Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Prosel jsem si podobnym vyvojem.....na noseni jsem zvazoval: G43, G42 ci LCP. Vyzkousel jsem si stirlet z obou G. Soustrel, presnost atd identicke, pocitove prijemnejsi o dost G42 nez G43. Velikost na fotkach klame, nazivo pri strkani do futralu a zkousku skryteho noseni vyhral jednoznacne G42. Takze koupen G42. Na strelnici na bezne blbnuti G19. Vubec nemam potrebu sjednocovat strelivo, nevidim v tom jediny smysl. Jako ze si nekoupim samopal pac nesjednotim strelivo s pistoli? Myslim, ze klidne muze byt jine strelivo nan noseni a jine na zbrane na blbnuti na strelnici. Ale zpet k tematu.....koupil jsem si na skryte noseni i LCP a schvalne stridal 2 tydny s G42 i nekolikrat za den....poznatky: Jednoznance se lepe tasil G42, a vahove jsem nevnimal pri noseni zadny rozdil. Ovsem katastrofa nastala na strelnici. S LCP jsem nebyl vubec schopen strefovat skoro ani terc na 10m, po 15 ranach sedrena ruka, furt vyskakoval z ruky ven. Neumel jsem si predstavit jak s tim trenovat kdyz to chci nosit, asi jsem byl rozmlsany od G42.......ale to je asi dany tim, ze co chci nosit chci tim i strilet a trenovat. Tedka mi na strelnici pujcil kolega z vedlejsiho stavu Kimber Solo - taky jsem o nem premyslel, krasna zbran na skryte noseni v lugru - a zase, po 5 ranach jsem ho s radosti vratil a myslenku na porizeni pohrbil, protoze ten recoil je neprijemny, pistole klouze, proste "fuj" pocit skoro jak u LCP :-)

Párkrát jsem s G42 i střílel, ale chtěl jsem sjednotit ráže. Mám ještě G17. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo tak kazdy to ma jinak. Ja to beru, ze co nosim s tim chci i trenovat. Proto nechci resit nekolik druhu naboju. Ani se mi nezamlouva kombinovat zbrane jinych znacek z duvodu ovladani atd.

Kdyz porovnam strelbu glocku vs lcp tak samozrejme neni o cem dabatovat. Glock ma lepsi vysledky. Je to dany na co jsou obe zbrane urceny.

Necham tomu par dni a pak jedna pujde. Diky

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Ani se mi nezamlouva kombinovat zbrane jinych znacek z duvodu ovladani atd.

Tak ti nevím, ale spoušť je jiná, velikost je jiná(u G19 nehrozí skřípnutí malíčku zásobníkem při výměně třeba), šířka jiná, záměrná a těžiště jinak, jiný odpor pružiny závěru, jiné chování při střelbě...tak ti nevím, jestli je na těch zbraních něco víc jinak, než může být jinak u jiného bezkohoutového plasťáku.

Odkaz ke komentáři

Nenapsal jsem jeste, ze nenosim denne. Cca 3-4 do tydne a ne cely den. Coz by vaha u 43 nemusela tolik vadit.

Jirko samozrejme tech aspektu je tak vic jak pises. Primarne je mala na osobku, krajni nouzi atd. Tak nepocitam s nejakym prebijenim atd. Berte to tak, ze se zatim hledam. Planoval jsem 17 normalne nosit, ale to je pro me nesmysl i kdyz ji relativne schovam, tlaci jako krava zvlast v aute. U LCP to je jiny. Spis kolikrat saham jestli ji vubec mam. Kydex na nej je lepsi i kdyz je hur zpracovany jak u tuzemskych vyrobcu. Z textilu je vzdy moznost ze vypadne.

Pripadne muzu poprosit o presnejsi vahu 42 s kydexem a botkou +1, napaskovanym?

Upraveno uživatelem blam
Odkaz ke komentáři

Tohle rozhodování mám nyní také.LCP jasně vede co se týče nošení,střílení je ovšem daleko nepříjemnější,tahání také není tak komfortní.G42 jsem také zkoušel,ale rozdíly vůči G43 nebyly tak veliké abych do něj šel.Měl jsem možnost na střelnici důkladně vyzkoušet současně jak G42,tak G43.Takže nakonec se rozhoduji mezi LCP a G43,obojí si nechci nechávat a přeci jen G43 se svojí ráží a komfortem střelby dovoluje mnohem větší a častější tréning.Co mne pořád láká je LCR ale v ráži 9mm Luger,bohužel se prý k nám nedováží.Revolvery se mi zamlouvají, nějaké jsem i měl a docela bych tu devítku bral.On i takový Sky Marshal nevypadá špatně,ale cenově je bohužel trochu jinde.

Odkaz ke komentáři

Myslím, že to moc žerete. G43 je ve své kategorii jeden z nejlehčích krámů. Já bych se ještě zamyslel nad LC9s pro. Ostatní je větší/těžší. LCP je prostě už moc malá hračka. Ženskou je taky potřeba mít za co chytit. Jestli jsou tyhle pidi pistole pro někoho moc divoké, dá se postavit náboj, který bude klidnější a jak si jednou člověk přebije náboje a zjistí, že to s něma lítá o level přesněji než s fabrickýma, těžko se zvyká zpátky. A stačí na to jednooperák.

Odkaz ke komentáři

Kdyz ja jsem Jirko na ty hubeny. :-D :-D

Pokud nedostanu rozum zustanu uz u Glocka. Jsou to delnici s dostupnym prislusenstvim atd.

LCP za me zase tak neposlusny neni. Na 10 m to jde idealnich podminek do cernyho. A stejne to neni pistolka na mirenku, ale osobku. Sam vim, ze je 43 lepsi a kor kdyz nosim svatecne.

Odkaz ke komentáři

Myslím, že to moc žerete. G43 je ve své kategorii jeden z nejlehčích krámů. Já bych se ještě zamyslel nad LC9s pro. Ostatní je větší/těžší. LCP je prostě už moc malá hračka. Ženskou je taky potřeba mít za co chytit. Jestli jsou tyhle pidi pistole pro někoho moc divoké, dá se postavit náboj, který bude klidnější a jak si jednou člověk přebije náboje a zjistí, že to s něma lítá o level přesněji než s fabrickýma, těžko se zvyká zpátky. A stačí na to jednooperák.

A co SIG P290 Black NITRON?

Odkaz ke komentáři

Co já vím? Co jsem tak našel, tak je o 80g těžší než G43 a DAO je použitelný tak u větších zbraní, u těhle malochů stačí mnohem míň a letí to pryč, takže osobně vnímám dobrou spoušť mnohem důležitější právě u malochů a tu prostě sig nemá. Když k tomu připočtu problematické pořízení kydexu...

Odkaz ke komentáři

Co já vím? Co jsem tak našel, tak je o 80g těžší než G43 a DAO je použitelný tak u větších zbraní, u těhle malochů stačí mnohem míň a letí to pryč, takže osobně vnímám dobrou spoušť mnohem důležitější právě u malochů a tu prostě sig nemá. Když k tomu připočtu problematické pořízení kydexu...

dík

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...