Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník
Odesláno

Ahoj,

úprimne poviem, že som si prečítal fórum tak pol roka dozadu, ale buď sa odpoveď skrývala pod vláknom ktoré som nečítal alebo tu nie je, takže skúšam svoj osud.

Dostal som sa k práci, kde z výplaty si už môžem dovoliť aj viac než 3 rohlíky a 15deka vlašáku, tak okrem plniacich pier rád okom pohliadnem aj na hodinky. Už to tak býva, že najviac sa mi páčie tie, na ktoré by som aj teraz musel šetriť dva roky. Možno k tomu dôjde, ale dnes to bude asi o zoznamovaní sa, atd.

Takže, limit 8000, pri naozaj výhodnej kúpe 12, pri niečom do čoho sa zamilujem 16 :-D Ale držme sa 8-10. Nákup v Prahe (slovenčina je len pozostatok toho, že som sa narodil vo východnej časti Československa).

Požiadavky.

1. cena teda okolo 8000. Tu mi napadá, že keďže sa jedná o prvé lepšie hodinky - je táto cenová hladina adekvátna? Alebo má práve zmysel aj u prvých hodiniek skúsiť niečo za ten dvojnásobok? Prinesie mi to niečo? Alebo naopak som blázon a ako prvé mám skúsiť niečo výhradne podľa požiadavky na vzhľad podľa bodu 2 za 699 v akcii? :-D

2. Vzhľad. No, asi sa hodinomajstri zasmejú, tento odsek si vytlačia na papier a zarámujú, ale aj tak skúsim. Čo sa mi páči - hodinky "klasického" vzhľadu, asi to tu označujete ako spoločenské, keď som filtroval na weboch, tak jednoducho tie ktoré spadali pod spoločenské, elegantné, atď. Nechcem nič veľké, ak som sa tak zbežne pozeral v hodinárstve, tak sa mi páči veľkosť +- medzi dámskymi (teda poväčšinou 38mm?) a 41 mm. Flat dizajn poteší, nie je podmienkou, ak by sklíčko bolo zahnuté aspoň na okraji, tak jééééj (aj keď teraz neviem či to nie je nezmysel). Ciferník čo najjednoduchší, nepotrebujem vidieť stav populácie medveďov v Tatrách.

3. Sklíčko - ako som už vyššie písal, páčia sa mi hodinky kde púzdro je "pod hladinou" sklíčka. Asi to bude náchylnejšie na škrabance, ale zo skúsenosti s perami si na veci viem dať pozor, tak asi by som to riskol. Materiál asi nemá zmysel iný než záfír, ale tak... poradiť si nechám

4. Farba - biely alebo svetlo šedý (strieborný?) ciferník, tmavé číslice. Ak to bude naopak, asi prežijem, rád by som sa vyhol modrej (a iným farbám, ale modrú spomínam zvlášť, keďže niekto to považuje za elegantnú tmavú farbu, tak pre istotu) pri akomkoľvek prvku hodiniek. Nevadí mi napr. červený koniec hlavnej sekundovky. Číslice ako číslice (arabské alebo rímske), nechcem len čiarky na ciferníku (píšem zvýraznene, pretože bez toho by sa hodiniek našlo celkom dosť aj od "lepších" značiek). Minimum sú číslice 3,6,9,12

5. Kožený tmavý remienok

6. Pôvod - tiahne ma to k Nemecku, dizajnovo sa mi páčia Junghans, dlhú dobu som bol (a asi aj som) fanúšik značky Seiko. Ale ak poviete že Primky sú super a existujú také ktoré spĺňajú 97,64 percenta požiadaviek, idem do toho.

7. Mašinka vo vnútri. Tu som stratený, každopádne viem že za tú sumu to nebude zázrak. Vzhľadom na to že toto je prvý kus lepších hodiniek, viac idem po funkčnosti ako takej (preto tá otázka, či nie nie 8000 zbytočne vyhodených, ak požiadavky na strojček nemám). Nechám si poradiť.

Môj predvýber. Pozeral som viac menej u Koscomu, naklikal +- parametre a z toho čo vypadlo sa mi páči:

https://www.hodinky-koscom.cz/cz/junghans-041-4461-00 - okrem ceny spĺňa asi všetko (typ, farba, pôvod)

https://www.hodinky-koscom.cz/cz/tissot-t41-1-423-33 - zasa cena + širook vyzerajúca obruč okolo sklíčka, asi by to chcelo vidieť naživo

Keď sa vzdám niektorých požiadaviek, tak vypadne hromada hodiniek od značiek ktoré mi nič nehovoria (Daniel Wellington - plus, asi to bude fake, keď má to "D" v logu obrátené :-D ), tak som stratený.

Z cenovo spĺňajúcich vypadlo toto:

https://www.hodinky-koscom.cz/cz/certina-c017-410-16-037-01

------------------------------------

Ďakujem vopred za všetky rady a ospravedlňujem sa za dlhší príspevok, chcel som popísať všetky požiadavky ktoré mi napadli.

Odesláno (upraveno)

Ahoj a vítej, tohle zadání sice není úplně můj šálek kávy, ale mrkni třeba na Orient Bambino.

Mají víc modelů, co by ti mohly sednout a myslím, že se dá říci, že je to za málo peněz hodně muziky a to se ti může do budoucna hodit.

Určitě to nebudou poslední hodinky. :D

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odesláno (upraveno)

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/80348-orient-bambino-informace-modely-zkušenosti/?p=1502945

Mají i číslice.

Mrkni třeba tady, ale je to první, co mě napadlo.

Do rozpočtu se vejdou určitě i další kousky.

Jsou hlavně za dobou cenu.

Nicméně je možná škoda snižovat budget.

Oblekovky jdou trochu mimo mě, určitě ještě dostaneš spoustu jiných návrhů. :)

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odesláno (upraveno)

Hodinky z posledního odkazu nejsou špatné. Certina je solidní a také u firmy Tissot bys mohl něco najít. Co třeba tyto: http://www.tissot-hodinky.cz/eshop-tissot-everytime-55120.html

O strojku jsi moc nepsal, takže ti asi nebude vadit quartz (na baterii) z odkazu. Pokud máš rád primky a chceš nějaké s quartzovým strojkem, tak by podmínky splňovaly (finance jsou poněkud nad limit) tyto: http://www.prim-shop.cz/produkty/panske/prim-linea-40-q.htm

Upraveno uživatelem Jeňa
Návštěvník
Odesláno

tie tissoty vyzerajú dobre. 38mm, nepreplácané. ako štart to bude asi OK. hmmm. Ďakujem.

Odesláno

Orient Bambino urcite muzu doporucit. U nich ale bude trosku problem se sehnanim v CR a pak i se sehnanim konkretnich kusu po svete. Ale nic neni nemozne. Na ruzne typy bambin mrkni do linku v mem podpisu.

Pokud se ti libi junghans a nevadi ti kvarc, tak mrkni na http://www.hodinky-junghans.cz

Majitelem je mistni clen MarvinX. Napis mu SZ na konkretni model a on ti je urcite nejak schopne naceni. Vsak uvidis.

Jinak jeste v cenove relaci mrkni na neco z rady Seiko 5. Maji asi tak milion modelu. Od Orientu jeste model Curator nebo Symphony.

Svycarske baterkove v teto cene vetsinou maji strojky Ronda, na ktere zrovna nejsou peny ody, takze asi radsi Japonsko. Pokud by ses hecl, tak Seiko SARB035 se da sehnat kolem 350usd a uz by to byl povedeny kousek.

Odesláno (upraveno)

V této cenovce se daj? i základn? automaty. Teda kousek výš no... U Tissotů řada Le Locle je dost povedená. A lehce jeté jdou i hluboko pod limit.Koukl bych i Japonsko- od Seika řada SARB například. Jak p?še kolega předemnou.Nebo řada SARY. Zkus kouknout k Seyia- San, m?val je na stránkách snad všechny.

Obecně- v této ceně dostaneš u Japonských značek trochu v?c muziky, než od Evropy

Upraveno uživatelem Radimk
Odesláno

Asi bych osobně šel spíše do automatů, ale je to jen moje osobní preference (nějak mě neuspokojuje pocit, že mám v hodnikách baterku namísto tikajícího stroječku :rolleyes: ). Jinak ty Le Locle jsou v té kategorii myslím dobrá volba.

A co třeba Hamilton? Sice nemají vypouklé sklíčko, ale třeba by ti sedly :-)

https://www.hodinky-koscom.cz/cz/hamilton-h70455553

nebo

https://www.hodinky-koscom.cz/cz/hamilton-h39515753

V DE se myslim dají sehnat o cca 20% levněji

Odesláno

Tissot le locle si myslím že je dobrá voľba , Hamilton tiež OK, Seiko sarb  super len nemajú číslice, a Orient Bambino ako píše Andy za málo penez veľa muziky ...

Odesláno

A ty bambina mají safír? Mám za to, že safír mají až Stary a že Orienty mají snad bez výjimky minerál.

Odesláno

2pet84ik: Jestli neřešíš strojek a táhne tě to k Německu, nech si u Marvina nacenit světlé baterkové Max Bill na černém řemínku a budeš mít splněno - stejně časem zjistíš že k oblekovkám se hodí i něco sportovnějšího a u quartzek pak aspoň nebudeš muset věčně řešit že "zase stojí"...

Odesláno

A ty bambina mají safír? Mám za to, že safír mají až Stary a že Orienty mají snad bez výjimky minerál.

Bambina safir nemaji. Je to mineral. Nektere Orienty safir maji i mimo Star radu. Je to vetsinou oznaceno na ciferniku takovym malym znackem.

Jinak jak pise Radek, Max Bill od Marvina a clovek je vysmatej

Odesláno

Tak som bol v Koscome a uprimne, musim este vela vela setrit. Asi nebudem uplne setrit ani na prvych hodinkach ale kupim si nieco pekne bez nutnosti premyslat o kazdej korunke. Ked ma hodinky uplne nechytia, tak budem mat aspon jedne pekne a ak ma chytia, tak ich nebudem musiet schovavat :-)

kazdopadne, bolo dobre ze som sa na hodinky fyzicky pozrel, zistil co mi na ruke este vyzera OK, co sa mi realne paci a co nie.

Odesláno

No fakt na ten styl Junghanzu, jednoduche, ala vintage. Nebudem tvrdit, ze by som nedokazal zit s Certinami alebo Tissotmi na ruke, ale neviem ci by mi to robilo radost nejako dlhodobejsie.

@krtenek: tak jasne ze ked nejake vyberiem, tak ceny obzriem, ale nemyslim ze by niekde boli za polovicu, takze zatial pre ten rozhlad Koscom postaci, nie?

Odesláno

@krtenek: tak ak dovolis, po dalsej vyplate sa ozvem a poziadam o radu s najdenim. Budes mat u mna za to pivo, mozno aj 2 :-D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...