t.p Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2013 ...Jo jinak pochvala! Vypadají nádherně! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2013 Vracím se k záležitosti, která je už půl roku stará, ale ještě jsem se tím zde v tomto vlákně nepochlubil. Moje první Primky jsem dostal zhruba v roce 1988 +/- Po letech jsem je opět vyhrabal a zjistil, že díky jejichžalostnému stavu a průměru je už na ruku nevezmu. Hodinář vyměnil pérovník a uvedl je do provozu, pakjsem je zaslal do Eltonu na převýchovu, kde mi z nich udělali Sport I.Co dodat... Jsem moc rád, že příběh těchhle hodinek pokračuje dál. A ještě malý dovětek:Před více než rokem, když jsem zde ohledně této přestavby psal první dotaz, za který jsem dostal od Bohusepěkný pojeb (neb byl prý ve špatném vlákně) a tvrdil mi, že toto nelze.Tímto mu dokazuji, že se hluboce mýlil a tato přestavba je možná. Fotky pochází z prvních radostných chvilek po rozbalení....Těsně před tím, než jsem zjistil, že je ohnuta špička minutové ručky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2013 Vracím se k záležitosti, která je už půl roku stará, ale ještě jsem se tím zde v tomto vlákně nepochlubil. Moje první Primky jsem dostal zhruba v roce 1988 +/- Po letech jsem je opět vyhrabal a zjistil, že díky jejichžalostnému stavu a průměru je už na ruku nevezmu. Hodinář vyměnil pérovník a uvedl je do provozu, pakjsem je zaslal do Eltonu na převýchovu, kde mi z nich udělali Sport I.Co dodat... Jsem moc rád, že příběh těchhle hodinek pokračuje dál. A ještě malý dovětek:Před více než rokem, když jsem zde ohledně této přestavby psal první dotaz, za který jsem dostal od Bohusepěkný pojeb (neb byl prý ve špatném vlákně) a tvrdil mi, že toto nelze.Tímto mu dokazuji, že se hluboce mýlil a tato přestavba je možná. Pokud se jedná o mne,samozřejmě přestavba včetně ciferníku možná není.V zásadě Ti zůstal jen strojek a to potom nepovažuju za přestavbu.Je škoda,že nemáš dekorovaný strojek a máš tam průhled.Chtělo to alespoň kalibr 68.3 nebo lépe 68.1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2013 Zas je to strojek z prvních Primek a teď je v nositelných hodinkách.Mám stejný model s modrým cifrem, moje první Primky. Na ruku si je už nikdy nedám a přestavbou do Igenů bych získal nositelný kousek.Moc pěkný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgeisin Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2013 Kus nostalgie ve více než atraktivním hávu...já myslím, že dobrý . Šroubky alespoň namodřit by bylo fajn. Na natahovacím soukolí ten nápis PRIM... u 68.4 hrozně chybí. Co ta ohnutá špička, nějak hodně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2013 Mně to přijde fajn vzpomínka na dětství. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2013 To t.p.: No tak tomu nerozumím. vždyť jsou z toho úplně jiné hodinky. Beru, že máš parádní PRIMky, ale mně by zrovna vadilo. že jsou již zcela jiného vzhledu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mizi33 Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2013 ...., pak jsem je zaslal do Eltonu na převýchovu, kde mi z nich udělali Sport I.Co dodat... Jsem moc rád, že příběh těchhle hodinek pokračuje dál. ...Ahoj, muzu se zeptat kolik ta prestavba v Eltonu priblizne stala, teda jestli to neni tajne... Diky. M. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2013 Počítej s částkou cca kolem 12tisíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mizi33 Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2013 Diky. M. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2013 Díky pánové! Financ to trefil naprosto přesně, takto jsem uvažoval.Samozřejmě, že bych tam chtěl mít radši šedesátosmu s rovným brusemtříšroubek incabloc a modřené šroubky.Tenhle strojek je hnusnej jenže je z mých prvních hodinek Přemýšlel jsem, že bych ho nějak vylepšil, ale to by nebylo ono.Proto jsem ho ponechal v původním stavu, teda až na to péro.Ta cena byla ještě o něco málo vyšší kvůli frézování na dýnku.Minutová ručka je ohnutá jen mírně, ale je to vidět Už jsem si trochu zvyklaž půjdou někdy k hodináři tak to nechám srovnat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2013 jj, mám úplně stejnou myšlenku. Gratuluju žes ji dotáhnul do konce.Kdybych měl ty svoje v horším stavu, neváhám. Jsem napůl cesty :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2013 jj, mám úplně stejnou myšlenku. Gratuluju žes ji dotáhnul do konce.Kdybych měl ty svoje v horším stavu, neváhám. Jsem napůl cesty :-) DSCN4000.JPGDíky! Koukám, že si se k nim, na rozíl ode mne, choval velmi slušně.Vyzkoušel jsem na nich všechno od bahna až po potápění (které samozřejmě nedopadlo dobře)Ta původní modrá by třeba nakonec mohla být i inspirací pro jejich další život... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 21. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2013 jj, mám úplně stejnou myšlenku. Gratuluju žes ji dotáhnul do konce.Kdybych měl ty svoje v horším stavu, neváhám. Jsem napůl cesty :-) DSCN4000.JPGNechej je na pokoji ty černé dětské,nic Ti neudělaly Sporty 1 máš v super stavu,tak je škoda brakovat tyto pěkné dětské.Co já bych dal za ty svoje rozflákané dětské S2 co skončily v propadlišti dějin. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 21. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2013 Nechej je na pokoji ty černé dětské,nic Ti neudělaly Sporty 1 máš v super stavu,tak je škoda brakovat tyto pěkné dětské.Co já bych dal za ty svoje rozflákané dětské S2 co skončily v propadlišti dějin.Jojo, taky dnes hořce lituji, že jsem si je nenechal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosef76 Odesláno 21. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2013 Jojo, taky dnes hořce lituji, že jsem si je nenechal.Když jsem v r. 1981 dostal svoje první Primky, byl jsem šťastný jak blecha. Ty dětské Primky mi vydržely na ruce až na střední školu. Pak zmizely. Prohledal jsem sklep i půdu u našich v baráku, údajně je nikdy nikdo nevyhodil.....dal bych za ně balík, kdyby mi je dneska někdo přinesl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 21. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2013 Když jsem v r. 1981 dostal svoje první Primky, byl jsem šťastný jak blecha. Ty dětské Primky mi vydržely na ruce až na střední školu. Pak zmizely. Prohledal jsem sklep i půdu u našich v baráku, údajně je nikdy nikdo nevyhodil.....dal bych za ně balík, kdyby mi je dneska někdo přinesl.Já ty svoje dvojky taky nevyhodil - prostě zmizely. Za to tu mám stále zbytek svých dětských primek - já si je trochu upravil - vyndal číselník, očistil dohola a stříkl černou barvou a jen vyškrábal indexy - já se tehdy za primky styděl. Je z nich totální vrak - jen ten cifr vypadá furt stejně. Tak jsem sehnal ty samé v nádherném stavu a dokonce i se stejným řemínkem, jaký jsem tehdy nosil já a cifr do nich naperu a budu mít svoji sentimentalitu částečně ukojenou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 22. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2013 No jo, mé první Primky obdržené za vysvědčení na základce jsem už tehdy rozebral. Nemohl jsem odolat pohybu setrvačky. Bohužel do kopy už jsem je nedal a tak jsou někde na smetišti dějin.Jinak jsem zjistil, že po všech hezky a nápaditě zrenovovaných Igenech, se mi nejvíc líbí hodinky tak, jak je má Tomi.p. Prostě klasika: černý cifr, bombírované ručičky, průhled na stroj. Osobně bych taky volil 68.3 nebo 68.1, ale Tomi ví co dělá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JZED Odesláno 22. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2013 Tak jsem k puvodnim modrym (http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/32044-jak%C3%A9-primky-m%C3%A1te-pr%C3%A1v%C4%9B-na-ruce/page-131) pridal jeste renovaci jednech cernejch klasiku a zluty pro kamose. Nechal jsem tam dat tisk na mustek a predcilo to me ocekavani. Aspon po me zbyde nejaka pamatka pro mladyho. Ted uz jen cervene pro moji polovicku a budeme v tom cela rodina. Jinak bombirovany rucky jsou jednoznacne nejlepsi. Jen by jeste meli v Eltonu vychytat tu lumi, to je na vsech trochu zklamani. Mam tam bilou. Nema nekdo zkusenosti s tim jestli treba zelena vydrzi svitit dele? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 22. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2013 Tak jsem k puvodnim modrym (http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/32044-jak%C3%A9-primky-m%C3%A1te-pr%C3%A1v%C4%9B-na-ruce/page-131) pridal jeste renovaci jednech cernejch klasiku a zluty pro kamose. Nechal jsem tam dat tisk na mustek a predcilo to me ocekavani. Aspon po me zbyde nejaka pamatka pro mladyho. Ted uz jen cervene pro moji polovicku a budeme v tom cela rodina. Jinak bombirovany rucky jsou jednoznacne nejlepsi. Jen by jeste meli v Eltonu vychytat tu lumi, to je na vsech trochu zklamani. Mam tam bilou. Nema nekdo zkusenosti s tim jestli treba zelena vydrzi svitit dele?Pěkné kousky - skvělá práce - samá chvála. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se