docent Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Předem se omlouvám za založení, tohoto zcela zbytečného vlákna. Pár podobných se tu jistě najde. Potřeboval bych zjistit kolik lidí ví, proč má náš symbol státnosti dva " ocasy". Bez gůglu a encyklopedie. Jen tak z hlavy. Nic skrytého v tom nehledejte. Předem prosím Pípla o shovívavost. Děkuji.
SCIFI Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Bez Google si myslím že to vím. I proč a za co ho mají v erbu povolenej řeznici.
USER47 Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Já se hlásím, že nevím, pokud potřebuješ i negativní odpovědi:).
Xenomorfus Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Tak to taky nevim ;-)Jedinou zajimavost co vim, ze prvorepublikove vojenske opaskove prezky mely odlisne provedeni strapecku na ocasu (smerovaly vzhuru / odlisnost od oficialniho znaku) a az po valce se zacaly na prezkach objevovat lvi se strapeckama smerem k hlave. Alespon lze snadno rozeznat prvorepublikovou a povalecnou prezku.
KFL Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 A chces to ofiko nebo tak, jak se to obvykle vyklada?
docent Odesláno 9. března 2016 Autor Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Obě verze by mohly být zajímavé.
cosmos Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Když jsem byl malej ,tak mi tatik říkal ze byly dva a ten jeden toho druhyho sezral a zůstaly mu dva ocasy :-)
Xenomorfus Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 To sem zvedav, co to bude, protoze uz sem na netu nasle tri verze a vsecky se zdaji byt uveritelne :-D
McStinger Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 To sem zvedav, co to bude, protoze uz sem na netu nasle tri verze a vsecky se zdaji byt uveritelne :-D Aj tá z ftípku, ktorý má zrejme na mysli KFL?
Xenomorfus Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Aj tá z ftípku, ktorý má zrejme na mysli KFL? Ne, to by byla ctvrta
KFL Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Unesu jakoukoliv verzi.Ja myslel, ze chces jen vedet, kolik lidi to vi bez Googlu. Ne ze to chces slyset . 1. Dva ocasy = spoluvlada2. Dva ocasy = lev (jeden ocas = lvice)
Xenomorfus Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 A tak mohli bychom tady napsat, ktere verze sme dali dohromady: 1. Druhy ocas symbolizoval spoluvladcovstvi Vaclav I. / Premek Ota 2. V heraldice se urcuje pohlavi zvirete tak, ze zdvojenym neparovym organem se ma na mysli samec (tedy lev a ne lvice) 3. Premek Ota dostal povoleni pridat druhy ocas od cisare Oty IV.,za pomoc v boji proti sasum. 4. Verze se sežráním :-)
martar Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Tak jsem si to vygoogloval a hlásím, ze jsem to nev?d?l správně (znal jsem jen tu populární verzi). Edit: a ta populární verze je cosi vágního o spojení moravských a českých zemí... Edit II. Ad teorie č.3 ... ještě, že to Češi s pomocí moc nepřeháněli, predstavte si, jak by lev vypadal s dalšími deseti ocasy za odměnu
Xenomorfus Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 A tak kluci! Prispejte i nejakou mene oficialni verzi, kdyz uz to tady je ;-). Takze co ja vim, tak cesky lev byl velky fanda do hodinek a protoze mel velkou tlapu, museli mu kovari upravovat tahy na jeho hodinky do znacnych rozmeru a ty pak byly moc tezke, takze mu to vadilo pri chuzi a napadal na jednu stranu. Proto se naucil nosit na kazde predni tlape jedny hodinky, aby to bylo pohodlnejsi. Ale objevil se jeden sikovny hodinar a ten mu vyrobil hodinky (nahodou to byly prvni automaty) a dal na ne kratky kozeny remen s tim, ze je ma nosit na ocase, ze pri mrskani ocasu se mu budou natahovat. A tak to lev zkusil a vcelku to fungovalo. Jenze si ho pak ostatni zviratka dobirala, ze dycky nosil jako frajer hodinky dvoje a zda nahdodou neschudnul, ze ma uz jen jedny. A tak lev vyrazil za mistnim preparatorem zvirat a nechal si od je prisit druhy ocas od jineho mrtveho lva, aby mohl zase nosit jako frajer dvoje hodinky...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.