Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Když duální časomíry, tak buď RLX a nebo Bulova Accutron Astronaut. V obou případech získáš kus hodinářské historie a i ten quartz v tomto případě dává smysl.

• Odpovědi 125
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

No hele, mně to teda fakt připadá jen jako drobný rozdíl v pohodlnosti používání. Pokud by člověk měnil časové pásmo každý den jako piloti PanAm s jejich PepsiRolexama tak posunutí jen lokální hodinové ručky bez nutnosti znovu nastavovat i domácí časové pásmo je parádní a pomalu nutnost. Ale pokud by to mělo být míňkrát než jednou týdně, tak mi to přijde prašť jak uhoď, protože tady beztak všichni střídáme několikery hodinky a já je teda neudržuju všechny v chodu a nosím pomalu každé dva tři dny jiné, tím pádem co tři dny nastavuju čas se vším všudy a oproti třeba přetočení data je posunutí GMT ručky (non-true) do polohy domácího časového pásma určitě rychlejší. Takže si zkus sám říct, jak často bys musel hodinky přestavovat anebo by to pro tebe bylo spíš jen o pozorování druhého časového pásma.

Já si kvůli malým dětem můžu nechat o cestování jenom zdát, ale klidně bych si non-true GMT koupil jen kvůli tomu, abych při utírání zadků věděl, jestli je dopoledne nebo odpoledne :-)

Na PAMech mám funkci posunování hodinové ručky na první povytažení v hodinových skocích. Je to sice krásná funkce, kterou jen tak někdo nemá, ale i kdyby to byly moje jediné hodinky, tak bych ji využil jen párkrát ročně. V praxi musím mnohem častěji nastavovat přesný čas.

Mas v tomhle samozrejme pravdu. U me by se jednalo prumerne o jeden tyden v mesici a v ramci toho tydne bych ten cas posouval dvakrat az trikrat. Takze to zase neni takova afera. Spis me jen prekvapilo, ze to proste nefunguje vsechno na stejnem principu a je fakt, ze proste Rolex to ma v tomhle pripade udelane logicky, dle me.

Odesláno

Hemitlny tu uz byly zmineny, ja dneska videl v Pragu nazivo v Altmanovy nazivo, kdyz jsem si tam nechal zkracovat reminek. No na zivo ty GMT asi nejhezci z Hamiltonu, s bilim cifrem se mi libly, s cernym ne, ale to je individualni.

Odesláno (upraveno)

.. Podle me jsou nejlepsi gmt hodinky ctyriadvacitky... To mi prijde genialni a jednoduche.. Zpomalene hodinky s 24 stupnici a na druhy cas staci otocna luneta.. Nevim, jestli je krome Glycine dalsi jeste nekdo dalsi v rozumne kvalite..

Edit: tak jsem prihodil spatnej obrazek a nejde mi to odmazat..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem petr_cha
Odesláno

Amen!

.. Podle me jsou nejlepsi gmt hodinky ctyriadvacitky... To mi prijde genialni a jednoduche.. Zpomalene hodinky s 24 stupnici a na druhy cas staci otocna luneta.. Nevim, jestli je krome Glycine dalsi jeste nekdo dalsi v rozumne kvalite..

Edit: tak jsem prihodil spatnej obrazek a nejde mi to odmazat..

Odesláno (upraveno)

Na ty Glyciny si už nějaký čas brousím zuby, jsou parádní. Andy běž do nich!

Upraveno uživatelem vintage
Odesláno

Libi se mi, ze je delaji v ruznych velikostech, dokonce i pod 40mm. To by se mi libilo. Akorat budu muset asi zdvoj az ztrojnasobit rozpocet :-/

Btw jak se zvyka na ten 24h cifernik? Preci jen uz tricet let jsem zvyklej, ze kdyz je raficka dole, tak je sest, kdyz vlevo, tak 9

Odesláno

mne dost pomahal ten cifernik rozdeleny dvojfarebne, hlavne ten cierno-modry. modra cast ciferniku znazornuje den a cierna noc. ja som si na to nijako extra zvykat nemusel, aj ked z hladiska prehladnosti preferujem model purist bez GMT rucicky..

DSCF1374Small_zps7030bbeb.jpg

Odesláno

Tady to je dobrá ukázka když hodinářskou firmu vede ženská :-) Vám se opravdu zdají tyto Glycine jako přehledné a dobře ovladatelné Gmt hodinky? Čert se v tom chaosu vyznej, ale proti gustu....

Odesláno

Tady to je dobrá ukázka když hodinářskou firmu vede ženská :-) Vám se opravdu zdají tyto Glycine jako přehledné a dobře ovladatelné Gmt hodinky? Čert se v tom chaosu vyznej, ale proti gustu....

mne sa zdaju krasne prehladne :) a akaze zenska to vedie glycine? par rokov si prespal :lol2:  ale ona ten dizajn nevymyslela. v tej dobe este srala do plienok ak vobec bola na svete..

Odesláno

Predpokladam, ze myslis Breitling a tam jsem zatim nedorostl do toho designu. A navysovani rozpoctu v tuto chvili moc nehrozi.

Jeste k tem airmanum, jedinne co je tam matouci, je poloha hodinove rucky, na kterou je potreba si zvyknout. Jinak mi to prijde celkem prehledne.

Odesláno

Hodinovka na spodní fotce ukazuje na dvacítku, čtyřku, osmičku a jedničku, velmi přehledná časomíra :-)

To je cirkus jak má být. ..A ta paní už není ve vedení firmy? Yes :-)

Odesláno (upraveno)

Proč tam jsou ty lumi body jako u normálních hodin? Ve tmě vidíš čtyři hodiny, nebo jsem nějakej mimo dneska :-) Člověk neznalý ti řekne že jsou čtyři hodiny a nemusí být ani noc....

Upraveno uživatelem African
Odesláno

To je to, co jsem zminoval pred tim. Clovek si musi hlavne zvyknout na 24h cifr. Pak to jde. Ty lumi body jsou objedno, to bude v noci matouci, ale opet je to o zvyku... Ale je fakt, ze tyhle hodinky asi na velky stridani moc nejsou. Porad si zvykat na 24/12h cifr...

Odesláno

Borci, tak asi doslo k mylce. Po shlednuti nekolika videi na Youtube (kde mimochodem vsichni recenzuji Glycine Airman GMT, ale nikdo se poradne nezabyva GMT funkci!!) jsem zjistil, ze v GMT Airmanech je normalne ETA 2893. Takze je to stejna pisnicka, jako vsude jinde. Hodinova raficka obehne cifernik jednou za 12 hodin a GMT raficka se nastavuje spolu s datem prvnim povytazenim. Takze ani Airman neresi muj problem. Puvodne jsem mel za to, ze obe rucky, jak hodinova, tak GMT obehnou cifernik jednou za 24h. Tak to jsem asi smutnej.

Ma tu Airmany GMT nekdo na foru, aby mi potvrdil jak to teda funguje?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...