Přejít na obsah

ze Života .....

Doporučené příspěvky

Odesláno

ne ne .... příští víkend workuju, ale moh bych vyslat mámu se smradem ..... tudle sem je vyslal do tramvaj muzea a prej spokojenost ..... mladej si to užil

Odesláno

Tak to mate vcelku ok. U nas pochybeni, i jednodussi typu projeta zastavka na znameni jdes na  protokol. Ale take se prihlizi k tomu, jaky clovek je, zda se pochybeni opakuje, co vsechno uz si predtim zachranil atp.

Se mi treba stala vtipna vec, ze jsem byl potrestanej 5kilo dolu za nic.  Mne to rozvztekalo, protoze postup ma bejt takovej-neco poseres, vedouci Ti to da vedet, vysetrovak oznami postih, podepises sumu a na vyplate vidis srazku.

U mne nic  a 5kilo dolu.  

Ze jsem pry nebyl v urceny cas pri nastupu smeny primo u okenka a jako jsem s tim vyjebal a sedl primo na lokotku,coz je o 800 metru dal primove stanici. Prisla kontrola, z reditelstvi a ulehcila si to tim, ze sebrala knizku v ktere se podepisuji rozkazy pro urceny den. 

Kontrolovala tedy vsechny strojvedouci ,byl podepsanej, ok. Nebyl podepsanej, kacky dolu.  

Jenomze utikala na rychlik v 13hod domu, Praha vis jak, delame do 14hod, na prescas se na GR asi nehraje.

Ja nastupoval do prace v 13,28 , knizka nikde to se obcas deje. Treba ji doplnujou, kontrolujou. U okenka jsem dychal na alkohol, podepsal se mi tam nadrizenej a ja sel do stanice hledat svou lokotku..  Proste tak jak se ma.

V kancelari, asi tyden potom.

Pidil sem se pomerne hrubym a silnym hlasem u vysetrovaka a vedouciho, jak je mozne ze mam kacky dole.

Jejich vysvetleni bylo, ze sem tam urcite nebyl.

Tak rikam, "jestli se citite opravdu presvedceni, ze Vam lzu dobre. 

Me dalsi kroky budou tyto. V aute mam kameru, zaznam archivuji a ukazu ze jsem v urceny cas brzdil autem primo na nastupnim miste, kde jsem se zdrzel. Elektronicky zaznam o dychani se archivuje. Take podpis na provoznim zaznamu rika ze jsem byl tam kde mam byt.

A to petikilo, to si strcte treba do prdele.  Ale do pici, nerikejte mi, ze lzu" .

Bouchnul bych jeste pro vetsi efekt urazene dverma, jenomze se tam nechava neustale otevreno, takze by to nebylo ono.   :D

Sel sem si alespon urazene do koutku snist chleba se salamem a koukal do zdi.

Vedouci za chvilku prisel a rika, " hele nelzes, posral to nekdo kdo opisoval zaznam. Uz v tom nestourej". 

Pochopil jsem, ze je to trosku neobratne priznani viny z jeho strany a touha neztratit tvar. 

Nabidl jsem tedy pravici a rikam:   " jasny, treba si to vyberu jindy ".  

Uz sem se pak ani nezlobil. 

5kilo mi nevratili, ale zas mam treba na stanovisti na nohou pantofle a nikdy mne za to nikdo nehuboval.  :D

Odesláno (upraveno)

Tak to mate vcelku ok. U nas pochybeni, i jednodussi typu projeta zastavka na znameni jdes na  protokol.

hele ta první stížnost byla přesně co popisuješ ....."že sem prej nezastavil v zastávce na znamení jakože, že na tý zastávce někdo stál, né že by chtěl někdo vystoupit" ....... 

takže první co je, že se podívají na časy kdy jsem tou zastávkou projel .... to bylo OK ..... a druhá věc kamerovej záznam .... nikdo tam nestál ....

takže prostě jenom kunda měla potřebu dělat potíže ..... mělo by se to dělat, tak jak je to venku (už jsem to tu někde popisoval) ....... chceš si stěžovat? ..... OK ..... zaplať 50euro kolek a pokud bude stížnost oprávněná dostaneš je zpátky a pokud ne dostane je řidič ..... stížnosti prej ubyly o 80%

*nutno dodat, že takovejhle idiot stěžovatel zaměstná asi 3 lidi

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno (upraveno)

Stava se casto, ze takhle sjedete z trasy?

ne .... vetšinou se to stane když jedeš něco poprvé a nebyl sis to před tím projet nanečisto ....což taky není pravidlo, protože se trasy poměrně často mění dle požadavků.... výluk .... uzavírek apod.

mě se to stalo jenom jednou u linky kterou jsem už znal .... jenom jsem prostě zapomněl odbočit

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

Nadhled level:max+5

Zajimavy pribehy

Sel sem si alespon urazene do koutku snist chleba se salamem a koukal do zdi.

. :D

Odesláno

Stava se casto, ze takhle sjedete z trasy? Ja to za cca 20 let, co jsem bydlel v Praze, zazil jen jednou.

ještě teda když to vyženu do absurdna tak existují takzvané zálohy ...... to mám třeba zejtra .... deš si sednout do práce a čekáš kdo nepřijde do práce aby si jel za něj 

takže nepřijde franta do práce protože se vožral a výpravčí za tebou přijde a povídá ..... franta je vožralej musiš jet za něj 136 ...... já výpravčímu říkám .... vole to sem v životě nejel ..... výpravčí říká .... to mě nezajímá , to máš znát, ale že seš to ty tak ti vytisknu mapku (ty modrý bambule jsou zastávky)

* no a jedeš :D

Odesláno

takže nepřijde franta do práce protože se vožral a výpravčí za tebou přijde a povídá ..... franta je vožralej musiš jet za něj 136 ...... já výpravčímu říkám .... vole to sem v životě nejel ..... výpravčí říká .... to mě nezajímá , to máš znát, ale že seš to ty tak ti vytisknu mapku (ty modrý bambule jsou zastávky)

Ne jako vážně zejtra do práce nepůjdu.. a možná se i dneska trochu vožeru..

Odesláno

důvodů může být metrák .... chlast jsem dal jako jeden z příkladů, proč někdo nepřijde do práce a ty na oplátku musíš jet to co neznáš abys uspokojil pacienty na zastávkách .... je pravda, že pokud nemáš s nadřízeným nadstandardní vztahy, tak mu nemůžeš říct .... sem vožralej seru ti dneska na to ..... takže máš prostě průjem

je to takovej trochu vojenskej režim ....no .... a když máš ráno vypravit 200 autobusů z jedný garáže, tak to ten výpravčí nemá jednoduchý ....někdy je obdivuju

Odesláno

Taky jsi zapomněl na různé příhody už na trase (můj táta např dostal lehkej inkfart-stačil ještě zastavit na zastávce, když se mu začalo dělat soufl) a střídal ho kluk poprvé na trase, poprvé kloubak, to musí být též terno.

Znám z vyprávění dispečera.

Odesláno

Jedu zrovna regiojetem do Vídně a je tu průvodčí, že bych si jí hned vzal na hotel a nevylez z něj do pátku.

A tak mě napadá...

Hopo

...je nějaký rozdíl mezi fírou regiojetu a regionovy ve smyslu jako silnější pes, větší king nebo ne?

Odesláno

..je nějaký rozdíl mezi fírou regiojetu a regionovy ve smyslu jako silnější pes, větší king nebo ne?

záleží na tom jakou sedláš lokomotivu 

bandi kdybys chtěl sledovat dění v mhd, tak mám pro tebe tip ...... tudle sem s ní kecal někde na konečný a ta je teda velmi postižená ..... když budu při zemi tak víc než dost :D

https://www.instagram.com/tramvajacka/

Odesláno

Popravde je to skoro totozne. Rozsah znalosti je uplne stejny, lisi se pouze trakci.

Elektricka vs motorova.

Tlak je, aby mel fira vsechno mozne, co nejvic rad lokomotiv aby mohl jezdit univerzalne podle potreb dopravce.

Jizda na rychliku muze nekomu pripadat jako tezsi,protoze jede 160. Ma ale k jizde spoustu pomocniku a za celou smenu zastavi treba jen 20 krat-stavi Praha, Pardubice, Ceska Trebova, Svitavy, Brno a jede zpatky. Jednotky maji cilove brzdeni, prirovnal bych to k jizde po dalnici.Najede mrte kilometru. Je opojen rychlosti.

Oproti tomu fira co jezdi lokalky stavi kazdy 3 kilometry, hlida navestidla protoze nema zadny navestni opakovac, spojuje se, rozpojuje, skace z masiny na masinu, opravuje, tankuje a celkove ma pestrejsi skladbu vykonu-ruznorodou.Zastavi za den 100 krat.

Neni to, ze by byl hloupejsi, nebo nejak menecenej. 

Spis jak komu ktery vykon vyhovuje.

Mne volaji a lakaji na elektriky kazdy rok-dostal bych se nekam na ok turnus, pac mam dobry cislo, to je cas ktery clovek na draze stravi a ma prednost pred novacky.

Ale netouzim po tom, jsem spokojeny blizko domova, stihnu bazen, mam tu kamarady, zname, trat znam velmi dobre kazdy kaminek, lidi co vozim, vlakvedouci, pruvodci. 

Je to proste rodinejsi, komornejsi.

Stejne tak SonnyC zdejsi chmg. clen jezdi motory, ackoliv opravneni elektriky ma a co vim nijak po jezdeni na nich netouzi.

Jeste ohledne nejake revnivosti u firu, jakoze by nekdo zarlil a myslel si ze u RJ jsou dementi nebo obracene, to jsem nikdy nezaznamenal. Tohle povolani je zvlastni tim, ze lidi co ho vykonavaji jsou si vedomi ze kazdy kdo tam sedi musel ujit kus cesty, mnohdy trnite a navzajem se respektuji nebo si pomahaji.

Kolegialita funguje. O zavisti nevim. Neni co si zavidet.  :)

Odesláno

YPO, diky, tu na IG sleduju. Byla fajn, ale uz se bere moc vazne. Aspon teda co sleduju ten vývoj jen podle IG.

Hopa, diky, to jsem si presne prave rikal taky. Ze tohle ÖBB je sice pekna rychla masina, ale prdel je naopak na motoraku na Sázavě.

Chtěl jsem pruvodci oslovit, ale uplne me paralizovalo, ze ma na visacce Poverena osoba. Asi GDPR. To me z myšlenek na hrátky vrátilo do práce a fantazie vzala za svý :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...