Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

.... Ja jsem to GMT chtel prave celkem pouzivat...

Takže rolex...stejně bys k nim dřív nebo pozdějc došel, takhle to bude rychlejší :goof:

• Odpovědi 125
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Fakt? Jsem žil v bludu, že seamaster gmt není true gmt, no nic, člověk se furt učí. Tak to bude omega úprava, klasická eta co se cpe všude je cal. 2893, což je vlastně 2892 s gmt nástavbou a není true gmt

Edit: tak kompasová stupnice by mě u těch alpin opravdu nenapadla:-)

Jiné Gmt bych nekoupil :-) Jinak ty Alpiny mají Sellitu Sw 200 taky s true Gmt...

Odesláno

Jen abys viděl ten rozdíl

Jo a řeším pro tebe budou asi digi :)

Diky za ty videa. Jo digi, to je presne pro me :-)

Jeste me tak napada, ze v pripade nakupu hodinek s etou, kdy bych pouzival jako hodinovou rucicku tu GMT, tak se mi v podstate z hodinek stavaji dvacetictyrhodinovky, misto dvanactihodinovek (neco jako Glycine Airman). Takze nejenom, ze bych si musel zvyknout na jinou rucicku, ale jeste na jeji jinou pozici. No to by me asi kleplo :-)

Odesláno

..Jinak ty Alpiny mají Sellitu Sw 200 taky s true Gmt...

no jo no, mám mezery ve vzdělání, sw200 je v podstatě eta 2824 a tu jsem s gmt ještě neviděl. Ale já toho ještě neviděl, že jo...jdu studovat;-).

Odesláno (upraveno)

Jeste jsem se mrkal na Ch. Warda a Trident GMT a diky tomu, ze maji tu klasickou etu, tak to maji taky nelogicky... No, tak asi koupim alpinu a budu ji nosit pres sako :-)

Takže rolex...stejně bys k nim dřív nebo pozdějc došel, takhle to bude rychlejší :goof:

Asi moc rychlejsi to nebude, leda bych vyhral ve sportce. Ja se jinak Rolexu nebranim ;-)

Edit: No, a nebo do zacatku zvolim variantu na kazde ruce jine hodinky a bude to. Mam toho stejne plnou kabelku :-)

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odesláno

Jeste jsem tak ze zajmu mrkl na Breitling Colt GMT a ten pravdepodobne taky frci na eta strojku, protoze to taky neni to prave...

Odesláno

Prodej všechno co máš, něco došetři a kup Expy 2, dají se z druhé ruky sehnat za slušnou cenu - mrkni do inzerce. 

Asi moc rychlejsi to nebude, leda bych vyhral ve sportce. Ja se jinak Rolexu nebranim ;-)

Odesláno

Koukám, že se tu propírají mé Alpiny GMT, Afri dával link i do mého vlákna, tak já můžu potvrdit, že mají tzv. True GMT a je to dané tím, že základem je sice Sellita SW 200, ale Alpina si na to udělala svou někde označovanou i jako inhouse nadstavbu a proto tedy True GMT.

Jinak Andy zrovna tyto hodinky lítají na šedivkách občas za slušné peníze a tuplem pro tebe, když jsi v USA by ta cena byla velice příznivá, já to měl ještě za pořádnou pálku s neskutečně drahou dopravou, DPH a Clem, takže mě hodinky vyšly na více, než jsem původně myslel, ale i tak jsem z nich nadšený a jsem rád, že je mám.

Odesláno

Prodej všechno co máš, něco došetři a kup Expy 2, dají se z druhé ruky sehnat za slušnou cenu - mrkni do inzerce. 

To je samozrejme jedna z moznosti, ktere se dost branim. Ja jsem hodinkove promiskuitni, rad je stridam. S jednema bych byl smutnej :)  U Rolexu je problem ten, ze by se mi jich libilo vic, primarne pokukuju po explorer I ve verzi 36mm. Vic Rolexu najednou nedam a jeste porad jsem nedorostl do stavu, kdy chci dat tolik penez za hodinky. Jsou bohuzel jine priority. Navic jsem jeste mladej, na Rolexky je cas. Chci jeste potkat par devcat, nez se ozenim ;)

Koukám, že se tu propírají mé Alpiny GMT, Afri dával link i do mého vlákna, tak já můžu potvrdit, že mají tzv. True GMT a je to dané tím, že základem je sice Sellita SW 200, ale Alpina si na to udělala svou někde označovanou i jako inhouse nadstavbu a proto tedy True GMT.

Jinak Andy zrovna tyto hodinky lítají na šedivkách občas za slušné peníze a tuplem pro tebe, když jsi v USA by ta cena byla velice příznivá, já to měl ještě za pořádnou pálku s neskutečně drahou dopravou, DPH a Clem, takže mě hodinky vyšly na více, než jsem původně myslel, ale i tak jsem z nich nadšený a jsem rád, že je mám.

Bellsi, o tech Tvych samozrejme vim a zeru Tve fotky. Mam jen strach z toho, ze jsou vazne velke. Mel jsem 44mm Seiko Recraft a ne, ze by se mi nosily vylozene spatne, ale nebylo to uplne ono. Mam malou ruku. Snazil jsem se zjistit, jestli jeste nekdo dela podobnou upravu, jako Alpina, ale zatim jsem moc uspesny nebyl. Nu coz.

Jinak tuhle "GMT gate" beru jako svetove spiknuti hodinaru a uz s tema mechanickejma kramama nechci mit nic spolecneho  :taz:  :P  :D Cpat stejnou ETU do hodinek v rozpeti 10-80tis+, aby to fungovalo stejne postavene na hlavu, je teda na moji logiku moc velkej orisek.

Odesláno

Nejlepší bude, když je vyzkoušíš, ono já taky nemám nijak velkou ruku, cca nějakých 18 cm obvod, ale taky jak párátko, vůbec nevím, kde těch 18 beru :) Podle mě jde i o tvar ruky, ono tím, že mám takový lovečák, tak sedí dobře a 44 je akorát. Nedávno si ty mé Alpiny zkoušel i další zdejší člen, který má menší ruku a taky je ještě zkousnul, takže to chce opravdu vyzkoušet. Nemají nijak extra dlouhé nožičky a ještě jdou hned od pouzdra směrem dolů, takže to pak sedí líp.

Odesláno

Nejlepší bude, když je vyzkoušíš, ono já taky nemám nijak velkou ruku, cca nějakých 18 cm obvod, ale taky jak párátko, vůbec nevím, kde těch 18 beru :) Podle mě jde i o tvar ruky, ono tím, že mám takový lovečák, tak sedí dobře a 44 je akorát. Nedávno si ty mé Alpiny zkoušel i další zdejší člen, který má menší ruku a taky je ještě zkousnul, takže to chce opravdu vyzkoušet. Nemají nijak extra dlouhé nožičky a ještě jdou hned od pouzdra směrem dolů, takže to pak sedí líp.

Diky Bellsi za info. Treba na ne nekdy narazim a vyzkousim. Videl jsem, ze obcas byvaji za pekny penize, tak si pockam.
Odesláno

Tie Alpiny budú veľké (na 165 mm), bohužiaľ. Sú aj dosť vysoké. Netvrdím, že nenositeľné, ale už trocha nepohodlné. Na občasné ponosenie možno, ale ako univerzály na pravidelné nosenie na 165 mm radšej trocha menšie hodinky.

Ja mám asi 185 mm (obvod ) a potom čo som predal 47 mm pilotky a 44mm potápky, som si povedal, že sa budem snažiť pozerať na hodinky do 42 mm- práve pre lepšie pohodlie pri nosení. Ale Alpinam GMT som neodolal

Odesláno (upraveno)

...mé Alpiny zkoušel i další zdejší člen, který má menší ruku a taky je ještě zkousnul...

Má pravdu předsedo! ;)

Haxna 17cm a bylo to sice so-so, ale ještě na té nositelné straně. 

Hodinky jsou to fakt skvělý.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Klasicka eta s nadstavbou GMT je len na sledovanie druheho casoveho pasma.

Ak cestujes a potrebujes prehadzovat local time, treba true GMT a urobis to len pretocenim hodinovej rucicky.

Samozrejme ze to ide aj s tymi etami, ale v dvoch krokoch:

1. Vytiahnes korunku do druhej polohy a nastavis novy miestny cas

2. Stlacis korunku do prvej polohy a upravis stvrtu gmt rucicku do povodnej polohy

Cize ide to, ale zaberie to o 20 az 30 sekund viac :)

Odesláno

Má pravdu předsedo! ;)

Haxna 17cm a bylo to sice so-so, ale ještě na té nositelné straně. 

Hodinky jsou to fakt skvělý.

Dik za info. To je prave to, co bych nechtel. Kupovat je na silu a nosti je na ruce s pocitem, ze to je na hrane a ze mi to uplne nesedi... Ja vim, ve srovnani se svetovym mirem je tohle prkotina, ale jsme na hodinkovem foru, ne? ;)

Klasicka eta s nadstavbou GMT je len na sledovanie druheho casoveho pasma.

Ak cestujes a potrebujes prehadzovat local time, treba true GMT a urobis to len pretocenim hodinovej rucicky.

Samozrejme ze to ide aj s tymi etami, ale v dvoch krokoch:

1. Vytiahnes korunku do druhej polohy a nastavis novy miestny cas

2. Stlacis korunku do prvej polohy a upravis stvrtu gmt rucicku do povodnej polohy

Cize ide to, ale zaberie to o 20 az 30 sekund viac :)

To jsou prave ty jemne niance, ktere odlisuji dobry produkt od dokonaleho. Vytahnout korunku do druhe polohy znamena, ze se ti zastavi cas a mas ho tim padem rozhaseny. Dokazu si predstavit, ze kdyz takto cas menim jeste v letadle tesne po priletu, tak se minutovkou netrefim na index napoprve a budu to muset prenastavovat dvakrat a tohle jsou veci, ktere me vytaci :D

Návštěvník Mitak
Odesláno

No hele, mně to teda fakt připadá jen jako drobný rozdíl v pohodlnosti používání. Pokud by člověk měnil časové pásmo každý den jako piloti PanAm s jejich PepsiRolexama tak posunutí jen lokální hodinové ručky bez nutnosti znovu nastavovat i domácí časové pásmo je parádní a pomalu nutnost. Ale pokud by to mělo být míňkrát než jednou týdně, tak mi to přijde prašť jak uhoď, protože tady beztak všichni střídáme několikery hodinky a já je teda neudržuju všechny v chodu a nosím pomalu každé dva tři dny jiné, tím pádem co tři dny nastavuju čas se vším všudy a oproti třeba přetočení data je posunutí GMT ručky (non-true) do polohy domácího časového pásma určitě rychlejší. Takže si zkus sám říct, jak často bys musel hodinky přestavovat anebo by to pro tebe bylo spíš jen o pozorování druhého časového pásma.

Já si kvůli malým dětem můžu nechat o cestování jenom zdát, ale klidně bych si non-true GMT koupil jen kvůli tomu, abych při utírání zadků věděl, jestli je dopoledne nebo odpoledne :-)

Na PAMech mám funkci posunování hodinové ručky na první povytažení v hodinových skocích. Je to sice krásná funkce, kterou jen tak někdo nemá, ale i kdyby to byly moje jediné hodinky, tak bych ji využil jen párkrát ročně. V praxi musím mnohem častěji nastavovat přesný čas.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...