Přejít na obsah

Jak doručuje pošťák u vas?

Doporučené příspěvky

Jak se doručuje u nás...pokaždé na poštu, 1x do roka ztratí zásilku, nechávám si tedy raději posílat do práce, to bývá obvykle v pořádku, co mě ale vytáčí nejvíc je, když ji ztratí mně jako odesílateli :frusty: , na reklamaci 30 dní, do té doby nehnou prstem. 

Zajímavý a bohužel asi i pravdivý článek: https://www.marigold.cz/item/jak-ceska-posta-podvadi-s-dorucovanim-zasilek

Upraveno uživatelem luciasek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hra nekončí, dnes si mám opět z technických důvodů jít políbit prd*l. Já jsem si to mohl už dávno třeba nechat poslat na poštu k nám do vesnice, ale teď už to mám čistě jako vědecký pokus, za jak dlouho těm mamlasům na depu dojde, že se jim tam ten balík v rohu, na který si dali přepravku s pivama, válí už dobrých pár dní.

Kouzelné je, že mi třeba díly na veterány dorazí z Anglie asi za 3 dny a jednu zásilku z Německého ebay shopu jsem tu měl snad do druhého dne. Ale to nevozí pošta.

post-1770-0-57646600-1487881377_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Dneska podáte, za 9 dní dodáme - aneb mission accomplished.

Zajímalo by mě, jestli někdo máte delší výpis.

Dneska jsem měl cestu kolem a zastavil se na tajemné Depo Prostějov 70. Podle vedoucí prý šlo o chybu v administrativním zpracování zásilky. Ha, bullshit, jak skříň.
Balíček dovezli dnes odpoledne. Bullshit se vyjasnil po rozhovoru s doručovatelkou, která se omlouvala, že ona nebyla týden v práci a říkala, že takovou horu nedoručených balíků ještě neviděla. Záskok se na to podle všeho absolutně vyflákl. 
Takže "nedoručeno z technických důvodů na straně pošty" čti "m*dám na to, já jsem tu týden na brigošu, tak co bych se exponoval. Balíky házím na hromadu někde v koutku depa, vyjedu s poloprázdnou dodávkou, vymluvím se na to, že jsem zbytek nenašel, páč to tu jako záskok neznám a mám čas si dál mezi těma osmi rozvezenýma balíkama za den dát mezi poli rauch- nebo hoňpauzu."
Což ovšem nevysvětluje fakt, proč na depu nikdo nebere telefony.
Spíš mě fascinuje, že nějaký jejich systém není schopný nějak oflagovat 5 nedoručení po sobě, aby začal někdo pátrat po tom, co se děje.
No, každopádně, opět další konkrétní důvod, proč se ČP vyhýbat, co jen to jde.
post-1770-0-87251000-1487971648_thumb.jpg
Odkaz ke komentáři

Já už to tak od úterka vzal jako studii (ne)fungování jejich systému. Kdyby to bylo něco urgentního, tak se angažuju mnohem víc, ale byly to jen nějaké hadry, tak jsem to nehrotil. I na paní u přepážky na depu jsem byl dnes vstřícně milý. Až na paní vedoucí jsem nasadil mírně káravý tón za to nezvedání telefonů.

To pán, který tam přišel mezitím, ten to trochu nedával. Měl tam mít 2 zásilky, obě šly stejný den, obě nedoručené, jedna byla na depu a ta druhá byla uložená na poště někde u nich ve vesnici. Přitom prý má tu poštu přímo u výjezdu z jejich ulice, takže pošťák vzal dvě nedoručené zásilky a jednu tam dal a druhou ne. Jel na depo z práce x km, protože to potřeboval ještě dneska a místo toho, aby mohl zpátky do práce, musel domů do vesnice, protože tam pošta končí brzo a pak teprve zpátky na šachtu.

Bordel jak v tanku.

Odkaz ke komentáři

Co nedělá manželka na poště tak se to krapet zhoršilo. Čekáme na balík ve čtvrtek a nic,dáváme šanci na lístek ve schránce(pátek) a zase nic. Jdeme na poštu a tam balík je. Ještě že se to dá zjistit přes číslo zásilky :-)

Ten balíkař dostal jmen od mojí. V Mostě ho vyhodí a v Chomutově zaměstnají.

Upraveno uživatelem vraby
Odkaz ke komentáři

Já zase přidám pozitivní zkušenost: ve čtvrtek mi kolega odsud poslal tah na pilotky Laco jako balík do ruky. Včera mi ho pošťák odevzdal do ruky a já ho samozřejmě hned nasadil. Vysmátý jak lečo jsem se pak s nimi doma producíroval :D

Odkaz ke komentáři

Co nedělá manželka na poště tak se to krapet zhoršilo. Čekáme na balík ve čtvrtek a nic,dáváme šanci na lístek ve schránce(pátek) a zase nic. Jdeme na poštu a tam balík je. Ještě že se to dá zjistit přes číslo zásilky :-)

Ten balíkař dostal jmen od mojí. V Mostě ho vyhodí a v Chomutově zaměstnají.

a až ho vyhodí, půjde na dvojku do Žatce, už tam pár takových fluktuantů odevšud je...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Spořilovská pošta stojí obecně za :shit: , ale balíky a cenná psaní u nás rozváží pan Brabec, a ten dělá poště skvělou reklamu. Zavolá, že něco veze, jestli není někdo doma, většinou není, ale to nevadí, protože si dáme někde sraz předtím, než neudané zásilky dá na spořilovskou poštu. Jednička s hvězdičkou

Odkaz ke komentáři

Jak to tak sleduju, tak USPS bude taky super postovni zalezitost. Hodinky jsou na ceste od 21.2. z Deerfield Beach - Florida a 26.2. dorazily do New Yorku. Chapu, ze je to trochu dal, nez z Prahy do Ostravy, ale i tak. No, uvidime, kdy dorazi ke mne.

Odkaz ke komentáři

Buď v klidu, do zóny USPS zasílám tak 10-15 zásilek týdně a není to nic hrozného. Trvá jim to teda dýl, než ČP, ale většinou (95%) doručí spolehlivě. Jen občas mrkám na drát, co se to tam děje. Asi tam mají také velice "kvalitní" materiál mezi zaměstnanci :D

Odkaz ke komentáři

Návštěvník LukeD

Zprostředkované zážitky jedné slečny s Českou poštou:

Čekám balíček, takže když zarachotí schránky (do prvního patra je to slyšet), běžím dolů. Zdravím se s pošťačkou, ta na mě kouká dost vyjeveně.
"Máte pro mě balíček. Kučerová."
"Jéé, já myslela, že nejste doma!"
"A zvonila jste?"
Nervózně přešlápla. Alespoň nelhala, že ano.
"No, tak tady jsem, tak mi ten balíček prosím dejte."
"Ale já potřebuju, abyste mi podepsala ten papírek, co jsem vám hodila do schránky!"
Otevřu schránku, nikde žádný papírek.... zkoumavě se podívám na pošťačku.
"No já všechny hážu sem..." ukazuje na schránku s velkou jmenovkou "Bartoníček".

Vzhledem k tomu, že pan Bartoníček se otočí doma tak jednou za tři týdny, vysvětluje to hromadu zásilek vrácených odesílateli. Že mám na své schránce jmenovku stejně kvalitní a čitelnou, asi netřeba dodávat. Svou obálku jsem samozřejmě nedostala, i když jsem na ni viděla, prý si pro ni musím na poštu.

A stěžovat si můžu leda z okna.

...

Ani po trech pisemnych pokusech o stiznost jsem se tady niceho nedomohla. Naposled, kdyz jsem se divila, ze musim pro vsechny baliky na postu, a na oznameni jsou vzdy napsane "technicke duvody", vysvetlili mi, ze dorucovatel baliku neumi s dodavkou parkovat podelne a jinak to u naseho vchodu neni mozne.

...

Mam dva kamarady da poste, jeden jezdi rozvoz, druhy tridi na depu. Jejich historky jsou skoro tak dobre, jako od kamose z Ikey. Akorat ze v ikee nakupovat nemusim, ale CP se jen tezko vyhnu.
Nasolila bych jim KPI (procento dorucenych zasilek) a pohyblivou slozku platu. O modernim rizeni firem CP jeste asi neslysela.

Ta stejna postacka, ktera neumi cist jmena na schrankach, se mi parkrat omlouvala, ze nemuze dorucit zasilku, protoze jeste neni tak tezka, aby byla rozvazena autem, ale neni ani lehka a ona uz ji neunese. Ze si pro ni urcite nebudu mit problem dojet na postu sama.
Nevim, odkud bere tu jistotu, ze jsem ridic, ale nevadi. Smutne je, ze posta je prakticky v pesi zone centra mesta, kam muze vjet prave jen obsluha posty. Secvaklo mi to az pozdeji, tak si rikam, no nic, odtahnu to sama. Byla jsem pripravena na nejhorsi, ale na poste mi pani podala bublinkovou obalku A5 s !nausnicemi!. Pri pohledu na listecek s duvodem nedoruceni "nadmerna zasilka" jen pokrcila rameny.

Za kazdy takovy vtipek petikilo z platu a bylo by.

Odkaz ke komentáři

Tady se snad jen nadává na ČP :)

Minulé pondělí podán balík, v úterý u adresáta.

Minulou středu podán balík na Slovensku, v pátek doručeno(ČP).

Včera poslán doporučený balík, dnes doručen.

Zatím jsem žádné větší problémy s Poštou neměl. Až na párkrát ne úplně dobře fungující tracking na webu. Jinak spokojenost. ťukťuk

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...