Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 780
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pratele, velka prosba...

Nejake doporuceni na overenou firmu vyhledavajici unik vody z bazenu v Praze a okoli?
O teto http://kanalizace-charvat.cz/instalaterske-prace/vyhledavani-uniku-vody-z-bazenu/ spolecnosti vim, nebyli jsme ale naposledy uplne uspesni.

pro info: po “odstaveni” bazenu (zatim jen na jisticich a uzavrenim ventilu na filtraci) se nam pres noc (!) ztratilo 5m3 vody a unik se zastavil na spodni hrane trysek. Nikde okolo bazenu ani v trave neni videt zadny prusak, vlhko a sachta samozrejme zatopena neni. V poslednim roce nam uz moc neslo luxovat, nekde to furt prisavalo vzduch, tak to mohla byt predzvest. Ale ta rychlost uniku je zvlastni a nejak mi zatim nikdo nedokazal poradit....

Diky moc!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ty spoje na dně jsou brutální....skoro to vypadá,že to chcije dole....ale zase by se to vypustilo celý. Jelikož se zastavili na hranici trysek, tak problém bude někde tam ve vedení do šachty

Odesláno

Ty spoje často nejsou vůbec tak hrozný, to jen nečistoty mají tendenci hromadit se u sebemenší nerovnosti a tím ji zvýrazňovat. 

Že je problém u trysek je eviddntní. Otàzka zní: jsou trysky níž než spodní hrana skimmeru? (asi ano, jinak by byla hladina strašně nízko...). Zkusil bych lokalizovat problém postupným zavřením/otevřením kohoutů v šachtě - trysky sice patří k části systému vracející vodu od filtru, ale pŕi otevřených kouhoutech může voda zpětně přes filtr unikat i netěsností v druhé větvi filtrace mezi skimmerem a filtrem. 

Nejjednodušší by bylo při vypnutém filtru zavřít v šachtě kohout před filtrem i za filtrem, dolít vodu do skimmeru až po okraj a do bazénu kousek nad trysky. Sledovat, zda klesne hladina v bazénu nebo skimmeru. Podle výsledku pak řešit konkrétní větev.

Odesláno (upraveno)

Gusto, ty spary jsou jen a jen prach, nemam a zatim nechci mit zakryti a uz jsme se tam nejmene dva, tri tydny nekoupali. Jinak je bazen cisty a spary drzi.

Martare, diky, ano, skimmer je nad tryskami. To co popisujes urcite zkusim. Dikes.

Kdyby preci jen mel nekdo dobrou zkusenost s nejakou firmou, budu rad.

Upraveno uživatelem Murphy97
Odesláno (upraveno)

Tak jsme to nasli - souvisi to se skimmerem. Budto nekde ve spodni casti skimmeru, nebo v napojeni potrubi na skimmer.

Chci po 18 letech vymenit cely skimmer a potrubi do sachty/filtrace a asi nechame udelat folii do bazenu, preci jen, uz je ten plast/laminat celkem poskrabany a vic se tam usazuji necistoty.

Nemel byste, prosim, nekdo tip na proverene bazenare v Praze a okoli? Uplne idealne pokud by si vsechno udelali “na klic” vcetne to bourani/vykopani. Hledam tedy nekoho, koho nezajima jen instalace novych bazenu, ale komu nebude “smrdet” ta prace okolo a kdo je dobry v servisu. Jasny, ze to bude neco stat...

Diky moc!

PS: nekdo zkusenost s https://www.bazeny-brandejsky.cz? Nemuzu se zbavit pocitu, ze nam ten bazen tenkrat delali oni. No, nesmejte se, uz je to let a moc si to nevybavuji 🙂

Odesláno

Jestli to správně chápu, po uzavření obou větví a dolití vody nad trysky a do skimmeru poklesla hladina jen ve skimmeru.

Jestli to tak je, logika mi říká, že netěsnost nemůže být nad úrovní trysek, kudy těch 5 kubíků přes noc pŕi otevřeném systému (?) uniko. Takže pravděpodobně nebude problém v samotném skimmeru, ale hlouběji - v hadici od něj vedoucí :(

Nic proti folii, jen poznámka: poškrábané plastové stěny a dno bazénu by měly jít rozleštit podobně jako hesalit :)

Odesláno (upraveno)
V 28. 9. 2020 v 11:22, DavidLC napsal:

Branďáka si tady, co vím, chválí. 

Diky, Davide, dnes jsem poprve mluvil s majitelem, poslal jsem mu popis a fotky, tak uvidime.

V 28. 9. 2020 v 13:11, martar napsal:

Jestli to správně chápu, po uzavření obou větví a dolití vody nad trysky a do skimmeru poklesla hladina jen ve skimmeru.

Jestli to tak je, logika mi říká, že netěsnost nemůže být nad úrovní trysek, kudy těch 5 kubíků přes noc pŕi otevřeném systému (?) uniko. Takže pravděpodobně nebude problém v samotném skimmeru, ale hlouběji - v hadici od něj vedoucí :(

Nic proti folii, jen poznámka: poškrábané plastové stěny a dno bazénu by měly jít rozleštit podobně jako hesalit :)

Uvazujes spravne, martare. Tipuju to na nejake slabe misto tesne pod skimmerem, coz je na urovni, lehce pod urovni trysek. Potrubi k tryskam vylucuji, po poslednich vydatnych destich se hladina vody zvysila a pres trysky neodteka. Cely okruh je uzavren na kulaku k tryskam, nefunguje tedy princip spojenych nadob. Tedy snad se nevyjadruji moc komplikovane, to vis, uz se s tim par dni s**u a trapim.

Re rozlesteni: to jako fakt? To me zajima, mas s tim nejakou zkusenost, prosim? Diky!

Odesláno

S bazénem zkušenost nemám, ale rozlešťoval jsem poškrábanou plastovou vanu Ravak (kam mi vlezly děti v botech), a pohoda. Technicky by měl plast jít rozleštit určitě, otázkou je jen, jestli v mistě rozleštění nedojde ke změně probarvení plastu. Vana je bilá, tam se to neprojevilo, u modrého bazénu by to ale mohlo vadit. Stejně se ale budou muset ostré škráby před instalací folie asi nějak zahladit, takže za zkoušku nic nedáš.

Na rozleštění vany jsem použil brusný papír (na nejhorší mista) a pak brusnou a leštící pastu. Na YT jsou návody. Dělal jsem to ručně. U bazénu bych asi zvolil spíš lešticí kotouč na flexi hlavě vrtačky v pomalých otáčkách nebo vibračku. A pořád bych chladil. Určitě bych se vyhnul čemukoliv vysokootáčkovému (flexa apod). Plast by se měl brousit a následně leštit imho bez vzniku vyšší teploty, která by mohla materiál nebo probarvení nevratně poškodit.

Odesláno (upraveno)

Ještě na to koukám - plastový bazén je obvykle z polypropylenu, což je něco jiného než akrylát (vana, hesalit). Takže se může chovat jinak. Raději si to Murphy vyzkoušej na kusu polypropylenu, než se vrhneš na bazén... abys mě pak nepřišel přes kopec zastřelit :)

EDIT: zitra zkusím škrábnout do PP deklu od vodoměrné šachty a ručně to vyleštit.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Jsem zenska a rusky agent v jednom - jen ty jedinej jsi me odhalil vcetne mista, kde se ukryvam 🙂

V kazdem pripade diky za nazory, rady a pomoc, uz domlouvame s panem Brandejskym termin...

Odesláno

Tak se pak pochlub, agentko. Asi je jen otázkou času, kdy to budu muset taky řešit (stejná technologie).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...