Tomas_2002 Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Odesláno 15. července 2015 Holý AR od Coltu jsem viděl naposledy na stránkách zeleneho sportu asi za 40.000 CZK
Eddie75 Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Odesláno 15. července 2015 No prave. Za tyhle prachy to ale Army nekupuje.
Ivan Lelák Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Odesláno 17. července 2015 Je dobře, že jsou tu odborníci. Jestli to chápu, AR-15 má mouchy a závady, ale když střílí, je komfortní a přesná. Pokud má být dokonalá a vybavená, není problém v ní "uložit" 100 tisíc korun. CZ je spolehlivá (i když také ne bez závad), jednoduchá, levná, ale ne tak přesná a komfortní. Četl jsem, že fandové do 58 investují dost peněz do úprav a vyladění od zbrojíře (cena i tak zůstává hluboko pod AR), spolehlivost i komfort se zvýší a přesnost je prý plně dostačující, pokud člověk nemá TOP ambice v oblasti mířené střelby. Je to shrnuto cca správně? Někde jsem četl doporučení začít u průměrné, osvědčené a levnější zbraně, naučit se, seznámit s problematikou a když má člověk větší ambice, s relativně malou ztrátou prodat a pořídit kvalitnější. Co na to odborníci na dlouhé "taktické" zbraně? Je fakt, že jsem v životě pár dobrých pistolí měl a na závodech, aspoň zpočátku, mne postříleli kluci se "starými křápy", bylo to o rukách. Nedávno byl u nás takový nenápadný člověk a až dodatečně jsem se dozvěděl, že je instruktorem zásahových jednotek. Soused nadšeně líčil, jak mu (instruktorovi) půjčil čínskou pumpu, chlápek si rozložil do dlaně náboje, neskutečně rychle a elegantně je nasázel do trubky a poslední poslal elegantním obloukem z druhé strany do nábojové komory. Celou dobu se prý na zbraň nekouknul a sledoval "zónu nepřítele"...
JMB Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Odesláno 17. července 2015 Ivan: AKM+ruský vojenský kolimátor a máš vystaráno. Vz.58 je fajn, ale sypat do ní peníze nemá smysl. AR je také dobrá, pokud chceš 5.56, nespolehlivost je takový mýtus, ty od kvalitní výrobců, co dělají i armádní kusy jsou dobré.
Ivan Lelák Odesláno 18. července 2015 Nahlásit Odesláno 18. července 2015 JMB - sypat do čehokoliv peníze, které se nevrátí, nemá z určitého pohledu smysl. Na druhou stranu, pokud to člověku dělá radost a přináší uspokojení, smysl to má a takové peníze nejsou vyhozené. To je ta filosofická stránka věci, ekonomická/praktická je, zda při investicích do obou zbraní (CZ/AR) může nastat situace, že z CZ bude lepší/přesnější/komfortnější zbraň při aktuálně menších nákladech než u AR. To netuším, nehodlám to zkoušet a možná je to i nesmyslná úvaha, já budu investovat, dokud mne budou úpravy a jejich vliv na střelbu uspokojovat. Díky za tip AKM+RU kolimátor, můžeš mi na tu sestavu poslat nějaký odkaz? Díky!
Harry Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Odesláno 21. července 2015 Bože, to je zase internetová diskuze o zbraních jako obvykle... Základní rada: co se týká zbraní, tak informace na internetu jsou ZLO. 90% jsou nesmysly. Jdi se podívat na nějakou soutěž, jdi na nějaký kurz (pozor, některé jsou fakt děsné) a tam uvidíš kdo co používá, s čím se potýká. Co se nábojů týče - ta chvíle kdy budou 223 nebo 5,45 levnější nez vz.43 nepřijde v budoucnosti - ta uz přišla! Novy kontrakt dovozce těchto naboju - 7,62x39 jsou v nákupu dražší než 5,45x39. Az dojedou staré zásoby (konec prázdnin, září?), náboje za 5 budou historie...
solidus Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Odesláno 22. července 2015 Harry, myslel jsem, že už nejsi zdejší Ten 2" SmithWesson od vás slouží dobře. Asi ti budu muset napsat SZ
Ivan Lelák Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Odesláno 22. července 2015 Solidus - jaký Smith? Kdysi jsem měl Lady Smith, .38 Spec., v nerezu. Krásná hračka na skryté nošení, ani nevím proč jsem ji prodal, asi už v té době mizelo mé revolverové poblouznění. Foto je ilustrační.
KFL Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Odesláno 22. července 2015 Tuhle jsem si tuhle užíval relaxační činnost v podobě čištění, a tak jsem si tu svojí sbírku vycvaknul. Pro potěchu oka přikládám i pro vás . Odspodu:CZ92 (6.35B) G30S (.45ACP)CZ-P09 (9mm) Ruger GP100 (.357M)SW29 Classic (.44M)Vyčerpal jsem místa ve stojánku, stran ráží mám zastoupení v zásadě kompletní, a teď se asi pustím do dlouhejch. Protože všichni střelci v okolí mi říkají, že jak se jednou pustím do pušek, krátký zbraně mě přestanou bavit . Zbraně mám jen jako koníčka, jako předměty je pokládám za jeden z nejkrásnějších výrobků člověka, takže se spíš kochám a střelnici mám max jednou měsíčně. Mimochodem - všechny ty kvéry jsou bezva na čištění, až na tu malou čízu. Rozebrat jde celkem snadno, ale složit?! To je totální peklo, posledně jsem s tím zápasil asi půl hodiny. Navíc mám dojem, že se mi nějak divně odírá zámek hlavně v pouzdře, asi s tím zajdu do Opletalky na konzultaci.
solidus Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Odesláno 22. července 2015 Ivan Lelák: mám od Harryho 2" .38Spec Smith and Wesson model myslím 36 (Airweight). Foto snad dodám A asi půjde z domu. Nakonec pro něj nemám využití, protože stejně tahám G19.
Jeremy Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Odesláno 22. července 2015 Tak to dej pak kdyžtak vědět, uvažuju vo něčom lehoučkým na běhání po polích..
straspol Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Odesláno 22. července 2015 Tak nevím, půlka prázdnin a poldové záhadně mlčí. Jak jste na tom s amnestovanými kvéry?
gandalf Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Odesláno 22. července 2015 Tak nevím, půlka prázdnin a poldové záhadně mlčí. Jak jste na tom s amnestovanými kvéry?Já se ptám pravidelně a prej to leží na KÚ.
Eddie75 Odesláno 23. července 2015 Nahlásit Odesláno 23. července 2015 Tak nevím, půlka prázdnin a poldové záhadně mlčí. Jak jste na tom s amnestovanými kvéry?Klidne muzes cekat i 2 roky. Nevim kolik zbrani se odevzdalo nez proujdou patranim tak to trva a poldove se kluli tomu nepretrhnou.Dyt ses odevzdanim te zbrane vzdal a mozna ti bude statem "zapujcena".
Ivan Lelák Odesláno 26. července 2015 Nahlásit Odesláno 26. července 2015 Nová hračka a praktický doplněk do každé rodiny, jak tu nedávno Cyril citoval reklamní slogan. Zatím jen pár konfekčních doplňků...
ToMa Odesláno 26. července 2015 Nahlásit Odesláno 26. července 2015 (upraveno) Na stránkách LEXu (http://gunlex.cz) jsem narazil na zajímavý odkaz na jedno instruktážní video - viz: http://www.securitymagazin.cz/technologie/videokurz-ovladani-kratke-palne-zbrane-v-taktickem-prostredi-1404045906.htmlMám ze sebe radost, protože hodně věcí dělám dobře, ale stále je - pochopitelně - co zlepšovat. Třeba to pomůže i vám... edit: oprava odkazu Upraveno 26. července 2015 uživatelem ToMa
tommas4 Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Střílí tady někdo ze vzduchovky nebo větrovky?Mám v hlavě upgrade starobylé Slávie na něco . . . no . . . z tohoto století
Ivan Lelák Odesláno 28. července 2015 Nahlásit Odesláno 28. července 2015 Namontoval jsem duralový kryt závěru s lištou...
ggrand Odesláno 28. července 2015 Nahlásit Odesláno 28. července 2015 Proč je na tom hromada montážních 3,14čovin, když tam nemáš ani kolimátor?
Tomas_2002 Odesláno 28. července 2015 Nahlásit Odesláno 28. července 2015 Proč je na tom hromada montážních 3,14čovin, když tam nemáš ani kolimátor? Protože je to tacticool ? Mi to trochu připomíná vytuněnýho žigula....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se