Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak to je super, Chuck tady byl osobně na návštěvě.

Je to už docela dávno, ale místní si to stále připomínají.

Jednak jej požádali zda by jim nepomohl stavět v nepřístupné oblasti chatu,

on nelenil a od těch dob je zde Švýcárna.

Jmenuje se tak proto, že dříve stála pod Matterhornem :)

Druhá stopa Chucka v Jeseníkách se váže k tomu jak se mu zdály místní čtyřtisícové vrcholy

"Praděd", "Děd" a "Otec" nevhodně zapadající do této malebné krajiny.

Proto dnes máme jen 1491 metrů vysoký Praděd, a vznikly rokliny s názvy Velký kotel a Divoký důl.

Jejich pojmenování slovy Velký a Divoký ovšem není nahodné . . . .

:lol2:

Návštěvník Kamil
Odesláno

Mám to v kompu v tabulce tak to pak doplním, akorát guzmic jede sám, Jeronimo se neúčastní,

určitě tam chybí další, ale jsem jen na mobilu.

???

Odesláno (upraveno)

Já můžu jen něco koupit - kořalku nebo tak. Připravit nic nestíhám. Když tak napište, co mám koupit.

To není potřeba, iniciativa byla spíše v duchu toho že se spousta lidí zabývá vařením v jakékoliv podobě,

proto je to jako možnost pochlubit se ochutnávkou pro ostatní. Není to povinnost ani nutnost, nebudeme

považovat za neslušné dojet bez něčeho. Jídla bude dostatek, máte ho všichni zaplaceno, takže opravdu

akce přivez něco ochutnat je pro ty co chtějí být vejtahy :) (vtip)

Jinak mi byli elementálové na silnicích naklonění, tedy jsem ubrzdil před paní co si dala přednost když mi vjížděla

na kruháč před čumák, i před hejnem srnek jsem včas zadupl brzdy tak jsem u počítače a doplňuji kdo co doveze

k ochutnání:

Roura74  - utopený naložený buřty

Farky  - echt slezsky bigos

Kamil   - extra ostrou chilli pastu a omáčky od gandalfa

Wagoneer  - nakládanou zeleninu

Mirek  - bábovku, nakládané okurky a flašku utopenců

Melly  - chilli con carne

RedAce  - domácí chléb

guzmic  - tekuté ovoce

Juraj11  - tekuté ovoce

Conrad  - štrúdl

Roman ZA  - slovenské sýry, něco slaného i sladkého na zub

Funthom95  - nakládané okurky, tekuté ovoce

Kvartus  - Chucka Norrise

Upraveno uživatelem tommas4
Návštěvník Kamil
Odesláno

Já můžu jen něco koupit - kořalku nebo tak. Připravit nic nestíhám. Když tak napište, co mám koupit.

Nic nekupuj, nám stačí tvá přítomnost. :clap:

Roman ZA  - slovenské sýry...

:smile_anim: :smile_anim: :smile_anim:

Odesláno (upraveno)

Uff, právě jsme dopsali pokoje, vyšlo to tak akorát :) 

Aby nedošlo k nějakému nedorozumění, tahle horská bouda má dvě budovy, značené jako A / B
v té co je značená B jsou rodinné pokoje kde máme rodiny s dětmi, v budově A jsou dvoulůžkové

pokoje, obě budovy jsou spojené, mají jeden vstup u kterého je recepce / bazén / restaurace,

nikam se nepřechází venkem, parkoviště je hned u baráku, prosím mrkněte na podrobnosti

o ubytování tady na našem webu - http://www.hotelchs.cz/5834/ubytovani

díky

a ještě jsem vynechal do seznamu co kdo veze na ochutnávku mou maličkost, takže:

Roura74  - utopený naložený buřty
Farky  - echt slezsky bigos
Kamil   - extra ostrou chilli pastu a omáčky od gandalfa
Wagoneer  - nakládanou zeleninu
Mirek  - bábovku, nakládané okurky a flašku utopenců
Melly  - chilli con carne
RedAce  - domácí chléb
guzmic  - tekuté ovoce
Juraj11  - tekuté ovoce
Conrad  - štrúdl
Roman ZA  - slovenské sýry, něco slaného i sladkého na zub
Funthom95  - nakládané okurky, tekuté ovoce
Kvartus  - Chucka Norrise
tommas4 - bůček kilometr nad mořem uzený na třešňovém dřevě

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno

Přibližný program akce:

pátek 21/10
příjezd - kdykoliv po obědě, pokud dorazíte až po šesté večer prosím napište mi (kvůli večeři)
v případě zdržení na cestě se nic neděje, pokoj budete mít připraven, jídlo také :)

večeře 18:00 - 19:30
podává se v restauraci v přízemí hotelu, bufetový způsob - saláty, dresinky, pečivo, polévky
na salonku přiléhajícím k restauraci, hlavní jídla s přílohami asistují naši kuchaři tamtéž
zasedací pořádek není, místa na sezení je dost pro všechny, družte se dle libosti :)

večerní seznamovací pokec probíhá po večeři v restauraci a přilehlých prostorách,
přibližně na 21:00 hodinu bude pečená kýta na kosti s křenem atd., a tatarák s topinkama,
ten s dovolením rovnou namíchám v kuchyni osobně sám + ochutnávka toho co kdo doveze

otevřenou restauraci nechávám do půlnoci, držáci se pak přesunou přesuneme do lobby
kde lze sedět třeba do rána, v recepci je k mání jak nealko tak i pivo (v plechu)

sobota 22/10

hotelová snídaně - bufetová, podobně jako večeře self service, bez zasedacího pořádku
podáváme v čase 07:30 - 09:30

program - kdo bude chtít
10:00 odchod směr Švýcárna, půjdu s Vámi jako průvodce, dá se to projít i kdyby spadlo trošku sněhu,
ale nepromokavé nebo rovnou zimní boty s sebou! půjdeme procházkovou trasou po modré / zelené po
vrstevnici 8km, Švýcárna by měla být otevřená, mají výtečný borůvkový rum, dáme panáka či dva a zpátky

půjdeme po červené po hřebenu, to je 7km, celkem 15km, dvě, max. dvě a půl hodiny tam a dvě zpět
plus čas strávený na Švýcárně a mým povídáním, takže jsme okolo třetí nebo čtvrté na baráku

nebo

prakticky jsem přemluvil svou polovičku aby dělala průvodkyni skupince č.2   :)
10:00 odjezd (auty) do nových termálních lázní ve Velkých Losinách http://www.termaly-losiny.cz/
cesta asi 45 minut až hodinku kvůli objížďce + 3 hodiny válečka ve vodě + cesta zpět
případně plus návštěva papírny kdo bude chtít, žena to tam zná, tři roky jsme tam měli

hotel co si po nás vzali známí - bráchové z chorvatska, udělali tam pizzerii tak se tam dá

i na oběd a tak dále, nechávám otevřené, návrat cca čtvrtá odpoledne?

víc nás není :) mladej (6let) předpokládám pojede se ženou

pro ty co budou chtít zůstat v hotelu (budiž, každému co jeho jest) restaurace bude otevřená,
bazén a sauna dle libosti - pouze poprosím zkuste to načasovat tak aby to zůstalo odpoledne
volnější pro ty co se budou vracet z výletů
sauna, pinec i bazén - objednávky času na recepci kdykoliv v průběhu pobytu

individuálně co je poblíž - vše autem - Jeseník město a lázně Jeseník - ideální na procházku a kafe,
nebo kousek dál směr Polsko jsou Zlaté hory - těžba zlata, naučná stezka atd.,
nebo rovnou výlet do Polska na nákupy, hned za hranicemi městečko Glucholazy, kousek
dál větší Nysa, lze spojit s procházkou okolo Nyských jezer

večeře - stejně jako předchozí den, ale máme avizované dobroty co vaří Maxel, já, moje žena a naši kuchaři

posezení po večeři - opět cca na 21:00 hodin budeme mít nachystáno něco na zub, dobré sýry, ovoce,
ochutnávku z toho co kdo dovezl, malé překvapení k jídlu

restauraci opět nechávám jako předchozí den

neděle 23/10

snídaně jako předchozí den

v případě zájmu se ujmu role průvodce na krátký výšlap po snídani, tentokrát na druhou stranu hřebene
na Vřesovou studánku, je to 4km tam 4 km zpět, při odchodu v deset návrat tak v jednu, nejdéle ve dvě

a to je vše přátelé, už se těším

Odesláno

Tome paráda.

Doufám, že na Švýcárnu půjde dost dětí, ať se vzájemně vyhecujou aby neremcali, že to je daleko. :-)

Jo a mají tam docela slušnou plzeň.

Odesláno (upraveno)

Hlasim, ze asi dorazim po 18 hod a na sobotu individual- Praded uz videt nemusim, jdu na Vozku( druha strana) smer Serak, kdyby se chtel nekdo pridat

Upraveno uživatelem kuncák7
Odesláno

Půjčím ti sněžnice, aktuálně je tam 30 čísel sněhu a úterý až čtvrtek tam ještě něco spadne :)

Neva, tim lip. V tom pripade nesu psa na zadech :-).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...