Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny, rád bych se zeptal na vodotěsnost hodinek. Kdysi jsem měl Festiny s WR 100m. "Utopil" jsem je ve sprše - dost mlhavo pod sklíčkem, spíš malé kapky, než jen mlha. Reklamace, vysušení, přetěsnění v záruce, autorizovaný servis tvrdil, že to není možné, že jsem měl asi povytaženou korunku. Určitě neměl. Po roce jsem v nich vlezl do dětského bazénku (max. hloubka tak 70cm. Opět to samé - opravili, vysušili, ručičky už nesly známky po vodě a zase řeči, že jsem si nezastrčil korunku. Už je nenosím a koupil jsem si 300m WR se šroubovací korunkou a doufám, že něco vydrží.

Ale s kámošem jsme si kupovali další "pěkné" hodinky skoro za 100k Kč. On před měsícem stejným způsobem "utopil" svoje RADO 100m WR, které byly 3 měsíce staré. Opět hlášky o nezastrčené korunce a pak o tom, že vlhkost vzduchu v hodinkách ochlazením zkondenzovala. Pokud to mysleli vážně, museli by je utěsňovat v zapařené prádelně, aby tam mohlo zkondenzovat tolik vlhkosti (vody). Nabídli mu, že mu je přetěsní v sušším prostředí. U hodinek za takové prachy. Určitě strojek už nebude jako dřív.

Jaké máte s vodotěsností zkušenosti vy? Neptám se na hodinky pochybných výrobců, ale na značkové hodinky. I když paradoxně ty od číňana vydržely vždycky to, co na nich deklarovali.

Díky za názory a zkušenosti

Odesláno

Nejlepší je, nechat si na hodinky udělat tlakovku, abys věděl, na čem vlastně seš. Osobně do vody tahám hlavně Orienty a Seika a zatím jsem nikdy nic neutopil.

Odesláno

Sam jsem utopil omegy - moje blbost, fakt bytazena korunka. Neter utopila potapecke citizeny- duvod nevime, korunka vytazena nebyla.

Ted beru do vody steiny, fortisky i hamiltony a vse vporadku.

Odesláno

Hodinky, které neprojdou frostie testem nemají na ruce co dělat, i kdyby měli napsáno 1000 mtr. Nakonec, prošly jím i obyčejně WR30

Odesláno

Já si vždycky před ranní sprchou vyberu hodinky min. 300 WR, hodinky i namydlím a pořádně vydrhnu, aby byly připravený do práce (občas si dám hodinky i na druhou ruku, abych zachoval ve sprše rovnováhu). Ještě bych měl koupit zařízení pro takovou zkoušku, protože jsem někde četl, že by se tl zkouška měla dělat vždy před tím, než jde člověk s hodinkama do vody.

Odesláno

Jasně, hodinky měly tlakovku v pořádku, a ty RADO byly ani ne 3 měsíce staré. Jak řešíte takové problémy? Protože když švýcarské hodinky skoro za kilo zdarma vysuší, tak to osobně nevidím jako výhru. Vźdycky už to budou "ty utopené". Ale čekat asi že mi dají jiné, nové je asi bláhové, co?

Někdo jiný názor? Nějaký prodejce, hodinář? Díky

Jinak doporučení dělat tlakovku před každým ponořením hodinek je asi stejný alibizmus, jako když jsem se v návodu na horské kolo za 50tis dočetl, že není určené pro jízdu po nezpevněných cestách. To přece výrobcům/prodejcům nemůže projít?! Zkoušel někdo nějaký právní spor, expertizu nebo tak něco?

Odesláno (upraveno)

Soudit bych se asi nezkoušel, jak budeš prokazovat, že jsi korunku měl zastrčenou? :)

Pokud by se mi něco takového stalo, tak bych to zkusil asi přes výrobce, jakože po dobrém... že jsem fanda jejich hodinek a že se stalo to a to a že AD na mě (třeba) hazí bobek. Je mi jasné, že na koupačku by mělo stačit 50m, ale pokud bych měl takové zkušenosti, tak bych holt bral do vody něco se šroubovací korunkou. Jen doplním, že já se 100m nikdy problém neměl :)

EDIT: To že ty Rado byly 3 měsíce staré je sice pěkné, ale před tím taky mohly ležet nějakou dobu na krámu, ne?

Upraveno uživatelem Jörg8X
Odesláno

Jasně, že mohly na krámě ležet léta :o) Myslel jsem, že jako těsnění nebylo koupáno ve slané vodě a ponecháno na sluníčku atd...

Jinak asi kontaktovat výrobce bude nejrozumnější cesta.

Odesláno

Zdravím všechny, rád bych se zeptal na vodotěsnost hodinek. Kdysi jsem měl Festiny s WR 100m. "Utopil" jsem je ve sprše - dost mlhavo pod sklíčkem, spíš malé kapky, než jen mlha. Reklamace, vysušení, přetěsnění v záruce, autorizovaný servis tvrdil, že to není možné, že jsem měl asi povytaženou korunku. Určitě neměl. Po roce jsem v nich vlezl do dětského bazénku (max. hloubka tak 70cm. Opět to samé - opravili, vysušili, ručičky už nesly známky po vodě a zase řeči, že jsem si nezastrčil korunku. Už je nenosím a koupil jsem si 300m WR se šroubovací korunkou a doufám, že něco vydrží.

Ale s kámošem jsme si kupovali další "pěkné" hodinky skoro za 100k Kč. On před měsícem stejným způsobem "utopil" svoje RADO 100m WR, které byly 3 měsíce staré. Opět hlášky o nezastrčené korunce a pak o tom, že vlhkost vzduchu v hodinkách ochlazením zkondenzovala. Pokud to mysleli vážně, museli by je utěsňovat v zapařené prádelně, aby tam mohlo zkondenzovat tolik vlhkosti (vody). Nabídli mu, že mu je přetěsní v sušším prostředí. U hodinek za takové prachy. Určitě strojek už nebude jako dřív.

Jaké máte s vodotěsností zkušenosti vy? Neptám se na hodinky pochybných výrobců, ale na značkové hodinky. I když paradoxně ty od číňana vydržely vždycky to, co na nich deklarovali.

Díky za názory a zkušenosti

Ahoj, moje zkušenosti s vodotěsností hodinek jsou kladné.  Festiny Mecaquartz WR 100m - sprchování, včetně koupání do hloubky 5 metrů a delšího pobytu v teplé geotermální  vodě bez problémů.   Mnohokrát byly otevřené a tlakovou zkoušku jsem nikdy nedělal. Jen si dávám pozor na těsnění, když je zavírám. To samé u druhých hodinek Wenger WR 100M. Také žádný problém s vodotěsností i bez tlakových zkoušek.

• po měsíci...
Odesláno

Mám několik hodinek napr Casio PRW ... , Wenger Seaforce 200M a pokud dám na sklo trošku ledu tak na všech hodinkách se za 10sec objeví lehký opar, který je za chvíli pryč. Takže pokud je v hodinkách vzduch tak pří změně teploty se to můýe vždy zarosit a v komoře drží 10 ATM v pohodě...

Odesláno

Tak pokial si hodinky nezatvaral v ochrannej atmosfere (napr SINN Ar) tak tam vzdy nejaka vlhkost bude. A ta vlhkost sa vzdy bude dat vyzrazat na skle.

Absolutnym riesenim je vysusovacia kapsla (zase SINN) alebo napriklad hodinky plnene olejom (ano SINN ma na vodotesnost spadeno)

Ono ani ta tlakova skuska nie je vsespasna. Tlakovkou sice hodinky prejst mozu, ale to nic nehovori o tom ako sa tesnenia zachovaju pri dalsom zasrobovani korunky, alebo pri prudkej zmene teploty (skok do vody atd).

Moja rada znie: Netahat do vody hodinky u ktorych by ta naozaj moc mrzelo ak by si ich utopil.... jasne ze kazdy ma tu hranicu inde a nakoniec utopenie mechanickych hodiniek nie je koniec sveta, rychly zasah hodinara moze vacsinu skody zachranit, ale ak niekto na svoje zlate suby setril 10 rokov tak by s nimi poroste do bazena lozit nemal.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...