dr.sphinx Odesláno 19. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2016 Moje troška do mlýna, měřeno mezi 24. 6. 2016 a 8. 11. 2016. Žádné vědecké metody nebo starost s výrobci doporučovanými teplotními rozmezími, občas na ruce (hlavně GS), většinou v krabici. Neměly to být jen Seika, chtěl jsem i Rondu v Traserech a strojek z Precidrivů chron, ale oba jsem si omylem vyhacknul, tak zase na jaře. Taky bude A660, sám jsem zvědavý. Rychlé foto soutěžících: Zleva doprava: SBGV 019 Kalibr 9F82, výrobcem udávaná odchylka +/- 5 spy (LE s větší přesností), naměřeno +3/4s SBGV 007, 9F82, +/- 10 spy (standardní 9F82), naměřeno -1 1/2s SBDN 013, V147, +/- 15 spm, naměřeno +9s (bacha, tady je to spM) SLT 081, 8F56, +/- 20 spy, naměřeno +35s GSka jsou samosebou TC strojky, a čí srdce by nezaplesalo nad výsledkem, který odpovídá nejen jejich specifikaci, ale přesně reflektuje i lepší parametry SBGV 019 LE. V 147 je solární kalibr se standardní frekvencí. Ačkoli v přesnosti logicky nemůže konkurovat TC strojkům, svoje papírové specifikace výrazně překonává. 8F56 není TC, ale vysokofrekvenční kalibr (196,608 Hz). U kalibrů tohoto typu bývá papírová odchylka podmíněna teplotním rozmezím a dobou, po kterou by hodinky měly být nošeny pro její dosažení (zde 12h denně, 5-35 C). Jak jsem psal, nedodržoval jsem to, ale výsledek bych i přesto nečekal takový, jaký je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
venc Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2016 Ty GS jsou fakt dobrý. Zajímavý bude srovnání s Precidrivem. Po 8F56 jsem kdysi dost toužil a byl k mání za slušný peníz, nakonec z toho sešlo a jak koukám, mohl jsem být dost zklamán. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2016 Tak já se taky pochlubím:- Moje letos zakoupené digitálky CASIO W-215H udělaly od poloviny dubna -15 vteřin- CASIO W-780 z roku 1998 jdou od počátku +1 vteřina za den- stejně tak analogové CITIZEN BM 7020-56L, což pro mě bylo vždy dost velké zklamání. Od té doby, co nosím mechaniky mi to nějak přestalo vadit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2016 Citizen kalibr J810 (Eco-drive, date) za měsíc +3s. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2016 Citizen kalibr J810 (Eco-drive, date) za měsíc +3s.to je slušné, moje Casia MRW S 310 H s tímtéž kalibrem chodí od pořízení pravidelně +4 sec/měsíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2016 O těch Casiích jsem ani nevěděl a jsou za pár kaček. Teď jsem jedny někomu doporučoval (chtěl co nejlevnější) a volba padla solár+rádio na http://www.watchshop.com/mens-casio-g-shock-waveceptor-alarm-chronograph-radio-controlled-solar-powered-watch-awg-m100-1aer-p99945635.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2016 (upraveno) O těch Casiích jsem ani nevěděl a jsou za pár kaček. Teď jsem jedny někomu doporučoval (chtěl co nejlevnější) a volba padla solár+rádio na http://www.watchshop.com/mens-casio-g-shock-waveceptor-alarm-chronograph-radio-controlled-solar-powered-watch-awg-m100-1aer-p99945635.htmldiskutujeme tu o nich již cca půl roku, měl jsem je z HKG ještě než přišly do ČR... Jinak ty Casia z tvého doporučení vůbec nejsou špatný a s parádní cenou. Upraveno 20. prosince 2016 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 Ty GS jsou fakt dobrý. Zajímavý bude srovnání s Precidrivem. Po 8F56 jsem kdysi dost toužil a byl k mání za slušný peníz, nakonec z toho sešlo a jak koukám, mohl jsem být dost zklamán. Precidrive: do hacknutí se by voko držely na hranici +/- 10spy specifikace do plusu. 8F56: na základě zkušenosti jen s jedněmi hodinkami bych ho ještě nezatracoval, bylo by docela zajímavý, kdyby se tu našel někdo, kdo nějakou 8F56 opravdu nějakou dobu nosil těch předepsaných 12h denně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbuddy Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 (upraveno) Precidrive: do hacknutí se by voko držely na hranici +/- 10spy specifikace do plusu. 8F56: na základě zkušenosti jen s jedněmi hodinkami bych ho ještě nezatracoval, bylo by docela zajímavý, kdyby se tu našel někdo, kdo nějakou 8F56 opravdu nějakou dobu nosil těch předepsaných 12h denně. Zajímavá podmínka pro udržení přesnosti quartzu. Upraveno 22. prosince 2016 uživatelem zbuddy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 To platí pro Seiko a asi i další strojky bez TC, jejichž krystal osciluje na vyšší frekvenci. Znamená to sice potenciálně větší (až plus mínus 20 spy) přesnost, ale stejně jako obyč quartz bez TC mohou změny teploty přesnost chodu víc rozhodit, proto ta podmínka 12h nošení. Manuál https://www.seikowatches.com/support/ib/pdf/SEIKO_4F56_8F56.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMX76 Odesláno 26. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2016 heh.. mam hodinky rad, vlastnim jak automaty oris, quartz seiko a certina, tak digi suunto a garmin, ale musim rict ze presnost je mi tak nejak plus minus par minutek celkem jedno :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 26. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2016 heh.. mam hodinky rad, vlastnim jak automaty oris, quartz seiko a certina, tak digi suunto a garmin, ale musim rict ze presnost je mi tak nejak plus minus par minutek celkem jedno :-)v tom případě jsi se zcela úspěšně minul vláknem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2017 Trasery s Rondou 517 mi delaji +4s/mesíc.Uvidime zase na Novy rok... Tak do dneska udelaly +5s.Uplne sem na tu kontrolu zapomel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2017 Tak do dneska udelaly +5s.Uplne sem na tu kontrolu zapomel.No ale furt mi to vychází ty cca 4-5 sec/měsíc. To je slušný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlcak46 Odesláno 22. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2017 Taky přidám.Moje casio modul 3444.RC vypnuto 31.12.2016.Do dneška +3.5s. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 22. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2017 Taky přidám.Moje casio modul 3444.RC vypnuto 31.12.2016.Do dneška +3.5s.to není nejhůř, cca +5 sec/měsíc. Které to jsou Protreky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlcak46 Odesláno 22. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2017 PRW 3510y Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 22. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2017 PRW 3510ydíky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2017 Ale taky to není žádný zázrak. Moje obyčejné Rondy 715 dělají +2 sekundy za měsíc. Myslím, že už se tu někde řešilo, že ty RC moduly nejsou s přesností nic moc, protože se spoléhá na každodenní synchronizaci. Mně když doma pípnou celou hodinu Rangemany i Risemany, je tam zřetekně slyšet rozdíl - a to jsou z noci synchronizované, večer je to určitě tak do půl sekundy vzájemné odchylky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2017 Ale taky to není žádný zázrak. Moje obyčejné Rondy 715 dělají +2 sekundy za měsíc. Myslím, že už se tu někde řešilo, že ty RC moduly nejsou s přesností nic moc, protože se spoléhá na každodenní synchronizaci. Mně když doma pípnou celou hodinu Rangemany i Risemany, je tam zřetekně slyšet rozdíl - a to jsou z noci synchronizované, večer je to určitě tak do půl sekundy vzájemné odchylky.JJ, tento jev jsem také pozoroval. A mám i perličku. Rádiem synchronizované hodinky, oboje na stejném místě, synchronizační vysílač DCF 77,5 Mainflingen. Junghans na zdi a Casio Lineage se shodovali, citizen radiobudík se lišil o 2 sec, na všech proběhla synchronizace v noci...Jinak rondy nekomentuji a považuji to za náhodu nehodnou pravidla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se