Přejít na obsah

Co nosíte (tentokrát na nohou)

Doporučené příspěvky

Já nosím už asi pátým rokem od jara do podzimu hybridní trekový sandály a je to úplná pohoda - noha krásně větrá, boty jsou lehký a přitom mají silnou podrážku s trekovým vzorkem. Ale vážím asi 85 kg, takže... 😎

https://www.rockpoint.cz/panske-boty-keen-arroyo-ii-m_z31300/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Jiří Sedlák Pokud ti Prestige vyhovují tak cajk (když ti to ještě dovolí v práci jako pracovní).

Bolavá pata potřebuje tlumení, to je pravda. Běžecné boty poskytují největší míru tlumení, když se mrkneš na trekové, tak ty vydrží.

Pokud chceš odstranit bolesti pat, tak zkus nějaké levné barefoot (klidně začni v Decathlonu s botami do vody) a vezmi si jen kolem baráku na stovky metrů ne více - naučí tě nezatěžovat patu a posílí klenbu. Když už budeš v tom Decathlonu, tak si tam kup masážní "tenisák" a při mytí zubů si na něj pošlapej a zajezdi si chodidlem. 

PS: Jsou to jen moje zkušenosti. 

Upraveno uživatelem moco
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

Ja bych v prve rade spis doporucil vysetreni u ortopeda. S bolavyma patama bojuju rok a je to kvuli ostruham. Cvicim s balonkem, mel jsem rehabilitace a nic nepomohlo. Ted me ceka razova vlna a ta doufam me uz spasi, jinak uz me asi klepne.

Odkaz ke komentáři

před 34 minutami, AndyAaron napsal:

Ja bych v prve rade spis doporucil vysetreni u ortopeda. S bolavyma patama bojuju rok a je to kvuli ostruham. Cvicim s balonkem, mel jsem rehabilitace a nic nepomohlo. Ted me ceka razova vlna a ta doufam me uz spasi, jinak uz me asi klepne.

No já předpokládal, že když někdo bolavé paty řeší "prestižkama", tak k doktorovi nechce jít 🙂

Odkaz ke komentáři

No jako pracovní mi je nedovolí, nemaj ocelovou špičku.

K doktorovi bych šel, kdyby tu byl normální, ale s místním podiatrem má pár známých ne příliš dobré zkušenosti, já jsem s ním jednou jednal taky, když jsem sháněl kamarádce byt a můžu říct že se choval jak debil. 

Tak u mě je to jednoduchý, kombinace váhy, neléčených alkoúrazů puberty a levných pracovních bot fasovaných v korporátech. Prostě to chce dobrý boty a tohle stejně ten doktor prej říká všem.

Odkaz ke komentáři

Bolavé ostruhy jsem byl střílet a prd to pomohlo. Následně mi jeden starý ortoped umrtvil injekci  nervy nejdříve na jedné patě, za cca3/4roku na druhé patě a ačkoliv říkal že to vydrží tak 2 roky je to už min.8let a paty v pohodě….

Odkaz ke komentáři

Hoj, nějaký tip na zimní boty s kterýma se dá řídit auto a ujít i pár kilometrů? Tedy teple, pohodlné, relativně úzké a s měkkou podrážkou?
Co jsem zkusil je spíš cihla, teplá pohodlná ale pomalu na dva pedály….
Díky

Odkaz ke komentáři

V 6. 11. 2024 v 6:23, tomas_mpb napsal:

Hoj, nějaký tip na zimní boty s kterýma se dá řídit auto a ujít i pár kilometrů? Tedy teple, pohodlné, relativně úzké a s měkkou podrážkou?
Díky

Přikláním se k ECCO

Odkaz ke komentáři

V 3. 11. 2024 v 19:46, AndyAaron napsal:

Když jsem před pár měsíci absolvoval masérský kurz, výuka zahrnovala i víkendové několikahodinové přednášky vedené doktory z brněnské FN v Bohunicích. Jednu z nich vedla MUDr. Jansová působící na rehabilitačním oddělení, a protože moje ex též trpí na patní ostruhy, tak jsem se jí po přednášce ptal na možná řešení. Řekla mi, že sled ošetření by měl být následující:

1. Laser
  2. Ultrazvuk, nebo
  3. Rázová vlna
  4. Radioterapie
  5. Obstřik kortikoidy

A zdůraznila, že je to - jak jinak - velmi individuální. Někomu ten obstřik zabere, jinému vůbec. Pak ještě dodala, že je samozřejmě důležité vyřešit tu příčinu vzniku, aby se přetnul ten začarovaný kruh...

Možná tohle všechno už dávno víš. Ale když už nic jiného, tak se to tu možná bude hodit někomu dalšímu, koho trápí stejná potíž. ;)

• Like 1
Odkaz ke komentáři

V 6. 11. 2024 v 6:23, tomas_mpb napsal:

Díky

Úplně stejný problém, bohužel musím řešit přezouváním v autě. Jsou řidiči co řídí v žabkách i kanadách, ale já to nedávám…

Odkaz ke komentáři

Ono su to dost protichodne poziadavky, co je dobre na soferovanie, nie je moc dobre na chodenie, a naopak. Hlavne teda v zime.

Ja tiez na dlhsie alebo "intenzivnejsie" soferovanie prezuvam do soferskych tenisiek, a to po cely rok, nie len v zime. A ked je v zime moc kosa, tak do toho vlnene ponozky 😉. Kratke presuny neriesim, to zvladam aj v zabkach ci snehulach 😅

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, bluman napsal:

Ono su to dost protichodne poziadavky, co je dobre na soferovanie, nie je moc dobre na chodenie, a naopak. Hlavne teda v zime.

Ja tiez na dlhsie alebo "intenzivnejsie" soferovanie prezuvam do soferskych tenisiek, a to po cely rok, nie len v zime. A ked je v zime moc kosa, tak do toho vlnene ponozky 😉. Kratke presuny neriesim, to zvladam aj v zabkach ci snehulach 😅

no já se taky přezouvám, myslel jsem, že bych se bez přezouvání obešel, ale asi ne:-) 

musím to vzít jako rituál.

jinak díky za tip na boty, zkusím je...

Odkaz ke komentáři

14 hours ago, tomas_mpb said:

no já se taky přezouvám, myslel jsem, že bych se bez přezouvání obešel, ale asi ne:-) 

musím to vzít jako rituál.

jinak díky za tip na boty, zkusím je...

No ja zas toho vlastne az tolko nenaprezuvam, lebo tie soferske v podstate nosim skoro furt a vsade 😅. A ked som objavil este aj tieto, to sa uz na nohy dostane maloco ine. Este tak super pohodlne Asics na vela chodenia a potom "specialy" na pekelne leto, krutu zimu, ci do terenu.

Upraveno uživatelem bluman
Odkaz ke komentáři

Dokud není -10°C a víc sněhu, nosím už třetí sezónu tyhle Mammuty. Jsou úplně skvělé, pohodlné, měkké, zároveň docela hřejou (i když zimní bota to úplně není) a tak zvláštně obepínají nohu, že mám pocit, že s ní srostly. Mají sportovní trekovou strukturovanou podešev, ale je příjemně měkká a tak akorát cítím, co mám pod nohou (v autě super a v práci, kde hodně používám nožní spínače, případně pedálnici, taky). Samozřejmě to není bota na těžký trek, ani vlastně už nevím, zda má membránu. Koupila si je půlka rodiny (i ženy) a všichni vrněj blahem. 

Akorát už tehdy to byl zlevněný doprodej posledních kusů... 

IMG_20241108_163407.jpg

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Roky v zimě nosím tydle boty koupené v Humanicu.

Jsou několikrát opravované, vyměněná podrážka a další opravy. Nejde z nich už vyčíst jaká to je značka, ale myslím že jsou Bugatti.

Letos po pár dnech nošení na nohách otlaky a bolest - až jsem si říkal, že bych si měl koupit nové, ale po pár dnech si to sedlo a jede se dál.

IMG_20241121_075801539.thumb.jpg.356481dfe206265b21675b08c7b691fe.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...