Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Afričan> tu Yamahu bych já osobně nevybral. V podstatě nic, co nové stojí kolem 10tis. nemá moc smysl. Já jako první koupil Pioneer z Alzy za jedenáct a do týdne ho vracel, to nešlo... A pak koupil za stejnou cenu starší, poctivý Denon, jehož původní cena byla skoro šedesát a je to nesrovnatelné. Jestli Ti fakt můžu poradit, kup starší opečovávaný poctivý kus železa, ať už stereo nebo multikanál. Protože pokud koupíš nový za deset, tak ty bedny nikdy nebudou hrát tak, jak by mohly (a měly)...

Odesláno

Ta Yamaha stojí v ČR rovných dvacet, takže bude ok :-) :-) Jak říkám příští rok se to rozsekne, dnes jsem slyšel u kamaráda NAD s repro jako vždy pro mě úplně neznámého jména, klasika. Takový prckové, hodně jsem spěchal, pustil mě kousek nějakého disco, disco a sednul jsem si na zadek. Fakt parádní, ale mě se bude líbit asi všechno. Říká vám tato značka DALI něco? Oni na to existuji i recenze a není to vůbec blbé, hlavně za ty peníze co jsem původně zamýšlel.

http://www.yamaha-shop.cz/www-yamaha-audio-cz/eshop/12-1-Reproduktory/0/5/2287-DALI-ZENSOR-5

https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprosoustavy-podlahove/504-dali-zensor-5

Odesláno

Úkol je jednoduchý kamaráde, dvě bedýnky do výšky 900, cena do 30, a nové, zdůrazňuji nové :-) Mít ještě týden, tak už jezdím po studi?ch a koledy jedu na novém, škoda že tato myšlenka nových repro přišla se spožděním. Xavian Jolly poslech je již domluvený, no ale Dali 5 je také horký adept a chci je slyšet. Další trochu stresík je můj obývák, který má 36 metrů a sem už by to chtělo i trochu jinou velikost, ale já jsem omezen tou výškou do 900mm. Už se těším, dneska u kamaráda to byla příjemná zkušenost :-)

Odesláno

NAD a Dali by v téhle cenové relaci byla jedna z mých možných voleb. To je vyzkoušená kombinace. Stereo integráč, CD s integrovaným streamerem, a Dali sloupky. Kdybych teda jako měl osypky z hifibazaru. Což nemám.

Odesláno

Afričan> 36m není moc ani na dobré regálovky... ;-)

Jinak za mne stále platí, jak říkám opakovaně, koukal bych do vyšších pater, ale ne nových, což Tobě ale prostě nevnutím... :-D

Odesláno

Takže DALI znáte, uf se mi ulevilo :-) Teď jsem koukal na jejich stránky, jo a je to sympatická značka. Takže jako absolutní lajk ještě k tomu sedmsetpadesátosmičku NAD a budeme všichni happy, co myslíte? :-) To je sranda, AV receiver až příště, ale proč ne, NAD ani nevím vlastně čím mě nějak přitahuje :-)

https://www.studiospalicek.cz/receivery/dolby-atmos/nad-t758

post-364-0-61881400-1545338105_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Na Tebe platí pojem, že jsi evidentně "pole neorané"...

Jsem zvědavý, co z tohoto vlákna nakonec vyleze. Dlouho to vypadalo na nějakou motorku a teď se kormidlo otáčí konečně k normálnímu samograju...

Upraveno uživatelem marosh
Odesláno

Na Tebe platí pojem, že jsi evidentně "pole neorané"...

:) No jo no, rodina, kopce, hodinky, je toho na mě prostě poslední dobou moc a hifi nějak vypadlo, ale já se do toho dostanu, nebojte se nic :-)

Odesláno

Dali je solidni firma, NAD samozrejme take. Ale pidil jsi se nekde uz po vyzkousenych aktualnich kombinacich (zesik + bendy)? Ono je to tak trochu alchymie a neco s necim hraje super, jindy se to spolu trochu hada a pritom jak bedny, tak zesik mohou byt sami o sobe pekne kousky.

Odesláno

Dneska jsem obvolal několik obchodů, zjistil docela dost informací a vyhráli DALI Oberon 5 nad Zensor 5, prý velmi povedená záležitost. Jsou basovější a vcelku o něco málo lepší do mé místnosti, navíc když je můžu mít dál od zdi, ony tu místnost prý náplní zvukem lépe. Řešili jsme i Ohmy :-) Yamahu přepnout na 4 a bude to akorát dobré a samozřejmě řešit pomalu nový zesilovač ať s těch repro dostanu maximum, na NAD mají všichni výborný názor. Takže děkuji moc za Vaše názory a rady, Xaviany si pojedu poslechnout ale spíš všechno hraje pro DALI.

https://www.dali-speakers.com/loudspeakers/oberon/oberon-5/

Odesláno

Afri,řeš hlavně repro,začínáš se do toho zamotávat slušně ,novej zseík nebo AV rec bych nechal zatím u ledu.

Líbí se mi jak se nadchneš pro nějakou značku,ale věř že co se týče repro je toho hodně co hraje fajn,takže hlavně bych si zajel pár značek a kousků někam do studia poslechnout.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...