Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Je to flinta na plinkink - zábavné střílení na plechovky a podobný terče. Užije se s ní spoustu zábavy, ale pořád je to číňan, kterej nebude na super přesnou střelbu. Navíc při nabíjení se občas strhne část olova na střele, což přesnosti taky nepřidá. Ale na blbnutí dobrý.

Na poslední akci z té naší, ve stojanu první vepředu, stříleli hlavně kluci 8-13 a vyloženě si vyhráli.

post-22153-0-35234100-1377158428_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na nic jinýho než na to blbnutí ji nepotřebuju- ale mám jiný typ, je hezčí. No, myslím že přesná je dost. Že to není terčovnice je snad v principu jasný, to ale není žádná z pákových karabin. S tím nemá její původ nic společnýho.  No, mechanismus se musí dobře mazat. Pak se střely nepoškodí.

Odkaz ke komentáři

Nojo, optika by se mi tam nelíbila, i když drážka na montáž tam je. Zendla neznám, dej tip. Já už se chystal že tam nechám dát něco jinýho, co půjde naklepat do rybiny..

Www.zendl.cz

Moc šikovný puskar, krome jineho autor pistole KEVIN

Odkaz ke komentáři

Moc mi ty stránky neběhají. Myslíš že by ho těšilo udělat mířidla na takovou flintičku?

Myslím ze za zeptani nic nedáš. Děla větší věci a prace ma dost, ale vždy kdyz jsem něco potreboval tak byl ochotny i u maličkosti

Hod si to googlu, najdeš

Upraveno uživatelem Ondrej71
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Jednoduchá otázka pro místní kovboje :-). CZ 75 SP-01 Shadow, nebo Heckler & Koch P30L(S)? Nošení neplánuji. Jde mi o relax střelbu na střelnici. Obě pistole mi padnou dobře do ruky, připadají mi velice poctivě zpracované. Jde mi o spolehlivost a kvalitu. Neberte prosím ohled na malý cenové rozdíl - pokud tam vůbec je. Děkuji Vám :-).

Odkaz ke komentáři

Hele, pro blbnutí na střelnici neprohloupíš ani s jedním.

Osobně bych asi preferoval tu čízu (byť jinak nejsem jejich velkým fanouškem), protože mi u toho Hecklera moc nesedí spoušť (je taková "rozžvejknutá", prostě hodně atypickej a mně nepříjemnej chod) a vypouštění zásobníku.

Kvalitou zpracování bude možná mít H&K malinko navrch, ale nemyslím, že bys kteroukoli z nich relaxační střelbou dokázal "ustřílet", takže bych se řídil asi fakt jen tím, jak Ti která sedí - a to nejen ergonomií, ale i projevem při střelbě.

Odkaz ke komentáři

Jednoduchá otázka pro místní kovboje :-). CZ 75 SP-01 Shadow, nebo Heckler & Koch P30L(S)? Nošení neplánuji. Jde mi o relax střelbu na střelnici. Obě pistole mi padnou dobře do ruky, připadají mi velice poctivě zpracované. Jde mi o spolehlivost a kvalitu. Neberte prosím ohled na malý cenové rozdíl - pokud tam vůbec je. Děkuji Vám :-).

Spíše bych šel do Shadowa..

Odkaz ke komentáři

Nabízí se na to i Kadet? Nebo už se to nedělá?

Je na pětasedmu, takže ano, mělo by to jít na všechny klony včetně Shadow. Akorát co píšou, tak na compact verze NEnavazují linie (zjednodušeně řečeno).

I když na Duty to asi pasovat nebude.

Edit "NE"

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Shadow je sice vlajková loď CZUB, ale kvalitou a zpracováním je to stále CZUB... :death:  Ty nové Shadow line nemají rám z hliníku, ale střenky. Ergonomicky jsou bohužel ty původní gumové pro většinu lidí lepší.

HK P30 je konečně povedená pistole od HK. Vypouštění zásobníku je německé (má to tak i Walther) a když se to člověk naučí (snadná práce), tak i velmi, velmi snadné a intuitivní.

Spoušť je u Shadow opravdu lepší, ale to se projeví pouze u mířenky. Daní za to je ale absence pádové pojistky.... Shadow je primárně pistole pro sport (i proto ta spoušť). Nosit u sebe určitě nee. P30 je služební zbraň, se kterou se dá velmi dobře střílet i sportovně (asi až na mířenku, pro tu vhodná úplně není). Navíc je P30 ergonomická báseň :cool02:

Na Kadeta se vykašlete, je to hrůza. I když pořád menší hrůza než Duty - to je hrůza, běs a děs :shutup:

Odkaz ke komentáři

SIG jsi neuvažoval? Ano, cena je o něco výš, ale kvalita a ergonomie, IMHO, výrazne výš.

Třeba klasika , Sig Sauer P226- To se dá v případe potreby i dobre nosit, nebo na střelnici jen toto : Pistole SIG SAUER P226 X-FIVE COMPETITION. Střílí se s tím skvěle, měl jsem to půjčene na hodinu a zpátky se to dávalo těžko :-)

http://www.strelecky-portal.cz/e-shop/kratke-zbrane/pistole/9-mm/pistole-sig-sauer-p226-x-five-competition.html

Odkaz ke komentáři

Doprčic Harry na stránkách píšou že 75 Compact Shadow Line má rám ze slitiny...

Jestli ty nejsi jako odborník trochu přehnaně vůči tý čezetě kritickej. Asi oprávněné, otázkou je, jestli tvoje měřítka jsou relevantní pro nás civily.

Řečeno naším jazykem, proč kupovat Ploprofy, když při kancldajvingu nepřiblížím limitům ani Seika pětky.

Mně se s pětasedmou v kompaktu střílelo dobře, intuice fungovala, nikdy se nesekla.

Odkaz ke komentáři

Doprčic Harry na stránkách píšou že 75 Compact Shadow Line má rám ze slitiny...

Jestli ty nejsi jako odborník trochu přehnaně vůči tý čezetě kritickej. Asi oprávněné, otázkou je, jestli tvoje měřítka jsou relevantní pro nás civily.

Řečeno naším jazykem, proč kupovat Ploprofy, když při kancldajvingu nepřiblížím limitům ani Seika pětky.

Mně se s pětasedmou v kompaktu střílelo dobře, intuice fungovala, nikdy se nesekla.

Tak to je ale jiná - CZ75D Compact (tedy standardní policejní zbraň) má rám z lehké slitiny. Co je ale Shadow Line je to, že na jakoukoliv pistoli šoupnou ty nový střenky z hliníku a je to. Takže v tomto případě se jedná o klasický Compact s hliníkovými střenkami (což je fakt výhra, vezmeme-li v úvahu, že ty gumové anatomické střenky na Compactu i na Shadow měly velký podíl na poměrně dobrém úchopu a komfortu střelby...).

A ano, jsem k nim kritickej. Řekněme že přes 20 hodin měsíčně manipuluju s CZ75 různých verzí, z toho jednou asi 6 hodin v kuse. Skoro nikdy se to neobejde bez leukoplasti a bolavých prstů. S jinými zbraněmi (Glock, S&W, HK, SIG a další) manipuluju mnohem víc a je to bez potíží. CZ75 jsou také jako ruské pušky - bez gumové paličky se rozebírají jen velmi obtížně (zbraně na zkoušky na zbroják musíme puškařsky upravovat, aby je lidi vůbec dokázali rozebrat bez poškození zbraně nebo rukou). S ostatními nic takového nepotřebuji... Když vezmeš 10 stejných Glocků (nebo S&W, nebo HK...) a rozebereš je, náhodně promícháš součástky, tak z nich zase sestavíš 10 Glocků a všechny budou střílet bez závad. Udělej to samé s deseti CZ75 stejné verze a 3-4 se ti podaří sestavit, střílet bez závad bude možná jedna... Když u CZ75 chceš vyměnit součástku, tak ne že ji koupíš a vyměníš jakou u jiných zbraní - ale musíš ji poslat do Uherského Brodu, oni to vymění a dopasují na konkrétní zbraň :suicide_anim:

Srovnání s Ploprůfama a Seikama tedy trošku kulhá. Spíš srovnávej Seiko s Eltonem :lol2:  Trénuju pár holek a dvě mají CZ75 (jedna ale moc často nechodí). Není trénink aby neměly nějaký problém, v jednom kuse něco řešíme (tenhle zásobník nezachytává závěr v zadní poloze, tenhle blbě podává, praskla mi pružinka, prasknul mi čep, s tímhle zásobníkem nenabiju když mám jen jeden nebo dva náboje atd...). Holky s Glockama řeší jen zásahy v terči, případně výměnu mířidel a barvu rukojeti...

Ano, CZ75 Shadow je nejlepší 75 jakou lze koupit a hlavně sportovní speciál. Na sportovní střelbu dobrá zbraň, se kterou střílel i mistr světa IPSC Production Class (tedy bez úprav). Ale ten ji dostal protože ho CZUB sponzoruje. HK P30 je nejlepší pistole kterou HK zatím udělalo. A povedla se. Není to sportovní speciál, není vhodná na mířenku, ale na cokoliv jiného je super. Neříkám aby si vybral HK, ale ať si vybere co mu bude sedět líp, co se mu bude lépe ovládat. Jen u Shadow je potřeba brát do úvahy že je to sportovní speciál a nemá blokaci úderníku (pádovou pojistku). Jen díky tomu se jim podařilo tak pěkně naladit spoušť.

Jen ty výkřiky že CZ je ve stejné kvalitě a funguje bez závad a podobně už bohužel nedokážu přejít bez povšimnutí :lol:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...