Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Souhlasím s I.Lelákem,mám pětasedmu  r.v.1994 bez blokace,mám ji od r.1996 a běhá bez závad.Nastříleno cca 3-4tisíce nepřebíjené munice,stále orig.rozborný čep i vytahovač,je to i o údržbě a asi to byl dobrý kus.

Tohle mluví samo za sebe. U CZ se vyzdvihuje, že už má nastříleno pár tisíc a ještě se nic neposralo, světe div se  :lol2:   

U moderních zbraní po několika tisících začíná být pistole zajetá...

A co ta CZ 75 B OMEGA? s "novým spoušťovým mechanismem" 

Jak je to spolehlivý?

Píšou:

• Nižší počet součástek
  • Vyšší životnost a spolehlivost
  • Jednoduchá montáž a demontáž
  • Snadná údržba

Omega je jen způsob jak snížit náklady. Je pocitově maličko gumovější... Ale nic hroznýho, kolikrát se to ani nepozná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podělím se o dojmy ze svého nového G42 (.9mm browning). Jsem nadšen tím, kolik srandy se vleze do kapsy. Včera padlo prvních 100 ran, co se týče přesnosti, tak s kamarádova CZ 75 na vedlejším stojanu jsem na tom byl logicky lépe, ale na tom zapracuju. Víc ran rychle za sebou, tam vítězí G42. Měl-li bych zmínit negativa, jsou jen dvě, 1/ prst na spoušť mi nevychází ideálně (nejlépe na pomezí prvního a druhého článku prstu), je to ale o zvyku 2/ malý zásobník. Pozitiva: malá, lehká, neunaví, minimální zpětný ráz (od botce na malíček nemám důvod přemýšlet), vleze se kamkoliv. Střelba jednou rukou, není nic snazšího. Cena střeliva je relativní, zase je min. o 2 tis. levnější než ostatní GXX, takže při malém ročním průběhu mě to nemusí mrzet. Je to rodinná zbraň,docela pohodlně si z ní vystřelí i manželka střelbou nepolíbená. Esteticky vzato, není to moc hezká zbraň, plast je holt daň za nízkou váhu.

Odkaz ke komentáři

Cena střeliva je relativní, zase je min. o 2 tis. levnější než ostatní GXX, takže při malém ročním průběhu mě to nemusí mrzet.

To je jeden povrchnější pohled na věc. Bohužel ale při podrobnějším pohledu člověk zjistí, že hlavně není výběr! Sám jsem byl překvapený, jaké jsou rozdíly mezi různými druhy střel a nábojů v 9mm luger.

Odkaz ke komentáři

Rozumím, je fakt v 9 mm br. si nemůžu moc vybírat, avšak mě to netrápí, nejsem tak sofistikovaný střelec, abych to vůbec musel řešit, resp. dost pochybuju o tom, zdali bych byl schopen poznat rozdíl při střelbě samotné, pokud by mě před tím někdo neupozornil v čem ho hledat. Účinek v cíli je jasný, tam asi rozdíly budou. Každopádně včera s FMJ od SB bylo vše OK.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...