Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 12. 4. 2025 v 8:53, Micey napsal:

Panove poradte.. mam takovou svou oblibenou rodinnou strelnici, je tam velkej klidek, jednu sekci mame uplne pro sebe. Napada vas do ceho takhle zabavneji strilet (malorajda a devitka), nez do papiru? Obcas znicim nejakou starou ucebnici z vejsky, ci casopisy, samozrejme plechovky, nejaky ty spalky z mekkyho dreva.. do ceho by si tak clovek uplne bezpecne strelil, aby to nenadelalo moc bordel (jasne, uklizime po sobe)?

Rozšířit  

Caldwell Duramax, krychle nebo koule.

Odesláno

Diky panove. Ten Duranax jsem vubec neznal, zajimavy..

Jeste nejaky ovoce me napadlo, nejakej bordel to asi udela, ale takovej.. prirodni:)

Odesláno

S ovocem je sice sranda (melouny, dýně - prostě větší tykve)a když se toho potřebuje někdo rychle zbavit, tak to ani moc nestojí. Akorát ten bordel z toho je strašnej. Kór v létě ty zbytky během chvilky lákaly hejna vos a taky to tam ve vedru obstojně smrdělo už druhý den...

Odesláno

Panove poradte.. mam takovou svou oblibenou rodinnou strelnici, je tam velkej klidek, jednu sekci mame uplne pro sebe. Napada vas do ceho takhle zabavneji strilet (malorajda a devitka), nez do papiru? Obcas znicim nejakou starou ucebnici z vejsky, ci casopisy, samozrejme plechovky, nejaky ty spalky z mekkyho dreva.. do ceho by si tak clovek uplne bezpecne strelil, aby to nenadelalo moc bordel (jasne, uklizime po sobe)?

Rozšířit  

Tak to je parada, tise zavidim. Ja bych proste nabral kramy, co clovek uz doma neuzije. Treba televizi, nejaky radio atd. to jsem chtel vzdy vyzkouset 😉

No ale pokud to ma clovek uklizet, tak asi ruzne prazdne plechovky. Dal by me zajimaly destrukce nejakeho dreva ci drevotrisky (ruzny nabytek), kolik vlastne ktera zbran prostreli.

Odesláno (upraveno)

Panove poradte.. mam takovou svou oblibenou rodinnou strelnici ...

Rozšířit  

Já mám dobrou zkušenost s plechovkama Pilsner urquell 0 75 l, mají silnější plech, jsou o něco větší a po naplnění vodou ji často ani neshodíš, jen prostřelíš. No a voda se nemusí uklízet :D

A pak jsme při střelbách rádi využívali staré komunistické politické "knihy", k ničemu jinému to totiž ani nešlo používat :D

Upraveno uživatelem Jarett
  • Dát hlas 1
Odesláno

Rozšířit  

Tak v takovém případě si koupím alespoň jedno balení těch nejlevnějších dvoulitrových sodovek, pěkně protřepu a pak začíná zábava.

Ideální je ale za mne brokovnice 😈

• Dát hlas 1
Odesláno
  V 14. 4. 2025 v 8:10, Gibon napsal:

Nedávno jsme rozstřelovali hasičáky co už neprošli revizí.

Rozšířit  

Do toho jsem strilel v nejaky pocitacovy hre a bouchalo to. Co to dela v realu? Neni to jak strilet do PB bomby?

Odesláno (upraveno)

Hellcat Pro Comp + TLR7A + Olight Osight S. Chtel jsem zkusit novinku, zatim se ten kolimator jevi dost dobre, tak uvidime. Libi se mi bezdratove nabijeni z krytu jako z powerbanky. Nabity by mel kolim ale vydrzet hodne moc moc dni...HellcatProComp.thumb.jpg.185316616d91975fd81a2bc4d0e5aa57.jpg

Upraveno uživatelem M@C
  • Dát hlas 1
Odesláno
  V 15. 4. 2025 v 13:18, odjinud napsal:

Do toho jsem strilel v nejaky pocitacovy hre a bouchalo to. Co to dela v realu? Neni to jak strilet do PB bomby?

Rozšířit  

Neděje se nic dokud netrefíš tlakovou lahev co je uvnitř a nezabírá moc místa. Pak to začne prudce tlakovat a vyhánět hasící prach dírama ven.

Návštěvník adampu
Odesláno
  V 15. 4. 2025 v 13:37, M@C napsal:

Hellcat Pro Comp + TLR7A + Olight Osight S. Chtel jsem zkusit novinku, zatim se ten kolimator jevi dost dobre, tak uvidime. Libi se mi bezdratove nabijeni z krytu jako z powerbanky. Nabity by mel kolim ale vydrzet hodne moc moc dni...HellcatProComp.thumb.jpg.185316616d91975fd81a2bc4d0e5aa57.jpg

Rozšířit  

Tiež som mal obdobie, že som na kvéro navešal všetko čo sa dalo, no prišiel som na to že som pri pudovke pomalší. Ale inak to vyzerá Cool 👍

Odesláno (upraveno)

@adampu: No prave, vypada to cool :D Ale ne, svitilnu mam i na predchozi, druhe pistoli a jsem na ni zvykly. Hlavne v seru a tme na strelnici vyuzivam casto. Kolimator mam na ARku a vyhovuje mi, na pistoli jsem zatim nemel, ale co jsem zkousel na ruznych predvadeckach atd., tak se mi s nim taky dobre mirilo. Tak uvidim :)  

Upraveno uživatelem M@C
Odesláno (upraveno)

Chlapi, jdu si pro radu ohledně ARka. Jako druhá zbraň mi to přijde jako logicky krok k diverzifikaci portfolia (a taky proto, že subkompakt si neumím vybrat, tak jdu raději vybírat něco úplně jiného:-D )

Něco málo jsem pročetl, ale úplně upřímně z toho nejsem moc moudrý. Chápu, že základní parametry, které je třeba si rozmyslet jsou délka a typ hlavně, plynový systém. Nějakou základní úvahou jsem dospěl k tomu, že do začátku pro me bude asi spíše kratší hlaveň 12.5 nebo 14.5 protože strelnice stejně mají max 150m (na Olešku jsem zatím nebyl:-D ), wilde, mid-length system a oboustranné ovládání. A jelikož se chci vejít do 30 tak mi z toho vychází UAR-F Zulu2.

Chci se zeptat, jestli mi něco neuniká, na co se ještě zaměřit. Někde jsem třeba četl, že v kratších hlavních nestíhá strelivo vyhořet, takže to je pak spíš takový štěkajici plamenomet a tlumič je nutný (což pak eliminuje výhodu kratší hlavně), nevzpomenu si ale už, kde je ta hranice délky. Případně jestli se dívat ještě po něčem jiném? Napadá mě Perun, ale z toho, co jsem četl, to vypadá, že to je jsou čínské díly na airsoft navěšené na střeva z ČZ, což se přiznám ve mě úplně nebudí dojem, že to bych chtěl mít doma (i když vím, že tahle zbraň je určena k tomu, aby si ji majitale předělal podle sebe, tak nechci jako první věc všechno vyhodit a v podstatě znova postavit celou zbraň; rad bych aspon ze zacatku zustal v sérii).

Jak jsem psal, nečekám, že s ní budu střílet na více než 200m (vzhledem k limitující délce většiny strelnic), takže primární použití bude strelba na 50-150 m (dál stejně ani nevidím) a tím pádem bych raději vybíral něco s více "taktickym" potenciálem. Původně jsem se díval po 16" ale vzhledem k výše uvedenému se teď spíš dívám po 14.5 a říkám si, jestli nejít až na těch 12.5.

Díky za všechny tipy a doporučení.

Upraveno uživatelem Maro
Odesláno (upraveno)
  V 21. 4. 2025 v 12:00, Maro napsal:

Chlapi, jdu si pro radu ohledně ARka. Jako druhá zbraň mi to přijde jako logicky krok k diverzifikaci portfolia (a taky proto, že subkompakt si neumím vybrat, tak jdu raději vybírat něco úplně jiného:-D )

Něco málo jsem pročetl, ale úplně upřímně z toho nejsem moc moudrý. Chápu, že základní parametry, které je třeba si rozmyslet jsou délka a typ hlavně, plynový systém. Nějakou základní úvahou jsem dospěl k tomu, že do začátku pro me bude asi spíše kratší hlaveň 12.5 nebo 14.5 protože strelnice stejně mají max 150m (na Olešku jsem zatím nebyl:-D ), wilde, mid-length system a oboustranné ovládání. A jelikož se chci vejít do 30 tak mi z toho vychází UAR-F Zulu2.

Chci se zeptat, jestli mi něco neuniká, na co se ještě zaměřit. Někde jsem třeba četl, že v kratších hlavních nestíhá strelivo vyhořet, takže to je pak spíš takový štěkajici plamenomet a tlumič je nutný (což pak eliminuje výhodu kratší hlavně), nevzpomenu si ale už, kde je ta hranice délky. Případně jestli se dívat ještě po něčem jiném? Napadá mě Perun, ale z toho, co jsem četl, to vypadá, že to je jsou čínské díly na airsoft navěšené na střeva z ČZ, což se přiznám ve mě úplně nebudí dojem, že to bych chtěl mít doma (i když vím, že tahle zbraň je určena k tomu, aby si ji majitale předělal podle sebe, tak nechci jako první věc všechno vyhodit a v podstatě znova postavit celou zbraň; rad bych aspon ze zacatku zustal v sérii).

Jak jsem psal, nečekám, že s ní budu střílet na více než 200m (vzhledem k limitující délce většiny strelnic), takže primární použití bude strelba na 50-150 m (dál stejně ani nevidím) a tím pádem bych raději vybíral něco s více "taktickym" potenciálem. Původně jsem se díval po 16" ale vzhledem k výše uvedenému se teď spíš dívám po 14.5 a říkám si, jestli nejít až na těch 12.5.

Díky za všechny tipy a doporučení.

Rozšířit  

Tohle je hodně široké téma pro dlouhou diskuzi, s ohledem na tvé požadavky zkusím zkrátit na to fundamentální. 12.5 hlaveň ti na požadovanou vzdálenost bude bohatě stačit, střílím s 11.5 do 300m úplně v pohodě, to jsou vzdálenosti, kde tě bude víc než délka hlavně limitovat oko a ruce. 14.5 je pak naprosto rozumný kompromis pro jakékoliv situace a délky střelby, pokud se nebavíme o přesné střelbě na delší vzdálenosti (ale to už jdou preference i proti AR-15 platformě jako takové). Pokud chceš zohlednit i "taktický" potenciál, opět dává větší smysl kratší hlaveň (CQB, práce v týmu/s parťákem...) - stále mi vše mluví pro 12.5.

Otázkou spalování prachu vs délka hlavně bych si na tvém místě nemotal hlavu - pokud nepůjdeš do 8mi palcových hlavní, je efekt plamenometu spíše otázkou úsťového zařízení. Tlumič je na AR platformě obecně velmi příjemná věc, z mnoha důvodů (tlumící efekt, zklidnění zbraně...).

Pokud jde o značku - já bych se Perunu vyhnul obrovským obloukem, ale chápu, že jsou lidé, co to mají hozené jinak...jsou o tom popsané dlouhé stránky diskuzí, stačí si načíst a rozhodnout se. Nějaký STAG, Ruger, DPMS...určitě jsou i další kvalitní značky - reálně je ta platforma velice spolehlivá, vyšší cena pak často minimalizuje vůle slícování, zpracování dílů apod...Ale je to lego - dá se to libovolně kombinovat, takže v tomto na pohodu ;)

Upraveno uživatelem Bukoowsky
  • Díky 1
Odesláno (upraveno)

Díky, já bych se Perunu asi právě taky raději vyhnul, z toho co jsem četl, ale co kdybych se pletl 🙂 jsem rád, žes mi potvrdil, že tudy spíš ne. Právě mi z toho zatím vychází to UAR-F Zulu.

Co se týká diskusi, tak pár vláken na zbraně kvalitně projete mám, ale jak jsem psal, nejsem z toho vlastně vůbec moudrý, spíš zahlceny naprosto protichůdnýma informacema a nakonec vlastně nevím, co je důležité, proto jsem to nadhodil tady a i když je mi jasné, že univerzální odpověď neexistuje, tak přece jenom aspoň nějaký směr tady asi spíš nasaju.

Díky za tipy Ruger jsem se díval, ale jestli se nepletu má Carabine system (asi ale neumím posoudit, jak moc velký to je krok zpátky; UAR má mid length už od 12.5), DPMS jsem našel zatím jenom v 16" STAG ještě nastuduju.

Celkově mi asi jde o co nejmenší zpětný ráz respektive celkovy klid zbraně (impuls, ktery me privedl na myslenku pořídit AR byl vlastně na zážitkové střelbě, kde se mi nějaká indiferentni ar15 dostala do ruky a chovalo se to v podstate jako hracka, až jsem si říkal, jestli mi nedali do ruky malorazku:-D toho bych chtel docilit) a hlavně oboustranné ovládání. Jak jsem tady kdysi psal, strašně jsem si na to u Echelonu zvykl a už nechci nikdy nic dělat "přes ruku", mate to holt praváci jednodušší

Upraveno uživatelem Maro
Odesláno

K tlumiči na AR asi jen to, že buď to musí být kvalitní (a tedy i dražší) flow through nebo se udusíš, obzvlášť jako levák... Obecně vzato je tlumič na AR jen frajeřinka a standardně ho nakonec stejně málokdo používá. Něco jiného jsou nějaké podzvukové náboje jako je třeba 300AAC, kde ho zase málokdo sundává.

AR s hlavní 10,5" je strašně uštěkaná vzteklá mrcha co kope. Měl jsem, už ani náhodou. Teď 14,5" a stavitelný gas block. A je to příjemný střílení. Samozřejmě pořád v rámci AR, což je obecně příjemný střílení...
Navíc s krátkou to bez prasete moc nejde (ostatní tě budou nenávidět a sám budeš unavený), teď mám na té delší brzdu a prase přes ní na bajonet - a moc ho ani nepoužívám.

Odesláno
  V 21. 4. 2025 v 22:03, Harry napsal:

K tlumiči na AR asi jen to, že buď to musí být kvalitní (a tedy i dražší) flow through nebo se udusíš, obzvlášť jako levák... Obecně vzato je tlumič na AR jen frajeřinka a standardně ho nakonec stejně málokdo používá. Něco jiného jsou nějaké podzvukové náboje jako je třeba 300AAC, kde ho zase málokdo sundává.

AR s hlavní 10,5" je strašně uštěkaná vzteklá mrcha co kope. Měl jsem, už ani náhodou. Teď 14,5" a stavitelný gas block. A je to příjemný střílení. Samozřejmě pořád v rámci AR, což je obecně příjemný střílení...
Navíc s krátkou to bez prasete moc nejde (ostatní tě budou nenávidět a sám budeš unavený), teď mám na té delší brzdu a prase přes ní na bajonet - a moc ho ani nepoužívám.

Rozšířit  

S tím tlumičem asi vesměs souhlasím, chce to flow, jinak je to z pohledu čištění voser a chce to aplikovat jiná řešení, aby člověk minimalizoval návrat zplodin do xichtu (perforovaná páka, stavitelný gasblock atd), což je zbytečný, když už na trhu flow máme, že?

Ale nesouhlasím s tím, že je to jen zbytečná frajeřinka...Z velkého kraválu to udělá snesitelný kravál (okolí střelnice děkuje, parťáci v týmu děkují), rozhodně to zbraň zase o něco víc zklidní, následující parametry jsou spíše pro tacti-like boyz - značně ztížená lokalizace výstřelu a to hlavní...pro střelbu s NVG je to must-have stuff, jelikož eliminuje zášleh z ústí. Tedy overall - je to řešení, které má služební opodstatnění.

10,5 umí fungovat jako malorážka, když to komponenty zklidníš - viz již zmíněný gasblock, tlumič, buffer etc. Navíc když dáš tlumič na 10,5, je to jako celek o dost kratší než 14,5 s trubkou - prostě záleží na tom, co člověk reálně chce a co potřebuje :)

• Dát hlas 1
Odesláno

V AR-15 se neorientuji, existuje nějaká značka, kde není prostor na kompromisy (chápu, že je to dost individuální záležitost)? Slyšel jsem o značce Anderson, která byla dost vychvalovaná.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...