Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Příteli značka je Luxman a je to taková alternativa k Accuphase

Rozdíl je poměrně podstatný (příměrem k ceně)... začínám se dostávat do Tvého stavu spokojenosti

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Andrew
Odesláno (upraveno)

Nakonec kompromisní 507, cenový rozdíl byl 3:5 a s obavou, ze rozdíl třeba ani nepoznám ;)

Navíc barevně mi jde ke zbytku spíš modré podsvícení AB :)

Upraveno uživatelem Andrew
Odesláno

Jsem právě koukal na ceník Luxman a pro mě osobně už tak příznivý tedy není :-) Ba naopak mě překvapil nedávný test Accuphase předzesilovače C2150 ve společnosti výkoného zesilovače P4500 za celkovou cenu 78.000,- což v překladu hifi cenové politiky tak 70 možná 65 :-) To už jsem si říkal, ty vole, ta cenovka je opravdu zajímavá .....Ale Luxman vypadá super, v čem vidíš hlavní rozdíl a výhody oproti NAD co jsi měl před tím?

Odesláno

Už se musím vážně krotit, každá koruna kterou do toho davam je slyšet, ale zároveň můj původně nastaveny rozpočet ?kilo? je dnes zcela mimo, nelituji, ale nevidím žádný konec a další investicí (jestli vůbec bude) bude maximálně onen gramofon. Pánové, zlaté hodinky, tohle je teprve žrout peněz i času a to cítím, že jsem stále na úrovni Tag Heuer.

Rozdíl oproti NADu je jako u všeho ostatního, v tomto případě je to krásný stroj, tj. precizní zpracování a zvuk je krásně prokreslený, takový lehký a vzdušný, detailní, basy hutné... ještě jsem neudělal rekalibraci Lyngdorfu, ale věřím, ze se ještě někam posunu (ano, vidím rozdíl mezi nastavením jednoho vůči druhému zesilovači). Zkratka jako pri každém nákupu z tohoto ranku jsem šťastný parchant, ale už vážně musím brzdit.

P.S. Protože je Luxman větší, musím povolat opět truhláře (už po 4.) a nechat si o to víc rozřezat nábytek

Odesláno

Jsou mi daleko sympatictejsi než Tebou kdysi zmiňovaný McIntosh, rozmyslel jsem mezi Accu a tímto, protože obě značky jsou v integrovaných zesilovacich pojem a Luxman mi byl tak nějak sympatictejsi a i poměr cena / ?výkon? byl lepší... jsem vážně spokojeny, neeexistovat zde již zmiňovaná 590AxII není moc důvodů pro mne uvažovat o zmene, ale opravdu jsem se posunul do úrovně spokojenosti, asi jako Ty s Creekem (i když u Tebe to bylo jednodušší)

Odesláno

Tak teď opravdu koukám že snad ve všech testech srovnávají Luxmana jako levnější dobrou volbu s Accuphase, tak mrknu po delší době na jejich stránky a říkám si, mě snad škálí zrak, oni tam mají novinku FM tuner??? Vysílání v Čr má končit příští rok, chápu ten produkt nějak špatně? Jako skalního fanouška chronomagu FM vysílání mě to prostě nedá se nezeptat :-) :-)

https://www.accuphase-praha.cz/tuner-accuphase-t-1200

post-364-0-00495000-1563222433_thumb.jpg

Odesláno

Tak teď opravdu koukám že snad ve všech testech srovnávají Luxmana jako levnější dobrou volbu s Accuphase, tak mrknu po delší době na jejich stránky a říkám si, mě snad škálí zrak, oni tam mají novinku FM tuner??? Vysílání v Čr má končit příští rok, chápu ten produkt nějak špatně? Jako skalního fanouška chronomagu FM vysílání mě to prostě nedá se nezeptat :-) :-)

https://www.accuphase-praha.cz/tuner-accuphase-t-1200

a na ten konec FM v ČR příští rok při dab pokrytí cca 40% jsi přišel jak?

Odesláno (upraveno)

Jsem se konečně dopídil příčiny - v LAN to nebylo, šíří se to přes kabel 230 V.

Ano, je to zvláštní, stejné skladby, stejná místa.

Ale je to tak.

Přepojení do zásuvky na jiné fázi pomohlo.

Upraveno uživatelem pepaa
Odesláno

a na ten konec FM v ČR příští rok při dab pokrytí cca 40% jsi přišel jak?

Ale nějaký vizionář to tady psal, ale teď koukám ticho po pěšině :-) :-) Ty jo, Accuphase má opravdu styl, pěkné věci, musím se ještě jednou podívat trochu blíže na tu c2150, ta cena je opravdu zajímavá.....anebo radši ne :-) Parádním cédéčko, pokud máte někdo půl Mega navíc....

https://www.accuphase-praha.cz/accuphase-dp-950

post-364-0-81798300-1563301264_thumb.jpg

Odesláno

Já bych se kouknul, ten rozdíl oproti Creeku (ano, neslysel jsem, teoretizuji) bude propastný, přestože se pouštis do relativního Entry level

Odesláno

No právě, takže lepší ani nikam nechodit, nepátrat :-) Teď v létě hlavně ani není čas, to už musí opravdu být abych zvládl celé cédéčko pěkně nahlas, spíš se na ty škatule jenom práší...podzim bude trochu více nebezpečný vůči šrajtofli :-) Už jsi to naladil, máš vůbec nějaký CD přehrávač nebo jenom stream? Tenkrát tě ten můj NAD trochu dráždil co si tak vzpomínám :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...