ggrand Odesláno 27. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2016 Já dneska nemohl. Šel jsem přihlásit zbraň. Věděl jsem, že podle toho, jak v tom pán policajt plaval, zobal do klávesnice a jak se o něm vyjadřoval v čekárně jeho exkolega před nějakým časem, nebude to žádný genius. Tak fajn, veme šedivák, hledí do toho jak vrana do kosti a žačal pičovat, jak to, že předchozí majitel je z někama, kde to nemůže pořádně přečíst a když to přečtetl, tak tam přece není žádná krajská kvérfízlárna a jak on má najít tu zbraň? Takle nepude přehlásit! Dyť v kolonce místo pobytu má podle něj být místo, kde je registrovaná zbraň...přemýšlím, jestli je to druh humoru, kterému nerozumím, ale ne. Myslel to vážně. Tak jsem se zmohl jen na otázku, jestli z čísla zbraně to nezjistí naprosto přesně...Tak fajn, popojedem, chce vidět pistol, veme ji do ruky, kukne do komory a šup směrem k podlaze/rohu místnosti "rána jistoty". V místnosti 3X4m právě 4 lidi. Kde se tyhle debiloviny berou, mě hlava nebere. Kdyby si střelil, tak to musí někdo schytat. Při zkoumání čísel to drží jak má, ruce pryč od spouště. Tyhle výmysly ublížily více lidem, než kdyby je tohle neučili. Popojedem, jdu si sednout, chvilu čekám a pak si mě týpek zavolá. Při tom ostříhává techničák a moc mu to nejde. Obratem mě poslal zase sednout, že to musí udělat znovu. Asi se mu nedařilo s nůžkama. Za chvilu není co řešit a už mám techničák v ruce.Na konec jsem se zmínil, že posledně, když jsem přihlašoval revolver jim nejela kopírka a tak mi baba založila originál účtu od hračky a že bych účet jako měl rád doma, ať si to nakopírujou. No, musel jsem to 2 x vysvětlit, co vlastně chci a pak mě týpek pomalu sežral za to, že to jsem si jako nemohl vzpomenout dřív, takle budu zdržovat další lidi ( v čekárně 2ks lidí). Sice nevím jak bych zdržoval,když do teď dělal jiné nenavazující věci. Slyšela to zkušenější kolegyně, taková hergot baba od přírody - to zakládala kolegyně, která je u doktora a oni to nenajdou, šmitec. Dostal jsem tel. číslo a čas, kdy si mám zavolat až se kolegyně vrátí od doktora. Fajn, za 2 hoďky jsem si zavolal, paní nachystala a odpoledne jsem měl cestu do města, tak jsem se pro lejstro stavil. Šak neopřel jsem auto o auto při vytáčení u fízlárny?(jeho bylo v zákazu stání asi půl dne) Majitel samozřejmě nikde. Že já dneska vytahoval paty z postele!
Gomez Odesláno 27. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2016 a nezískáš tak ke zbrani ten správný vztah, když jste hned na začátku spolu tolik prožili? Třeba pračku objednáš přes internet a druhý den ti ji dovezou a můžeš prát... To snad ani nemůže jednoho bavit
Georgeisin Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 To je protože se při přijímání policajtů nedělaj assessment centra, ale kliky .
student Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Po vydatném přemnožení černé,a mém častém pohybu mimo civilizaci jsem si pořídil Mountain Revolver v solidní44 Remington Magnum v nerezu.Dle znalců je 9 mm Luger ve více případech málo účiná.S.
dlubix Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Hezká zbraň, nosit bych ji ale nechtěl. Že je Luger málo účinný, je nesmysl.
carpaccio Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Já bych jednou chtěl bejt znalec... Člověk střílí jak divej, absolvuje nejrůznější kurzy, vzdělává se, zkouší tuny zbraní... A pak přijde znalec. A znalec ví. Že je 9 Luger málo účinná. Že je Glock lepší než CZ. Že nejlepší střelivo je poloplášťovej Magtech.A na konci stojí davy lidí, kteří po znalcových moudrech touží. Blbci jako já jim nabízí jen spoustu témat k vyzkoušení a přemýšlení, zatímco znalec přináší odpověď, instantní dobro. Škoda, že nejsem znalec.
Xenomorfus Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 A coz,kdyz ma takovy znalec kulate razitko...To se teprve deji veci. To vam udela na vasi zbran takovou expertizu, ze vam pak vydesene volaji z PCR. Zvlast.kdyz se jedna o nejakou technicky slozitou vec, u ktere staci umet do dvaceti napocitat ;-).
Tittus Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Já bych jednou chtěl bejt znalec... Člověk střílí jak divej, absolvuje nejrůznější kurzy, vzdělává se, zkouší tuny zbraní... A pak přijde znalec. A znalec ví. Že je 9 Luger málo účinná. Že je Glock lepší než CZ. Že nejlepší střelivo je poloplášťovej Magtech.A na konci stojí davy lidí, kteří po znalcových moudrech touží. Blbci jako já jim nabízí jen spoustu témat k vyzkoušení a přemýšlení, zatímco znalec přináší odpověď, instantní dobro. Škoda, že nejsem znalec. +1Já znám taky holt jenom samý lidi, co sice se zbraněmi dělají už třeba patnáct let, někteří to učí ostatní, jiní se tím živí, a tak. Já o nich dohromady vlastně proti nim vůbec nic nevím. Ale vím, že nejlepší je s sebou tahat tarasnici Carl Gustaf M3, ta je nejúčinnější. To by poradil skutečnej znalec!
carpaccio Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Když má znalec kulaté razítko, dokáže ohnout trajektorii střely tak, že umí střílet za roh.
Ivan Lelák Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Já jsem pochopil, že o malé účinnosti 9 mm Luger psal student v souvislosti s přemnožením černé, čili divokých prasat. Tam opravdu neumím posoudit, jestli je to dostatečná ráže...
student Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Já bych jednou chtěl bejt znalec... Člověk střílí jak divej, absolvuje nejrůznější kurzy, vzdělává se, zkouší tuny zbraní... A pak přijde znalec. A znalec ví. Že je 9 Luger málo účinná. Že je Glock lepší než CZ. Že nejlepší střelivo je poloplášťovej Magtech.A na konci stojí davy lidí, kteří po znalcových moudrech touží. Blbci jako já jim nabízí jen spoustu témat k vyzkoušení a přemýšlení, zatímco znalec přináší odpověď, instantní dobro. Škoda, že nejsem znalec.Já o účinosti 9 mm Luger nepochybuji,dal jsem na rady us vojáků,kteří na svých forech tvrdí že je potřeba na černou i pět výstřelů,než je zneškodněna.Plnotučné ráže se s tím vyrovnají rychleji-efektivněji.Problematikou zbraní se zabývám celý život.Pracoval jsem na oddělení zbraní ve Zbrojovce.S.
pavča Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Já jsem pochopil, že o malé účinnosti 9 mm Luger psal student v souvislosti s přemnožením černé, čili divokých prasat. Tam opravdu neumím posoudit, jestli je to dostatečná ráže... Já jsem to, přiznám se, také pochopil že jde v uvedeném příspěvku, o střelbu na černou zvěř.....
student Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Já jsem to, přiznám se, také pochopil že jde v uvedeném příspěvku, o střelbu na černou zvěř.....To opravdu.S.
Georgeisin Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Já se v lese pohybuju často, nejsem nimrod, spím pod širákem...každý rok pár treků udělám, ale nikdy se mi nestalo, že by na mě černá zaútočila. Možná v nich neprobouzím takovou agresi jako jiní lidé nebo nevím. Samozřejmě sem bachnu s malejma potkal, ale vždy to skončí útěkem zvířete nebo couvnu já, ale, že by po mě šli, to sem nezažil. Vám se to stává?
student Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Já se v lese pohybuju často, nejsem nimrod, spím pod širákem...každý rok pár treků udělám, ale nikdy se mi nestalo, že by na mě černá zaútočila. Možná v nich neprobouzím takovou agresi jako jiní lidé nebo nevím. Samozřejmě sem bachnu s malejma potkal, ale vždy to skončí útěkem zvířete nebo couvnu já, ale, že by po mě šli, to sem nezažil. Vám se to stává?Občas chodím na naháňky,a tam postřelený pašik dělá divy.Dlouhá zbraň je na nic.S.
gandalf Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Občas chodím na naháňky,a tam postřelený pašik dělá divy.Dlouhá zbraň je na nic.S.A krátkou ze zákona použít nesmíš, tak co s tím /je to minimélně přestupek a máš po notách/? A to ti řekl kdo, že dlouhá je na nic - celé generace lovců dostřelují dlouhou zbraní a najednou na nic ....
Xenomorfus Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Na jakekoliv dostreleni temer cehokoliv volim .454 Casull pripadne .460 SW Magnum
pavča Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 (upraveno) A krátkou ze zákona použít nesmíš, tak co s tím /je to minimélně přestupek a máš po notách/? A to ti řekl kdo, že dlouhá je na nic - celé generace lovců dostřelují dlouhou zbraní a najednou na nic ....No můj strýček byl hajný a jezdil jsem k nim na kousek (bohužel jen na kousek) prázdnin. A pamatuji se, jak jednou vyprávěl, že jeho kolegu napadnul snad postřelený divočák, kterého hledali aby ho dorazili a ten strejdův kolega hajný začal tahat kulovnici a nějak se dostal s tím divočákem do chumlu a skončilo to, nevím jak, ale ustřelením si kusu prstu tím hajným. On mu snad ten divočák prý tu flintu vyrazil a jak se tak po ní ten hajný sápal, tak ten divočák zavadil nohou o spoušť, alespoň tak to nějak strejda popisoval, ale už je to pár desítek let, podrobnosti nevím. Takže ona v nouzi krátká zbraň nemusí být k zahození.... Upraveno 28. ledna 2016 uživatelem pavča
pavča Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 (upraveno) Když už jsem se k tomu vzpomínání na strejdu dostal, tak tam asi začal můj velmi kladný vztah ke zbraním, protože v hájovně v předsíni na věšáku visely flinty - brokovnice, kulovnice, kozlice, malorážky a moje nejmilejší hraní bylo si s tím vším hrát. A vše bylo volně přístupné, nezamčené, ale byla to taková skoro samota a nikdo tam nechodil. Strejda si dělal náboje, seděli jsme všichni v kuchyni a povídali si a on měl mašinku a různé odměrky a dělal si různé náboje do brokovnic. Chodili jsme do blízkého lomu střílet, malorážka šla, ale kulovnice se mnou mlátila, bratranec mi udělal přívěsek na klíče z nábojnice od náboje do kulovnice, dnes se toho děsím, ale chytil kulový náboj za střelu do svěráku, kleštěmi chytil za spodek nábojnici a stáhnul ji, hřebíkem odpálil zápalku, do nábojnice vyvrtal dírky a přívěsek byl hotov. Jo to byly časy, už jsou všichni dávno v jiných lovištích, ale bylo tam u nich krásné. Upraveno 28. ledna 2016 uživatelem pavča
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se