Duke650 Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Nebyl jsem si jisty, jestli me to bude bavit... Jako decko jsem zavodne strilel vzduchovku, od vojny ani prd... Ale po dnesku je rozhodnuto ;-)
Fester Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Tak jsem tu tmu dneska přelouskal taky a chvílemi jsem nevěřil vlastním očím... Koukám, že to je asi nějaká infekce, Neff, Svěrák, Žito... No, každopádně se zase potvrdilo, že se zbraní je to lepší než bez ní... :-D
Lalla Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Jasné že není, proto si ho všechny jednotky pořizovaly jenom z čirého pozérství a aby vypadaly cool... Asi takhle: - MP5 nemá střeleckou pohotovost, po vystřelení posledního náboje nezůstává závěr vzadu, takže člověk neví, je-li prázdno, nebo jestli má závadu- po nabití 30 ks nábojů do standartního zásobníku na 30 nábojů je tlak zásobníkové pružiny takový, že závěr z přední polohy, ve které skončí po vystřílení předchozího zásobníku, nelze, nebo lze jen velmi obtížně, natáhnout zpět a provést natažení prvního náboje nového zásobníku do komory. Proto se doporučuje nabíjet 28 a méně nábojů, tedy né plný počet.- jinak doporučovaný postup byl: zbrań nestřítí - zajistit - závěr vzad a "zavěsit" na ozub - pohled do komory - prázdno - výměna zásobníku - závěr vpřed - odjistit - pokračovat ve střelbě.... čili se na páku závěru šahalo 2x- MP5 je vcelku těžká (vzhledem k pistolové ráži), páčka pojistky kladla vcelku odpor, což u střelců začátečníků způsobovalo, při úsilí zbrań odjistit použitím větší síly, nechtěné přeřazení na trojrannou dávku.- tedy veškeré návyky kupříkladu ze VZ 58 nešly aplikovat na MP5 až tak úplně Origo MP5. Blbě podává první náboj z plně napáskovaného zásobníku. Výcvikový dril PČR je opravdu dát to tam nadvakrát (strčit, natáhnout, vyndat, kouknout, vrátit).Druhý nešvar je konstrukce kolem šachty a náběhu do komory, kde se prostě někdy má tendenci toulat jedne náboj, který by tam být neměl. Stálo to život už dost lidí. Takže zase: vyndat zásobník, závěr dozadu, pak repete a pak rána jistoty.
ggrand Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Origo MP5. Blbě podává první náboj z plně napáskovaného zásobníku. Výcvikový dril PČR je opravdu dát to tam nadvakrát (strčit, natáhnout, vyndat, kouknout, vrátit).Tohle je naprosto normální dril u všech puškovitých zbraní, kde je blbě vidět do komory. Tj. i u AR15.
Lalla Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Ano jistě, MP5 není špatná zbraň, jen jsem napsal, že to zase není až taková pecka a je spousta lepších zbraní.
Fester Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Lalla, tohle já vím, taky mi vadila absence střelecké pohotovosti, zbytek je podobný, jako u ostatních zbraní. - plnění zásobníků jen 28 náboji - stejný nešvar jako u origo plechového zásobníku do M4. Pokud se naládoval do plna, a zarazil do zbraně, nezřídka první náboj vyskočil že zásobníku a při natažení způsobil doublefeed, nové plastové od jiných výrobců tohle nedělají - pojistka je podobný nešvar jako u CZ 805 BREN. Pojistka je tak tuhá, že při odjištění přeskočí na dvojvýstřel, nebo až na dávku, zejména při střelbě v časovém stresu, celková ergonomie u Brenu neodpovídá jeho době vzniku, - váha MP5 je poznat pouze u verze SD6 s integrovaným tlumičem, standardní MP5, nebo moje oblíbená verze K mi nijak těžká nepřipadala, - návyky že VZ58 se aplikují podobně hůře třeba na M4. Nechci se nijak hádat, jen uvádím svoje postřehy. MP5 je pro mě úžasná zbraň, byť má svoje mouchy, ale beru v úvahu dobu jejího vzniku. A proto pro mě patří mezi legendy. Stejně tak, jako zmiňovaná VZ58, o které by se dalo napsat taky pár nešvarů, i tak je to pro mě zbraň, kterou řadím mezi legendy a je pro mě lepší, než vzpomínaný BREN. MP7 už je zase úplně někde jinde, je vidět generační posun. Ale MP5 má pro mě prostě kouzlo klasiky, stejně jako mnou zmiňované válečné samopaly, PPK, VZ58 a další podobně nadčasové zbraně...
Lalla Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Ok, je vidět, že víš o čem mluvím, se vším co píšeš souhlasím, není co víc dodat :-)
matous Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Dneska jsem to byl provetrat. Vzal jsem i manzelku a z dvoupalcaku dala 2 rany a hned mi ho zase vratila Sent from my iPhone using Tapatalk
Duke650 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 O ZP je na Vysočině evidentně větší zájem, než jsem si myslel. Přihlášku jsem podal 4.1., dnes volala paní, že mám přijít 24.2. - a to prý mají každý týden jeden termín
Jeremy Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2016 Nejen na Vysočině. I moje nejdražší (anglicky "the most expensive one") mírumilovná manželka se sama od sebe rozhodla, že chce zbroják. Nahlásila se v listopadu a jde 8. března. A místo kabelky se bude kupovat k výročí bambitka.
Tomas_2002 Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Kdyby jenom jedna. Ta moje už prošla 4 pistole. Vždycky se jí nějaká hrozně líbila, tak se musela koupit, ale časem zjistila že ji nevyhovuje tohle a tamto, a zase se kupovalo něco jinýho. Jo, "the most expensive one" fakt sedí
Závislák Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Mě před dvěma roky bohužel propadl a od té doby se dokopávám k tomu udělat znovu zkoušky a jak tak koukám, tak tu motivaci mám čím dál víc jen se mi do toho nějak nechce samotnýmu
bedan Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 celková ergonomie u Brenu neodpovídá jeho době vzniku, Bren pochází z doby před cca 35 lety. Poté ho trochu oplastovali, změnili ráže, ale mechanika zůstala v podstatě stejná. musíš se na to dívat s ohledem na tehdejší technologické možnosti a konstruování na rýsovacím prkně s kalkulačkou v ruce.
Z. Paul Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Bren je podle me moc dobra zbraň. Na vsem se neco najde, stejne tak na Brenu. Je těžší ostrý a bůh vi co jeste (pri běhu na 12km jsem táhl dvě 58 jeden Bren a posledních cca další 3km jeste jeden Bren a to uz je pak znát), ale střílelo se mi s nim suprově. Chce to zvyk a hlavne si zažít pod kůži všechny kontroly které k němu patři (zatažení za zásobník, dorazeni závěru apod.). Jak to člověk dostane pod kůži a děla to automaticky - stejne jako poradna kontrola vyhozniho okenka apod., musi byt spokojen - až na tu vahu. Zvlášť s dobre odladenym kolimatorem střelec trefí na co namiri, kdyz neni úplně hňup. Ja osobně jsem nikdy nemel závadu na Brenu, ale je fakt ze na kose toho mam nastrileno mnohem více.
Cyril Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Já si myslím, že tohle poměrně slušně vystihuje pocit mnoha současných i budoucích majitelů zbraní.
Tittus Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Tak někdo spí s hodinkama, jinej s bouchačkou. V čem je problém?
Gomez Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 ...hele, kluci, je pravda, že se MP5 vyvinula z MP3? To abych před dětma schoval přehrávač, co?
gathis Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Nejen na Vysočině. I moje nejdražší (anglicky "the most expensive one") mírumilovná manželka se sama od sebe rozhodla, že chce zbroják. Nahlásila se v listopadu a jde 8. března. A místo kabelky se bude kupovat k výročí bambitka.I moje drahá polovička o tom velmi intenzivně přemýšlí. Včera jsem pořídil Glock 42 a myslím, že je i do dámské kabelky jako dělaný. Žena si ho taktéž ochmatala a vypadá to, že se brzy půjde přihlásit na zkoušky
jebiga Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 I moje drahá polovička o tom velmi intenzivně přemýšlí. Včera jsem pořídil Glock 42 a myslím, že je i do dámské kabelky jako dělaný. Žena si ho taktéž ochmatala a vypadá to, že se brzy půjde přihlásit na zkouškyahoj,jen dotaz proc ne 43?
Cyril Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Už jsem to tady psal. Mám G42 již od jeho uvedení na trh. Když jsem chtěl kvůli 9mm Luger přejít na 43, že bych ženě pustil moji 42, zůstali jsme po vyzkoušení oba u 42. I ten nepatrnej rozdíl ve velikosti je při denním nošení dost znát, plus chování při střelbě je u 42 ve srovnání s 43 velmi komfortní. Na střelnici máme G19, 858, pumpu brokovnici a Winchester .44magnum, takže tady u toho jde fakt jen o pistoli na nošení. Kde chci těžkou spoušť, malý rozměry a váhu. Ps. Co vím, tak moje žena kabelku moc nenosí. Spíš nějakou takovou velkou tašku, kde by nenašla ani Panzerfaust...takže jedině pouzdro na kaťata.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se