Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vsak s LCP tez moc netrenuju. Nosim nadrcnuto a kdyby neco tak mackam a mackam. Nosim stejne jen jeden zasobnik a netusim co krome strelby bych mel trenovat. Ovladaci prvky to ma shodne s Glockem. Kazdopadne sam uz uvazuji o necem vykojejsim. LCP, kevin a podobni jsou brany jako zalozni zbrane.

Jo, přesně k tomu je to určený. A taky je to adekvátně zkonstruovaný. I ta dlouhá spoušť je tak úmyslně udělaná, aby člověk ve stresu, kdy přetížená nervová soustava vypíná funkce jemné motoriky, byl schopen ji dobře a bezpečně ovládat...

Vlastně u těhle malých zbraní na denní nošení, není až tak důležité nějak významně tu střelbu trénovat, beztak by šlo v případě nouze o jednu, dvě rány jednou rukou bez míření z bezprostřední vzdálenosti... Střílet po někom na 10m není nutná obrana, ale pokus o vraždu... Důležitější je, aby ta věc byla dostatečně pohodlná na nošení, aby nakonec nezůstávala spíš v trezoru, než v kapse.

A co se výkonu týče - i slabší ráže (myslím tím 7,65, 9Br, .38Spl) předají více energie živému terči, než 9x19 se svou velikou rychlostí a průbojností. V našich podmínkách to u 9x19 vyřeší leda subsoniky s plochou špičkou... A zdrogovaného a adrenalinem napumpovaného útočníka nezastaví ani mnohonásobné průstřely 9x19 (zdokumentováno i u nás v Čechách).

matous: ano, přesně kvůli tomu je u LCP ta spoušť jaká je (podobná svým chodem revolverům). A je to tak správně.

Proč se ten blb mimochodem střelil? Protože od počátku dělal to tasení blbě (ve snaze o co nejvyšší rychlost). Tohle jsou naprosto základní pravidla, který vysvětluju na první lekci, nebo při prvním tréninku (např. dneska a za týden, kdy mi začíná nová tréninková třída).

Takže tohle video není o tom, že nošení nabité zbraně je nebezpečné (protože nenabitá zbraň je docela naprd, když se má člověk bránit), ale o tom, že existují určité zásady a pravidla, které mají své dobré důvody a když se na ně kašle, tak to dopadá takhle - nůž do ruky taky nebereš za čepel, ale za rukojeť...  :frusty:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... Já bych se bál, že mi to ve stresu vypadne z ruky nebo si ustřelim prsty..

LCP nosím u pasu denně už rok a určitě ve stresu z ruky nevypadne (ale záleží i na ruce), zase takový "zapalovač", jak tu někdo trefně poznamenal, to není. Souhlasím s názorem, že s tím, co se nosí na obranu, je třeba střílet, na druhou stranu bych jako fanda střílení LCP nechtěl jako jedinou zbraň, pro obranu i zábavu. 

Odkaz ke komentáři

I ta dlouhá spoušť je tak úmyslně udělaná, aby člověk ve stresu, kdy přetížená nervová soustava vypíná funkce jemné motoriky, byl schopen ji dobře a bezpečně ovládat...

Tohle přesně jsem slyšel na základním kurzu manipulace v Brandýse. Jenom se obávám, že když budu mít pistoli třeba v kapse, tak jí nedokážu vytáhnout, když mi nebude adekvátně fungovat jemná motorika. 

Odkaz ke komentáři

Vlastně u těhle malých zbraní na denní nošení, není až tak důležité nějak významně tu střelbu trénovat, beztak by šlo v případě nouze o jednu, dvě rány jednou rukou bez míření z bezprostřední vzdálenosti... Střílet po někom na 10m není nutná obrana, ale pokus o vraždu... Důležitější je, aby ta věc byla dostatečně pohodlná na nošení, aby nakonec nezůstávala spíš v trezoru, než v kapse.

No, já si dovedu představit situaci, kdy by se na 10 či 12 metrů střílelo. A ve většině obranných kurzů se i na takové vzdálenosti účastníci střílet učí. Když budeš vidět, jak někdo do někoho bodá nožem, tluče ho kladivem, nebo seká sekerou tak poběžíš až na bezprostřední blízkost ? 

Tohle přesně jsem slyšel na základním kurzu manipulace v Brandýse. Jenom se obávám, že když budu mít pistoli třeba v kapse, tak jí nedokážu vytáhnout, když mi nebude adekvátně fungovat jemná motorika. 

Já tedy neznám nikoho, kdo by nosil pistoli jen tak v kapse a dařilo se mu ji pohodlně a bezpečně tasit. I ten nůž na svačinu mám v kapse chytnutý za klips, abych nemusel v kapse šátrat jak houmles po pětikoruně .... 

Navíc by se mělo při tasení zamezit kontaktu prstu se spouští a to si při lovení pistole z kapsy nedovedu moc představit.   

Odkaz ke komentáři

Harry: ja to nevztahoval vylozene na toho rugera. Kovboj prilis tlacil na pojistku pouzdra prst mu sjel a ejhle. Nicmene jak psal Tomas, taky si nedovedu predstavit rychle taseni z kapsy, navic v adrenalinove situaci, to tim vystrelem dost zavani, kdy se dotycny v panice snazi co nejrychleji pistoli vytahnout. Je to vse jenom teorie k diskuzi. Mne se pri drilovani obcas stane ze se mi ruka zasmodrcha do mikiny a uz si zbran blbe chytnu. Nedokazu si predstavit ze bych zbran tahal z kapsy a ne z pouzdra, to loveni a hmatani po rukojeti. Pokud mas nadrilovano, vytazeni zbrane s natazenim zabere tak o 0.5 s vic nez vytazeni zbrane natazene. Samozrejme u strelby z tesne blizkosti je to problem, ale pokud nekdo bude stat ve vzdalenosti 1/2 metru , muze to taseni samotne dost dobre zarazit, takze ja osobne bych volil nejdrive odstrceni, uder, kop a az pote z dostatecne vzdalenosti vytazeni zbrane.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem matous
Odkaz ke komentáři

Já většinou když chci někoho kopnout tak von mě chytne za nohu a sem v p...li.

Tak ty musíš o to rychleji tasit :D Osobně, pokud budu v takové fyzické převaze, že bych dokázal útočníka odstrčit, udeřit a ještě ho nakoupnout, tak to raději třikrát po sobě zvopakuju a nemusím tasit vůbec, protože kořeň už bude beztak ležet na zemi :D

Odkaz ke komentáři

Jo, přesně k tomu je to určený. A taky je to adekvátně zkonstruovaný. I ta dlouhá spoušť je tak úmyslně udělaná, aby člověk ve stresu, kdy přetížená nervová soustava vypíná funkce jemné motoriky, byl schopen ji dobře a bezpečně ovládat...

Vlastně u těhle malých zbraní na denní nošení, není až tak důležité nějak významně tu střelbu trénovat, beztak by šlo v případě nouze o jednu, dvě rány jednou rukou bez míření z bezprostřední vzdálenosti... ... Důležitější je, aby ta věc byla dostatečně pohodlná na nošení, aby nakonec nezůstávala spíš v trezoru, než v kapse.

A co se výkonu týče - i slabší ráže (myslím tím 7,65, 9Br, .38Spl) předají více energie živému terči, než 9x19 se svou velikou rychlostí a průbojností.... ... A zdrogovaného a adrenalinem napumpovaného útočníka nezastaví ani mnohonásobné průstřely 9x19 (zdokumentováno i u nás v Čechách).

matous: ano, přesně kvůli tomu je u LCP ta spoušť jaká je (podobná svým chodem revolverům). A je to tak správně.

Zcela souhlasím.

K nošení "nadrcnutého" LCP - myslím, že je to bezpečné, u revolveru je sice kohout spuštěný, popř. navíc s vloženou závorou, u LCP je kohout zčásti natažený, ale zajištěný, skrytý, není možné ho mimoděk, bez stisknutí spouště, natáhnout, jeho energie není údajně tak velká, aby odpálila náboj. Takže se nebojím, koneckonců, znám lidi, kteří nosí 1911 s nábojem v hlavni a nataženým kohoutem, při tasení odjistí pojistku a střílí v SA režimu... Glocka jsem nosíval s nábojem v hlavni a u LCP také nemám problém, ty zbraně jsou na to konstruované..

Odkaz ke komentáři

Zcela souhlasím.

K nošení "nadrcnutého" LCP - myslím, že je to bezpečné, u revolveru je sice kohout spuštěný, popř. navíc s vloženou závorou, u LCP je kohout zčásti natažený, ale zajištěný, skrytý, není možné ho mimoděk, bez stisknutí spouště, natáhnout, jeho energie není údajně tak velká, aby odpálila náboj. Takže se nebojím, koneckonců, znám lidi, kteří nosí 1911 s nábojem v hlavni a nataženým kohoutem, při tasení odjistí pojistku a střílí v SA režimu... Glocka jsem nosíval s nábojem v hlavni a u LCP také nemám problém, ty zbraně jsou na to konstruované..

Ivane diky za vysvetleni. Dneska pri cisteni jsem to zkoumal a pri prednapnutym kouhoutu je potreba jeste pomerne hodne sily aby doslo k plnemu natazeni a naslednemu odpaleni. Spoust je opravdu pekelne dlouha a odpor je hodne tvrda.

Po strelbe z LCP jsem sahl po G17 s dvoukilovou stojinou a spoust mi prisla pri strelbe jako pirko.

Upraveno uživatelem blam
Odkaz ke komentáři

Minulej tejden mi správce střelnice tvrdil něco o tom, že prej možná budou povolovat tlumiče. Tak jsem mu to trochu vyvracel a podle toho, co se teď řeší, tak budem rádi, když nechaj jednoranný perkusní zbraně. 

Odkaz ke komentáři

"Zásobník by měl být ve stejné kategorii jako zbraň, ke které patří a měl by být zařazen jako hlavní část zbraně (a obdržet výrobní číslo) a to z důvodu dohledatelnosti."

No to je kokotskej nápad... :(

Odkaz ke komentáři

Ve většině států USA jsou tlumiče povolený i teď, akorát se musej registrovat či co.

edit: Teď jsem si to našel, oni chtěj zrušit tu spešl registraci a nějakou 200$ daň, která se platí při pořízení tlumiče.
http://www.al.com/news/index.ssf/2015/10/bill_would_remove_tax_on_gun_s.html

Upraveno uživatelem USER47
Odkaz ke komentáři

Nemluvil o USA. Překvapivě tvrdil Finsko a Švédsko. Nejsem si jistej, ale dřív byl povolenej ve Švýcarsku, teď už snad ne. Ve Finsku je tlumič na střelnici snad dokonce povinnej v některejch případech. Šlo spíš o to, že mi doporučoval toho Hecklera se závitem. Ale nejsem si uplně jistej, jestli mám shánět u nás takovej raritní model, když to stejně bude k ničemu. 

Odkaz ke komentáři

.22LR: na blbnutí - B71 nebo (drahé) PP/PPK, pro náročnější postřílení Hammerli 208, Ruger Mk III, Browning Buckmark, eventuálně Hammerli X-Esse alias Sig Trailside (zjednodušená 208 vyrobená bůhvíkým, ale střílí to dobře) zhruba v tomto pořadí nebo aspoň Margolin nebo Drulov, pro nadšence do bubínků SW 17

Vcera jsem si na strelnici pujcil Browning Buck mark, velmi prijemna vec, spoust moc fajn... Akorat jsem byl prekvapeny ze .22lr nadela vic koure nez 9mmL

Odkaz ke komentáři

Vcera jsem si na strelnici pujcil Browning Buck mark, velmi prijemna vec, spoust moc fajn... Akorat jsem byl prekvapeny ze .22lr nadela vic koure nez 9mmL

Hodně se třeba  jedná o rozprášené a připálené  mazivo, střely .22 bývají lubrikované, narozdíl od 9mm....V patroně je taky asi o trošku víc nárazové slože.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...