Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 4. 1. 2017 v 16:50, vojta1 napsal:

Myslim, ze dostatecne zabezbeceni alarmem opravdu pomoct muze (s nemovitosti). Sousedovi od pribuznych vlezli ve dne za svetla tri maskovani se zbranema a mlatili ho tak dlouho nez jim otevrel trezor. nasledne ho nechali polomrtveho, pripoutaneho u topeni. Nasla ho manzelka po dvou dnech (byla na dovolene). Pan neco pres 60 let, velky dum, oploceny dvou a pulmetrovou zdi a s alarmem. Nikdo si pres zed vsimnout ani nemohl. To mi teda prislo drsne......

To už je ale loupežné přepadení s těžkým ublížením na zdraví, trochu jiná kategorie která není až tak na denním pořádku jako klasické vloupačky. Alarm je samozřejmě jedna z prevencí kterou je dobré zřídit, to jako samozřejmě :-)

• Odpovědi 417
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník
Odesláno
  V 4. 1. 2017 v 16:59, African napsal:

To už je ale loupežné přepadení s těžkým ublížením na zdraví, trochu jiná kategorie která není až tak na denním pořádku jako klasické vloupačky. Alarm je samozřejmě jedna z prevencí kterou je dobré zřídit, to jako samozřejmě :-)

Jasne ze jo. Prave jsem myslel, ze proti tomuhle Ti asi nepomuze nic. Zajimave na tom bylo, ze si odnesli strasne malo. Jen si vytipovali velky a drahy dum v pomerne odlehle lokalite a sli naslepo. Vzali asi jen 50k cash a nejake sperky v podobne hodnote. Auta, vybaveni atd... nic,ale zkusenost strasna, borec si tam potom pridal dalsi plot a 3x tolik kamer.

Odesláno

Strašný, nechci ani pomyslet. Mě překvapilo že je hodně vysoká úspěšnost při řešení vloupání, nikdo prý nepřestane tak je to vždy otázkou času. Nedávno po celé ČR operoval Polský gang a na starost to dostali právě moji kámoši, samozřejmě ve spolupráci s ostatními týmy. Sedm dlouhých let, ale dopadli je. Gang asi pěti lidí našel luxusní dům, sledovali ho, posbírali co nejvíce informací a buď ho nechali nebo vykradli. Měli hodně striktní kritéria, takže pokud se rozhodli, tak to udělali tak precizně že zbylo velice málo stop. Alarmy jim nedělali žádný problém, pár domů vykradli právě když jejich majitelé spali a to jsou ve většině případů alarmy vypnuté. No, dozvěděl jsem se dost zajímavých věcí, každopádně mě překvapila dost vysoká úspěšnost vyřešení případů. Horší už je, že majiteli to může být asi jedno. Základ doma nenechávát nic, co by mohlo jednou mrzet, protože může dojít opravdu na každého.

Odesláno
  V 4. 1. 2017 v 20:18, JX3P napsal:

Už se vidím, jak to letí do popelnice i se škvárou :lol2: Kámoš taky strčil 5kilo máru v hotelu pod koberec na Oktoberfestu v hotelu, vystřízlivěl doma a bylo to :lol2:

Odesláno
  V 4. 1. 2017 v 20:23, kdojinej napsal:

Nenechávat doma nic? A kde už jinde chceš něco nechat?

Jak říkám věci co by tě sakra mrzeli, každý to máme nastavený jinak. Já mám třeba v bankovní schránce doklady celé rodiny, dokumentaci k baráku, šperky, cd s fotkami, no a mít třeba deset kousků od Rolexu, tak mi věř že devět z nich bude také tam :-) Jsem trošku strašpytel z JAR, tam jsme doma toho také moc nenechávali.

Odesláno
  V 3. 1. 2017 v 21:05, Berbatow napsal:

2468ffdffca4d5a647b6077f147e838e.jpg

Zrovna dneska jsem viděl u známého tohle. Malorážka s tlumičem, optikou a držákem na mobilní telefon. Můžete si tu střelbu na zloděje zaznamenat. Ve zbraních se nevyznám, takže vám neřeknu co to bylo.

Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk

Si nemuzu ponoct,ale pripomina mi to spise flobertku po zasahu domaciho kutila(flobert odhaduji dle streliva)

Tim spise zlodeje clovek nasere :D

Odesláno

Ja jsem si poridil Jablotron bezdratovy a nemuzu se na to stezovat(mimo nepovedene klavesnice) Ve spolupraci se 4 venkovnima kamerama a venkovnima roletama si myslim dobra kombinace.

Myslim ze Patrik psal ze jeho kamarad na Jablotron dost nadava. Zajimalo by me proc? Neco konkretniho?

Odesláno

Mám doma, mimo jiné, i kameru od Vodafonu. Je v ní sim karta, ovládám ji svým mobilem. Při pohybu v jejím prostoru pošle v mms několik fotek a volá. Informuje i o výpadku proudu a lze přes ní odposlouchávat prostor, kde se nachází. Nestálo to svět a spolehlivost za 3 roky 100%

Návštěvník
Odesláno

Ještě je asi celkem dobrá obrana toto:D : http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/35932-teraristicke-okenko

Na mě by třeba fungovala mnohem účinněji než alarm a to netrpím arachnofobií, nicméně představa, že potmě prolézám byt plný terárek s pavouky mi není zrovna příjemná a dát cennosti do terárka s dvěma kusy něčeho takového (fotka člena NASCA dole) , tak tam ruku v životě nedám :D Případně k jedovatému hadovi taky alternativa. 

post-22755-0-65409200-1483615637_thumb.jpg

Odesláno

Jako sorry, ale není to již těžký kalibr na zloděje? Aby se to pak nebralo jako nepřiměřená ochrana majetku. On i ten zloděj má svá práva a nemůže počítat s možností, že ho na návštěvě potká toto. Fuj.

Odesláno

Vnímám, že jsi to psal s nadsázkou. Ale to je ta chyba. Zloděj opravdu MÁ práva. Ale ty by neměly platit v době, kdy porušuje zákon ...

No nic, peace a hnáty zpřelámat sviním zlodějskejm...

Odesláno
  V 5. 1. 2017 v 11:53, Boudy napsal:

...Zloděj opravdu MÁ práva. Ale ty by neměly platit v době, kdy porušuje zákon ...

Tesat do kamene!!!

Odesláno
  V 5. 1. 2017 v 11:53, Boudy napsal:

Vnímám, že jsi to psal s nadsázkou. Ale to je ta chyba. Zloděj opravdu MÁ práva. Ale ty by neměly platit v době, kdy porušuje zákon ...

No nic, peace a hnáty zpřelámat sviním zlodějskejm...

Žel, vím, že má a i v době porušování zákona:-( Musíme se prostě bránit přiměřeně.

Odesláno
  V 5. 1. 2017 v 12:10, swenak napsal:

Žel, vím, že má a i v době porušování zákona:-( Musíme se prostě bránit přiměřeně.

Jaká práva má zloděj při porušování zákona? Jako právo na advokáta a zavolat si ? Ta mu přiznají až přivolaní policisté, kteří si ho přeberou po Tebou provedeném občanském zadržení. Ty jeho práva řešit nemusíš, protože omezením jeho svobody chráníš hodnoty hájené zákonem.

Odesláno (upraveno)

Nemusím jeho práva řešit, ale když to přeženu, může to pro mně dopadnout špatně:(

Není to nic jiné, než to, co se tady psalo o pár příspěvků před tím, jak se řešilo, jestli nechat zloděje naživu, nebo ne a co tím může vzniknout.

Kdyby byla práva poškozeného na svou obranu a na způsob obrany neomezená, nemuseli bychom to řešit.

Aby bylo jasno, já ty z.... neobhajuju, naopak mi vadí (ač dejme tomu, že to z části chápu), že i při obraně života a majetku může poškozený být popotahován.

Viz tato citace: "čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný tímto zákonem, není trestným činem. Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku."

Upraveno uživatelem swenak

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...