Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Tak po roce nošení mohu Solovair/Grip Fast jen doporučit 😊👍

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Nicméně trvalo to skoro celou první zimu než jsem boty vyšlápl, podrážka je hodně(!) tuhá, na rozdíl od Dr. Martens, bota ale drží perfektně tvar a kůže nikde nepraská, což byl velký problém u obdobných Dr Martens, měl jsem made in England i produkce z asie.

EDIT:V posledních letech se ale prý kvalita Made in England Dr Martens zlepšila, já kupoval naposledy před 6 lety

Bylo z  toho pár puchýřů ale boty teď sedí jak na míru a nohy jsou jak v bavlnce, což je v současném zimním marastu velké plus.

Upraveno uživatelem OndraPod
  • Like 1
Odesláno
Právě teď, efreeti napsal:

Velikosti jsou u Solovair stejné jako dr.m?

V komentářích tam lidi doporučují koupit o půl čísla menší. Já to udělal a na délku sedí perfektně i se silnější ponožkou, ale přes nárt je to jen tak tak, musí nechávat tkaničky trochu volnější jinak trochu škrtí. Asi bych vzal normální velikost jako Dr Martens.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Konečne som sa dokopal si kúpiť vyššie turistické topánky. Dlho som chodil v nízkych Mescalito. Teraz už mám aj väčšieho bráška Mescalito TRK GTX. Veľká spokojnosť a nechápem, prečo som si ich už nekúpil skôr.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 4
Odesláno
před 3 hodinami, Mcmartini napsal:

Konečne som sa dokopal si kúpiť vyššie turistické topánky. Dlho som chodil v nízkych Mescalito. Teraz už mám aj väčšieho bráška Mescalito TRK GTX. Veľká spokojnosť a nechápem, prečo som si ich už nekúpil skôr.

vypadaj' dobře :speak_cool:

• Dát hlas 1
Odesláno

Já dnes po delší době Vasky, typ Veny. Mám je už pár let a nosím málo, protože jsem měl problém s tlačením do spodní části kotníku. Nicméně jsem zjistil, že je to způsobeno i utažením tkaniček a protože se mi ty boty líbí, dnes jsem si je vzal a je mi prima. Asi ještě nějaké přikoupím..

Protože mám rád i boty bez šněrování, před pár měsíci jsem koupil jedny mokasíny u Bati. Světle hnědá, broušená kůže se zajímavým rastrem, moc se mi líbí, ale při delší chůzi tlačí a na boku se začíná se oddělovat podrážka od svršku, kvalita za mne nic moc. 

Odesláno (upraveno)
V 1. 1. 2026 v 11:44, Lobber napsal:

Zas po necelém roce , přišel čas oprášit plnokrevný sedmimílové Déčka a vytáhnout je do světa …

- na to kolik váží , tak je na nohou vůbec necítím … 

Co to je za model prosím? Jsou  bez membrány ?

Upraveno uživatelem Rybkin
Odesláno

V poslední době jsem přešel na barefoot boty a i když ze začátku po treku 20-30km bolely lýtka , tak už krom práce neobouvám jinak. 

• Like 1
Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, Rybkin napsal:

Co to je za model prosím? Jsou  bez membrány ?

Meindl SuperPerfekt https://meindl.de/produkt/super-perfekt/ 

ano, celo kůže - Swiss army leather , bez gtx (aji) . 

Ale, tohle hodně lidí odradí 😂😂😂 vel.11 - viz foto 

edit : ano dřevěné napínáky s kovovým tělem jsem vyndal , je to váha boty s vložkou bez tkaniček 😂

Upraveno uživatelem Lobber
Odesláno (upraveno)

@Rybkin Pokud chceš lehčí a měkčí variantu, tak Meindl Badile mohu doporučit, ale kůži mají samozřejmě Superperfekt lepší - škoda 😞

Upraveno uživatelem moco
  • Like 1
Odesláno (upraveno)
před 5 hodinami, moco napsal:

@Rybkin Pokud chceš lehčí a měkčí variantu, tak Meindl Badile mohu doporučit, ale kůži mají samozřejmě Superperfekt lepší - škoda 😞

Za mě už to taky není moc pravda  . Měl jsem možnost si osáhnout o pár let starší generace  ( A lituji že se nedají nikde sehnat ani nošené ) . 
Tam ta kůže je lepší ( ty krávy byli šťastnější než touto dobou ) a šití taky .

U těchto nových musíš opravdu přemýšlet dopředu a za mě nezanedbat údržbu .
Mám subjektivní obavy, že by zde hodně rychle mohla odporoučet část svršku mezi špičkou a nártem u prvního očka z vnější strany v ohybu u jazyka . 
Plus teda sehnat napínáky - já zvolil staré vojenské Rakouské - jiné ( ty s perkem ) jsou prostě k ničemu 

-na naše kopečky ale i jinam , by stačilo bohatě Perfekty, nebo jiné tipy v kategorie B/C,C . V těhlech D jsi jak v lyžákách …

jako někdy tyhle kopyta proklínám . Ale musím držet hu*bu . Byl to můj sen , chtěl jsem je - tak je mám…  

A delší dobu pokukuji ještě ve vodách STEINKOGLER. Něco opravdu měkčího na léto jen tak do pohody . Taky tedy v celokůži

a nebo ještě anglicky styl loveckých vysokých bot ( nevím jak se jim teď říká ) . 

Upraveno uživatelem Lobber
  • Like 1
Odesláno

Ano, Badile se taky před několika lety dělaly z kvalitní vnější kůže, teď je tam 2-3 mm nubuk, který po pár procházkách v lese mimo stezky vypadá otřesně. Když vezmu v potaz cenu, tak je možná lepší kupovat plasťáky. Nejsem si totiž jist, zda dnešní klasická pohorka vydrží 20 let.

Boty ošetřuji (když je kůže suchá) lehkou vrstvou Limmer. 

Odesláno
před 14 hodinami, Lobber napsal:

Za mě už to taky není moc pravda  . Měl jsem možnost si osáhnout o pár let starší generace  ( A lituji že se nedají nikde sehnat ani nošené ) . 
Tam ta kůže je lepší ( ty krávy byli šťastnější než touto dobou ) a šití taky .

U těchto nových musíš opravdu přemýšlet dopředu a za mě nezanedbat údržbu .
Mám subjektivní obavy, že by zde hodně rychle mohla odporoučet část svršku mezi špičkou a nártem u prvního očka z vnější strany v ohybu u jazyka . 
Plus teda sehnat napínáky - já zvolil staré vojenské Rakouské - jiné ( ty s perkem ) jsou prostě k ničemu 

-na naše kopečky ale i jinam , by stačilo bohatě Perfekty, nebo jiné tipy v kategorie B/C,C . V těhlech D jsi jak v lyžákách …

jako někdy tyhle kopyta proklínám . Ale musím držet hu*bu . Byl to můj sen , chtěl jsem je - tak je mám…  

A delší dobu pokukuji ještě ve vodách STEINKOGLER. Něco opravdu měkčího na léto jen tak do pohody . Taky tedy v celokůži

a nebo ještě anglicky styl loveckých vysokých bot ( nevím jak se jim teď říká ) . 

STEINKOGLER Bergwacht jse zvazoval, ale bojim se ze podrazka nebude tlumit. Kdybys je nahodou bral, tak hod nejakou recenzicku 🙂

Odesláno

@moco 

ten nubuk je asi kapitola sama o sobě ne . Uz co se týče čištění a údržby . Mě se jako líbí , ale neumím si je představit jako pohory , ale spíše jako “městská”. Ta následná údržba musí být totální Wo*er . Jako tyhle mám 4 rokem a nemohu si stěžovat . Ale jak říkám - asi je to i díky tomu jak se o ně asi i starám … 

@Prochy68 Jop, ale uvidím …. Furt polemizuji no , zas neunosím 2 klasický pohory , tak asi skončím u těch vysokých ( pro představu viz foto ) 

Odesláno

Mam 520, boty jsou to dobry, ale nedelaji pulky ve velikostech, takze 42 mi je tesnejsi a 43 volna. Teda v dobe kdy jsem je pred par lety kupoval 🙂

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...