Jump to content

Jak doručuje pošťák u vas?

Xenomorfus

Recommended Posts

S ČP poslední dobou žádné velké zkušenosti ohledně doručování nemám. A co jsem přes ně posílal z poboček, to bez problémů dorazilo k adresátovi.

U GLS jsem před pár týdny zjistil, že spolupracují s některými obchody, v nichž mají odběrná místa, a kde si díky tomu můžu balíček vyzvednout třebas až do 21. hodiny, což je rozhodně fajn. V mém případě to byla konkrétně prodejna Meatfly v OC Královo Pole v Brně. Jinak řidič komunikoval prostřednictvím SMS, v čase doručování i zavolal a všechny potřebné informace jsem pak dostal i prostřednictvím emailu.

Zatím jednoznačně nejlepší zkušenost jsem ovšem udělal s DHL, jejichž člověk mi balíček po telefonické komunikaci naprosto samozřejmě nabídl možnost doručení na úplně jiné - od uvedené adresy desítky kilometrů vzdálené - místo jiným řidičem, a to dokonce jednou i doprostřed pole. Proto také pravidelně v poznámce k nákupu prosím, ať na balík uvedou i mé telefonní číslo (dlužno podotknout, že i přesto se na to někteří prodejci vykašlou; naštěstí jen výjimečně). Dokonce si mne už při druhé zásilce řidič pamatoval - no, ono aby také ne, když prvně doručoval balíček někomu s dravým ptákem na ruce k lednickému zámku. :)

Celkově se mi vyloženě negativní zkušenosti s doručováním zatím úspěšně vyhýbají. Klepu na dřevo...

Dnesni zkusenost - DPD, balik na dobirku, i na bilkuje napsano, ze bude dobirka hrazena kartou. Ok... jdu k autu s kartou. Jejich terminal pise - transakce nepovolena - tak se ridice ptam, co to je? A on, ze musim jen hotovostne, nebo kartou pod pokutou 50Kc, kterou mu dam hned, ze ji ze svyho hradit nebude.  Zaplaceno, nicmene nemam ani doklad, jen co jsem platil tou kartou, jsem z toho mirne zmaten.

Stalo se vam to? 

S DPD se Ti stane cokoli, spolu s InTime firma, která kdyby z trhu zmizela, tak rozhodně já slzy ronit nebudu.

Dokud to byl Deutscher Paketdienst, tak to ještě šlo, dnes je to podle teszů jedna z nejhorších velkých služeb v EU. Viz https://de.wikipedia.org/wiki/Dynamic_Parcel_Distribution

Jste mne tak vydesili s tim InTime, ze sem si to radeji vyzvedl osobne. Ale musim uznat, ze dodani v ramci CR asi v pohode, volal mi a nabizel hodinove dorucovaci okno (dopoledne). 

Ovsem odberne misto v Ostrave ve mne velkou duveru nevyvolalo.

Česká pošta Brno - Líšeň (ulice Vlkova) = tragédie. Balíky nenosí vůbec, větší poštovní zásilky taky ne. Pouze ve schránce najdu (často i několik dní po tom, co u mě údajně byli) výzvu, ať se dostavím na poštu, že mě doma nezastihli. Klasický dopisy naštěstí doručují, ale s nějakým doručením do vlastních rukou se nepářou, normálně to všechno hází do schránky a tipuju, že si to za mě i podepisují.. Stěžovat si nemá smysl. Jelikož tam nikdo nechce dělat, tak dopisy roznáší i vedoucí prodejny.

No, shrnuto podtrženo, kdybych nemusel, tak ode mě neuvidí ani korunu, bohužel alternativa často není a když už jo, tak po přečtení této diskuse si o ní nedělám iluze.

Aneb jak dorucuje Ceska Posta... http://praha.idnes.cz/na-cernem-moste-se-prevratil-nakladak-ceske-posty-f7n-/praha-zpravy.aspx?c=A161129_090315_praha-zpravy_nub

Se neni co divit, ze kdyz to nahodou dorazi, vypada to jak kdyby ten balik prosel bitvou u Stalingradu.

Aneb jak dorucuje Ceska Posta... http://praha.idnes.cz/na-cernem-moste-se-prevratil-nakladak-ceske-posty-f7n-/praha-zpravy.aspx?c=A161129_090315_praha-zpravy_nub

Se neni co divit, ze kdyz to nahodou dorazi, vypada to jak kdyby ten balik prosel bitvou u Stalingradu.

Auto s neoprávněným užitím loga České pošty? Co to je za kecy?  :lol2: