Americkej Odesláno 9. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2022 Tak záleží na tom, jaký typ nezvaného návštěvníka předpokládáš. Na dva cigoše Ti bude stačit násada od krumpáče, na ruskou armádu v chalupě nezabere ani svěcená voda. Na vlny zombií se mi osvědčila kombinace Spas-12 a M16 (ověřeno v Left 4 dead). Teď vážně, máme kvalitní zbraňový zákon, našprtej to a vyber zbraň podle typu domácnosti a předpokládanýho užití. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 9. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2022 2Beet→ tak se zbrojákem si pořád jednou nohou v krimu, ale lepší mít a nepoužít, než potřebovat a nemít... Navíc se zbrojákem budeš na spoustu situací nahlížet jinak. Přes všechny klady a zápory je ZP nejlepší volba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 13. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2022 Nevim jak moc je to zde relevantni, ale zeptam se. Tchan by si chtel poridit nejakou tu vetrovku, PCP s vyssim vykonem, jestli to chapem spravne, je to ted uz bez zbrojaku a staci to po nakupu zaregistrovat na prislusnym odboru. A tedkonc, lze s tim dle zakona strilet kde? Muze to clovek vzit nekam na prazdny pole, do lesa, pripadne na vlastnim pozemku lze? Nebo striktne strelnice? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 16. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2022 Já měl PCP Air Arms S410 a bral jsem ji všude. Klidně i na dětský den. Pravda, měla jen 16J. Jen teda je třeba počítat s poměrně rozsáhlým příslušenstvím. Za mě to bylo: - puškohled - montáž - nožičky - kufr na přenášení + řemen - láhev vzduch 1l (tu jsem si bral sebou) - láhev vzduch 15l (z tý jsem doma plnil tu malou) - přepouštěcí hadice - druhý zásobník A to jenom ta tlaková lahev stojí 7.000,- Kč a je to potřeba, protože málokde plní tlakem třeba 300 bar tak abys měl zásobu na střílení. Takže cena příslušenství klidně převýší cenu zbraně. To jenom tak doplňující informace k PCP. Že mi přijde lepší si pořídit malorážku s tlumičem ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiriku23 Odesláno 21. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2022 Ahoj, měl bych prosbu, nenajde se někdo z místních borců a okolí Berouna kdo by byl ochoten ukázat na sucho zbraň (pistol) aby si to člověk trošku osahal..? Ať pak u ZP není jak totální laik… díky za případnou reakci formou SZ. odměna jistá Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 21. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2022 Ahoj @jiriku23, v rámci stř. Čech Ti klidně pistoli vokážu a leccos vysvětlím. Ale abys následně vyrazil ke zkouškám, aniž bys předtím absolvoval nějaký kurz a něco odstřílel, to mi nepřijde rozumný. Nebo tím "u ZP" myslíš kurz..? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrando Odesláno 21. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2022 nevedeli byste chlapi z moravy (idealne v okoli Zlina) nejakou firmu co udela na hlavni zavit pro tlumic? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slabak Odesláno 21. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2022 Ahoj, mám prosbu, máte někdo v Praze a okolí šikovného zbrojíře? Potřebuji rady ohledně výměny vytahovače na Para Ordnance P 18-9 LDA Limited. Klidně SZ. Moc díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KurtCz Odesláno 21. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2022 před 3 hodinami, jiriku23 napsal: Ahoj, měl bych prosbu, nenajde se někdo z místních borců a okolí Berouna kdo by byl ochoten ukázat na sucho zbraň (pistol) aby si to člověk trošku osahal..? Ať pak u ZP není jak totální laik… díky za případnou reakci formou SZ. odměna jistá Jirka Ahoj, nejlepší je zjistit si na které střelnici se u dělají zkoušky a tam se optat na nějaký přípravný kurz. Klidně jenom na praktickou část zkoušky, teorii se stejně budeš muset nadrtit sám. Ten kurz bývá v řádu tisícikorun a výhodou je, že budeš trénovat se zbraní, která pak bude u zkoušek. Jinak by tě mohlo překvapit, že ti někdo ukáže rozborku Glocka a u zkoušek bude CZ 75. Což by jistě nepotěšilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 21. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2022 (upraveno) Tohle by se už stát určitě nemělo - pokud vím, zkouška probíhá podle metodickýho pokynu a vždycky na CZ 75. On je celej ten průběh dost uniformní a komisař se od toho těžko nějak výraznějc odchýlí... S kurzem určitě souhlas, ale lpět na konkrétní střelnici mi nepřijde nutný. EDIT: sorry, čtu to v rychlosti z mobilu, myslels to dobře, @KurtCz, já si to přebral naopak. Mazat to nebudu, coby memento vlastní blbosti ☺ Ale na zbytku trvám. Upraveno 21. března 2022 uživatelem M.K. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiriku23 Odesláno 21. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2022 před 5 hodinami, M.K. napsal: Ahoj @jiriku23, v rámci stř. Čech Ti klidně pistoli vokážu a leccos vysvětlím. Ale abys následně vyrazil ke zkouškám, aniž bys předtím absolvoval nějaký kurz a něco odstřílel, to mi nepřijde rozumný. Nebo tím "u ZP" myslíš kurz..? Děkuji za odpověď jj kurz ten bude koukal jsem, že v Berouně není problém. Mě spíš šlo tak nějak před i před tím kurzem … Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 21. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2022 před 4 hodinami, Petrando napsal: nevedeli byste chlapi z moravy (idealne v okoli Zlina) nejakou firmu co udela na hlavni zavit pro tlumic? Legálně? Výborný puškař je Zendl z Daskabátu u Olmiku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KurtCz Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 A průběh praktické části zkoušky je tady: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2011-315#prilohy Pokud někdo u zkoušky vyletí, tak z 95% na něčem ohledně bezpečné manipulace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 před 13 hodinami, financ napsal: Legálně? Výborný puškař je Zendl z Daskabátu u Olmiku Asi ne,teda pokud je to on /a nemá syna/ http://www.sa58.cz/news/zemrel-pan-antonin-zendlz-daskabatu/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrando Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 před 14 hodinami, financ napsal: Legálně? Výborný puškař je Zendl z Daskabátu u Olmiku diky, ale ted to nedelaji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 před 54 minutami, bohus76 napsal: Asi ne,teda pokud je to on /a nemá syna/ http://www.sa58.cz/news/zemrel-pan-antonin-zendlz-daskabatu/ má syna a ten pokračuje v rodinné tradici. před 31 minutami, Petrando napsal: diky, ale ted to nedelaji Objednávám u nich práci víc jak 20 let a s termínama to bylo vždycky těžký. Starýho pána jsem vždycky nějak ukecal, mladý se nedá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 Díky Davide za vysvětlení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
putifuk Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 V 21. 3. 2022 v 13:26, Petrando napsal: nevedeli byste chlapi z moravy (idealne v okoli Zlina) nejakou firmu co udela na hlavni zavit pro tlumic? https://www.puskarsuchanek.cz/ Osobně neznám, ale chválí je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miloshu Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 Ahoj pistolníci, vybírám první zbraň, na střelnici, žádné soutěže, jen si párkrát do roka zastřílet. Padla mi do oka Sig Sauer P320 XFULL R2 a taky CZ 75 B Ω, případně Glock 43X (ta už se dá i nosti, ale s tím prozatím nepočítám). Mohli byste mi poradit nebo doporučit něco jiného. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 (upraveno) To sou vsecko dost rozdilny zbrane. Sig 320 dost velky bezpecnostni problemy a zraneni u US policie viz plno clanku jako je dole. To bych vyradil hned. Za me co budes nosit tim trenuj obranou strelbu. https://thestoddardfirm.com/p320-gun-liability/ Upraveno 22. března 2022 uživatelem midloch Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se