Gustaf Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Tak tady asi záleží, co preferuje ty, ne? A výbava v L&K v supu je nějaká špatná?
Lion Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Tomas_2002: asi by nepohrdnul, ale on to neplatí...
nickolas Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 V 12. 4. 2018 v 19:46, RomanP napsal: Tak furt nevím... Na Mazdu 6 2014+ 2.0 benzín bych musel asi dost přitlačit ve financích a bojím se cen za servis, jinak jasnej favorit a to jsem o Japoncích nikdy neuvažoval. Pak možná ten předposlední Avensis 1.8 ale to asi více méně platí co jsem psal nahoře. Koncern mi vůbec nevadí, tak co treba O3 1.4 TSI ale bojím se těch story ohledně přeskočení řemenu a po turbu co mám teď, bych zkusil spíš atmosféru. Před časem jsem myslel i na Superba II 3.6 ale to mě sežere při denním ježdění + servis. Co jinýho do 250k, kdyby nebylo vyhnutí, tak 300k. Vím, že obzvlášť ta Mazda je za víc.Ja jsem pred rokem a pul utekl od Toyoty k VW. Na cenach dilu jsem max. na 40%. U Toyoty to bylo peklo! A protoze jsem se downsizingu a TSI taky bal, bral jsem Golfa VI s 1.6 atmosferou a jsem spokojeny.
xcmaniax Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 (upraveno) V 13. 4. 2018 v 6:20, Tomas_2002 napsal: Pokud bys nepohrdnul Volkswagenem, tak s Passatem i Arteonem se do limitu vejdeš s automatem, 4x4 a opravdu bohatou výbavou. Např. Arteon R-LINE 140kW, DSG. 4MOTION by vyšel nějakých 945.000,- CZK vč. daně. Passat ještě mnohem levněji. To je fakt ceníková cena?? V konfigurátoru mi Arteon v kombinaci 4motion a AT vyšel od 1,15 mil. U Supa je tohle taky už přes milion. Bohužel car policy na mé pozici je v podstatě jen Superb:-D Takže bohužel. LK výbava je dobrá, ale kombinace AT a 4x4 je nad limit (třeba to nedělají s 110 kW naftou ale jen s 140 kW a 2.0 TSI) a s tou 1,8TSI a AT už tam nezbývá ani koruna na dovybavení třeba na to odvětrávaní sedaček. Upraveno 13. dubna 2018 uživatelem xcmaniax
Tomas_2002 Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Nene, to je cena po slevě. Na Arteon se teď dá dostat sleva cca. 220.000,- Kč. Na Passat i 260.000,- Kč
xcmaniax Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Bohužel ten náš systém je nastaven na "ceníkovou cenu", tj. bez bonusu z dalších slev. U Škodovky máme slušný slevy. Na jednu stranu člověk si nemůže stěžovat na to co má od firmy, na druhou stranu jsou ty systémy někdy na hlavu:-) Ale asi do toho supa půjdu, je v tom víc místa a na dálnici pohodlnější.
Hasňa Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Jestli fakt nejsi horal tak bych se na pripojovanou ctyrkolku vykaslal. Obcas netahat retezy je fajn, ale pak celou dobu tahas zadni nahon, ktery nikdy nesepne a nemuzes mit to, co chces ve vybave. Ja bych volil Superba, nekombika, AT, 4x2, dobra vybava a v zime hodit do auta plastovou krabici se retezama, ktere pravdepodobne stejne nenasadis. Kufr to ma velky dost.
xcmaniax Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Máte někdo srovnání mezi 1,8 TSI 132 kW a 2.0 TDi 110 kW? Teď mám 135 kW TDi a jede to pěkně, ale co si pamatuju z Oktávky tak ten slabší 2.0 TDi jel taky ok. Tyhle motory jsou s automatem jediná volba, pokud pominu 1.4 TSI.
Lion Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Pokud bys oželel asistenty, tak by ses vešel do 2.0 tsi 162 kw, ale to už je fakt strop, měl bys zaklad Style.... 132 kw jede dobře, je tocivy, ale myslím, ze oproti tomu co máš teď, pojede pocitově hůř... 110 kw neurazi, ale je nemastny neslany... Asi bych to nelamal pres koleno za každou cenu, superb ma větší kufr? Víc mista vzadu...
xcmaniax Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 ten 2.0 tsi je fajn, ale už by tam zase nebyly věci jako navigace a nějaký komfortní věci... Asi půjdu do té 1.8 a upravený Style nebo základ LK.
montemar Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 (upraveno) mam naftu 110kW s dsg a je to sice linejsi, ale ta spotreba.. nechapu.. 4.1 na trase 140km s 30% podilem dalnice.. Upraveno 13. dubna 2018 uživatelem montemar
RomanP Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Díky za postřeh. Já jsem kdysi měl novýho Golfa 4 nekdy po roce 2000 s 1,6 tuším že to mělo 77kW a tenkrát dobrý.Špatný je, že jsem teď hodně dlouho jezdil se starým TDI a ta 1,6 motor v autě o dvě, nebo tři genedace novějším / těžším by mohlo být zklamání.I když v Golfu 7 už tyhle 1,6 ani snad nejsou, ale šestka se mi líbí. Po podivné pětce tak nejak pokračuje kde skončíla čtyřka. Každopádně zkusím někde projet pokud se poštěstí a uvidím. Tenkrát jsem měnil snad jen lambdu na záruku z dražších dílů a pak kraviny (odešel spínač pod zámkem, resp.nešlo nastartovat, ten elektromagnet co otvírá krytku nádrže, nějaký senzor snad ohledně teploty, stahovačku okna, vypínač pod pedálem) Teď mě až překvapilo, na co všechno jsem si po těch letech vzpoměl :-) ale cenově ok. V 13. 4. 2018 v 6:24, nickolas napsal: Ja jsem pred rokem a pul utekl od Toyoty k VW. Na cenach dilu jsem max. na 40%. U Toyoty to bylo peklo! A protoze jsem se downsizingu a TSI taky bal, bral jsem Golfa VI s 1.6 atmosferou a jsem spokojeny.
RomanP Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 V 12. 4. 2018 v 20:12, Tomas_2002 napsal: Jestli chceš levný servis, tak si vyber koncernový vůz. Je jasný, že jsem v tom zaujatý, protože pro koncern pracuji, ale můžeme se tu klidně bavit v číslech, kdy vybereme několik nejčastěji měněných náhradních dílů a uvidíš, že ten koncern je opravdu nejlevnější. Pokud přemýšlíš o motorech TSI, tak vezmi něco, co už má rozvody na řemenu a ne na řetězu. Je to mnohem spolehlivější, tišší a celkově lepší. Pokud bys měl v hledáčku něco konkrétního, klidně se na mě obrať. Nicméně, jako poslední věc uvedu, že pokud přemýšlíš o investici kolem 300k, tak to už je podle mě o moc lepší přitlačit třeba na 350k a koupit to nový, nezaprděný, s plnou zárukou. Asi máš pravdu, jezdím do servisu s nynějším koncernem mimo olej sice tak 2x 3x do roka, ale vzdycky to jde zaplatit. Ten řemen je ale až v těch uplně nových, nebo ne? Já měl za to, že 1,2 1,4 1,8 2,0 i 3,6 má řetěz. Nevím jak je to u dvoulitru TSI/FSI. V posledním bodě máš každopádně pravdu, ale já bral jako strop spíš něco přes těch 250k. Vůbec jsem tímhle směrem neuvažoval a neznám ceníky, ale měl jsem tak nějak pocitově za to, že za tyhle pěníze je to 1,0 třívál bez výbavy a to nevím jestli není lepší něco staršího s lepším motorem a trochou výbavy. Kouknu teda co se na trhu děje. Díky
nickolas Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Ja jsem taky prechazel z 2.0 TDI. U predjizdeni to turbo chybi, tech 5kW asi az tak moc ne, nevim, vylozene nezavodim (jasne ze by 1.8 byla lepsi). Kazdopadne jezdim o cca. 2litry draz, ale to se ztrati v te udrzbe. Slo mi hlavne o v zasade bezudrzbovy blbuvzdorny motor. V sedmickovych Golfech uz ta atmoska neni. A i v tech sestkovych byl celkem boj najit auto celkove v cajku, s nejakou vybavou atd. a aby tam byla ta 1,6. A to je rok a pul zpet, takze dneska o to hur. Puvodne jsem chtel klasickeho kratkeho Golfa, ale furt zadny ?dobry? nebyl. Nakonec jsem nasel Plusko, ktere melo vsechno co jsem chtel, ve vybornem stavu, tak jsem ho vzal. Sice je to designove takovy otekly hybrid mezi V a VI, ale co uz...
asbo Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Cupru 300k nebo Mazdu 3 165k?Hledám svižný benzínový hatchback a výběr se ustálil na týhle volbě srdce a rozumu. Oba vozy jsou skladovka, všechno mi je u nich jasné kromě ...je některý z nich průser? Nejsem okruhář a Cupru nezničím dlouhodobou jízdou s využitím plného potenciálu. Zajímá mě, jestli je Cupra do max.100tis.km, a pak je třeba se jí zbavit, a u Mazdy, jestli rezne, jak jedna paní povídala. Obě auta jsou tak trochu poslední svého druhu. Obě jsou pro mě atraktivní. Vzhledem k věku a že třeba za 5 let už budu blbě vidět, Cupru vnímám jako auto jaké si koupím jednou za život. 3 je zas možná poslední smysluplná atmosféra. Mazda má jednu nevýhodu a to, že na zadních sedadlech nejde narovnat nohy pod přední sedadla, takže výhoda toho, že je to civilizovanější auto je rázem pryč. To na co se ptám, je srovnání z hlediska jejich životního cyklu.
Lion Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Leon Cupra? Toho bych se vůbec nebál, dyť 206 kw je v pohodě a těch 15 kw plus, životnost dramaticky nezkrátí
asbo Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 ok, dík za reakci. Já právě nevím, jak moc v pohodě ty motory jsou, takže to rád slyším. A rovnou se zeptám, je představa držet to do 160 tis. km reálná? 100tis. je minimum. Rezerva - možnost držet dýl, by byla fajn.
Pavelpu27 Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Jaká je životnost Cupry ti zatím nepovím, ale garantuju ti, že se budeš tlemit každou vteřinu, kterou jí budeš řídit. Já si teda jen vypnul ten otravnej Sound aktor a je to pecka. Prudce návykové auto.
Pavelpu27 Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Ještě bych ale určitě zvážil Hyundai i30N. Mám ho domluvený na předváděčku a podle všeho to bude pecka. A za 675k nový?
asbo Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 jojo, přesně to tlemení se je důvod. Pátrám, jestli tam pak nebudou i důvody k pláči. A to Nko jako jo, je tam dobrej samosvor? Je to srovnatelný auto?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se