Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Design Eltonu hodnotíš kladně? To už i ty invence komunistických designérů byly daleko výše, a šly tak nějak s tehdejším designovým trendem. K těm vykradačkám, viz Tobruk apod., vždyť je to jak Elton tak MPM jeden hnus jak druhý, není komu co závidět.  Orlíky byl tehdy , dá se říct, originální design, ale to co dnes vzniká, vždyť je to něco strašnýho, jakési na 100 způsobů zbastlené hrůzné variace starýho orlíku. Kdyby ten Elton stál tolik, co ta čína, i tak by mi bylo líto těch peněz. Za ty ceny Eltonu je to asi jako kdybych měl dnes koupit novou Š120 s pozinkovanou kastlí  za cenu Mercedesu, a někdo mě přesvědčoval, že cena je ospraveditelná, protože je to česká značka, a celkem to tady kdysi frčelo, protože nebylo nic jinýho na výběr. V Eltonu žádný design není, je to jen plácání na místě a snaha o oprašování historických modelů , MPM zas něco z designu zkopíruje od nich. Prim za ČSSR i za největšího rozvoje byl v hodinařině desítky let pozadu, a vše se točilo jen o tom vykřesat z ničeho levný masový výrobek který bude fungovat, za cenu co nejlevnějších materiálů i konstrukcí. Takže úplný protiklad luxusu, a jsem zvědav na koho ty jejich řeči o luxusu budou v budoucnosti působit, když mě ta dnešní produkce neoslovuje ničím, a to jsem ten, kdo ty staré Primky za mlada nosil.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

....... Takže úplný protiklad luxusu, a jsem zvědav na koho ty jejich řeči o luxusu budou v budoucnosti působit, když mě ta dnešní produkce neoslovuje ničím, a to jsem ten, kdo ty staré Primky za mlada nosil.

Budou působit na ty, co doposavad. Na hejly, na státní správu a na státem podporovaný organizace - pochop, že Elton nevyrábí hodinky pro nějaký debilní znalce hodinek. Může tě to srát ale nikdo tě nenutí to kupovat. Už tady o tom diskutujem víc jak deset let a hele - voni furt fungujou. 

Odesláno

Twlé, tady je to lepší než večerníček.

Abych využil vtipného Manťákova příměru - jsou tu členové, kterým se ten večerníček sice vůbec nelíbí, nebo to alespoň tak tvrdí, přesto jej však napjatě každý den sledují.

Odesláno

Nejsem tedy žádný velký prim znalec. Ale opravte mě pokud se mýlím, prosím. Vyčítá se tu jednomu Primu ze okopiroval design Orlíku od druhého. A já měl celou dobu za to, že Orlík je ukradený design od Omegy, ne?

Pak by se to dalo i pojmout tak, že oba primy čajzli design od Omegy ale jen prostě každý jindy.... ?

Odesláno

Ne, je to jinak :-)  Původní Orlíky čajzl (abych využil Tvé definice) původní Prim Omeze. Pak nový Prim udělal nové Orlíky, které již s designem Omega neměly nic společného. No, a právě tyto nové (říkejme jim třeba Tobruky) skopčili ti vocasové z MPM.

Edit: Roman rychlejší, protože se vyjadřuje stručneji :-)

Odesláno

Díky za vysvětlení. Jen bych se chtěl ještě povrtat v tom, že nový prim udělal nové orliky... Šak sou to pořád stejné hodinky jen s jinou barvu číselníku, ne?

Odesláno (upraveno)

Budou působit na ty, co doposavad. Na hejly, na státní správu a na státem podporovaný organizace - pochop, že Elton nevyrábí hodinky pro nějaký debilní znalce hodinek. Může tě to srát ale nikdo tě nenutí to kupovat. Už tady o tom diskutujem víc jak deset let a hele - voni furt fungujou. 

Já taky nekupuju, ale když čtu ty jejich slogany, připadá mi, že na mě někdo dělá celou dobu dlouhej nos, slušně řečeno. No fungujou...spíš bych řekl křísí mrtvolu, a ne moc úspěšně, protože úspěch vypadá jinak. Mají štěstí, že pár pamětníků( potenciálních hejlů), kterým značka Prim vůbec něco říká, zatím ještě žije. No a že státní správa je tak bohatá, že si může dovolit rozhazovat za tuhle "kvalitu" taky není imho v pořádku, a bez toho by byl slavnej Elton dávno pod drnem, tak možná taky za tím hledej, proč mě to sere.

Upraveno uživatelem ramon
Odesláno

Díky za vysvětlení. Jen bych se chtěl ještě povrtat v tom, že nový prim udělal nové orliky... Šak sou to pořád stejné hodinky jen s jinou barvu číselníku, ne?

Abychom si rozuměli, pod pojmem nové Orlíky jsem myslel ty, které nejsou remake těch původních. Stačí takto? Btw, je tu vlákno s typy Orlíků, i pár mých fotek.

Lepší fotka, než kecy:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/80703-konvolut-primek/?p=1351389

Odesláno

Origo prim kradnul od Omegy, Elton od Rolexu MPM od Eltonu....a jedinej problem je ten posledni pripad jak tak koukam, okrast cizaky je asi v pohode.

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

Origo prim kradnul od Omegy, Elton od Rolexu MPM od Eltonu....a jedinej problem je ten posledni pripad jak tak koukam, okrast cizaky je asi v pohode.

Je to jinak... v hodinarine od sebe v urcite mire opisuji skoro vsichni - trendy, styly, inovace... takhle to bylo u puvodnich Orliku - neslo o primou kopirku. Kdezto ve Frydku-Pistku to obslehli temer dokonale, ovsem jen na prvni pohled, na druhy uz je patrne, ze jde o predrazenej klump, kterej jen parazituje na Eltonu. Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno

Je to jinak... v hodinarine od sebe v urcite mire opisuji skoro vsichni - trendy, styly, inovace... takhle to bylo u puvodnich Orliku - neslo o primou kopirku. Kdezto ve Frydku-Pistku to obslehli temer dokonale, ovsem jen na prvni pohled, na druhy uz je patrne, ze jde o predrazenej klump, kterej jen parazituje na Eltonu.

Jo ja se nikoho nezastavam a MPM tuplem ne jen mi to prijde trochu komicky kdyz maj vsichni maslo na hlave.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...