Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak holster od Excubitoru je doma. Moc pekna prace. Krasne kompaktni a 10° sklon je idealni. Presne se vejde do speku na 8 hodine. LCP to ma hodne nahnuty. Ani v kydexu z USandA neni tak kompaktni jako G43. A to nemluvim a lepsim uchopu, kapacite a proste lepsi solidnosti nez ma LCP. Ted babo rad.

Ses pravak? Muzes vyfotit jak to nosis za pasem? Diky

Odesláno (upraveno)

Nene jsem levák. Nosím na 4 potažmo 8 hodině viz převzaté foto. Případě zítra nafotím. Dá se nosit i na apendixu a 3-5 hodině. 

Jinak děkuji za rady a pomoc s výběrem Excubitor byl ideální volba. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem blam
Odesláno

Kombinace Excubitoru a G43 je vážně hodně dobrá,já tedy nemám 15 ale 0 stupńů a nosí se parádně.Taky mám dilema s LCP,pořád si říkám že na nošení v létě nemá chybu,ale toho železa začíná být v trezoru docela dost a teď pokukuji po něčem dlouhém na 9L.A v poslední SR se mi docela zamlouvají ty dlouhé vyráběné u nás,hlavně z důvodu lepší dosažitelnosti náhradních dílů.

Odesláno

Maji to fakt vychytane. Presne to kopiruje zbran a klip taky v pohode. Uvidime jeste jak se osvedci v praxi. LCP je super, ale kydex na nej dela jen domaci RHHolsters. Urcite bude fungovat. Kazdopadne kdyz ted nainstaluju a porovnam LCP a G43 tak mam jasno. G43 je sice tezsi, ale ve vsem dalsim LCP predci. No dam tomu par dni a uvidim. A to nemluvim o strelbe ze zbrani.

Odesláno

Po lázních.. na fotkách to vypadá světlejší, než to ve skutečnosti je.. :-)

Ahoj, to nevypadá vůbec špatně - jak dlouho to trvá a kolik to stojí ? (jestli se můžu zeptat)

Odesláno

Při nošení s nábojem v komoře a spuštěným kohoutem je riziko výstřelu při pádu nebo i při sklouznutí palce u natahování kohoutu (přičemž natažení je nutný, protože 1911 je SA only),

To máš z kama proboha? Právěže když je spuštěno až na doraz, tak je to nejbezpečnější, co se týče pádu, protože kohout je na závěru a tak nemůže předat žádnou energii úderníku, aby ten pokračoval až na zápalku a ani nic nemůže narazit na úderník, který je při nataženém kohoutu částečně odkrytý. Ani při pádu na kohout se toto nemůže stát.

Co se týče natahování kohoutu a jeho vysmeknutí, tak toto řeší bezpečnostní ozub. Právě aby se náboj neodpálil, existuje tahle fíčura a ne k tomu, aby se na něj vypouštěl kohout, jak to dělají neumětelové z CZUB. Protože kohout na ozubu je z hlediska nošení asi nejblbější poloha kohoutu- chybí ochrana úderníku kohoutem opřeným o závěr, může se a dostává se bordel mezi kohout a úderník a spoušť je trošku lepší DA, ale pořád na pikaču.

Nemám zdaleka tolik zkušeností se střelbou, ale mám víc než dostatek zkušeností se stresovejma situacema, třeba právě v tý hospodě. Krizovou situaci prostě vycítíš. A být ve střehu a nejlépe vzít nohy na ramena je pořád to nejlepší co můžeš udělat. Nějak nevím proč bych měl v tebou popsány situaci vůbec tasit..

Nic netvrdím, možná by mě něco vyvedlo z omylu, ale v mém případě na to mám prostě takový názor...

By mě zajímalo, jak si představuješ pak jako zase vracet zbraň do stavu, kdy nebezpečí pominulo. Je to naprosto vůči logice. Stačí se zamyslet - vůbec to není o zkušenostech, ale o používání hlavy. Jak už padlo, tak nechtěné výstřely padají z 90% při manipulaci se zbraní. Tak proč s ní proboha manipulovat někde na ulici(při uvádění do klidového stavu třeba na wc atd.), když pěkně v klidu doma nabiju, zkontroluju doražení závěru+zásobníku a šup do pouzdra, kde je 100% bezpečná(ok, nic není 100%, ale oproti manipulaci někde venku za různých podmínek to 100% je).

Tak tohle slyším opravdu poprvý :eek:   Revolvery jsou konstrukčně jednodušší, méně náročný na údržbu a snesou víc... Asi tady nikdo se zbraní neprovádí plazení v bahně či písku...

No nevím, měl jsi vedle sebe rozdělaný nějaký běžnější revolver a glocka? Pro výstřel z géčka stačí malý pohyb úderníku. U revolveru poměrně velká dráha bubínku+šoupátka mezi kohout a úderník+dráha kohoutu je velká. To šoupátko je uvnitř nepříjemně ztenčené, takže když se ulomí, nestřílí to, když něco přibrzdí bubínek, nestřílí to, když z nějakého důvodu nefunguje aretace bubínku ve správné poloze, může se potočit bubínek setrvačností dál než mu uděluje otáčecí páka(nevím jak se to jmenuje) a zápalka už neleží v ose úderníku a nestřílí to - můj případ. A opravdu ho netahám blátem a pískem.

Tak, neměla by, pokud se nezmáčkne spoušť....

A to mě vede k mému oblíbenému tématu, proč kuwafix doma dávat ránu jistoty?! Viz:

už chtěl mačkat spoušť, když ve mě hrklo ( asi doktor strážný nebo tak něco).

Pokud to konstrukce zbraně nevyžaduje(Glock), tak ani před rozborkou nebo uložením nedávám ránu jistoty doma. Na střelnici je to o něčem jiném.

Odesláno

Ahoj, to nevypadá vůbec špatně - jak dlouho to trvá a kolik to stojí ? (jestli se můžu zeptat)

bylo to obden a hluboko pod litr - podvodnici z proarms zavto chteji 4000 a 14 dni - prej se ceka, az se jich sejde vic "na pec" - blabol. vytvrzuje se to pri 80-140 stupnich, coz zvladne i stara kuchynska trouba.

Odesláno

Ggrand, nechci se hádat, ale bezpečnostní ozub je právě proto, aby kohout nenarazil při pádu na úderník a neodpálil náboj v komoře. Všechny zbraně s kohoutem, které mi za 18 let práce se zbraněmi prošly rukama, měly úderník vystouplý nad rám zbraně, aby mohl kohout při výstřelu úderník zmáčknout a odpálit náboj. Neviděl jsem zbraň, kde by se kohout opřel o rám zbraně a nestlačil přitom úderník.

Odesláno (upraveno)

Se nehádej, protože tohle neustojíš argumentačně. Úderník logicky musí být vystouplý, aby do něj mohl kohout narazit. U rozumně (90% zbraní) konstruovaných zbraní je kratší než kanál, takže po nárazu kohoutu setrvačností pokračuje dále a v době odpálení není v kontaktu s kohoutem. Naopak ono stlačení kohoutem v pozici na závěru je z pohledu pádové bezpečnosti bez blokace úderníku plus, protože úderník nebude mít takový prostor se rozeběhnout a nabrat rychlost/setrvačnost pro odpálení při dopadu. Bezpečnostní ozub je tam z důvodu, jakým jsem řekl. Naopak pokud vysí kohout na ozubu, tak pádem lze překonat/kohout urvat/pokroutit teoreticky tak, že pokračuje na zápalník. Teď je otázka, jestli případná blokace úderníku toto podrží.

Tady je krásně vidět, že nějaké "zkušenosti" a odkroucené roky jsou k ničemu, když se člověk nezamyslí, ale ne každý je holt technický typ.

Upraveno uživatelem ggrand
  • Dát hlas 1
Odesláno

Promiň, ale to jsou strašný nesmysly...

To máš z kama proboha? Právěže když je spuštěno až na doraz, tak je to nejbezpečnější, co se týče pádu, protože kohout je na závěru a tak nemůže předat žádnou energii úderníku, aby ten pokračoval až na zápalku a ani nic nemůže narazit na úderník, který je při nataženém kohoutu částečně odkrytý. Ani při pádu na kohout se toto nemůže stát.

Právě naopak... Pokud je kohout (sorry, J.) vypuštěný až do přední polohy, je v kontaktu s úderníkem a díky přenosu sil může dojít k výstřelu například při pádu zbraně. Ostatně, to se běžně dělo u starých policejních CZ75 bez pádové pojistky (blokace úderníku). Proto PČR přezbrojila na model BD (Blokace, Decock) Compact, který jednak má pádovou pojistku a také má vypouštěč kohoutu -který vždy vypustí kohout na bezpečnostní ozub...

Co se týče natahování kohoutu a jeho vysmeknutí, tak toto řeší bezpečnostní ozub. Právě aby se náboj neodpálil, existuje tahle fíčura a ne k tomu, aby se na něj vypouštěl kohout, jak to dělají neumětelové z CZUB. Protože kohout na ozubu je z hlediska nošení asi nejblbější poloha kohoutu- chybí ochrana úderníku kohoutem opřeným o závěr, může se a dostává se bordel mezi kohout a úderník a spoušť je trošku lepší DA, ale pořád na pikaču.

... který je na zbrani právě proto, aby se kouhout úderníku nedotýkal. Tedy i u zbraní, které nemají vypouštěč kouhoutu, by se mělo manuálně kohout spouštět právě pouze a jedině na bezpečnostní ozub (koneckonců, jmenuje se bezpečnostní, protože v této poloze je zbraň bezpečná) - všechny moderní zbraně s dekockerem (vypouštěním kohoutu pomocí nějaké páčky) vypouští kohout právě do bezpečnostní polohy (bezpečnostní ozub). Ne až na úderník. Tečka.

o nevím, měl jsi vedle sebe rozdělaný nějaký běžnější revolver a glocka? Pro výstřel z géčka stačí malý pohyb úderníku. U revolveru poměrně velká dráha bubínku+šoupátka mezi kohout a úderník+dráha kohoutu je velká. To šoupátko je uvnitř nepříjemně ztenčené, takže když se ulomí, nestřílí to, když něco přibrzdí bubínek, nestřílí to, když z nějakého důvodu nefunguje aretace bubínku ve správné poloze, může se potočit bubínek setrvačností dál než mu uděluje otáčecí páka(nevím jak se to jmenuje) a zápalka už neleží v ose úderníku a nestřílí to - můj případ. A opravdu ho netahám blátem a pískem.

Ano, měl. Mnohokrát... A stojím si za tím, že moderní revolvery jsou mnohem, mnohem odolnější, blbovzdornější a více bezúdržbové, než moderní pistole. Jistě, porouchat se může cokoliv... Ale u revolveru je tato pravděpodobnost mnohem menší... Je zvláštní, že se v tomto shoduje naprostá většina odborníků... 

A to mě vede k mému oblíbenému tématu, proč kuwafix doma dávat ránu jistoty?! Viz:

Pokud to konstrukce zbraně nevyžaduje(Glock), tak ani před rozborkou nebo uložením nedávám ránu jistoty doma. Na střelnici je to o něčem jiném.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Takovou hovadinu jsem neslyšel ani nepamatuju!!!

Mířená rána jistoty je bez jakýchkoliv diskuzí poslední ochranou před případným neštěstím..

Nemluvě o tom - jak proboha chceš rozebrat Glocka s nataženým úderníkem??? 

A do třetice - ukládáš zbraně s nataženým úderníkem??? A co na to pružina?

No comment.......  :suicide_anim:

bylo to obden a hluboko pod litr - podvodnici z proarms zavto chteji 4000 a 14 dni - prej se ceka, az se jich sejde vic "na pec" - blabol. vytvrzuje se to pri 80-140 stupnich, coz zvladne i stara kuchynska trouba.

Cerakote H (ten co se vypaluje) se vypaluje při 150°C. Nižší teplota znamená nižší kvalitu. Proto se na plasty moc nedává... Materiál, co je potřeba na pistoli stojí velkoobchodně asi 750,-... Cerakote dělám...

Ggrand, nechci se hádat, ale bezpečnostní ozub je právě proto, aby kohout nenarazil při pádu na úderník a neodpálil náboj v komoře. Všechny zbraně s kohoutem, které mi za 18 let práce se zbraněmi prošly rukama, měly úderník vystouplý nad rám zbraně, aby mohl kohout při výstřelu úderník zmáčknout a odpálit náboj. Neviděl jsem zbraň, kde by se kohout opřel o rám zbraně a nestlačil přitom úderník.

Děkuju...

Odesláno

Udernik musi byt vzdy vystuply (pokial nechceme mat vystupok na kohute) ale ten vystupujuci uernik moze zaistena poistka zase zakryt aj u hodne jednoduchych konstrukcii napriklad viz poistka zastavy m57.... pokial tam nie je nic, co zabrani styku vypusteneho kohuta s udernikom, musi tam byt vzdy aspon ozub,.... potom sa mozeme hadat ake ne/bezpecne to je,... samozrejme pri pade sa moze teoreticky ozub ztrhnut alebo kohut zlomit.... no ale jed budes hodne mlatit vacsinou starsich zbrani bez blokacie uderniku o stol tak mozes zas odpalit zotrvacnostou atd...

Odesláno (upraveno)

Harry, pokud se kohout dotýká závěru, je, co se týče přenosu sil, jedno těleso se závěrem=nepřenese vůbec nic. Čezety střílely právě kvůli chybějící blokaci úderníku, tak nešiř nesmysly, které ti díky serióznímu vystupování kde kdo uvěří. Policajtům odpalovaly úderníky setrvačností, případně urvanýma kohouta z onoho ozubu. Třeba taková CZ82 má myslím dokonce odskok kohoutu a bezpečná ta zbraň na pády není, ač by teda podle tvé logiky měla být.

Bezpečnostní ozub není na zbrani, aby se kohout nedotýkal úderníku, nepleť si to s revolvery a odskokem. Je tam aby při ručním natahování kohout nemohl odpálit náboj, kdyby se kohout vysmekl. Nebo při dávání do pouzdra. Nebo při vypouštění tlačítkem, protože je to pořád jen mechanická fíčura, která se může jako vše pokazit, proto výrobci tohle dělají. To ale ještě neznamená, že je to tak dobře.

Co se týče zmínky Glocku, tak jsem to právě myslel tak, že u Glocku se musí dát rána jistoty. Jak jinak ho taky rozdělat, že? ;) Dá se, ale je to ojeb. A ano, dávat ránu jistoty před uložením do trezoru u kohoutových zbraní vidím jako naprostou kravinu, stejně tak při rozdělávání. A Glocka dávám spát vypuštěného, ale i kdyby ne, tak pružina nebude nic namítat, protože je na to stavěná, viz hodiny a dny ve službě všude ve světě, kde ty pružiny mají stlačené mnohem víc hodin než já. Náboje ze zásobníku taky nevytahuju, aby si pružina odpočinula při odložení do trezoru. Má to něco do činění s cyklickým namáháním.

Edit: Teď jsem si vzpomněl, Beretta 92 má vypouštění na doraz, protože při vypouštění odsunuje přenosový člen impulzu z úderníku.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

Jak jsem psal, tak Beretta 92 po vypuštění, myslím že starší rugery-takové ty hnusy s plastovým rámem(P95). V podstatě všechny zbraně, co nevypouští 2 fázově a jemně, ale rovnou vypustí kohout natvrdo jako při výstřelu.

Odesláno

No ale tam ta bezpecnost nespociva v bezpecnom ulozeni kohutu na zavere, ale v tom, ze poistka schova udernik do zaveru tazke zo zaveru pri zaistenej poistke nic netrci do coho by kohut mohol udriet. Pokial odistis s vypustenym kohutom bude aj na berette kohut sediet na uderniku ci?

Odesláno

Cerakote H (ten co se vypaluje) se vypaluje při 150°C. Nižší teplota znamená nižší kvalitu. Proto se na plasty moc nedává... Materiál, co je potřeba na pistoli stojí velkoobchodně asi 750,-... Cerakote dělám...

On to bere z Ameriky, takže vynechává velkoobchod s jeho marží - navíc to bylo jen na rám a ještě na malej a pro kamaráda, takže cena je vysvětlená.

S teplotami mi vysvětloval, že rozmezí záleží na poměru mezi barvou a tím vytvrzovadlem, nebo co to je. A že rámu Glocku nesvědčí teploty nad 140 stupňů (dá se to dohledat rychle na webu, 284 Fahrenheitů :-), takže to dělá s poměrem pro nižší teplotu a dýl.

Po týdnu nošení a "schválně" vytahování a zasouvání z kydexu zatím nikde ani stopa po oděru.

Odesláno

Ggrand psal o ráně jistoty doma. Pokud nemáš doma vybíjecí zařízení nebo nebydlíš na střelnici tak kam při té ráně jistoty míříš? 

Takovou hovadinu jsem neslyšel ani nepamatuju!!!

Mířená rána jistoty je bez jakýchkoliv diskuzí poslední ochranou před případným neštěstím..

Odesláno

Ránu jistoty doma nedávám. Fakt je, že doma zůstávají pistole nenabité. Stačí tudíž kontrola komory bez zásobníku..Mám po třech patronách v zásobnících, aby se neunavily pružiny, a ty jsou položené vedle pistolí a zamčené  v trezoru. Zbytek patron je zamčený jinde.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...