Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Kolegové,

řešíte zrovna někdo, co pořídit, pokud by došlo k nějakému scénáři jako je občanská válka, muslimáci, blackout, epidemie, apod.? Vím, že je to široké téma a hodně se to odvíjí od délky "problému", jestli bude nutnost opustit stanoviště, atd. V tu chvíli je třeba zmíněný Glock záložní zbraň, ale co ta hlavní? Teprve o tom začínám číst, takže si i rád nechám poradit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tuhle se tu o tom psalo a přikláním se k názorům, že reálnou hrozbu IS bude běžný občan řešit jinak než zbraní. Občanská válka mne nenapadla a neumím si představit, že se k mému domu blíží rojnice bojovníků IS nebo spoluobčanů, kteří chtějí drancovat. Na druhou stranu hrozbu IS nepodceňuji a možná ji vidím reálněji než většina lidí. 

Já si spíš vzpomněl na dětství se vzduchovkou (střílel jsem závodně), pak na vojnu, kde jsem odstřílel pár soutěží se vz.58 a nostalgicky se mi zastesklo po něčem delším pro sportovní mířenou střelbu i IPSC (střílel jsem několik let s krátkou zbraní) a teoreticky i pro ochranu. A protože je v mém okolí několik legend vz.58 v civilní verzi CZ858 (stojí hubičku a i s příslušenstvím je hluboce pod cenou AR-15), jeden kamarád střílí soutěže a je nadšen, objednal jsem CZ858 Taktical v podobné verzi jako na fotce, jen v pískové barvě (nejsme v poušti, ale proč ne, černých bouchaček jsem měl dost). Bez svítilny a optiky, tu budu řešit časem, až se blíž seznámím s problematikou. Ta zbraň je stále považována za dokonalou, spolehlivou a přesnou, proti AK47 často vítězí, po světě jsou kluby, možnosti úprav nekonečné a střílet umí přesně/rychle i na velké vzdálenosti. Náboj 7.62 je navíc levnější než .223 určený pro AR-15 a vím ze zkušenosti, že vystřílet pár set nábojů během IPSC tréninku není problém.  

Rozhodně souhlasím s Jeremym, letenka to jistí, na druhou stranu, zlaté pravidlo "Lépe mít a nepotřebovat než potřebovat a nemít, stále platí", ale asi v tom hraje roli i můj celoživotní zájem o zbraně a to, že jsem pár desítek tisíc nábojů při IPSC vypráskal.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři

ahojte,

jen stručně ma zde nekdo CZ P07 a mohl napsat proc ji poridil a ne Glocka :-) u me vyhrava G19 jako nejunivrzalnejsi zbran kterou si poridim jen ted nevim kde koupit pristup je obcas dost zvlastni ale to sem nepatri ted :-) 

....nevím, jak si to myslel s tím přístupem, já ho kupoval před 2 lety tady..http://www.nevoranek.cz/hledani/glock+19/

Odkaz ke komentáři

Ivane, kdo vyrábí nebo prodává tu sklopku, ta vypadá velice použitelně. Jinak dvojnožka k 58 je podle mýho nesmysl, tohle není flinta na nějaký snajpření.

Sklopka je od firmy Fab Defense, dělají víc doplňků na 58: http://www.zbraneamysliveckepotreby.cz/myslivecke-potreby-cz/eshop/36-1-PRISLUSENSTVI-KE-ZBRANIM/149-2-Prislusenstvi-Sa-vz-58/5/1280-Sklopna-polymerova-pazba-UAS-VZP

S dvojnožkou částečně souhlasím, ale chtěl jsem přední rukojeť a nakonec jsem zvolil taky tuhle Fab Defense s dvojnožkou. Stiskneš tlačítko, vyjedou kovové nožky a rukojeť se rozevře, je to zlomek sekundy a na nějakém videu jsem viděl, že se dá na samopalu stát a dvojnožka drží. Na snajpření jsou jistě lepší zbraně, ale i 58 lze na větší vzdálenost použít velmi dobře, ne vždy je možno zbraň o něco opřít a dvojnožka zamíření určitě pomůže.    

Odkaz ke komentáři

Díky, lepší sklopku jsem zatím neviděl. A v pískový nebo olivě je to ještě lepší. Co se týče týhle dvojnožky, kdybych už chtěl s 58 zalehnout, tak nasadím krátkej zásobník (10ran) a pak bych chtěl dvojnožku nižší, bez vyjížděcích nožek. Ale proti gustu ...  ;)  Moc pěknej závěr s railem dělá Tonda Zendl, jinak tvýmu kvéru nic nechybí. Optiku bych asi řešil OKO Meopta, nebo ruskej POSP 4x24, víc je k týhle kose zbytečný. Podle mýho je ideál použití 58 od 100 do max 400 metrů, pak už jde soustřel do kopru. Každýmu sedí něco trochu jinýho, chce to prostě ozkoušet víc verzí a vybrat individuálně.

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři

To je velká pravda, největší výhodou 58 je směšná cenovka, v základu kolem 5 tKč. Což potuněná hravě překročí pětinásobek pořizovačky a ztrácí to trochu smysl. No jo, jenomže i když tohle všechno vím, tak jednomu to holt nedá ... ono pochtívání, to je horší jak podebraná pata :-)

Odkaz ke komentáři

Srovnávat 58 s Š120 je mírně řečeno laické a povrchní. 58 je na rozdíl od šrotu Š120 stále vynikající a spolehlivá zbraň a ve světě jich je spousta, často v ostrém nasazení, ale i v rukách fandů, kteří s nimi dosahují výsledků srovnatelných s jinými zbraněmi. Spousta jich je ve vyspělých zemích, populární je v Kanadě atd. a důvodem určitě není cena. Zkuste gůglit, koukněte na videa na Youtube nebo mrkněte na stránky www.gunexpert.cz nebo www.sa58.cz, jsou to stránky české firmy, která se zabývá profesionálním tuningem vz.58. Pokud bych AR-15 či jinou zbraň vyhodnotil pro mé účely jako lepší, koupil bych ji, mým vítězem se stal CZ858 a mimochodem, i s uvedenými díly pro tuning jsem na 14000 korun, kde AR-15 zdaleka nezačíná. A zastřílím si / budu se bavit / budu se cítit ohroženější než s AR-15? Já určitě ne a navíc nebudu mít pocit, že "sedím" ve staré škodovce...:-). Ale každý máme jiná kritéria a to je dobře, na světě by byla nuda..

Odkaz ke komentáři

Z AR-15 jsem nikdy nestřílel, takže nemohu posoudit. Ale mám hodně zkušeností s klasickou M4, SA58 a Brenem. A i když je M4 skvělá zbraň, osobně bych do konfliktu preferoval SA58. Je jednodušší, spolehlivý a střelivo do něj je účinnější než do M4. Je to prostě takový kladivo, stejně jako glock...

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se konecne dockal. SW 29 Classic, 6,5" a samozrejme 44Mag. Objednavku fabrika dodala po 14 mesicich, coz pokladam za uspech :).

Tohle kladivo jsem chtel od doby, co jsem videl Drsnyho Harryho, takze takovej splnenej sen :).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...