Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Narazil jsem na člověka, který je schopný udělat cerakote na cokoli. Zítra mu povezu rám nudného černého Glocka, tak se pak pochlubím, snad to dopadne dobře.. :-)

Odesláno

Prej to drží jak blázen, ale to by asi říkal každej. Uvidíme :-)

Vzorky vypadají dobře (sice ne můj vkus, ale stejně)..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Maly revolver...doporucuju ti si najit nejakeho kamarada, ktery ti necha rozdelat jeho revolver. Otazka 3-4 sroubku. Pak pochopis, ze i kdyby ti stacilo 5-6 ran, tak to proste neni spolehlivy mechanismus. Do lesa taham kilovy 44mag ale udrzuju ho sakra v cistote a dobre kondici, protoze uz jsem jeho slabiny parkrat potkal. Zlaty Glock, cim mensi, tim spolehlivejsi a jeste ma lepsi spoust.

Tak tohle slyším opravdu poprvý :eek:   Revolvery jsou konstrukčně jednodušší, méně náročný na údržbu a snesou víc... Asi tady nikdo se zbraní neprovádí plazení v bahně či písku...

Ale utrženej palec se prej nestal nikdy. Poranění nějaký určitě jo. Ale jsou to spíš věci, co jsem se tak dočetl nebo doslechl samozřejmě. Vypouštění přes palec už ani moc nechtěj při zkouškách a nový zbraně maj decockery. Dokonce i na slavný CZ75 jsem to zahlídnul. Takže to vyžaduje asi celkem slušnej um se poranit. Ale bude to jako s tim náhodnym výstřelem. Dokud se mi to nestane, tak to nepochopim. A pak už mi to bude jasný ale pozdě.  :) Stejně cejtim v kostech, že ten revolver potřebuju. Je to dost podobný jako s hodinkama. 

Závěr nemá dost síly na utržení palce. Ale dokáže prasknout kloubní lůžko, nebo hranou rozříznout palec až na kost nebo kloub. To jsem viděl vícekrát. Naposledy zranění závěrem včera...

Vypouštění se při zkouškách stále dělá, patří to k základním dovednostem.

Jo máte pravdu kluci, můj problém je asi v tom, že mi prostě ještě nenarostly koule to nosit nadrcnutý... Ale to přijde :-)

Zato třeba já osobně nemám koule na to, nosit nenabitou zbraň.

Narazil jsem na člověka, který je schopný udělat cerakote na cokoli. Zítra mu povezu rám nudného černého Glocka, tak se pak pochlubím, snad to dopadne dobře.. :-)

Cerakote dělám taky, ale narovinu - na pistoli to moc není a na plastech to nedrží dobře. Cerakote je ok na pušky, ale on se lehce brousí dolů, takže na pistolích, když se používá plastové pouzdro, je to bohužel pěkný jenom nový, dokud se nepoužije  :guiltysmiley:

Jen bych se lehce vrátil ke klasice - nosit s nábojem, nebo bez (v komoře) - tedy nabitá, nebo nenabitá zbraň...

Bydlíme v pěkným místě. Od tramvaje je to asi 5 minut chůze okolo vozovny a lesíka. Místa, kde v zimě (když je brzo tma a lidi chodí z práce už za tmy) není moc dobře vidět, osvětlení tam není. Když jde ženská od tramvaje těmito místy, dost možná se necítí dobře, když jde za ní chlap. Asi může být i nervózní a vyplašená (umím si to představit, nejednou jsme chodili se psem paničce naproti). Ale to, že pár kroků za ní jde divný individuum, ji jistě nedává právo k tomu, aby tasila zbraň a natahovala závěr (to je asi jasný). Kdy by bylo adekvátní vyndat zbraň? No nejspíš až ve chvíli, kdy jí to individuum třeba zezadu chytí za ruku... Pak už si umím představit, že se bude cítit ohrožená natolik, že začne ječet a případně i vyndá zbraň. No a co se bude dít dál, je otázka toho, s jakým úmyslem jí dotyčný za tu ruku chytil (lekne se a uteče, řekne "co blbneš, to jsem já, Karel", případně zaútočí... a v takovým případě si absolutně nedovedu představit, že by dotyčná (napadená, vystresovaná a evidentně fyzicky slabší - jinak by jí nepřepadal) nějak natáhla závěr. Může tou zbraní mlátit útočníka, ale to je asi tak všechno...

Když si takovou situaci představím, mám jasno v otázce: když už nosit zbraň, tak nabitou, nebo ne?...

Mimochodem, od středy zase začínáme novou třídu "tréninkových střeleb".

Odesláno (upraveno)

Já si občas říkám, jestli není pro dámu lepší než pistole (nebo jako doplněk k pistoli), i pepřák, paralyzér nebo silná svítilna se stroboskopem, možná i obušek nebo kabelka s něčím těžším. Cestou ve tmě od tramvaje to má držet v ruce a když ji někdo chytí zezadu za ruku, hned mu to má vpálit a zdrhat, kamarád Karel to určitě neudělá a nikdo jiný ji nemá co chytat za ruku. Nevím, jestli je ideální tasit pistoli na kontaktní vzdálenost v úplné tmě, kdy si toho útočník možná ani nevšimne. To jsou zajímavé situace a zajímalo by mne ideální řešení... 

Jinak souhlas, když zbraň, tak s nábojem v hlavni, ve stavu, kdy jen mačkám spoušť (připouštím odjištění:-)) 

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odesláno

Asi je to tak. Až si prostřelim stehno, auto a ještě to proletí kulichem nějaký báby, tak policajty pak odkážu na chronomag. :-D

Odesláno

@Sickboy: Tak pokud máš bezpečnou manipulaci zvládnutou tímhle způsobem, tak to radši svoji výbavičku tady na Chronomagu hoď do inzerce a nos u sebe jenom zbroják, tím nic neprostřelíš  :rolleyes:

Odesláno

No, kluci, můj instruktor mi vždycky kladl na srdce ,,Každá jednou spustí, když to nečekáš"... a jsem rád, že to u revolveru řešit nemusím.

Doufám, že mluvil o ženskejch.

Odesláno

Asi je to tak. Až si prostřelim stehno, auto a ještě to proletí kulichem nějaký báby, tak policajty pak odkážu na chronomag. :-D

Až si prostřelíš stehno atd, bude nejspíš problém v manipulaci, né na internetu...  :lol2:

K nechtěnému výstřelu u pistole (nebo i jiných samonabíjecích zbraní) dojít může i bez toho, že by někdo sahal na spoušť. Nevystřelí samozřejmě jen tak, sama od sebe, ale při manipulaci. Když si tedy odmyslíme závadu na uživateli (tedy že někdo něco posere), tak může dojít k výstřelu vinou náboje nebo i zbraně (v naprosté většině případů při nabití). Těchto případů znám několik...

U revolverů toto díky konstrukci nehrozí...

Odesláno

Tak v tomhle mají revolvery své kouzlo, vystřelit sice může i bez sáhnutí na spoušť, třeba při blbé manipulaci s kohoutem (i když jak který, u některých je prostor mezi úderníkem a nábojem blokován mechanickou přepážkou až do momentu úplného stisku spouště), ale ve vypuštěné poloze sám nejspíš nevystřelí i když zase, jak který, při pádu bych některým revolverům moc nevěřil, některé konstrukce moc blbuvzdorné nejsou.. Přiznám, že kdysi jsem v tomhle považoval revolvery za mnohem bezpečnější než pistole, ale ono asi záleží na jednotlivých konstrukcích. Ale to samé platí u pistolí a jsou pistole, které prostě samy nevystřelí, i když spadnou. Neznám statistiky, ale za myslím, že za 90% nechtěných výstřelů může člověk a za dalších 9% závada, ke které samozřejmě dojít může, ať na zbrani nebo náboji.

Za výhodu DA revolveru považuji, že i při spuštěném kohoutu je stále ve střelecké pohotovosti, žádné odjišťování ani natahování, jen mačkáš spoušť, a za další, že při selhání náboje se prostě znovu zmáčkne spoušť a střílíš dál, u pistole je třeba natáhnout závěr a přebít. Ale nevím, jak je to důležité zrovna u nás, co sice nosíme zbraně na obranu, ale hlavně že je máme rádi a málokdo z nás ji v praxi skutečně použije, ani zda to vyváží nevýhody jako menší kapacita atd. Moje několikaletá revolverová éra (1990-1994) dávno skončila a nechal jsem si jen minirevolver NAA, u kterého je třeba být při manipulaci dost opatrný, ale v konfiguraci se spuštěným kohoutem a válcem v mezipoloze je téměř 100% bezpečný.  

Odesláno

Harry, při nabíjení pistole dojde k výstřelu? To musí bý nějaké staré mrtky pistole, ne? ;o) Vůbec si nedovedu představit jak by se toto mohlo stát u pistolí typu Glock. Ale Ty jsi muž praxe, možná že to fakt možné je...

Odesláno

Neznám statistiky, ale za myslím, že za 90% nechtěných výstřelů může člověk a za dalších 9% závada, ke které samozřejmě dojít může, ať na zbrani nebo náboji.

Tak to asi chlápek myslel, když říkal ,,když to nečekáš "....

Odesláno

Tak to asi chlápek myslel, když říkal ,,když to nečekáš "....

Kamarádovi to vystřelilo kdysi 2x, jednou při manipulaci, podruhé při čištění, tedy taky manipulaci. Samozřejmě jeho chyba, velké poučení a od té doby už nikdy. Mně naštěstí za 25 let taky nikdy, když nepočítám, že mi jednou nebo 2x vyšly z perkusáku 2 rány najednou...:-). 

Odesláno (upraveno)

Za dvacet let jsem to zažil osobně dvakrát, zúčastněně asi pětkrát.

Vždy při manipilaci s nabitou zbraní nebo po čištění.

Stává se to...málokdo to přizná.

Ve všech případech bez následků.

Pravděpodobně díky zachování, byť minima, bezpečnostních opatřením při tom všem.

edit.: jak je psáno výše, nikdy jsem to já ani nikdo jiný nečekal...

Upraveno uživatelem horal
Odesláno

Já to zažil jen při ,,ráně jistoty", když už jsem se chystal k odchodu. Krve by se ve mně nedořezal a v duchu jsem tichounce poděkoval chlápkovi co mě učil- on mi to říkal dobře... fakt bych v tu chvíli přísahal, že musí být prázdná. Představil jsem si že bych ji vzal doma v obýváku na čištění a udělalo se mi mdlo..fujtajxl. 

Odesláno

Zbraň používám cca 10 let. Za tu dobu jsem měl na mále jen jednou. Byl jsem tehdy přes 30 hodin online a sotva stál na nohou. Protože vždycky nosim náboj v komoře, závěr šel do zadu, dopředu, zásobník ven a zde se stala ta chyba. Natáhl jsem si další náboj a nezkontroloval komoru, už chtěl mačkat spoušť, když ve mě hrklo ( asi doktor strážný nebo tak něco). Pokaždé to dělám obráceně samo. tedy nejdřív zásobník, pak závěr, pohled do komory kdyby se posral vyhazovač a pak rána jistoty. Od té doby vím, že to chce jen nepolevit v důslednosti a neupokojit sám sebe v tom, že prostě " tohle se mně stát nemůže". Asi za to tehdy mohl ten spánkový deficit, což by samo. nebyla omluva, ale od té doby jsem dvakrát důslednější.

Odesláno

Na kurzu obrané střelby, kdo neudělal kontrolu, dostal kopanec, nebo běhal pahorek....  jenže to bylo tam, chce to dril, dril, dril..... Teď ruku na srdce, kdo to dělá.

pro manželku jsem chtěl taky kvér, ale bojím se, že jak ji znám, by šla do lochu, tak radši kouknu po pepřáku, či elektrice.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...