejlip mi sedi hodinky do 40mm. Jeste 42 bych zkousl, zalezi na pouzdru. Alpina ma 44 nebo 45mm, to uz je fakt hodne. Tak je to samozřejmě o zvyku, použitelný je oboje, ale mně přijde true gmt logičtější. A jak už jsem psal, před lety u mě málem přistály doxy s etou, strašně jsem je chtěl a vůbec jsem netušil, že existujou rozdíly v gmt kalibrech. Až na videu jsem si toho všiml a něco si o tom přečetl a zjistil, že potřebuju true gmt. Další věc je, že stejně jak se s potápkama málokdo opravdu potápí, tak gmt komplikaci málokdo využije. Ale zrovna ty jakožto žijící v juesej bys to využít mohl:-)Presne jak rikas. True GMT mi taky prijde logictejsi. Musim rict, ze me to celkem zklamalo. Kdyz budu chtit GMT Master look like, tak mi staci Parnis za sto babek. Ja jsem to GMT chtel prave celkem pouzivat...
African Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 Afri Alpiny vypadají dobře a jestli mají nezávislou hodinovku tak super;-) Jen mi někdo vysvětlete, k čemu je na lunetě stupnice do 36? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/91053-alpina-alpiner-4-gmt/?hl=alpina
xjr1 Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 (upraveno) Jinak ohledně ty Ety, mám ji v Omega Seamaster Gmt a je to klasické true GMT, takže chce hledat, určitě ji cpou s tou nástavbou i do levnějších hodinek.Fakt? Jsem žil v bludu, že seamaster gmt není true gmt, no nic, člověk se furt učí. Tak to bude omega úprava, klasická eta co se cpe všude je cal. 2893, což je vlastně 2892 s gmt nástavbou a není true gmt Edit: tak kompasová stupnice by mě u těch alpin opravdu nenapadla:-) Upraveno 21. ledna 2016 uživatelem xjr1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se