Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na základě komentáře od YPA jsem se podíval na stránky Fortis i na jejich výstavku v Koscomu. Tak celkově hnusné a nezajímavé hodinky švýcarské značky v této cenové kategorii jsem už dlouho neviděl. 

Co se s tou značkou děje? 

Odesláno
  V 28. 1. 2016 v 10:42, CEGY napsal:

Hnusny? To snad ne?

Většina nových modelů ano. Ostatní jsou hnusné, nebo módní nebo experimentální. Vezmi si jejich 3 roky staré potápky a současnou řadu.  

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 28. 1. 2016 v 10:20, safi napsal:

Na základě komentáře od YPA......

aby nedošlo k nedorozumění, tak volně navážu :)

... troufnu si říct, že jsem vlastnil nejvíc hodinek Fortis v Čehách v letech 2006-2009 a považoval je v té době za tool hodinky (ty damasko, sinn, a jiné tady prostě ještě tenkrát nebyly) .... vesměs to teda byl stejný stroj a jiný obal (Fortis) .... tak to funguje dodnes .... vlastně kromě budíku a 4 budíků GMT, Fortis nikdy nic moc nevymyslel.... teď vyrábí různé modní kreatury = prostě firma trochu sešla z cesty, ale trh si to třeba žádá - nevím

pro nás co jsme Fortis vnímali jako tool hodinky to je v hajzlu ... no

nicméně úplně plošně bych je nezatracoval .... jsou tam stále modely co mají koule, ale i mnoho modelů které vyvolávají úsměv .... já už si k nim cestu asi nikdy nenajdu i když jejich světlý číselník a modré ručky byla a stále je velmi pěkná kombinace

Odesláno
  V 28. 1. 2016 v 16:09, YPO napsal:

pro nás co jsme Fortis vnímali jako tool hodinky to je v hajzlu ... no

nicméně úplně plošně bych je nezatracoval .... jsou tam stále modely co mají koule, ale i mnoho modelů které vyvolávají úsměv .... já už si k nim cestu asi nikdy nenajdu i když jejich světlý číselník a modré ručky byla a stále je velmi pěkná kombinace

kombinace světlý cifr a modrá se jim opravdu povedla, osobně mi bohužel přijde, že modely co mají koule jsou již v nabídce roky a nové modely - spíš úpravy starších - jsou ty, co vyvolávají úsměv ... možná ne všechny ... možná jo :) ... a fanoušci značky odpadávají.

Odesláno
  V 28. 1. 2016 v 16:20, Daemonultimate napsal:

kombinace světlý cifr a modrá se jim opravdu povedla, osobně mi bohužel přijde, že modely co mají koule jsou již v nabídce roky a nové modely - spíš úpravy starších - jsou ty, co vyvolávají úsměv ... možná ne všechny ... možná jo :) ... a fanoušci značky odpadávají.

Ano, chybí jim pěkné nové modely, co mají koule

Odesláno (upraveno)

Jestli se nepřeorientovávají s prodeji do Asie (Číny) ?

Ps. to kouzlo modřených ruček můžu potvrdit :)

Upraveno uživatelem p3k
Odesláno

Není to úplně tak zlý, asi bych si ještě pár kousků vybral :-) To např. u Glycine už pro mě není vůbec ale vůbec nic....a další jako třeba Doxa tam míří dost rychle, škoda těchto legend, ale beru to podle sebe, zbytku světa se to třeba líbí. Čína je dnes velký kšeft pro Švýcary a tam je všechno na ruby, a to že jim jdou vstříc se ani moc nedivím , money, money :-)

Odesláno

Kluci, zkuste být trochu víc konkrétní. Zatím je to tady debata o ničem.

Já s většino z jejich produkce nemám problém a klidně bych něco zkusil.

Co mi přijde mimo, jsou třeba tyhle modely:

655-18-92-k.jpg623-22-15-s.jpg675-10-81-m.jpg

Za ty peníze mi tam přijde všechno špatně :( být to cenově na úrovni colors, tak bych to ještě bral, ale 30k za tohle?

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 28. 1. 2016 v 18:34, Liqid napsal:

Kluci, zkuste být trochu víc konkrétní. Zatím je to tady debata o ničem.

ano ... je to debata o ničem .... stejný jako u chlastu co komu chutná, ale tady máš výhodu, že si můžeš vyhledat katalog před 10 lety a porovnat se současnou produkcí

Odesláno (upraveno)
  V 28. 1. 2016 v 18:34, Liqid napsal:

Co mi přijde mimo, jsou třeba tyhle modely

Ty první sou super :-D

Edit: Tak nadšení mě přešlo ... 70k v Koscomu...

Upraveno uživatelem mAra_
Odesláno
  V 28. 1. 2016 v 19:00, YPO napsal:

ano ... je to debata o ničem .... stejný jako u chlastu co komu chutná, ale tady máš výhodu, že si můžeš vyhledat katalog před 10 lety a porovnat se současnou produkcí

Tak mě se třeba před deseti lety dost věcí nelíbilo, dnes líbí a naopak, je to vcelku dlouhá doba. Je pravda, že ty modely nahoře jsou šílený, ale své kupce si najdou, nějaké mladé švýcarské studenty třebas určitě. Na druhou stranu mě třeba zaujal jejich aero day date, za mě dobré :-)

post-364-0-54292900-1454010471_thumb.jpg

Odesláno

Tak ony hodinky s lemanií 5100 (většinou) vypadají pěkně. Skoro jedno kdo je vyrábí :).

Já bych osobně šel asi jen do těch reedicí.

post-27970-0-22118900-1454014917_thumb.jpg

Na druhou stranu tato variace na omega dynamic mi moc neříká.

post-27970-0-86641000-1454014972_thumb.png

Odesláno

Drive platilo: Fortis = prevazne tool hodinky, dvoje lestene verze tool hodinek a 1-2 pokusy.

Dnes je mnohem vice pokusu i hodinek napul mezi lestenkami a tooly. Takove nedomrle to je

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...