KralJan Odesláno 9. května Nahlásit Odesláno 9. května Ahoj, potřeba vyzkoušet kolimátor mě popohnala k novému kousku
Vladar91 Odesláno 9. května Nahlásit Odesláno 9. května Glock 45 hunter! Gratulace jaka je ta barva naživo?
KOCKOPEES Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května Nová hračka. Trochu jsem to poladil a teď paráda. Uberti 1873 357mag. 1 1
KOCKOPEES Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května (upraveno) Samozřejmě jsem ji.musel rozebrat bez toho by to nebylo ono Upraveno 27. května uživatelem KOCKOPEES
tyfo Odesláno 28. května Nahlásit Odesláno 28. května Gratuluji, je s tim dobra zabava, ja mel Rossi Puma 92 a taky to nebylo spatny, myslim ze ten tvuj mechanizmus je lepsi pro akcni strelbu. Kazdopadne uz ji dlouho nemam protoze u nas na strelnici mi z toho zakazali strilet a na strelnici co mam daleko tak tam strilim z Ruger Precision v 308Win a tim padem nebylo kde si s tim hrat.
KOCKOPEES Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května Jasan, Rossi 1892 je taky fajn. U nás střílení vpoho a mám to na blbnutí přes pevné mířidla. Mechanizmus chodí jak po másle. Chtělo to ale trochu doladit. Ital se stim moc nesere
Nutilos Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června V 15. 4. 2025 v 15:37, M@C napsal: Hellcat Pro Comp + TLR7A + Olight Osight S. Chtel jsem zkusit novinku, zatim se ten kolimator jevi dost dobre, tak uvidime. Libi se mi bezdratove nabijeni z krytu jako z powerbanky. Nabity by mel kolim ale vydrzet hodne moc moc dni... Ahoj, tak jaký je ten kolimátor? Chystám se pořídit Siga P365 Xmacro Comp a taky se mi líbí přesně tenhle. Mám od kamaráda baterku Olight Baldr S, která je malá a nebude u siga přečnívat. Kapesní baterku Používám Olight Warrior 3. Takhle bych mohl všechno nabíjet tou magnetickou nabíječkou. Design i ovládání mi přijde super. Někde jsem četl, že si lidi stěžují na nekvalitní optiku. Díky za info.
Altrigo Odesláno 8. července Nahlásit Odesláno 8. července Ahoj, před časem tu jeden z místních členů nabízel hromadné školení pro získání zbrojáku. Jednalo se o střelnici někde na severu Prahy. Nevzpomenete si, o kterého člena šlo? Klidně SZ
bohus76 Odesláno 8. července Nahlásit Odesláno 8. července (upraveno) Myslím Harry https://forum.chronomag.cz/profile/3414-harry/ Upraveno 8. července uživatelem bohus76
Maro Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července Trochu jsem si zapremyslel ohledně aktuální situace k tlumičům, dřív by me to ani nenapadlo, ale kdyz to téma tak zpopularizovali - existuje nějaký tlumič respektive kombinace pistole+tlumič ktera by byla vhodná pro EDC? Respektive existuje nějaký funkční tlumic velikosti kompenzatoru? Fyzikálně si moc neumím představit, jak by to fungovalo, ale mel jsem fyziku naposledy na gymplu, takze to, ze to technicky nejsem schopny vymyslet, nezmena, ze nekdo chytřejší to nedokázal:-) Protože objektivně pro tlumic nevidím uplne reálné vyuziti. Respektive takto, logicky bych ho chtel mít na zbrani kdykoliv nema clovek sluchátka, tedy situace sebeobrany. Pak je ale reálně využitelný, jenom v situaci, kdy je mozne ho mít permanentně na zbrani a nepřekáží, což využití eliminuje prakticky jenom na případy, kdy ma clovek bouchacku pod stolem/v šuplíku doma a reaguje na narusitele doma. Jakmile ale jde zbran do pouzdra, tlumic, celkem logicky, musi dolů, přitom i venku se hodí kazdy utlumeny decibel. PS ano, vím, ze tlumiče nefungujou jako ve filmu, ale i těch pár db může být rozdil mezi hluchotou, tinitem a normálním sluchem.
Dez123 Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července Tak můžeš nosit pouzdro, kam jde dát i s tlumičem.
Duke650 Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července Obávám se, že jsou dvě cesty (A) tlumič, který něco utlumí, ale je příliš velký pro EDC - pár jsem jich vygooglil, 400-500 USD a furt je to moc velké (B) mikrotlumič, který je nositelný, ale prd utlumí. Nevím jak vy, ale v EDC pistoli se nosí subsonické náboje? Případně JHP, ale u těch si nejsem jistý, zda jsou subsonické
Happy88 Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července Podle mě právě ta zmiňovaná situace doma - tj. reakce na narušitele ve vlastním uzavřeném prostoru (kde se s velkou pravděpodobností nachází i zbytek rodiny) je přesně to místo, kde by tlumič měl být použitý. Pro venkovní prostory pak využití tlumiče vnímám jako skvělou věc na venkovní otevřené střelnice, myslivost atd. Pokud by to nebylo takto tabuizované, ale naopak preferované a podporované, měly by venkovní střelnice možná lepší renomé i mezi laickou veřejností. Používání tlumičů na dlouhých kulových zbraních by prostě nedělalo v okolí tolik bum a prásk. Na rovinu nicméně dodám, že jsem v tomto velmi zelenáč a sám žádný tlumič zatím nemám. Rozhodně se ale časem chystám něco pořídit a dává mě to smysl vlastně skoro na všem kromě právě té vyloženě ("venkovní") EDC zbraně.
OldaA Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července před 2 hodinami, Maro napsal: existuje nějaký tlumič respektive kombinace pistole+tlumič ktera by byla vhodná pro EDC? Tlumič nelze, dle platného zákona, nosit. 1 1 4
Kairos Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července před 2 hodinami, Duke650 napsal: Nevím jak vy, ale v EDC pistoli se nosí subsonické náboje? Případně JHP, ale u těch si nejsem jistý, zda jsou subsonické Když budeš mít jako EDC něco v 45 Auto, tak máš subsonické, v 9mm Luger JHP chceš mít rychlé, aby po dopadu fragmentovaly
Maro Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července před 2 hodinami, OldaA napsal: Tlumič nelze, dle platného zákona, nosit. Jo, tim je to vyřešené.
M@C Odesláno 15. července Nahlásit Odesláno 15. července V 6. 6. 2025 v 13:31, Nutilos napsal: Ahoj, tak jaký je ten kolimátor? Chystám se pořídit Siga P365 Xmacro Comp a taky se mi líbí přesně tenhle. Mám od kamaráda baterku Olight Baldr S, která je malá a nebude u siga přečnívat. Kapesní baterku Používám Olight Warrior 3. Takhle bych mohl všechno nabíjet tou magnetickou nabíječkou. Design i ovládání mi přijde super. Někde jsem četl, že si lidi stěžují na nekvalitní optiku. Díky za info. Ahoj, promin, nevsiml jsem si reakce... Mam uz 2. kousek, prvni umrel po jedne navsteve strelnice, takze prvni dojem na me neudelal uplne dobry. Koupeno v Habrestu, ptal jsem se jich, zda se to stava nebo s tim maji zkusenost, tak pry ne, jsem prvni, komu umrel a reportovali to primo vyrobci. A naprosto prikladna reakce od Habresta na ten dotaz, poslali mi novy kolimator driv, nez jsem jim zkazeny vubec odeslal na reklamaci, plus pridali par darecku a pozornosti 2. kousek zatim drzi v pohode, optika taky v pohode, nemam s tim problem, na druhou stranu nemam zkusenost s 2x drazsimi kolimatory, takze uplne nedokazu porovnat. Ale ze by mi neco vadilo nebo jsem si rikal, ze je to nekvalitni, tak to ne. Porad to muzes objednat, podivat se a pripadne do 2 tydnu vratit...
rado74 Odesláno 15. července Nahlásit Odesláno 15. července k téme kolimátor na krátkej zbrani a je to čisto môj osobný názor a postreh. Kúpil som nedávno Glock 43X MOS lebo klasický 43X nebol na pulte, nahodil teda na to kolimátor Vortex defender ccw, dnes návšteva strelnice a kolimátor po prvom zásobníku išiel dole. Podľa mňa na krátku zbraň určenú na denné nosenie úplný nezmysel a nevidím v tom žiadnu výhodu oproti klasickým mieridlám skôr naopak. Možno na športovú zbraň pri streľbe na menšie terče alebo vzdialenejšie terče ktoré by klasické mieridlá svojou šírkou prekrývali by to bolo OK .Takže objednávam kvalitnejšie kovové mieridlá a kolimátor pôjde na brokovnicu ............. 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se