Přejít na obsah

Omega nebo Seiko

SF1

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 91
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Ja Ti poradim, zozen si stare seamastery v GMT, nie je tam ten trapny heliak a v bielej su uplna pecka. Aj tah maju IMO dobry.

Odesláno

Měl jsem 14 let klasické bondovky (2531.80), nosil je denně, než jsem začal blbnou na Chmagu. Byl jsem absolutně spokojený. Dnes už se mi nelíbí tah.

Nechat si radit co je lepší od druhých je nesmysl. Tenkrát bych ti doporučil to ale dnes zas ono. Dokud je nedáš na ruku tak jasno mít nebudeš.

Ano, presne tak Kamile. Uhel pohledu se casem meni a je take ovlivnen vkusem stada.

Osobne mam jak Omegy, tak Seika a na kazdych je neco krasneho a obdivuhodneho.

SMP v keramice v krame krasne hodinky, ale jak vyjdes ven na svetlo, tak se teprve rozehrajou.

Seika maji krasnou citelnost i za snizene viditelnosti.

Odesláno

Zdravim, koukam jak se to tu pekne rozjelo;-) omlouvam se ze jsem se driv neozval, ale jsem nemocnej a dneska se mi udelalo lepe tak jsem se dostal na forum... no vubec jste mi to neulehcili, ale asi nakonec koupim MM300 a pak se dostat na Omegy treba PO... jinak diky za reakce

Odesláno

slova "jen o trochu mene tvrdy" povazuji za nespravny, protoze je tam rozdil dost velkej. Taky se me nezda hodnota MM300 - 4mm safir. Tristametrovy hodinky urcite nemusej mit tak tlustej safir.

Hardlex ma tvrdost 8 na Mohsove stupnici, safir 9.. Muj tip je, ze hardlex u MM300 bude tvrdsi, nez tech 8 (napr. 8,5 atd.), ale je to moje domneka :)  Co se tyce te tloustky, tak hardlex dosahuje sily 4mm, safir by mel neco pres 3mm (3,5mm? fakt nevim..), uz si presne hodnoty nepamatuji. Ja jsem si v tom sam chtel nedavno udelat poradek, tak jsem po tom patral, ale nikde jsem ty informace nearchivoval, sorry  :P K problematice safir vs hardlex se vyjardroval sam hlavni inzenyr, co se stara o vyvoj potapek. A ten to rekl jasne...  (viz. moje komenty vyse). U MM300 radeji penize nacpou do perfektniho pouzdra, strojku (jeho modifikace tika v GS), nez aby to narvali do safiru, kdyz hardlex svuj ucel splni (a hezky vypada). Diky tomu ty hodinky jdou koupit za 50 litru, trebaze se vyrabi v Japonsku (a ze tam je sakra draho). 

Jsou to super potapky, basta.. Kdyby staly to, co Omegy, tak verim, ze i ten safir tam lupnou  :cheers:

Odesláno

Axel: tak pekne jsi to sepsal. ;) souhlas.

Hardlex pohoda, me tam irituje ta vlozka lunety. To je extrem ten matros. Jinak nic tak, ze bych to musel resit. Skoda jen, ze ta vlozka stoji takovej randal.

Odesláno

tam přece není žádná vložka ;)

:) tak cela, pardon. Mas ale pravdu.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Za mě určitě MM300, to jsou hodinky, které ještě pořád nejsou tak drahé, aby se je člověk bál mít stále na ruce. Naopak nosit He ventil do kanceláře mi přijde už trochu přehnané, bez něj a k obleku by jinak nemusely vypadat zle. Ale raději MM300, které si člověk sám "omlátí" a přitom to k nim stále bude patřit.

Odesláno

Mít přes 2 metry nebo přes 130 kilo tak Seika. Na obyčejnou ruku však jsou SMP i se svým pohodlným buzna tahem dokonalý hodinky s kvalitním kalibrem a super historií. Navíc když se ti náhodou omrzí(mám je už 2 roky a zatím se to nestalo), tak je velice snadno prodáš. Osobně bych na Seikama ani nepřemýšlel.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Pokud to maji byt prvni hodinky "vyssi ligy", urcite bych sel do Omegy. Naprosta klasika, kterou by si mel asi kazdy projit, urcite tim nic nezkazis. Prijde mi, ze ty MM300 jsou pro nekoho, kdo uz toho vyzkousel vic a vi presne co chce. A nebo pro nekoho, kdo absolutne neresi MI a naopak nechce aby "normalni" lidi poznali, ze ma drahe hodinky...

• po měsíci...
Odesláno

No právě, Omegy má "každej druhej" a každej je pozná, kdežto MM 300 jsou výrazně originálnější.

Odesláno

Však to bylo myšleno obrazně, prostě kdo chce něco víc, obvykle má Omegy a další obvyklé značky v této cenové relaci, ale ne Seika, tím se stávají originálnějšími :).

Odesláno

Ale prd, hodinky mají MI úplně minimální, většinu času je máš pod rukávem a málokdo se v nich vyzná. MM frčí míň, protože to jsou prostě míň nositelný hodinky než SMP.

Odesláno

No právě, Omegy má "každej druhej" a každej je pozná, kdežto MM 300 jsou výrazně originálnější.

Nemyslim si ze zrovna Omegy ma kazdej druhej na ruce, ja bych jasne volil Omegy

Odesláno

Ja bych to spis lepe specifikoval. Omegy ma na ruce kazdy druhy chronomagor. :D Tech je totiz podstatne mene, nez bezne osazenstvo.

Nemel jsem ani jedny. Ale me se libi vice Omegy. Co jsem mel moznost videt Seiko MM, tak jsou uz na muj vkus dost vysoke. Chce to vyzkouset.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...