Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý večer pánové,

není to tak dávno co jsem Vás žádal o radu ohledně výběru (ve vláknu Breitling). S odstupem několika týdnu jsem musel připustit, že LovecK měl pravdu ohledně nedělání kompromisů a tedy domnívajíce se, že mám jasno, vyrazil jsem k AD zjistit dodací lhůtu popř. se zapsat na waiting list ohledně Rolex BLNR. Ovšem vrátil jsem se domů jak zpráskaný pes neb jsem ještě vyzkoušel GMT Master II Black a Submariner Date a je to tedy Sophiina volba :helpsmilie:Teď snad i mám pocit největší náklonosti k GMT II Black. Pokud se někdo se mnou podělíte o vaše praktické zkušenosti s jednotlivými modely, nebo prostě jen názory budu rád :). Otazka tedy zní, které? :)

Díky

Ice

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Že se mi líbí a nechám si je teď dlouho... Rozhodně to není nějak měřitelný. Kde jsi dnes byl? Je pro mě překvapující, že mají tohle všechno skladem...Předpokládám, že Ti tvrdili, že na tohle všechno co ti ukázali, už maj rezervaci?  

Odesláno

Rozhodoval bych se primárně dle jejich využití.

Suby jsou jednoznačně nejvíc univerzální. Hodí se skoro k jakémukoliv oblečení, od pracovního obleku k potápěčskému neoprénu. :) Jsou však o skoro neznatelný kousek vyšší, než GMT, což můžu u některých košil hrát roli, pokud je budeš chtít mít (částečně) schované pod rukávem.

GMT jsou o něco víc leštěnky, ale na drsnější zacházení je asi beztak budeš sundávat. :) Pokud hodně cestuješ mezi časovými pásmy, využiješ GMT funkci, ale i "doma" aspoň víš, jestli je ráno nebo večer. :) Mají ještě jedno negativum a to je absence rychlé změny datumu, kdy budeš muset při štelování vždy jet po hodinách, tj. 24 pootočení korunkou na místo jednoho.

Osobně bych si vybral spíše GMT, protože nejsou tak "sterilní", ač bych je sám uvítal spíše s matným tahem. Mno a protože často nosím něco modrého a modrou mám i rád, tak bych šel do BLNR, který jsou pro mne i více šmrcovní. :)

Zkrátka se rozhodni podle svého pocitu, které ti sednou nejlíp, protože je beztak budeš nosit hlavně ty. Ani s jedněmi neuděláš chybu.

Jo a když jsme u toho, jaké jsou teď ceny všech 3 kusů u CZ AD?

Odesláno

Add 969: Na ty BLNR rezervace byla, na ty dva další kousky jsem se člověče neptal, ale myslím že byly k mání

Add Locky: To jsi popsal pěkně, ano, všiml jsem si, že ty suby jsou vyšší, to dýnko je víc vypouklé a sponu jsem měl skoro přes celé zápěstí. Ale, neměl jsem úplně pocit, že by to vadilo. Těžko řící takhle, když ten tah není nastaven přesně na ruku. Určitě se mi ten broušený tah přijde na nošení praktičtější, ten leštěný hezčí :) Cena je pro BLNR 231 tis. a pro Suby Date 220 tis. U těch GMT Black jsem se nepodíval, ale tipuju těch plus/minus autobus 220 tis. taky

Odesláno

Jinak ale jak je zmíněno v úvodu nejlepší Breitling je Rolex. .-) Že bys zrovna při tomto rozhodování nějak prohloupil, si nemyslím.

Odesláno

Mě se o fous víc líbí GMT, jsou výraznější a nejsou tak okoukaný. Ale šel bych jednoznačně do Subů. Za prvé jsou univerzálnější a k obleku myslím padnou líp, za druhé ti jednoznačně líp sedí na ruce a za třetí: ten oser s nastavováním data by asi za chvíli "omrzel" (alespoň mě - speciálně u hodinek za 200+).

Odesláno (upraveno)

Mel jsem na ruce vsechno cos fotil. 116710LN preferuji pred Suby i BLNR, libi se mi vi nez suby a sedi mi na ruce lip - spona, dynko. 100m WR mi staci, lesklej tah mi nevadi, libi se mi to, asi i proto, ze kdyz chci tah brousenej, taxi vezmu ty suby.

Takze moje subjektivni preference:

1. 116710LN

2. 116710BLNR (ke mne nesla vubec ta modra...)

3. 116610LN

PS: jeste je varianta vzit BLNR a pozdejc pak treba na leto subyLV... :lol2:

Upraveno uživatelem LovecK
Odesláno

Tohle dilema jsem řešil už třikrát a vždy jsem skončil u 116610 LN, počkal bych, jestli se v Baselu neobjeví GMT s COKE lunetou za "normální" cenu a stejně bych nakonec šel zase do SUB C Date  :bangin:

Odesláno

Jako jediné RLX bych vzal GMT 116710LN, protože jsou nejuniverzálnější. Jsou na cestování, koupání, dají se nosit k triku i saku a malinko lépe sedí na ruce. BLNR jsou krásný a pořád mám nutkání "ale"- ta modrá působí trochu agresivně a hodinky pocitově posouvá více do sportovna. Jsou daleko výraznější než LN. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že neladí ke všemu oblečení... Takže, z těchto důvodů bych na druhé místo asi zařadil Suby . (S tím, že bych měl neustále nutkání pořídit BLNR :D)

Odesláno

Add LovecK: Asi ty GMT opravdu na ruce sedi lip. Zajimave je, ze ty 116710LN jsem vlastne vubec puvodne nezvazoval, zkusil jsem je, protoze proste ta moznost byla a musim rici, ze na ruce se chovaji nenucene. S temi BLNR to mam ted rozpolcene. Jsou krasny, clovek se na ne chce divat, ale uz jsem se pristihl u pocitu jestli to neni trosku "kolotoc". Proste hodne si rikaji o pozornost, coz nevim jestli je potreba. Stejne tak me prekvapilo, ze napriklad ani nikdo z mych blizkych nebo kolegu je neoznacil za jejich pripadnou volbu. Naprosta vetsina ukazala na Suby. Ty Suby me prekvapily s jakym klidem zvladly tu roli, kdyz si je clovek vezme k obleku.

Add Josef01: ty Daytony by mi mozna opravdu sedely nejlip, pochopil jsem totiz, ze se na ne ceka (v oceli) 2,5 roku, takze to by mi asi vyhovovalo :-) :-) vzhledem k tem cenam :-)

Odesláno

Zrovna jsem chtěl napsat, proč rovnou nepočkat na Coke GMT :D

Jinak bych se asi řídil podle toho, jak moc velký leštěnky bych chtěl nosit. Suby si umím představit ke kožený bundě, BLNR moc ne. Ale jinak barvičky > bez barviček.

Odesláno (upraveno)

Byl jsem v podobné situaci pár týdnů zpět, až na to, že místo Subc jsem tam měl LV. Zkusil jsem si vše u Bechyněho s následujícím výsledkem. LV, na které jsme si myslel skoro nejvíc, bohužel kvůli vyššímu dýnku příliš "trčely" na ruce. Nebylo to tak hrozný, ale GMT dvojička sedla na první dobrou o moc líp. Takže jsem výběr zúžil na BLNR vs. LN. Nakonec jsem upřednostnil LN, nejen proto, že BLNR nikde nebyly, ale hlavně z důvodu větší univerzálnosti, dá se to kombinovat skoro s jakýmkoliv oblečením. Prozatím nelituju. Občas pracovně cestuju, takže true-GMT se hodí a na absenci rychlopřeklápění data se dá zvyknout. Pro mě o to víc, jelikož je mám jako hlavní hodinky a nosím je tak prakticky každý den, tzn. možnost zastavení strojku a rozházení data je minimální. A když, tak jeden/dva dny korekce vcelku rychle nastavíš i bez rychlopřeklápění.

Každopádně jak už bylo hore řečeno, ani jedním z uvedených modelů prostě nemůžeš šlápnout vedle!

P.S.: Ocelový Daytony schvaluji všema deseti, taky jsem je před časem málem koupil (a dneska lituju, že ne), ale jako jedny jediné bych je asi nevzal.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Zkus si někde vyzkoušet ty hodinky co prošly třeba 2-letým nošením. A řekni se jak rozdejcháš poškrábanej lesklej střed tahu u GMT. Ale jinak je to fuk, koupíš GMT, budeš chtít za čas SUBy, tak je to tu lehce řešitelný...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...